forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 ostale zemlje
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Pavel01
Senior Member

Croatia
2470 Posts

Member since 10/03/2007

Posted - 23/10/2008 : 13:23:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel01 a Private Message
quote:
Originally posted by manhunter

Striparnica se zove Analph...

ona "analph - more pics less words"?

the bird is the word
http://www.youtube.com/watch?v=ZieSsxPkMwk
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 23/10/2008 : 13:28:01  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:
Originally posted by Pavel01

quote:

Striparnica se zove Analph...

ona "analph - more pics less words"?

http://www.analph.ch/catalog/default.php

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

KuntaKinte
Senior Member

Serbia
1696 Posts

Member since 25/09/2007

Posted - 23/10/2008 : 13:56:25  Show Profile Show Extended Profile  Send KuntaKinte a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by KuntaKinte

quote:

Inace, u Švajcarskoj na kioscima izlaze Marvel, DC i slicne svešcice(Star Wars, Xmen, Spiderman), Simpsons, Witch, Asterix, Talicni Tom. Na nešto bolje opremljenim kioscima ima Texa i Dylana. Na još malo bolje opremljenim kioscima ima i Zagora(mada sam do sada video samo tri takva kioska).
Inace, ogromna je razlika u ponudi stripovima u knjižarama kada je rec o nemackom i francuskom jeziku. Živim u gradu koji je dvojezicki, nem. i fra. su apsolutno ravnopravni jezici, tako da u knjižari imate i izbor na ta dva jezika. Mogu da jednom napravim neku slikicu i stavim je ovde. Nemacka ponuda se svodi na neke superherojske trejdove, vec pomenute Asterixe i TT, Dizni u svim verzijama mange za klince...dok u francuskom delu ima svega što izade na tom jeziku u FRA/BEL....

Al zato u Cirihu imaš striparnicu AlaphArt u kojoj imaš i pristojnu ponudu stripova na engleskom.

Striparnica se zove Analph, i video sam više slicnih po Švajcarskoj.
Samo, meni je jeftinije da narucim stripove na engleskom sa Amazona, nego da odem u Analph i co.

Moguce da se zove samo Analph, bio sam još 2005. ko ce sve da pamti. Mislim da im na sajtu piše sve. Znam da su skuplji nego Amazon, al je meni tad bio merak, ono - udeš u radnji i kupiš stripove. Dobar osecaj.

Kad narucujem preko Amazona, uhvatim me "fibra" dok gledam šta cu, dok uporedujem cene, dok planiram šta, kad... Pošto narucujem tako što kažem drugaru iz Švajcarske da mi naruci i kupi, dok to stigne, pa dok on dode kuci, prode X meseci, ja u meduvremenu skinem skenove, procitam, i kad mi stignu stripovi samo ih stavim na policu.

A ovako udeš i KUPIŠ strip - ma, dobar osecaj...
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 23/10/2008 : 14:12:59  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:
Originally posted by KuntaKinte

Moguce da se zove samo Analph, bio sam još 2005. ko ce sve da pamti. Mislim da im na sajtu piše sve. Znam da su skuplji nego Amazon, al je meni tad bio merak, ono - udeš u radnji i kupiš stripove. Dobar osecaj.

Kad narucujem preko Amazona, uhvatim me "fibra" dok gledam šta cu, dok uporedujem cene, dok planiram šta, kad... Pošto narucujem tako što kažem drugaru iz Švajcarske da mi naruci i kupi, dok to stigne, pa dok on dode kuci, prode X meseci, ja u meduvremenu skinem skenove, procitam, i kad mi stignu stripovi samo ih stavim na policu.

A ovako udeš i KUPIŠ strip - ma, dobar osecaj...

Naravno da je lepše kad odeš u radnju i kupiš strip. Njuškaš okoli, pipkaš, ispituješ... Sa druge strane, ne treba zaboraviti ni finansijski momenat. Radije cu cekati 10 dana na pošiljku sa Amazona nego platiti neki strip duplo ili još više.
Evo par primera, napomena dolar i švajcarski franak su skoro isti po vrednosti.

All Star Superman TP(Analph 20,80fr, Amazon 10,39 dolara)
SANDMAN TP 01/Preludes and Nocturnes(Analph 32fr, Amazon 13,59)
The walking dead tpb 7 (Analph 20,80, Amazon 10,39)...

...i tako dalje. Naravno na porudžbine sa Amazona dolazi još i poštarina, ali kada se naruci više stripova odjednom, još uvek sa isplati

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

rocco21
Senior Member

Croatia
1259 Posts

Member since 15/08/2004

Posted - 23/10/2008 : 17:44:40  Show Profile Show Extended Profile  Send rocco21 a Private Message
quote:
Originally posted by I like girlz

quote:
Originally posted by rocco21

Ja sam kao mali dosta stripova procitao u BiH kad bi bio kod babe za praznike mada to tehnicki ne bi smatrao drugom državom jer je u to vrijeme bila ista država. Otkad je BiH druga država jako malo stripova sam procitao tamo. Isto tako prije 3 godine sam procitao 2 Dylan Doga u Sloveniji.

To bi bio moj skromni doprinos citanju stripova u ostalim državama.

a di ti je baba?

Sovici, selo izmedu Imotskog i Gruda.
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7806 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 23/10/2008 : 19:16:24  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by I like girlz

quote:

Ja sam kao mali dosta stripova procitao u BiH kad bi bio kod babe za praznike mada to tehnicki ne bi smatrao drugom državom jer je u to vrijeme bila ista država. Otkad je BiH druga država jako malo stripova sam procitao tamo. Isto tako prije 3 godine sam procitao 2 Dylan Doga u Sloveniji.

To bi bio moj skromni doprinos citanju stripova u ostalim državama.

a di ti je baba?

Sovici, selo izmedu Imotskog i Gruda.

znaci i ti si nam poluzemljak

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

darkraver
Senior Member

Croatia
1346 Posts

Member since 17/06/2002

Posted - 24/10/2008 : 01:30:57  Show Profile Show Extended Profile  Send darkraver a Private Message
vezano uz temu...
ma Hrvatska je zapravo predivna zemlja za stripove
ima nas samo 4 milje a koliko izdanja citamo i na kojoj nam je visokoj razini zapravo strip izdavaštvo

Srbija malko kaska al popravlja im se stanje

Od stripova radim salate ali jedino NN zacinim!
Go to Top of Page

Bruce Wayne
Senior Member

Serbia
1060 Posts

Member since 03/09/2008

Posted - 24/10/2008 : 23:11:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Wayne a Private Message
Znaci jos da animiramo Makedoniju i Crnu Goru i bicemo opet region prepun stripa

A neko je napisao i da ima Bonelija u Rusiji,izdaju Texa,Mr.Noa,Martija...ali ne Zagora.Hehehe,zamislite svet bez Zagora voleo bih da vidim kako to izgleda

Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine.

Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 25/10/2008 : 00:14:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message
Ovdje(Danski link) možete pratiti i šta ima u par drugih država,pod links-na strelicu
http://www.seriejournalen.dk/tegneserie_indhold.asp?art=Nyhed&ID=284

Zanimljiva mi je ta tabla ruskog batmana-Adman-a, koji nije zadovoljan sa životom danas(posao, korporacije, ...), a pogledajte njegov znak, lici na Ikeu
http://www.mormyshka.narod.ru/new/comics/comics/Adman/Adman_01.html

Pogledajte i ostale ruske stripove.Odlican crtež.

.

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!

Edited by - Risar_69 on 25/10/2008 00:33:59
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000