Author |
Topic |
MladenT
New Member
Croatia
260 Posts
Member since 16/10/2007 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22312 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 07/02/2009 : 08:47:59
|
quote: Originally posted by cibalia
Ne mogu vjerovat da se glasalo za Zagor VC 1. Koliko je bilo kvalitetnih albuma ove godine. Pakao ocekivan, a SZ teritorij je dobio što mi je drago i nadam se da ce i ovogodišnja dva maxija biti na nivou. Nagrade cemo vidjeti tko ce osvojit. Nadam se nagradi, posebno From Hell jer sam ga citao u knjižnici.
A vidi,Tex pobjedjuje po drugi put zaredom,ispred nekih Zagorovih epizoda kao Americka odiseja koja je najbolje plasirana Zagorova epizoda i to tek na sestom mjestu.Cak su dvije Texove epizode ispred nje.Slabo to govori o kvalitetu,vise o tome da su Texovci bili slozni u svom izboru,dok Zagorovci na onih nekih 60(manje,vise) izdatih stripova nisu bili slozni koji strip da forsiraju.
Oskar 2006:Mister No Maxi #1: Bilo jednom u New Yorku Oskar 2007:Tex Willer MX 3: Zlato juga Oskar 2008:Tex Willer mx 5: Sjeverozapadni teritorij
Sto se tice albuma,pobjeda ORKA 6: Pakao,ide sasvim u redu.Rekao sam vec negdje da ovaj strip nije po mom ukusu(na osnovu nekih slika,nisam nikad citao) ali iskreno ako je vec toliko nahvaljen i nagradjen i to ne samo kod nas ,vec i u cijelom svijetu,onda nema sta da se prebacuje pobjedniku.
Naravno postavlja se pitanje koliko je njih procitalo stripove za koje su glasali i takodje ,koliko njih nije glasalo za neke stripove jer ih nisu procitali. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29341 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 07/02/2009 : 09:07:26
|
quote: Originally posted by King Warrior Naravno postavlja se pitanje koliko je njih procitalo stripove za koje su glasali i takodje ,koliko njih nije glasalo za neke stripove jer ih nisu procitali.
A i kupovina/nekupovina, tj. citanje/necitanje je oblik glasanja. |
Trouble will find me |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29341 Posts
Posted - 07/02/2009 : 09:09:00
|
quote: Originally posted by MladenT
Znaci treba pratiti novosti da se ne popusi biranje nekih brojeva ko prosle godine.
Evo, bit ce izvlacenje u ponedjeljak u 12h, samo da pripremim popise i sve potrebno. Ali izvlacenje ionako nije bitno, nitko osim mene ne moze znati na koji nacin je slozena lista, pa mogucnost da biras brojeve ne znaci previse. |
Trouble will find me |
|
|
Witchblade
Senior Member
Croatia
2754 Posts
Member since 22/07/2002 |
Posted - 07/02/2009 : 09:35:16
|
quote: Originally posted by King Warrior
Naravno postavlja se pitanje koliko je njih procitalo stripove za koje su glasali i takodje ,koliko njih nije glasalo za neke stripove jer ih nisu procitali.
Tako je! Zato predlažem da se za iducu godinu napravi mini-kviz, s trivijama iz svakog izdanja s liste, i ako ne odgovoriš tocno na pitanja za pojedini strip, ne možeš ni glasati za njega. Markose, get right to it!
Što se biranja brojeva tice, dosad sam uvijek sudjelovao u tome i nikad ništa nisam dobio. Ove godine cu se suzdržati, možda se i moja sreca okrene. |
"All deaths horrible. Also inevitable. Nod. Get treat." |
|
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
Posted - 07/02/2009 : 10:39:41
|
quote: Originally posted by Markos
quote: Originally posted by King Warrior Naravno postavlja se pitanje koliko je njih procitalo stripove za koje su glasali i takodje ,koliko njih nije glasalo za neke stripove jer ih nisu procitali.
A i kupovina/nekupovina, tj. citanje/necitanje je oblik glasanja.
najvažniji po mom mišljenju.....džaba sva ta silna hvala po forumu kad se nešto najavi, od hvale izdavac ne preživi |
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 07/02/2009 : 14:20:48
|
Pobogu, ljudi, i ovaj top 10 je proizvoljna lista kao i svaka druga te vrste. Sigurno da se ne mozhe desiti da vasih top 10 budu u njoj preslikani.
Bitno je da su manje-vishe sva izdanja koja su se nashla na listi zaista dobra, objektivno gledano. Stvarno sa ovim kukanjem malo preterujete. |
|
|
cibalia
Senior Member
Sierra Leone
1699 Posts
Member since 14/11/2008 |
Posted - 09/02/2009 : 10:48:53
|
Ne mogu vjerovat da se glasalo za Zagor VC 1. Koliko je bilo kvalitetnih albuma ove godine. Pakao ocekivan, a SZ teritorij je dobio što mi je drago i nadam se da ce i ovogodišnja dva maxija biti na nivou. Nagrade cemo vidjeti tko ce osvojit. Nadam se nagradi, posebno From Hell jer sam ga citao u knjižnici.
A vidi,Tex pobjedjuje po drugi put zaredom,ispred nekih Zagorovih epizoda kao Americka odiseja koja je najbolje plasirana Zagorova epizoda i to tek na sestom mjestu.Cak su dvije Texove epizode ispred nje.Slabo to govori o kvalitetu,vise o tome da su Texovci bili slozni u svom izboru,dok Zagorovci na onih nekih 60(manje,vise) izdatih stripova nisu bili slozni koji strip da forsiraju.
Oskar 2006:Mister No Maxi #1: Bilo jednom u New Yorku Oskar 2007:Tex Willer MX 3: Zlato juga Oskar 2008:Tex Willer mx 5: Sjeverozapadni teritorij
Sto se tice albuma,pobjeda ORKA 6: Pakao,ide sasvim u redu.Rekao sam vec negdje da ovaj strip nije po mom ukusu(na osnovu nekih slika,nisam nikad citao) ali iskreno ako je vec toliko nahvaljen i nagradjen i to ne samo kod nas ,vec i u cijelom svijetu,onda nema sta da se prebacuje pobjedniku.
Naravno postavlja se pitanje koliko je njih procitalo stripove za koje su glasali i takodje ,koliko njih nije glasalo za neke stripove jer ih nisu procitali.
Nažalost, kralju nemaš pravo. Sa sigurnošcu tvrdim da je Tex maxi najbolje Bonelli izdanje na našim kioscima. Da si procitao 3. i 5. uvjerio bi se u kvalitet tih stripova. Znam da Tex nema toliku raširenost žanrova, ali ima perfektne crtace poput Ortiza, Fusca, Ticcija i još su kod njega gostovali velikani europskog stripa poput Fonta, Wilsona, Raviole.... Takoder su i scenaristi poput Bosellija i Segure na visini. Procitaj jedan od ta dva i uvjerit ceš se u kvalitet te serije. I na recenzijama svih prvih pet imaju iznad 80% što znaci da se za Texa više ne može tvrditi da je dosadan strip. Meni nikad nije bio dosadan, ali znam da mnogima jest i poštujem njihovo mišljenje. |
U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice... |
|
|
Trigger
Average Member
Bosnia and Herzegovina
757 Posts
Member since 12/07/2007 |
Posted - 09/02/2009 : 12:17:20
|
Nažalost, kralju nemaš pravo. Sa sigurnošcu tvrdim da je Tex maxi najbolje Bonelli izdanje na našim kioscima. Da si procitao 3. i 5. uvjerio bi se u kvalitet tih stripova. Znam da Tex nema toliku raširenost žanrova, ali ima perfektne crtace poput Ortiza, Fusca, Ticcija i još su kod njega gostovali velikani europskog stripa poput Fonta, Wilsona, Raviole.... Takoder su i scenaristi poput Bosellija i Segure na visini. Procitaj jedan od ta dva i uvjerit ceš se u kvalitet te serije. I na recenzijama svih prvih pet imaju iznad 80% što znaci da se za Texa više ne može tvrditi da je dosadan strip. Meni nikad nije bio dosadan, ali znam da mnogima jest i poštujem njihovo mišljenje.
Potpisujem gore napisano. Zbog maxi Texova sam ponovno "otkrio" Texa i poceo ga citati... |
I kad ce Bob Morane u integralima? |
|
|
GGG
Senior Member
Slovenia
2534 Posts
Member since 08/11/2003 |
Posted - 10/02/2009 : 22:48:00
|
Mogli bi promjeniti taj naziv "oskar", to je za filmove , a ne za stripove.
Bolje bi bilo ZLATNI ZAGOR za kiosk izdanja i recimo ZLATNI THORGAL (SPIROU, ASTERIX, CORTO,...) za albume |
Stara Huta za 36 minuta |
|
|
GeneziS
Average Member
Western Sahara
702 Posts
Member since 14/03/2008 |
Posted - 10/02/2009 : 23:53:28
|
quote: Originally posted by GGG
Bolje bi bilo ZLATNI ZAGOR za kiosk izdanja i recimo ZLATNI THORGAL (SPIROU, ASTERIX, CORTO,...) za albume
kreativno |
Arguing On The Internet Is Like running In The Special Olympics - Even If You Win, You're Still Retarded
|
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 11/02/2009 : 00:08:17
|
quote: Originally posted by bvagner3
HC-stripovi su jednostavno preskupi.u Italiji HC-stripovi dolaze na kioske i jeftiniji su od naših ,vjerovatno zato što(kako sam primjetio)stripove rade od jeftinijih materjala,mislim da je bolje da stripovi budu i mrvicu nekvalitetniji ali zato pristupacniji široj masi ljudi,osvrnimo se samo na neke brojeve zlatne serije koji su po kvaliteti gotovo smece pa danas vrjede višestruko više od novih HC-a
Nije tema baš za ovaj topic ali ukratko, sto puta ponovljeno, kažeš u Italiji su na kioscima... odgovor se namece sam po sebi... TIRAŽ. Veci tiraž manja cijena, logicno. Na drugu stranu kod nas se ne može ni 500 tiskanih primjeraka rasprodati u manje od 3 godine ( osim casnih iznimki koje ce se teško ponoviti ) što znaci da nema mogucnosti povecanja tiraža a samim tim ni smanjenja cijene. To ne znaci da se ne slažema da su skupi. Jesu... ali izlaza nema. |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22312 Posts
Posted - 11/02/2009 : 16:42:56
|
Bolje bi bilo ZLATNI ZAGOR za kiosk izdanja i recimo ZLATNI THORGAL za albume
To legendo,ovome se nema sta pridodati! |
|
|
Vlaadisha
Advanced Member
USA
3512 Posts
Member since 21/07/2004 |
Posted - 11/02/2009 : 18:52:23
|
Bolje bi bilo ZLATNI ZAGOR za kiosk izdanja i recimo ZLATNI THORGAL (SPIROU, ASTERIX, CORTO,...) za albume
A taj Zlatni Zagor bi bio nesto kao Zlatna malina? |
moji crteži |
|
|
GGG
Senior Member
Slovenia
2534 Posts
Member since 08/11/2003 |
Posted - 11/02/2009 : 21:48:49
|
quote: Originally posted by Vlaadisha
A taj Zlatni Zagor bi bio nesto kao Zlatna malina?
Ne, to bi bio Gumeni Ciko |
Stara Huta za 36 minuta |
|
|
Naruto
Junior Member
Croatia
329 Posts
Member since 09/02/2009 |
Posted - 14/02/2009 : 15:39:20
|
pa vi uopce znate kaj je oskar pa to je dok neka zvjezda glsa za neku drugu a to bi za stripove trebali glasovati njihovi autori |
Belive it!!!!!!! |
|
|
Naruto
Junior Member
Croatia
329 Posts
Member since 09/02/2009 |
|
Billy_the_Kid
Senior Member
1517 Posts
Member since 02/06/2005 |
Posted - 14/02/2009 : 19:38:29
|
glupost poslije gluposti. ostavljas komentare posvuda samo da si nabijes broj postova, ako nemas sta pametnije reci, postedi tastaturu kuckanja |
Seeing things differently can open new paths. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22312 Posts
Posted - 14/02/2009 : 19:46:03
|
quote: Originally posted by Naruto
PARDON oskar je kad jedna zvjezda glasuje za film u kojem nije glumila
imas moj glas za forumasa godine |
|
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6180 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 25/10/2009 : 11:08:53
|
Kad vec imam vremena, evo i jednog prijedloga koji mi se motao po glavi vec duže vrijeme; predlažem da se kod iduceg odabira za strip-godine ukinu kategorije kiosk strip i albumi.Mislim da nema smisla da to stoji, jer netko ne kupuje albume,opet drugi ne cita kiosk stripove,pa glasaju tek toliko da se popuni kvota kod tih naslova što dovodi do nerealnih rezultata.
Predlažem da svatko navede po 20-30 stripova i poreda ih onako kako su mu se svidjeli,a kategorije napravimo sami.Npr. najbolji album,najbolji kiosk strip,najbolji strip domacih autora,najbolji americki strip, najbolji Tex,Mister NO itd.Eto,samo kao prijedlog. |
Bond.James Bond. |
|
|
weljko94
Advanced Member
Serbia
3015 Posts
Member since 08/02/2008 |
Posted - 25/10/2009 : 14:32:24
|
Slazhem se. |
Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29341 Posts
Posted - 25/10/2009 : 20:09:48
|
nisam siguran da je to najbolja ideja. ja sam razmisljao da odvojim bonelli + kiosk stripove u jednu, a albume u drugu kategoriju. I da nije nuzno glasat za obje kategorije, nego samo za jednu. |
Trouble will find me |
|
|
dugapuška
Junior Member
Bosnia and Herzegovina
429 Posts
Member since 17/10/2003 |
Posted - 25/10/2009 : 22:23:17
|
Možda da probaš razdvojiti, ako je moguce, i stripove koji su premijerno objavljeni, od onih kojima je to ko zna koje po redu izdanje. Da svi budu u istom košu mislim da nema puno smisla. |
www.rdv.ba |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29341 Posts
Posted - 26/10/2009 : 00:11:09
|
Onda se sve usitnjava. Ove je godine objavljeno npr. maksimalno 40 premijernih albuma. Odabrati najboljih 10 je ... ne znam, malo bezveze. |
Trouble will find me |
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7814 Posts
Member since 02/09/2005 |
|
Topic |
|