forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Novi Zagor Specijal: Kamen koji ubija
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

Džedson
Average Member

534 Posts

Member since 29/04/2008

Posted - 01/12/2008 : 18:04:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Džedson a Private Message
quote:
Originally posted by Curunir

da... moram primijetiti da je VC postao simbol pristranosti kod mnogih... kao zestoki kriticar ludensa vec niz godina, imam pravo reci:
ludens, uz elizabetin (dakle vidite da ima pomaka i da se glas slusa, premda jako sporo - a ne zaboravimo ni doka kod texa!) kako-tako solidan prijevod, sredjenim problemom ljepila, dizajnom itd. daleko je bolji izbor. najveca mana sad je otisak (pretaman - ali bolje i to nego kao kod nekih ultrablijedih stranica kao u VC texu)...
[/quote]

Zbilja se popravlja prijevod, zar ne?Sreden problem ljepila?Više ga ne snifaju?Kamen koji ubija puno bolje od Kamen ubica/ubojica...
Pricica inace ima lijep niz bedastoca...
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18849 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 01/12/2008 : 18:40:48  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message
Ludens može postat gori od Veselog cetvrtka prof.Blaže jedino na jedan
jedini nacin:UZET CURUNIRA ZA PREVODIOCA.
Svaki izdavac bi tada imao jednu katastrofu.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3296 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 01/12/2008 : 19:09:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message
Smarate preko svake mere. Ludens je definitivno bolji i nadam se da ti novopridosli clanovi nece i dalje svasta pricati i hvaliti VC.
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7804 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 01/12/2008 : 21:42:06  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
quote:
Originally posted by dnevni boravak

Ma ovo je smijurija od epizode. Nekad davno, kad sam prvi put vidio naslovnicu cinilo se najava na super pricu.

zagi specijalci su onako svi odreda sranja... a ovo je jedno od manjih sranja, zajedno sa "kožnim licem"

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7804 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 01/12/2008 : 21:43:33  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
quote:
Originally posted by Curunir

a zanimljiva je i poplava novopridoslih clanova, tek registriranih, pa odmah u advokaturu VC...

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5076 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 01/12/2008 : 23:58:37  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message
quote:
Originally posted by kiky

quote:
Originally posted by DOMI

vjerovatno slijedi i Dylan SPECIAL...

Baš me zanima nastavlja li Bernard sa reprintom pa nam slijedi "Smrt, ljubav, smrt" ili možda neki novi, još do sada neobjavljeni DD specijalac? U svakom slucaju, meni svejedno... just kkep them coming.

osobno, posebno bi me obradovala SMRT LUBAV SMRT, radi kompletiranja prvih speciala, iako mi se mrak cini onaj DD special REALITY SHOW...

• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 02/12/2008 : 04:32:17  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Ne bih da ulazim u bilo kakve polemike, samo da kazem (sasvim nasuprot "patriotizmu" za koji me je Markos drsko optuzio) da je dizajn "Ludesnovog" specijalca, a i kompletan vizuelni dozivljaj (bar u okviru mog ukusa), neuporedivo bolji i od "Bonellija" i od "veselog cetvrtka". Kad su specijalci u pitanju, izgled istih kod VC je toliko ruzan da je vrlo moguce da cu prestati da ih kupujem.
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 02/12/2008 : 11:07:46  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
quote:
Originally posted by DOMI

osobno, posebno bi me obradovala SMRT LUBAV SMRT

I mene.
Ali kako imam prorocke sposobnosti,predvidam da ce upravo taj DD Specijal dignut najviše bune na forumu,jer nece biti preveden Dnevnikovim naslovom.
Onda slijedi gadenje Ludensa,vrijedanje Bernarda,bla bla bla...
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 02/12/2008 : 11:08:41  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
quote:
Originally posted by teller

Ludens može postat gori od Veselog cetvrtka prof.Blaže jedino na jedan
jedini nacin:UZET CURUNIRA ZA PREVODIOCA.
Svaki izdavac bi tada imao jednu katastrofu.

Naprotiv.
Ali Ludens ima poskoka u džepu.
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 02/12/2008 : 11:09:12  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
I ono najmanje važno....
Zagor Specijala nema na kiosku.
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3296 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 02/12/2008 : 13:03:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message
quote:
Originally posted by ---dp---

Ne bih da ulazim u bilo kakve polemike, samo da kazem (sasvim nasuprot "patriotizmu" za koji me je Markos drsko optuzio) da je dizajn "Ludesnovog" specijalca, a i kompletan vizuelni dozivljaj (bar u okviru mog ukusa), neuporedivo bolji i od "Bonellija" i od "veselog cetvrtka". Kad su specijalci u pitanju, izgled istih kod VC je toliko ruzan da je vrlo moguce da cu prestati da ih kupujem.

Ne valja kada se odstupa od izgleda originala, ne valja kada se pridrzava istog...da zivis u Italiji, mislim da bi Sergio Bonelli morao da izdejstvuje zabranu prilaska na 100 metara.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29327 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 02/12/2008 : 13:15:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:

Ne bih da ulazim u bilo kakve polemike, samo da kazem (sasvim nasuprot "patriotizmu" za koji me je Markos drsko optuzio)

Hello, earth to dp, anybody home?! Ti si mene optuzio za patriotizam, ne ja tebe, remember?

Trouble will find me
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18849 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 02/12/2008 : 13:33:47  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message
Markose, ti si bar pametan pa odgovori na jedno pitanjce:
Imaju li izdavaci izdanja Bonelli odrešene ruke što se izdavanja stripova tice,
to jest mogu napravit neko izdanje tako da prerade naslovnicu, dali Bonelli odnosno
Saf-ili ko vec kontrolira izlaženje njihovih izdanja u zemljama koja su kupila prava
na ta izdanja?Po tvome mišljenju, jesu li drasticne izmjene naslovnica opravdane ili
je bolje ostavit naslovnicu koja slici što više originalu? Znam za neke albume koje
vlasnik licence kontrolira.Tvoj Ken i zato sudi medu najbolja izdanja, jer se po nas-
lovnicama nije ceprkalo sa kodama, logom, cijenom, naslovom epizode i slicno.
Znam za Dnevnik i njegove experimente, ali to su ipak bila druga vremena.
Mrzim, da se iz naslovnica pravi božicno drvce, na kome je sve i svašta.
Nisam spomenuo nijednog izdavaca, jer su dosta slicni kad su prerade naslovnica u
pitanju.Najbolji primer su specijalci Zagora-oni od VC, Ludens je ipak tu malo manje
agilan.Sveu svemu: DALI JE DOPUŠTENA SAMINCIJATIVA IZDAVACA ILI POSTOJE NEKA PRAVILA:
Okusi su razliciti, ali meni je izdanje dobro ako slici originalu.

Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 02/12/2008 : 14:09:53  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message
Upravo to sam i ja rekao,bolje mi je kad je naslovnica u originalu
nisam ni jednog trenutka rekao da je VC bolji od ludensa.Kupujem i jedno
i drugo tako da to nema veze!Pozdrav svima i nema ljutnje.

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29327 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 02/12/2008 : 15:08:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:

to jest mogu napravit neko izdanje tako da prerade naslovnicu, dali Bonelli odnosno
Saf-ili ko vec kontrolira izlaženje njihovih izdanja u zemljama koja su kupila prava
na ta izdanja?Po tvome mišljenju, jesu li drasticne izmjene naslovnica opravdane ili
je bolje ostavit naslovnicu koja slici što više originalu? Znam za neke albume koje
vlasnik licence kontrolira.Tvoj Ken i zato sudi medu najbolja izdanja, jer se po nas-
Nisam spomenuo nijednog izdavaca, jer su dosta slicni kad su prerade naslovnica u
pitanju.Najbolji primer su specijalci Zagora-oni od VC, Ludens je ipak tu malo manje
agilan.Sveu svemu: DALI JE DOPUŠTENA SAMINCIJATIVA IZDAVACA ILI POSTOJE NEKA PRAVILA:

Koliko ja znam,kod Bonellija mozes raditi s naslovnicom sto god hoces, nazalost. Francuzi, Ameri, Japanci i ostali uglavnom traze da se posalje naslovnica na odobrenje ako se mijenja (i ako oni dozvoljavaju da se mijenja), ali u ovom slucaju to nije tako. Da li je to Bonelijeva ili Safova politika, ne znam.
Sto se mene tice, originalni dizajn naslovnice treba mijenjati onda kad on nije dovoljno dobar, a ako ga se vec mijenja onda mora nuzno biti bolji. Problem je sto je danas s napretkom informatizacije postalo relativno jednostavno baviti se dizajnom i pripremom za tisak i onda svaka budala misli da to moze raditi.

Ako cemo konkretno, uzmite ovaj primjer Ludens naslovnice "Kamena koji ubija" i usporedite s originalom.

Vidi se da su prilicno vješto retuširali dijelove naslovnice koji su u originalu prekriveni necim. Nije remek djelo, ali je prilicno dobro napravljeno i - mogu vam iz iskustva reci - nije to lagan niti brz posao. Kad se tome doda relativno moderan i decentan dizajn specijalaca koje je preuzet od Bonellija, dobije se solidno rješenje. Iz ovoga se zakljucuje da je to radio netko tko zna što radi.

S druge strane, kad pogledate ovakve stvari:

Vidite da je ovdje ostavljen uglavnom originalan raspored elemenata, ali sve sto je dodano je dodano krivo. Logo izdavaca i bonellija preko crteža i potpisa crtaca, bar code posred jednog od kljucnih elemenata naslovnice - to je vjerojatno najosnovnije pravilo u grafickom dizajnu, bar code mora biti tamo gdje najmanje smeta.

Kad vec govorimo o retuširanju

vidljivo je da je ovdje dizajner izbacio veliku jednobojnu traku s originalne naslovnice, gdje je stajao logo i cijena i - vec kad ju je izbacio - umjesto da docrta crtez - on preko toga stavlja ferlauf. Postavlja se pitanje: u cemu je bila svrha micanja te trake, ako ispada da samo jednu boju mijenjaš drugom?
Da i ne spominjem ovo:

gdje je genije zatamnio donji dio crteza (da ga ne bi morao retuširati, nakon što je izbacio traku iz originala s naslovom), a naslov prebacio nasred crteza. Zkratko - uprskao je sve sto je possibly mogao uprskati. Iz ovoga se vidi da to radi netko tko nema pojma i koga apsolutno nije briga što i kako radi.

Kad se ovako stavi i usporedi, savrseno je jasno zasto su ljudi nezadovoljni, a pogotovo je - nadam se - jasno zasto to smeta ljudima poput mene koji em vole strip, em provode dane rjesavajuci takve probleme u svojim izdanjima.

Trouble will find me
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18849 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 02/12/2008 : 15:33:06  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message
Hvala Markose, jasna stvar mi je sada još jasnija.
Blago receno, neki ljudi se na stripovima izživljavaju ili zdrave svoje frustracije.
Dobro da nisu svi takvi.Kupovacu i ovakve stripove VC-dok nema boljih,žao mi je samo
da nije posao na stripovima obavljen kako treba.

Go to Top of Page

dnevni boravak
Senior Member

Croatia
1033 Posts

Member since 26/07/2008

Posted - 02/12/2008 : 15:37:33  Show Profile Show Extended Profile  Send dnevni boravak a Private Message
nema se šta dodat za ovog VC zagora ali po mom ukusu ja bih za Ludens ZG ostavio stil naslova iz originala, jer kruta-digitalna-sitna slova nevolim. ovako mi je 4/5.

I'm working on a dream Though sometimes it feels so far away
I'm working on a dream And I know it will be mine someday......
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 02/12/2008 : 15:45:07  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote:
Originally posted by Colt

quote:

Ne valja kada se odstupa od izgleda originala, ne valja kada se pridrzava istog...da zivis u Italiji, mislim da bi Sergio Bonelli morao da izdejstvuje zabranu prilaska na 100 metara.

Ne bi, vec bi mi dao propusnicu da ulazim i uzimam sve sto mi srce iste Nikad ja nisam pozdravljao bezuslovno drzanje originala, bas to cesto zameram, i to upravo "Ludensu" (kojeg ovde hvalim zbog dobrod dizajna ovih Zagor specijalaca), ako u "search" ukucas "kao pijan plota", naci ces nekoliko mojih postova koji se odnose bas na to, drzanje originala kao pijan plota. Dakle, ovo kod "Ludensa" je odlicno, kod VC specjalci su ocaj, a i sam se slazes
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18849 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 02/12/2008 : 15:47:23  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message
Osobno najgora u zadnje vreme naslovnica je bez konkurencije Gvadalkanal!.
Na dnu potamnjelo, da bi se maleni naslov epizode opalio taman na sredinu stripa.
Nije ni bolja puno Sveti breg iz Oda-branih prica br 2. Naslov po sredini tacno preko
Zagorovih prsa.
Ali badava, psi laju-karavana prolazi.
Ako VC ne prestane sa tim glupostima iz naslovnica(uz pobrkane strane u stripovima)
onda je netko stvarno tvrdoglav ili corav.Izgubice i bar jednog citatelja, nije presudno
ali...jedan po jedan...

Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 02/12/2008 : 15:51:43  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote:
Originally posted by Markos

quote:

Ne bih da ulazim u bilo kakve polemike, samo da kazem (sasvim nasuprot "patriotizmu" za koji me je Markos drsko optuzio)

Hello, earth to dp, anybody home?! Ti si mene optuzio za patriotizam, ne ja tebe, remember?

Ja sam tvoj patriotizam pohvalio smatrajuci to pozitivnim, a ti ga smatras negativnim pa mi prebacujes kako sam ovakav ili onakav kad uopste spominjem patriotizam. Sta je lose u patriotizmu i osecaju pripadnosti bilo kojem tipu zajednice (porodice, drzave, kluba, pa eto, konacno zajednice ljubitelja stripa - sve se to svodi na ista osecanja)? Lose je ako zastranimo pa odemo u fetisizam, idolopoklonstvo, fanatizam ili nacionalizam. Nista ja nisam rekao lose za bilo ciji patriotizam, pa ni tvoj, stavise, dobro je da ga imas bar malo, ako ga nemas, to je tvoja stvar.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 02/12/2008 : 16:22:58  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote:
Originally posted by Markos

quote:

Koliko ja znam,kod Bonellija mozes raditi s naslovnicom sto god hoces, nazalost. Francuzi, Ameri, Japanci i ostali uglavnom traze da se posalje naslovnica na odobrenje ako se mijenja (i ako oni dozvoljavaju da se mijenja), ali u ovom slucaju to nije tako. Da li je to Bonelijeva ili Safova politika, ne znam.
Sto se mene tice, originalni dizajn naslovnice treba mijenjati onda kad on nije dovoljno dobar, a ako ga se vec mijenja onda mora nuzno biti bolji. Problem je sto je danas s napretkom informatizacije postalo relativno jednostavno baviti se dizajnom i pripremom za tisak i onda svaka budala misli da to moze raditi.

Ako cemo konkretno, uzmite ovaj primjer Ludens naslovnice "Kamena koji ubija" i usporedite s originalom.

[image]

Vidi se da su prilicno vješto retuširali dijelove naslovnice koji su u originalu prekriveni necim. Nije remek djelo, ali je prilicno dobro napravljeno i - mogu vam iz iskustva reci - nije to lagan niti brz posao. Kad se tome doda relativno moderan i decentan dizajn specijalaca koje je preuzet od Bonellija, dobije se solidno rješenje. Iz ovoga se zakljucuje da je to radio netko tko zna što radi.

S druge strane, kad pogledate ovakve stvari:
]http://www.stripovi.com/naslovnice/Zagor/ZG_VCSP_2.jpg
http://images.sergiobonellieditore.it/bonelli/zagor/sp_zag0003.jpg

Vidite da je ovdje ostavljen uglavnom originalan raspored elemenata, ali sve sto je dodano je dodano krivo. Logo izdavaca i bonellija preko crteža i potpisa crtaca, bar code posred jednog od kljucnih elemenata naslovnice - to je vjerojatno najosnovnije pravilo u grafickom dizajnu, bar code mora biti tamo gdje najmanje smeta.

Kad vec govorimo o retuširanju
http://www.stripovi.com/naslovnice/MisterNo/MN_VEC_8.jpg
http://images.sergiobonellieditore.it/bonelli/misterno/mis0299.jpg
http://www.stripovi.com/naslovnice/MisterNo/MN_VEC_5.jpg
http://images.sergiobonellieditore.it/bonelli/misterno/mis0296.jpg

vidljivo je da je ovdje dizajner izbacio veliku jednobojnu traku s originalne naslovnice, gdje je stajao logo i cijena i - vec kad ju je izbacio - umjesto da docrta crtez - on preko toga stavlja ferlauf. Postavlja se pitanje: u cemu je bila svrha micanja te trake, ako ispada da samo jednu boju mijenjaš drugom?
Da i ne spominjem ovo:
http://www.stripovi.com/naslovnice/MisterNo/MN_VEC_10.jpg
http://images.sergiobonellieditore.it/bonelli/misterno/mis0301.jpg

gdje je genije zatamnio donji dio crteza (da ga ne bi morao retuširati, nakon što je izbacio traku iz originala s naslovom), a naslov prebacio nasred crteza. Zkratko - uprskao je sve sto je possibly mogao uprskati. Iz ovoga se vidi da to radi netko tko nema pojma i koga apsolutno nije briga što i kako radi.

Kad se ovako stavi i usporedi, savrseno je jasno zasto su ljudi nezadovoljni, a pogotovo je - nadam se - jasno zasto to smeta ljudima poput mene koji em vole strip, em provode dane rjesavajuci takve probleme u svojim izdanjima.

Pazi Markose, ja se u svemo ovome sto si napisao slazem 100%. Apsolutno. Pa ja sam zvao Radeta, koji mi je prijatelj ali koji je vrstan dizajner i vrlo cenjen u umetnickim krugovima i cije vreme toliko cenim da ga zovem samo kad mi je nesto izuzetno vazno, ne bih li izdejstvovao da se Blazina na neki nacin javno osudi za ocajno povrsno pristupanje poslu i otaljavanje cim "vrcaju" nekonzistentni efekti "glow" i "transparent" tamo gde im nije mesto. No, covek em nije nikad cuo za Blazinu (sto me ne cudi), em je lepo rekao da to nije ni kolegijalno niti se praktikuje da neko javno kritikuje rad kolege u struci i da se time bave drugi ljudi (verovano kriticari, novinari,... nebitno za ovu temu).

No, ako je Sloba lepo i jasno napisao kako stoje stvari po tom pitanju jos pre tri meseca, majke ti, koja je onda svrha daljeg pljuvanja u ponizavanja izdanja VC preko dizajna? I onda nakon svega toga sto si ovde napisao, jos se ismejes ooj zalutaloj trojci i spejsingu (kojeg je Dekara prvi primetio) na Ciko specijalcu, i onda, naravno, povuceni webmasterom, tome se pridruzi jos njih dvadesetoro. A istu gresku sa zalutalim slovom kod "Libellusa" su mal' te ne svi pozdravili (ne ulazim ovde u bilo kakvu pricu o "Libellusu", da se ne bi veliki (u svakom smislu veliki) Dado opet uvredio i poceo da tupi nesto sto nema veze sa poentom i slislom mojih reci). I cemu takav odnos prema nasem jedinom ozbljnom izdavacu. Mozes ti da budes ozbiljan koliko hoces u svom pristupu poslu i profesionalan, ali ozbiljnost u poslu cine i neke druge stvari, izmedju ostalog jako vazan, i presudan faktor su kapital i marketing, a u tom pogledu je VC neuporedivo ozbiljniji i od tvoje "Fibre" i od "Libellusa". Dakle, VC je, bar za nas ovde u Srbiji, jako ozbiljan izdavac, ozbiljniji od svih koje smo imali nakon 1991. godine. I ponovo naglasavam, ne poredim VC sa "Fibrom" ili "Libellusom' (da ne bismo ulazili u nepotrebne rasprave), samo govorim o masovnim napadima i ponizavanju te firme od strane dela foruma medju kojima si bio i ti, a obzirom da si potpisan kao webmaster, moras biti svestan tezine svakog tvog posta (u protivnom, loguj se kao user pa pisi sta hoces).

I meni ide na qu*ac sto (anti)dizajner otaljava posao, posebno na Mister Nou. Ovo sa "glow" i "transparent" nije tako upadljivo pa i ne kvari bitno izgled naslovnica na kojima je, jer je samo na nekima i glow i transarency istovremeno, tamo gde je samo glow ili samo transparency to ne smeta toliko, em je, ponavljam, malo i ne upada u oci. U tom pogledu, vecina naslovnica je zadrzala jedan deo elemenata originalnog dizajna. U svemu tome profa je uspeo da ponegde ubode i nesto dobro, pa naslovnice koje nisu zahtevale retusiranje kod Mister Noa (i broj 4 koji je retusiran i izgleda izvrsno) izgledaju bolje od "Bonellijevih", font i naslov kod Martija izvrsno leze tamo gde su postavljeni u svakom pogledu (pozicije, velicine, boje, oblika), kao i kod Dilana, posebno sa tom providnom podlogom ispod naslova. Da li je on ti slucajno tako potrefio, ne znam, ali kad se sve sabere i oduzme, to nije ni blizu tako ocajno kao sto se ovde pljuje. A posto si dobar sa nekima iz VC, sigurno znas sta 99% citalaca pise za izgled stripova. I nakon svega toga, koja je svrha tvog daljnjeg pljuvanja po naslovnicama VC? A tvrdis da nisi pristrasan. Mozda i nisi bio do momenta kad si nekima iz VC obecao da ces raditi to sto ces raditi i pisati ti sto ces pisati (sto si mi priznao neki dan na topicu na kojem se vodila rasprava o dizajnu). Nakon toga, zaista ne znam koja je definicija pristrasnosti kojom ti baratas.

Ma sta ti mislio o meni, ja se u vecini konstatacija slazem sa tobom. No, ti odmah skaces cim se tvoje ime spomene u bilo cemu sto ti mozes shvatiti kao lose. S druge strane, i ja sam skocio kad mi je vise pukao film od spominjanja dizajna. A lepo si priznao da si pljuvao namerno jer je to od tebe trazeno. Kad smo vec kod toga, lepo je sto si na onom drugom topicu napisao svoju podrsku izdanjima VC. Kamo srece da je taj post bio pre nekih drugih, ustedeli bismo mnogo vremena. I nadam se da necemo ulaziti u dalju diskusiju ponovo kad nema nikakve potrebe.

Edited by - ---dp--- on 02/12/2008 16:44:13
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 02/12/2008 : 16:30:21  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote:

Osobno najgora u zadnje vreme naslovnica je bez konkurencije Gvadalkanal!.
Na dnu potamnjelo, da bi se maleni naslov epizode opalio taman na sredinu stripa.
Nije ni bolja puno Sveti breg iz Oda-branih prica br 2. Naslov po sredini tacno preko
Zagorovih prsa.
Ali badava, psi laju-karavana prolazi.
Ako VC ne prestane sa tim glupostima iz naslovnica(uz pobrkane strane u stripovima)
onda je netko stvarno tvrdoglav ili corav.Izgubice i bar jednog citatelja, nije presudno
ali...jedan po jedan...

Ne brini se ti za citaoce, njih je svakim danom sve vise. da ne govorim da vecina njih ni ne zna kako izgleda oroginal (koji je, uz sve ovo, i dalje ruzniji od naseg "Gvadalkanala"). To sa gradient fillom (verlaufom) je nevidjena lenjost i bahatost profina, ali kod "Gvadalkanala" i nije tako upadljiva zbog nocne atmosfere
Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1949 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 02/12/2008 : 16:38:32  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message
Meh, može naslovnica Ludensa da bude bogovska. Ja sam njih pre nekog vremena prestao kupovati jer se stripovi raspadaju. Vec posle prvog citanja ispadne prva stranica u stripu pa i još poneka. To ne može nijedan dizajn da mi zameni.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 02/12/2008 : 16:43:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
Slažem se... I meni izgleda da je Zagorov mali prst prevelik...

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 02/12/2008 : 16:44:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
Na specijalcu "Kamen koji ubija"

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000