forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 ostale zemlje
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

zleki
Starting Member

Croatia
69 Posts

Member since 07/10/2007

Posted - 22/10/2008 : 18:24:42  Show Profile Show Extended Profile  Send zleki a Private Message
jel zna tko što se cita u ostalim državama? npr. procitao sam da njemacki projekt izdavanja prattova kataloga dosiže nakladu od jedva 700 prodanih primjeraka dok je u angoli corto imao tako kultni status da je jedan borac "narodne fronte za oslobodenje angole" zapisao - u progonstvu, u ilegali, u zatvoru, na bojištu, corto maltese nam je pomagao sanjati o slobodi. tako da me baš zanimaju svi, od australije do grenlanda

rocco21
Senior Member

Croatia
1259 Posts

Member since 15/08/2004

Posted - 22/10/2008 : 18:50:15  Show Profile Show Extended Profile  Send rocco21 a Private Message
Ja sam kao mali dosta stripova procitao u BiH kad bi bio kod babe za praznike mada to tehnicki ne bi smatrao drugom državom jer je u to vrijeme bila ista država. Otkad je BiH druga država jako malo stripova sam procitao tamo. Isto tako prije 3 godine sam procitao 2 Dylan Doga u Sloveniji.

To bi bio moj skromni doprinos citanju stripova u ostalim državama.
Go to Top of Page

zleki
Starting Member

Croatia
69 Posts

Member since 07/10/2007

Posted - 22/10/2008 : 18:53:59  Show Profile Show Extended Profile  Send zleki a Private Message
fala rista, ali me stvarno zanima šta švabe citaju, ili rusi ili madari. pa nismo baš toliko daleko od njih, a nemam pojma
Go to Top of Page

rocco21
Senior Member

Croatia
1259 Posts

Member since 15/08/2004

Posted - 22/10/2008 : 18:59:47  Show Profile Show Extended Profile  Send rocco21 a Private Message
Rusi su ti totalna pušiona, oni nemaju pojma šta je strip. Imaš jednog lika na forumu što izdaje stripove u Litvi (valjda) probaj naci njegov topic i tamo imaš popise i naslovnice tih stripova. Nick mu je "rorkas". Clan "Nemo" ti objavljuje novosti iz Turske. Na Bonelijevim stranicama imaš popise bonelija širom svita, di se šta objavljuje.
Go to Top of Page

zleki
Starting Member

Croatia
69 Posts

Member since 07/10/2007

Posted - 22/10/2008 : 19:03:50  Show Profile Show Extended Profile  Send zleki a Private Message
tenks
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 22/10/2008 : 19:05:26  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message
Ja sam u Madarskoj vidio Talicnog Toma na kioscima, i to je to.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 22/10/2008 : 19:15:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message
Grci su takode zagriženi za stripove, a pošto su mi je rodaci u Austriji, cesto me izveštava buraz o stvarima koje tamo izlaze: Citaju se ameri, klinci citaju standardno Diznijeve naslove, a prate i Boneli u mnogo manjoj meri.

Whenever You need hard center, I will be there...
Go to Top of Page

zleki
Starting Member

Croatia
69 Posts

Member since 07/10/2007

Posted - 22/10/2008 : 19:17:27  Show Profile Show Extended Profile  Send zleki a Private Message
takoder sam vidio da je na ovaj festival u beogradu došlo radova od svakud, cak i iz uzbekistana
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 22/10/2008 : 19:18:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
U Ceškoj prolazi marvel, DC, francuzi, belgijci, mange... zapravo, prolazi sve osim bonellija. :)
Go to Top of Page

flamboyant soul
stripovi.com suradnik

United Kingdom
1975 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 22/10/2008 : 19:46:56  Show Profile Show Extended Profile  Send flamboyant soul a Private Message
quote:
Originally posted by rocco21

Rusi su ti totalna pušiona, oni nemaju pojma šta je strip.

Daj, obrazloži mi ovo, molim te. Do tog si zakljucka došao tokom dugih noci provedenih u razmišljanju kod svoje babe u Bosni, ili na temelju nekog detaljno provedenog istraživanja? Baš me zanima.

Zbog komunizma se strip kultura kakvu mi podrazumijevamo nikad nije razvila i uhvatila korijene u zemljama tadašnjeg SS-a, ali ipak mi se cini pretjeranim reci da Rusi (i ostali narodi bivšeg SS-a) neznaju što je to strip. Pogotovo danas, u vremenu interneta.

Dobro i šta mi sada treba da uradimo?

Edited by - flamboyant soul on 22/10/2008 19:47:41
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 22/10/2008 : 19:58:36  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:
Originally posted by flamboyant soul

quote:

Daj, obrazloži mi ovo, molim te. Do tog si zakljucka došao tokom dugih noci provedenih u razmišljanju kod svoje babe u Bosni, ili na temelju nekog detaljno provedenog istraživanja? Baš me zanima.

Zbog komunizma se strip kultura kakvu mi podrazumijevamo nikad nije razvila i uhvatila korijene u zemljama tadašnjeg SS-a, ali ipak mi se cini pretjeranim reci da Rusi (i ostali narodi bivšeg SS-a) neznaju što je to strip. Pogotovo danas, u vremenu interneta.

Cak štaviše:
http://www.comics.ru/e/index.htm
http://www.russia-ic.com/culture_art/visual_arts/491/
http://www.powerset.com/explore/go/Russian-(comics)

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

zleki
Starting Member

Croatia
69 Posts

Member since 07/10/2007

Posted - 22/10/2008 : 20:03:33  Show Profile Show Extended Profile  Send zleki a Private Message
olvrajt!
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 22/10/2008 : 20:07:36  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
Inace, u Švajcarskoj na kioscima izlaze Marvel, DC i slicne svešcice(Star Wars, Xmen, Spiderman), Simpsons, Witch, Asterix, Talicni Tom. Na nešto bolje opremljenim kioscima ima Texa i Dylana. Na još malo bolje opremljenim kioscima ima i Zagora(mada sam do sada video samo tri takva kioska).
Inace, ogromna je razlika u ponudi stripovima u knjižarama kada je rec o nemackom i francuskom jeziku. Živim u gradu koji je dvojezicki, nem. i fra. su apsolutno ravnopravni jezici, tako da u knjižari imate i izbor na ta dva jezika. Mogu da jednom napravim neku slikicu i stavim je ovde. Nemacka ponuda se svodi na neke superherojske trejdove, vec pomenute Asterixe i TT, Dizni u svim verzijama mange za klince...dok u francuskom delu ima svega što izade na tom jeziku u FRA/BEL....

Go to Top of Page

zleki
Starting Member

Croatia
69 Posts

Member since 07/10/2007

Posted - 22/10/2008 : 20:17:15  Show Profile Show Extended Profile  Send zleki a Private Message
slušao sam jednom kordeja kako objašnjava razliku izmedu americkog i francuskog doživljaja stripa. kaže da u americi na stripove briju klinci, a od starijih iskljucivo totalni fanatici koji znaju koliko je supermen u 27 broju imao rupa na cizmama, dok ih u francuskoj em citaju ljudi svih dobnih uzrasta em ih citaju puno ležernije
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 22/10/2008 : 21:21:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
quote:
Originally posted by mladjo

Ja sam u Madarskoj vidio Talicnog Toma na kioscima, i to je to.

ja tražio stripove po madarskoj,
nisam našao niti jedan
Go to Top of Page

rocco21
Senior Member

Croatia
1259 Posts

Member since 15/08/2004

Posted - 22/10/2008 : 22:38:20  Show Profile Show Extended Profile  Send rocco21 a Private Message
quote:

quote:

Asu, iman ja pametnijih stvari za radit nocu nego razmišljat o Rusima i romanima ili tebi nešto obrazlagat. Moj odgovor coviku je bio onako na brzinu, poluozbiljan.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9616 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 22/10/2008 : 22:49:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
U Italiji vole nekog Zagora, Tex Vilera i Dilan Doga, boga pitaj.... Nekad je bio popularan i nekakav Alan Ford....

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

flamboyant soul
stripovi.com suradnik

United Kingdom
1975 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 22/10/2008 : 22:49:44  Show Profile Show Extended Profile  Send flamboyant soul a Private Message
quote:

Asu, iman ja pametnijih stvari za radit nocu nego razmišljat o Rusima i romanima ili tebi nešto obrazlagat. Moj odgovor coviku je bio onako na brzinu, poluozbiljan.

Kecu, kamo srece da imaš. Samo ja te to nisam pitao po noci, nego po danu. U svakom slucaju, i moj je post bio polu-zajabentski, tako da nema grca.

Go to Top of Page

rocco21
Senior Member

Croatia
1259 Posts

Member since 15/08/2004

Posted - 22/10/2008 : 22:59:50  Show Profile Show Extended Profile  Send rocco21 a Private Message
quote:

quote:

Kecu, kamo srece da imaš. Samo ja te to nisam pitao po noci, nego po danu. U svakom slucaju, i moj je post bio polu-zajabentski, tako da nema grca.

Ma naravno da nema grca, sve O.K. Rorkas, lik iz Litve kojeg sam spomenio u svom odgovoru, je dosta u svojim postovima pisa o situaciji sa stripovima u bivšem SSSR-u. Kao što si sam naveo u njih nije postojala strip kultura kao u nas za vrime bivše Jugoslavije. Sada je vjerojatno to malo živnilo, novi klinci, internet, mange i superjunaci su zarazili cili svit.
Go to Top of Page

flamboyant soul
stripovi.com suradnik

United Kingdom
1975 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 22/10/2008 : 23:09:15  Show Profile Show Extended Profile  Send flamboyant soul a Private Message
Da da, zato sam i napisao, to je to. Mene su jednom neki likovi iz neke sibirske vukojebine gnjavili da im nabavim neke stare Stripoteke i slicne pizdarije, šta je meni uopce bilo nevjerojatno da znaju o cemu se radi. Pa sam im uvalio neke dupljake koje sam naš'o za tih nekoliko dana koliko su bili na odmoru. To prije skoro deset godina, a sada ih je pun internet (dosta sam ih sreo na nekim stranim forumima), i nebi vjerovao, najviše vole americke stripove ;)

Edited by - flamboyant soul on 22/10/2008 23:09:58
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7806 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 23/10/2008 : 01:11:25  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
quote:

Ja sam kao mali dosta stripova procitao u BiH kad bi bio kod babe za praznike mada to tehnicki ne bi smatrao drugom državom jer je u to vrijeme bila ista država. Otkad je BiH druga država jako malo stripova sam procitao tamo. Isto tako prije 3 godine sam procitao 2 Dylan Doga u Sloveniji.

To bi bio moj skromni doprinos citanju stripova u ostalim državama.

a di ti je baba?

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

Ferri
Senior Member

Montenegro
1818 Posts

Member since 10/01/2004

Posted - 23/10/2008 : 01:22:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Ferri a Private Message
a imaju rusi i Bonelli

http://www.greencatcomics.ru/

A na Bonellijem sajtu nisi navedene sve drzave koje objavljuju njihova izdanja. Zasto je to tako neznam. Nema od srpskih izdavaca nit jedan..nit Veselog Cetvrtka, nema nit System Comicsa...Sfere..
Go to Top of Page

KuntaKinte
Senior Member

Serbia
1696 Posts

Member since 25/09/2007

Posted - 23/10/2008 : 09:18:28  Show Profile Show Extended Profile  Send KuntaKinte a Private Message
U Rumuniji nema ništa živo na kioscima. U jednoj knjižari sam naleteo na gomilu nekih "Pirates of the Caribbean" i shonen mangi kojima nisam zapamtio ni ime. E da, u toj gomili sam naleteo i na prvu knjigu "Dororo-a".

Grci u svakoj prodavnici imaju Asteriksa, Talitomija, Zagora i onog njihovog autora sa stripom o onom nekom tipu koji cami u zatvoru.
Go to Top of Page

KuntaKinte
Senior Member

Serbia
1696 Posts

Member since 25/09/2007

Posted - 23/10/2008 : 09:20:44  Show Profile Show Extended Profile  Send KuntaKinte a Private Message
quote:
Originally posted by manhunter

Inace, u Švajcarskoj na kioscima izlaze Marvel, DC i slicne svešcice(Star Wars, Xmen, Spiderman), Simpsons, Witch, Asterix, Talicni Tom. Na nešto bolje opremljenim kioscima ima Texa i Dylana. Na još malo bolje opremljenim kioscima ima i Zagora(mada sam do sada video samo tri takva kioska).
Inace, ogromna je razlika u ponudi stripovima u knjižarama kada je rec o nemackom i francuskom jeziku. Živim u gradu koji je dvojezicki, nem. i fra. su apsolutno ravnopravni jezici, tako da u knjižari imate i izbor na ta dva jezika. Mogu da jednom napravim neku slikicu i stavim je ovde. Nemacka ponuda se svodi na neke superherojske trejdove, vec pomenute Asterixe i TT, Dizni u svim verzijama mange za klince...dok u francuskom delu ima svega što izade na tom jeziku u FRA/BEL....

Al zato u Cirihu imaš striparnicu AlaphArt u kojoj imaš i pristojnu ponudu stripova na engleskom.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9616 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 23/10/2008 : 12:02:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
Evo ovako, Norveska:

Nije za iznenaditi se da je americka strip produkcija dominantna. Znaci sve - Marvel, DC(Vertigo), Dark horse, Dizni, Klasicne serije (tipa Flash, Fantom, Princ Valijant, Popaj, Peanuts....).
Neke serije su prevedene na norveski, a neke se prodaju samo na engleskom.
Takodje je vrlo dominantna francuska strip skola, od Asterixa, Talicnog i Tintina, pa do svih ostalih manje ili vise poznatih serijala. Naravno, tu su i Bluberi, Spirou, Torgal....
Omladina se veoma bavi mangom, tako da stvarno ima da se nadje gomila razlicitih naslova, sto na norveskom sto na engleskom.

Sto se tice Bonelija i Italije uopste, tu je Tex, koji je aktivan na kioscima vec godinama, i vrlo je blizu italijanima. Pored redovne serije, izdaju se i giganti, koji se mogu naci u strip radnjama. Ostale Boneli serije ne postoje, a ne verujem i da su ikada postojale. Ima nekih naznaka Dampira, ali to je samo u okviru nekakve horor edicije.
Mogu se naci lepa izdanja Korto Maltezea!

Na kioscima su aktivna razna Diznijeva izdanja (najvise dzepne knjizice koje se mogu naci sirom Evrope), pojedine Marvelove ili DC sveske koje su prevedene na norveski, Asterix, Talicni, Spirou, Fantom, Konan i razlicite mange. (sve je na norveskom)
Sva ostala izdanja se mogu naci po komik shopovima, kojih ima samo 2 u Oslu. Takodje postoje i radnje koje prodaju stare stripove(sto na norveskom, sto na engleskom), koje su vrlo lepo opremljene, i moze se naci vrlo lepih stvari!

Toliko od mene!

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 23/10/2008 : 13:17:24  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:
Originally posted by KuntaKinte

quote:
Originally posted by manhunter

Al zato u Cirihu imaš striparnicu AlaphArt u kojoj imaš i pristojnu ponudu stripova na engleskom.

Striparnica se zove Analph, i video sam više slicnih po Švajcarskoj.
Samo, meni je jeftinije da narucim stripove na engleskom sa Amazona, nego da odem u Analph i co.

Edited by - manhunter on 23/10/2008 13:18:46
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.34 seconds. Snitz Forums 2000