forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Izbor za najbolji strip (Oscar 2008.)
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 9

MladenT
New Member

Croatia
260 Posts

Member since 16/10/2007

Posted - 06/02/2009 : 15:30:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit MladenT's Homepage  Send MladenT a Private Message
Znaci treba pratiti novosti da se ne popusi biranje nekih brojeva ko prosle godine.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22312 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 07/02/2009 : 08:47:59  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message
quote:
Originally posted by cibalia

Ne mogu vjerovat da se glasalo za Zagor VC 1. Koliko je bilo kvalitetnih albuma ove godine. Pakao ocekivan, a SZ teritorij je dobio što mi je drago i nadam se da ce i ovogodišnja dva maxija biti na nivou. Nagrade cemo vidjeti tko ce osvojit. Nadam se nagradi, posebno From Hell jer sam ga citao u knjižnici.

A vidi,Tex pobjedjuje po drugi put zaredom,ispred nekih Zagorovih epizoda kao Americka odiseja koja je najbolje plasirana Zagorova epizoda i to tek na sestom mjestu.Cak su dvije Texove epizode ispred nje.Slabo to govori o kvalitetu,vise o tome da su Texovci bili slozni u svom izboru,dok Zagorovci na onih nekih 60(manje,vise) izdatih stripova nisu bili slozni koji strip da forsiraju.

Oskar 2006:Mister No Maxi #1: Bilo jednom u New Yorku
Oskar 2007:Tex Willer MX 3: Zlato juga
Oskar 2008:Tex Willer mx 5: Sjeverozapadni teritorij

Sto se tice albuma,pobjeda ORKA 6: Pakao,ide sasvim u redu.Rekao sam vec negdje da ovaj strip nije po mom ukusu(na osnovu nekih slika,nisam nikad citao) ali iskreno ako je vec toliko nahvaljen i nagradjen i to ne samo kod nas ,vec i u cijelom svijetu,onda nema sta da se prebacuje pobjedniku.

Naravno postavlja se pitanje koliko je njih procitalo stripove za koje su glasali i takodje ,koliko njih nije glasalo za neke stripove jer ih nisu procitali.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29341 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 07/02/2009 : 09:07:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Originally posted by King Warrior
Naravno postavlja se pitanje koliko je njih procitalo stripove za koje su glasali i takodje ,koliko njih nije glasalo za neke stripove jer ih nisu procitali.

A i kupovina/nekupovina, tj. citanje/necitanje je oblik glasanja.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29341 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 07/02/2009 : 09:09:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Originally posted by MladenT

Znaci treba pratiti novosti da se ne popusi biranje nekih brojeva ko prosle godine.

Evo, bit ce izvlacenje u ponedjeljak u 12h, samo da pripremim popise i sve potrebno. Ali izvlacenje ionako nije bitno, nitko osim mene ne moze znati na koji nacin je slozena lista, pa mogucnost da biras brojeve ne znaci previse.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Witchblade
Senior Member

Croatia
2754 Posts

Member since 22/07/2002

Posted - 07/02/2009 : 09:35:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Witchblade a Private Message
quote:

Tako je! Zato predlažem da se za iducu godinu napravi mini-kviz, s trivijama iz svakog izdanja s liste, i ako ne odgovoriš tocno na pitanja za pojedini strip, ne možeš ni glasati za njega. Markose, get right to it!

Što se biranja brojeva tice, dosad sam uvijek sudjelovao u tome i nikad ništa nisam dobio. Ove godine cu se suzdržati, možda se i moja sreca okrene.

"All deaths horrible. Also inevitable. Nod. Get treat."
Go to Top of Page

jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts

Member since 01/11/2002

Posted - 07/02/2009 : 10:39:41  Show Profile Show Extended Profile  Send jang a Private Message
quote:
Originally posted by Markos

quote:

A i kupovina/nekupovina, tj. citanje/necitanje je oblik glasanja.

najvažniji po mom mišljenju.....džaba sva ta silna hvala po forumu kad se nešto najavi, od hvale izdavac ne preživi
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 07/02/2009 : 14:20:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message
Pobogu, ljudi, i ovaj top 10 je proizvoljna lista kao i svaka druga te vrste. Sigurno da se ne mozhe desiti da vasih top 10 budu u njoj preslikani.

Bitno je da su manje-vishe sva izdanja koja su se nashla na listi zaista dobra, objektivno gledano. Stvarno sa ovim kukanjem malo preterujete.
Go to Top of Page

cibalia
Senior Member

Sierra Leone
1699 Posts

Member since 14/11/2008

Posted - 09/02/2009 : 10:48:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit cibalia's Homepage  Send cibalia a Private Message
quote:

quote:

Ne mogu vjerovat da se glasalo za Zagor VC 1. Koliko je bilo kvalitetnih albuma ove godine. Pakao ocekivan, a SZ teritorij je dobio što mi je drago i nadam se da ce i ovogodišnja dva maxija biti na nivou. Nagrade cemo vidjeti tko ce osvojit. Nadam se nagradi, posebno From Hell jer sam ga citao u knjižnici.

A vidi,Tex pobjedjuje po drugi put zaredom,ispred nekih Zagorovih epizoda kao Americka odiseja koja je najbolje plasirana Zagorova epizoda i to tek na sestom mjestu.Cak su dvije Texove epizode ispred nje.Slabo to govori o kvalitetu,vise o tome da su Texovci bili slozni u svom izboru,dok Zagorovci na onih nekih 60(manje,vise) izdatih stripova nisu bili slozni koji strip da forsiraju.

Sto se tice albuma,pobjeda ORKA 6: Pakao,ide sasvim u redu.Rekao sam vec negdje da ovaj strip nije po mom ukusu(na osnovu nekih slika,nisam nikad citao) ali iskreno ako je vec toliko nahvaljen i nagradjen i to ne samo kod nas ,vec i u cijelom svijetu,onda nema sta da se prebacuje pobjedniku.

Nažalost, kralju nemaš pravo. Sa sigurnošcu tvrdim da je Tex maxi najbolje Bonelli izdanje na našim kioscima. Da si procitao 3. i 5. uvjerio bi se u kvalitet tih stripova. Znam da Tex nema toliku raširenost žanrova, ali ima perfektne crtace poput Ortiza, Fusca, Ticcija i još su kod njega gostovali velikani europskog stripa poput Fonta, Wilsona, Raviole.... Takoder su i scenaristi poput Bosellija i Segure na visini. Procitaj jedan od ta dva i uvjerit ceš se u kvalitet te serije. I na recenzijama svih prvih pet imaju iznad 80% što znaci da se za Texa više ne može tvrditi da je dosadan strip. Meni nikad nije bio dosadan, ali znam da mnogima jest i poštujem njihovo mišljenje.

U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice...
Go to Top of Page

Trigger
Average Member

Bosnia and Herzegovina
757 Posts

Member since 12/07/2007

Posted - 09/02/2009 : 12:17:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Trigger a Private Message
quote:

quote:

quote:

Nažalost, kralju nemaš pravo. Sa sigurnošcu tvrdim da je Tex maxi najbolje Bonelli izdanje na našim kioscima. Da si procitao 3. i 5. uvjerio bi se u kvalitet tih stripova. Znam da Tex nema toliku raširenost žanrova, ali ima perfektne crtace poput Ortiza, Fusca, Ticcija i još su kod njega gostovali velikani europskog stripa poput Fonta, Wilsona, Raviole.... Takoder su i scenaristi poput Bosellija i Segure na visini. Procitaj jedan od ta dva i uvjerit ceš se u kvalitet te serije. I na recenzijama svih prvih pet imaju iznad 80% što znaci da se za Texa više ne može tvrditi da je dosadan strip. Meni nikad nije bio dosadan, ali znam da mnogima jest i poštujem njihovo mišljenje.

Potpisujem gore napisano. Zbog maxi Texova sam ponovno "otkrio" Texa i poceo ga citati...

I kad ce Bob Morane u integralima?
Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2534 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 10/02/2009 : 22:48:00  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message
Mogli bi promjeniti taj naziv "oskar", to je za filmove , a ne za stripove.

Bolje bi bilo ZLATNI ZAGOR za kiosk izdanja i recimo ZLATNI THORGAL (SPIROU, ASTERIX, CORTO,...) za albume

Stara Huta za 36 minuta
Go to Top of Page

GeneziS
Average Member

Western Sahara
702 Posts

Member since 14/03/2008

Posted - 10/02/2009 : 23:53:28  Show Profile Show Extended Profile  Send GeneziS a Private Message
quote:
Originally posted by GGG

Bolje bi bilo ZLATNI ZAGOR za kiosk izdanja i recimo ZLATNI THORGAL (SPIROU, ASTERIX, CORTO,...) za albume

kreativno

Arguing On The Internet Is Like running In The Special Olympics - Even If You Win, You're Still Retarded
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 11/02/2009 : 00:08:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
quote:
Originally posted by bvagner3

HC-stripovi su jednostavno preskupi.u Italiji HC-stripovi dolaze na kioske i jeftiniji su od naših ,vjerovatno zato što(kako sam primjetio)stripove rade od jeftinijih materjala,mislim da je bolje da stripovi budu i mrvicu nekvalitetniji ali zato pristupacniji široj masi ljudi,osvrnimo se samo na neke brojeve zlatne serije koji su po kvaliteti gotovo smece pa danas vrjede višestruko više od novih HC-a

Nije tema baš za ovaj topic ali ukratko, sto puta ponovljeno, kažeš u Italiji su na kioscima... odgovor se namece sam po sebi... TIRAŽ.
Veci tiraž manja cijena, logicno. Na drugu stranu kod nas se ne može ni 500 tiskanih primjeraka rasprodati u manje od 3 godine ( osim casnih iznimki koje ce se teško ponoviti ) što znaci da nema mogucnosti povecanja tiraža a samim tim ni smanjenja cijene. To ne znaci da se ne slažema da su skupi. Jesu... ali izlaza nema.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22312 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 11/02/2009 : 16:42:56  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message
quote:
Originally posted by GGG

Bolje bi bilo ZLATNI ZAGOR za kiosk izdanja i recimo ZLATNI THORGAL za albume

To legendo,ovome se nema sta pridodati!
Go to Top of Page

Vlaadisha
Advanced Member

USA
3512 Posts

Member since 21/07/2004

Posted - 11/02/2009 : 18:52:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlaadisha a Private Message
quote:
Originally posted by GGG

A taj Zlatni Zagor bi bio nesto kao Zlatna malina?

moji crteži
Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2534 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 11/02/2009 : 21:48:49  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message
quote:
Originally posted by Vlaadisha

quote:
Originally posted by GGG

A taj Zlatni Zagor bi bio nesto kao Zlatna malina?

Ne, to bi bio Gumeni Ciko

Stara Huta za 36 minuta
Go to Top of Page

Naruto
Junior Member

Croatia
329 Posts

Member since 09/02/2009

Posted - 14/02/2009 : 15:39:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Naruto a Private Message
pa vi uopce znate kaj je oskar pa to je dok neka zvjezda glsa za neku drugu a to bi za stripove trebali glasovati njihovi autori

Belive it!!!!!!!
Go to Top of Page

Naruto
Junior Member

Croatia
329 Posts

Member since 09/02/2009

Posted - 14/02/2009 : 15:40:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Naruto a Private Message
PARDON oskar je kad jedna zvjezda glasuje za film u kojem nije glumila

Belive it!!!!!!!
Go to Top of Page

Billy_the_Kid
Senior Member

1517 Posts

Member since 02/06/2005

Posted - 14/02/2009 : 19:38:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit Billy_the_Kid's Homepage  Send Billy_the_Kid a Private Message
glupost poslije gluposti. ostavljas komentare posvuda samo da si nabijes broj postova, ako nemas sta pametnije reci, postedi tastaturu kuckanja

Seeing things differently can open new paths.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22312 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 14/02/2009 : 19:46:03  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message
quote:
Originally posted by Naruto

PARDON oskar je kad jedna zvjezda glasuje za film u kojem nije glumila

imas moj glas za forumasa godine
Go to Top of Page

Aco
stripovi.com suradnik

Slovenia
6180 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 25/10/2009 : 11:08:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message
Kad vec imam vremena, evo i jednog prijedloga koji mi se motao po glavi vec duže vrijeme;
predlažem da se kod iduceg odabira za strip-godine ukinu kategorije kiosk strip i albumi.Mislim da nema smisla da to stoji, jer netko ne kupuje albume,opet drugi ne cita kiosk stripove,pa glasaju tek toliko da se popuni kvota kod tih naslova što dovodi do nerealnih rezultata.

Predlažem da svatko navede po 20-30 stripova i poreda ih onako kako su mu se svidjeli,a kategorije napravimo sami.Npr. najbolji album,najbolji kiosk strip,najbolji strip domacih autora,najbolji americki strip, najbolji Tex,Mister NO itd.Eto,samo kao prijedlog.

Bond.James Bond.
Go to Top of Page

weljko94
Advanced Member

Serbia
3015 Posts

Member since 08/02/2008

Posted - 25/10/2009 : 14:32:24  Show Profile Show Extended Profile  Send weljko94 a Private Message
Slazhem se.

Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim
granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29341 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 25/10/2009 : 20:09:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
nisam siguran da je to najbolja ideja. ja sam razmisljao da odvojim bonelli + kiosk stripove u jednu, a albume u drugu kategoriju. I da nije nuzno glasat za obje kategorije, nego samo za jednu.

Trouble will find me
Go to Top of Page

dugapuška
Junior Member

Bosnia and Herzegovina
429 Posts

Member since 17/10/2003

Posted - 25/10/2009 : 22:23:17  Show Profile Show Extended Profile  Send dugapuška a Private Message
Možda da probaš razdvojiti, ako je moguce, i stripove koji su premijerno objavljeni, od onih kojima je to ko zna koje po redu izdanje. Da svi budu u istom košu mislim da nema puno smisla.

www.rdv.ba
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29341 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 26/10/2009 : 00:11:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Onda se sve usitnjava. Ove je godine objavljeno npr. maksimalno 40 premijernih albuma. Odabrati najboljih 10 je ... ne znam, malo bezveze.

Trouble will find me
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7814 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 26/10/2009 : 01:08:56  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message
A onaj prijedlog od prošle godine, da se kiosk izdanja spoje po svakoj prici a ne svaka epizoda zasebno?
Go to Top of Page
Page: of 9 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000