Author |
Topic |
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 02/12/2008 : 16:47:11
|
Mislim da ima josh jedno 2-3 topica gde se ne pricha o ovoj istoj stvari. Chisto pominjem da ne preskochite da spamujete neki topic ovom prichom o patriotizmu i dizajnu. |
|
|
goksi
Senior Member
Serbia
1950 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 02/12/2008 : 16:52:34
|
quote: Originally posted by Le Samourai
Mislim da ima josh jedno 2-3 topica gde se ne pricha o ovoj istoj stvari. Chisto pominjem da ne preskochite da spamujete neki topic ovom prichom o patriotizmu i dizajnu.
Eh, to je sada vec nemoguce. Prave rasprave o stripovima u dogledno vreme ovde nece biti. |
|
|
piquet
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Member since 15/03/2003 |
Posted - 02/12/2008 : 16:58:42
|
malo off-topica...jel stigao na kioske?? |
"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?" |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29375 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 02/12/2008 : 17:53:40
|
Nemam se zivaca s tobom prepirati, umaras me i nerviras, a bez nekog prevelikog smisla, jer argumente ionako ne prihvatas. Jednom kad se vidimo, mozemo nastaviti uzivo, ali sad stvarno nemam snage ni volje.
Samo dvije stvari: 1) patriotizam nije sam po sebi los osim ako ti ne utjece na objektivnost i sustav vrijednosti. Npr. reci da je hrvatski prijevod Asterixa u Izvorima bolji od srpskog nije patriotizam nego notorna glupost. Ne postoji naše - vaše, nego samo dobro - loše.
2) uglavnom sam komentirao dizajn jednom po ediciji. To sto izgleda da se stalno vrti ta prica o dizajnu je zato što stalno izlaze nove edicije s novim rješenjima koje nismo vidjeli, a koja su toliko loša da jednostavno ne možeš izdržati. Ona 3 na Cico Vitez je najmanji problem, da nije svega ostalog. |
Trouble will find me |
|
|
flamboyant soul
stripovi.com suradnik
United Kingdom
1975 Posts
Member since 10/07/2007 |
Posted - 02/12/2008 : 18:21:05
|
quote: 1) patriotizam nije sam po sebi los osim ako ti ne utjece na objektivnost i sustav vrijednosti. Npr. reci da je hrvatski prijevod Asterixa u Izvorima bolji od srpskog nije patriotizam nego notorna glupost. Ne postoji naše - vaše, nego samo dobro - loše.
Ne razmišlja li ipak na taj nacin, nažalost, minimalno 75% ljudi? |
Dobro i šta mi sada treba da uradimo? |
Edited by - flamboyant soul on 02/12/2008 18:23:03 |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29375 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 02/12/2008 : 19:13:06
|
Vjerojatno razmišlja, ali ako oni tako razmišljaju ne znaci da i JA tamo mislim, a pogotovo ne želim da mi taj nacin razmišljanja pripisuju i još ga pravdaju kao normalan i poželjan. |
Trouble will find me |
|
|
flamboyant soul
stripovi.com suradnik
United Kingdom
1975 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
Colt
stripovi.com kum
3296 Posts
Member since 18/10/2001 |
Posted - 02/12/2008 : 19:47:08
|
Konacno da je neko to lepo sazeo. Retki su oni koji zaista polemisu o kvalitetu necega, mnogo veci procenat dolazi da bi se ukljucio u "nasi protiv njihovih"... |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 02/12/2008 : 19:54:13
|
Ajme, uvijek me strefi kad vidim ove naslovnice. Najjaci VC argumenti su nekakvi magisteriji i doktorati zaduženih za dizajn?! Pa to samo govori kakvi sve redikuli dodu do diplome. Kad je nešto loše onda je loše, a VC dizajn naslovnica je i više od toga; on je tragican, grozan, gadan, ocajan, gnjusan, mizeran, nesnosan, nastran, iritantan, grdan... Ja mislim da otkad je Gutenbergova tiskarskog stroja, da nije bilo jadnijeg dizajna neke publikacije. Lošije od lošega. Dno dna. Najgore je to da kad bi covjek potpuno zanemario dizajn i pustio da se obavi sam od sebe, ni u tom slucaju dizajn ne bi bio gori nego što je onaj od VC-a. A to naravno proturjeci cak i pravilu da je za sranje dovoljno samo to da covjek ne makne malim prstom. Naprosto je nevjerojatno koliko VC dizajneri ulažu energije da naprave smece. Troše se više nego oni koji se kreativno trude da naprave dobar posao. Moraš bit zao i poremecen za napraviti onako nešto. Nije ostvareno ni jedno pravilo kompozicije. Razmještaj logoa, slova i ikona je debilan do ludila. Proturijeci i najbanalnijim zakonima estetike. Pa, jeba ga, osnovna je stvar da se štedi prostor i da te ikonice djeluju nenametljivo. Znaci, stjeraj to u coškove. I najlude je to što taj "dizajer" napravi onu veliku plohu kako bi tamo kao uvalio sve to, a kad ono... on opet sve izbrlja i stavi van plohe!!! I još prekrije neki važni objekt. A da ne govorim o groznoj obradi same originalne naslovnice. Boje su greze i ocajne; van svakog ukusa. Naslov po sredini naslovnice (jedna rijec u dva reda, lol) i to u glupom neujednacenom fontu još gluplje boje!!!??? To je vec dovoljno za doživotni otkaz. Ali ne, nitko ne sluša vapaje onih koji znaju kako je ispravno. I sad... po cemu je znam da je ovo loše? Pa zato ŠTO IMAM DOBRE I ZDRAVE OCI. Ne trebaju mi nikakvi magisteriji i doktorati da bih to ustanovio. Opravdanje da dizajn uopce nije bitan jer djeca ne prave razliku, jednostavno ne stoji. Jer djeca VIŠE NE KUPUJU stripove. Glavna baza kupaca su forumaši na stripovi.com, znaci stari prdonje kojima je dizajn bitan, nekima zbog kolekcije, a nekima (meni) zbog opuštenosti (i ne zgražanja) prilikom citanja stripa. Uvijek cu s posebnim guštom popljuvati nešto što ne valja. A ovo ne valja. Naravno, ja sam prisiljen kupiti nešto od VC-a jer su jeftini i dostupni. Naravno, zbog svega napisanog u proteklih par mjeseci, odustao sam od puno stvari. I nije ovo nikakva zloba, nego mi je jednostavno dozlogrdilo da nakon 10 jebenih mjeseci, nakon svih obecanja, nakon stavljanja na raspolaganjesvake božje moguce profesionalne pomoci, nije napramljen ni jedan korak naprije, štoviše, nazadovalo se i to kako... Eh, da, ono što me posebno zna iziritirati je ona pljuvacka na kojoj piše "Veseli cetvrtak".
|
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
|
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6034 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 02/12/2008 : 20:09:56
|
quote: Originally posted by goksi
Meh, može naslovnica Ludensa da bude bogovska. Ja sam njih pre nekog vremena prestao kupovati jer se stripovi raspadaju. Vec posle prvog citanja ispadne prva stranica u stripu pa i još poneka. To ne može nijedan dizajn da mi zameni.
Zadnji Ludensov strip koji mi se raspao bio je DD specijal 'Snovi'... Ovo što pišeš je cista zloba...
Inace, kupujem i Ludensovog i VC Dylana, da ne pomislite svašta... |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
|
goksi
Senior Member
Serbia
1950 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 02/12/2008 : 20:15:19
|
quote: Originally posted by Beva
Zadnji Ludensov strip koji mi se raspao bio je DD specijal 'Snovi'... Ovo što pišeš je cista zloba...
Meni su iz Mister Noa svih ispadale stranice. Kakva crna zloba? Užas kako je slabo zalepljeno |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Member since 15/11/2002 |
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Posted - 02/12/2008 : 20:56:18
|
A takve Vam se stvari moraju dogadati kad citate stripove... |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
Pajtos
Advanced Member
Sierra Leone
4678 Posts
Member since 28/07/2008 |
Posted - 02/12/2008 : 21:05:09
|
Ne verujem!Otvorih topic kad tamo ista ekipa:Markos i Dp o patriotizmu i dizajnu,ostali u prepucavanju ko je gori:Ludens ili VC?Fali samo Pavel,da vas navuce u svoj topic! Treba staviti tacku na ovo.Pitanja za Colta ili Goinga: 1.Prati li ko iz Blazina designe studia ove pljuvo-rasprave? 2.Bi li mog'o Blaza da se registruje,otvori topic i jednom za svagda objasni o cemu se radi ovde?
|
|
|
Colt
stripovi.com kum
3296 Posts
Member since 18/10/2001 |
|
Pajtos
Advanced Member
Sierra Leone
4678 Posts
Member since 28/07/2008 |
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 03/12/2008 : 02:39:06
|
Markos i ja smo odavno zavrsili, a zavrsio sam sa svima sa kojima sam uopste diskutovao na temu naslovnica VC. Ali sad pocinju neki drugi. Ja sam vec rekao da me vise zaboli ona stvar sta ko misli o VC u bilo kom pogledu. Ali, vec sutra ce se naci nova ekipa i nove teme, ne brinite, bice nesto trece, Ferri vs Donatelli ili da li je sladji Zagor gok ga citas na WC solji ili na autobuskoj stanici. Ne brinite, tesko ce zapoceti neka zdrava diskusija jer mi za tako nesto nismo ni sposobni sto se pokazalo nebrojeno puta |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 03/12/2008 : 12:53:25
|
A KAD CE JEDNOM DA STIGNE NA KIOSKE, ISTO PITANJE I ZA ZAGOR KLASIK??? |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7825 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 03/12/2008 : 13:09:41
|
quote: Originally posted by goksi
quote: Originally posted by Beva
Meni su iz Mister Noa svih ispadale stranice. Kakva crna zloba? Užas kako je slabo zalepljeno
Naravno da je zloba, meni se od 2002. nije raspao nijedan Ludensov (i Strip -agentov)strip. No, tko zna što ti uopce radiš sa stripovima? Pereš prozore?
Nego, o cemu sam ja ono uopce otvorio topic? Zaboravio sam... |
|
|
giant
Average Member
Slovenia
891 Posts
Member since 22/10/2006 |
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7810 Posts
Member since 18/01/2005 |
|
giant
Average Member
Slovenia
891 Posts
Member since 22/10/2006 |
Posted - 03/12/2008 : 14:16:19
|
quote: Originally posted by globinjo
quote: Originally posted by giant
Da li nedostaje Ferrijev podpis ili sam ga prezreo??
taman uzeo sp...potpis fali,tj.nije cijeli...u donjem livom kantunu... klasik?to moram pitati mladoženju,skoro cu ga opet vidjeti...
Aha, video sam - THX ! Inace jaka naslovna...! |
Invincible shield |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Posted - 03/12/2008 : 19:53:53
|
Ha ha... baš volin ovaj forum |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
Topic |
|