Kada je Dyd u pitanju tu mogu da se pohvalim sa kompletnim Dnevnikom, SD extra, Ludens extra, SD, Ludens, Abaton, Horus, Vannini, System comics..zatim Giganti (SC i Ludensovi), Maxi , Specijali zs , Specijali Ludens, almanasi straha...PA STO DA TU NE ULETI I NEKI PIRAT...
Tja,meni se nije dalo cekat.Vanini je prestal izlazit prije više od 6 godina, a tek iduci extra DD BR 61 je prvi Vanini.Pa još Abaton 6 kom, pa Sistem 7,ovim ritmom samo za popunit rupe jedno tri i pol kuke
Ja sam poceo skupljat i citat Dylana prije dvije godine, tako da nisam morao dugo cekat. Zato sam i odlucio ne nabavljat Vanini, Abaton i ostale...
Lepo, imaces homogenu celinu po zavrsetku..nekad tamo...
E ja sam ga poceo citati i sakupljati od '88-e sa prvim izdenjima Dnevnikovim iz nekada bivse SFRJ...pa su onda tu dolkazile razne kombinacije i izdavaci.. ... sve sto bude dalje objavljivao Ludens (iako vec imam) nastavicu da kupujem... Verovatno se to zove - pasionirani kolekcionar DYD
Same here... Buduci da mi kvaliteta izdanja nije toliko važna, vec da imam sve epizode, ovdje stajem! Baš mi je drago, što smo konacno stigli do kraja jedne DD ere.
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Vjerovatno cu reprinte Abatonovih DD epizoda u izdanju Ludensa i kupovati, za ovo ostalo (vannini, sc) nisam siguran. Ipak bih, recimo, epizodu "Posljednji covjek na zemlji" želio imati u nešto boljoj opremi od one Abatonove...
blago tebi, staješ sa Mister Noem,Dilanom extra... novcanik ce ti odahnut...moj nastavlja sa plakanjem jer gazda budala nastavlja sa svim što je zapoceo...kad nisam stao sa AF extra i Satanikom(dok nije puko)šta mi preostane. Cestitke na odlucnosti DeeCayu.
ps.:nešto te nije bilo zadnje vrijeme na forumu,baš sam te poželeo.(na onaj forumski nacin naravno).
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
jao, koji džumbus Ja od Dylana imam samo sve od SD-a i LU, a za ove koje ti imaš u Vaniniju,itd., cu se strpiti dok ne izadu u LU Extra
A šta ceš da radiš po pitanju preskocenih epizoda(27,30,39 i 48) u LUEX seriji? Postoje samo dve opcije: da nabaviš stara Dnevnikova izdanja ovih epizoda ili da pocneš sa kolekcionarskim DD-om Veselog Cetvrtka.
ja iskreno ne znam bil nastavio... doduse dd extra kupujem tek od 50. broja... a imam one od prvog do 26 broja... nekako sam pazio da kupujem brojeve koji su osteceni pa da imam dostojnu zamjenu a oni vaanini i abatoni su zaista losi kod mene sve neki kupusi :D razmislim jos... ima vremena