Author |
Topic  |
docA
Advanced Member

.jpg)
8104 Posts
Member since 14/09/2008 |
Posted - 17/05/2009 : 22:39:29
|
quote: Originally posted by Mhejl
quote: Originally posted by weljko94
Danas kupio zagora sekira i sablja.340 dinara nije ni puno,ali nije ni malo.Nazalost prekidam sa Dampirom.Koliko god zeleo da ga kupujem jednostavno ne mogu :( :(
Ja ti preporucujem da uzimaš Dampira, a da prekineš nešta drugo, imam osjecaj da se serijal tek zahuktava, a i ocjene na uBC su uglavnom sasvim solidne, na daleko višem nivou od vecine drugih Boneli serijala. Najgore ocjene za price koje dolaze (u VC izdanju) ima Teks, pa ako ti italijanske ocjene nešta znace... Ja sam, recimo, morao da batalim MM da bih uzimao Dampira, i nisam se nimalo pokajao...
Ja bas mislim da ovaj Tex u VC ima super price, i uopste da je noviji Tex, sve bolji i bolji...
|
 |
|
Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
Posted - 17/05/2009 : 22:40:50
|
quote: Originally posted by docA
Danas kupio zagora sekira i sablja.340 dinara nije ni puno,ali nije ni malo.Nazalost prekidam sa Dampirom.Koliko god zeleo da ga kupujem jednostavno ne mogu :( :(
Ja ti preporucujem da uzimaš Dampira, a da prekineš nešta drugo, imam osjecaj da se serijal tek zahuktava, a i ocjene na uBC su uglavnom sasvim solidne, na daleko višem nivou od vecine drugih Boneli serijala. Najgore ocjene za price koje dolaze (u VC izdanju) ima Teks, pa ako ti italijanske ocjene nešta znace... Ja sam, recimo, morao da batalim MM da bih uzimao Dampira, i nisam se nimalo pokajao...
Ja bas mislim da ovaj Tex u VC ima super price, i uopste da je noviji Tex, sve bolji i bolji...
Sutra se javljam da uporedimo utiske.... |
 |
|
mpavin
Advanced Member

Niue
7900 Posts
Member since 02/09/2005 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 17/05/2009 : 23:05:07
|
quote: Originally posted by mpavin
Šteta za VC što nije dobio prava za Oci i tamu... 
Ko kaže da ih je uopšte tražio? |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
 |
|
Ultras
Advanced Member

.jpg)
Serbia
10052 Posts
Member since 17/10/2008 |
|
shommy
Average Member

Serbia
586 Posts
Member since 03/09/2006 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 18/05/2009 : 07:05:32
|
Not likely, u oba slucaja. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
 |
|
Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Posted - 18/05/2009 : 09:45:41
|
Da se pridružim hordi: volio bih da VC pokrene reprint Mister Noa od prvog broja, reprint prica sa Divljeg zapada, i Teks Odabrane price. Znam, znam, sve ovo je neizvodljivo, ali nije zabranjeno maštati:)) |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Posted - 18/05/2009 : 10:10:57
|
quote: Originally posted by docA
E ovako.... Uopšte nemam puno Teksa od Ludensa, iako sam uspio da kompletiram tri price. Oduševila me je prica 'Pokolj u Red Hilu' i dao bi joj desetku, iako je malo razvucena, a uspio sam da kompletiram i pricu 'Vukovi Kolorada', koja mi je vrlo, vrlo dobra. Od Teks Maksija imam samo 'Zlato juga', koji me je oduševio kao malo koji strip u zadnje vrijeme. Crtež, prica- jedan od onih stripova u kojima se sve poklopi! Namjeravam skupiti i ostale Teks Maksije, ali polako.... Od ZS imam nešto malo više prica, i uglavnom su mi jako dobre. Oduševila me je prica 'Gnevni Teks', baš onako akcija, rušenje i divljanje na sve strane. Imam i neku staru pricu 'Crno zlato-Nemilosdni', koja mi je malo slabija, ali je zabavna i brzo se procita, a i volim Galepov crtež. Nedavno sam nabavio dvodijelnu pricu 'Braca Border-Misuri i sloboda' koja govori o netrepeljivosti i mržnji izmedu juga i sjevera SAD. Iako je prica jednostavno zamišljena i izvedena, ja volim baš takav tip Teksa: akcija, akcija, prepucavanje Karsona i Teksa, stalni preokreti... Znaci imam pozitivne utiske o svakoj epizodi koju sam procitao izvan VC redovne serije.
E sad malo o VC Teksu. Kada sam kupio prvi dio price sa Mefistom, oduševio sam se i hiperrealisticnim crtežom i pricom. Da je citava prica bila onakva, dobila bi glatku desetku. O ostatku price je dovoljno rekao Colt u svojoj recenziji. Svaki sledeci broj donosio je sve vece razocaranje, dok na kraju nisam jedva cekao kad ce se završiti saga sa Mefistom. Kit, Karson i Tajger Džek su zaista ultra-debilno i naivno uhvaceni, oni bi trebalo da su prevejani ljudi sa granice, right? Imam utisak da je Mefisto, iako nisam citao ranije price sa njim, sveden na posprdnog negativca koji samo ponavlja:''HA, HA, HA, HA, osveticu ti se Tekse''! I samo to kroz citavu pricu. Sukob Mefista i Teksa u šerifovoj kancelariji je ipak fenomenalan, ne vidimo svaki dan Teksa zbunjenog, sludenog i uplašenog. Jedan od rijetkih uspjelih momenata u cijeloj prici. Medutim, Teksovo 'ludilo' je stvarno naivno i banalno, a konacni sukob je gromorozan, ispod svakog nivoa. Žali bože crteža.
'Rat u pustinji' je jako solidna epizoda, klasicni vestern kakav obožavam. Malo Apaca, bitki, ubistava, krkljanca.... Napeto preživljavanje u pustinji, Teks optužen za ubistvo, psihološko ratovanje Apaca, sve su to sjajni elementi. Crtež mi uopšte nije legao, previše je grub i nedetaljan, tako da mi je totalno uništio ugodaj citanja i pokvario je opšti utisak. Uz to su i moji primjerci tako jezivo loše odštampani, da ne umijem iskazati svoj prezir prema štampariji koja je to poslala u promet.
'Južno od Rio Grandea' je bolje ne komentarisati. Premda pocetna ideja nije loša, prica odiše dosadom i predvidljivošcu. Umije Boseli puno bolje od ovoga, pobogu! Kao što rekoh, prica je nekako mlaka i bezvezna, a crtež je posebna kategorija. Na recenzijama bi mu dao cistu jedinicu. Užasan, užasan crtež, koji je pricu koja bi bila prosjecna, pretvorio u ruglo. Znam da je crtac mrtav, neka mu je vjecna slava, ali moram dati svoje objektivno mišljenje. Nema zanimljivih likova, nema upecatljivih trenutaka, ništa što ce ostati u pamcenju i izdici epizodu iznad prosjeka.
'Francuski trgovac' je obecavajuce poceo, zanimljiva lokacija, puno neprijatelja, cetvorka na okupu, ali me je drugi dio odmah razuvjerio da se radi o dobroj prici. Dosadni i usiljeni dijalozi, na silu razvucena i tjerana radnja, gomila dosadnih scena koje su tu bez ikakve potrebe, debelo pretjerivanje sa sposobnostima Teksa i ekipe.... Razocaran sam.
Evo mojih ocjena za price: 'Mefisto'-3/10 'Rat u pustinji'-7/10 'Južno od Rio Grandea'-5/10 'Francuski trgovac'-4/10
Ocjene za crtež bi išle ovako: 'Mefisto'-10/10 'Rat u pustinji'-5/10 'Južno od Rio Grandea'-1/10 'Francuski trgovac'-7/10 P.S Moram da dodam da me je, iz nekog nepoznatog razloga, totalno oduševilo kad pri kraju stripa 'Moc tame'(VC br.3) kad Teks ugleda Mefistove demone ludila kaže:'Veliki bože!'. Nijednom drugom recenicom Nizi nije mogao bolje prikazati Teksov strah i paniku, upravo zato što je ovo totalno atipicno za njegov karakter. |
Edited by - Mhejl on 18/05/2009 13:54:53 |
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17889 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
kreŠa
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4790 Posts
Member since 26/01/2009 |
|
Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Posted - 18/05/2009 : 13:44:34
|
Njah, moram da priznam da je razlika izmedu prvih i zadnjih epizoda Mister Noa kao izmedu neba i zemlje. Neke stvari treba dostojanstveno završiti kad se ideje istroše... Veliki minus je što Feri više ne crta naslovne, koje su sada drugorazredne. |
 |
|
regar
Senior Member

Serbia
1187 Posts
Member since 15/02/2008 |
Posted - 18/05/2009 : 13:51:21
|
Ne znam da li neko od vas kupuje u Trafikantu gde je za clanove popust 20 odsto, ali nadam se da je odusevljen kako ja. Dakle usteda na poslednja izdanja VC je ocigledna. Sekira i Sablja koja kosta 340 dinara (minus 20 odsto popusta) i Dampir od 190 dinara sa istim popustom za clanove Kluba citalaca kostaju ukupno 424 dinara (106 dinara usteda). Dakle za jedan vikend odlicna usteda, a kako vidim za redovne kupce najavljuju se dodatna pojeftinjenja. Mislim da Klub citalaca zaista dobija pravi smisao. |
Žene imaju PROBLEM za svako rješenje!- Stephen W. Howking
|
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17889 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
Le Samourai
Senior Member

.jpg)
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 18/05/2009 : 13:58:43
|
Veliki minus je što Feri više ne crta naslovne, koje su sada drugorazredne.
...za razliku od Ferijevih, koje su chetvrtorazredne. |
 |
|
Le Samourai
Senior Member

.jpg)
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 18/05/2009 : 15:19:49
|
Pa da, za pochetak na Disovoj ne igleda kao Frankeshtajn spojen od trupa dzina, nogu i kukova kepeca, i suve shljive umesto glave.
A taj Ferijev fetish sa pocepanim pantalonama ostavljam psihoanaliticharima da protumache.
Ukratko, da, ova druga (Disova) je dominantno kvalitetnije nacrtana. |
 |
|
Panon
Senior Member

2656 Posts
Member since 16/08/2007 |
Posted - 18/05/2009 : 15:40:16
|
A meni su se te Mister Noove cizme (Diso) uvijek svidale  Šteta što je kasnije poceo nositi tenisice, sa tim cizmama je baš izgledao kao neki nabrijani pustolov  |
 |
|
Ultras
Advanced Member

.jpg)
Serbia
10052 Posts
Member since 17/10/2008 |
|
profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts
Member since 27/11/2008 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 18/05/2009 : 16:37:56
|
Vjecni problem sa Ferrijem i proporcijama a kad se iz bližeg gleda nikad ne znaš koliko prstiju likovi imaju. Na Disovoj bar znam šta gledam. Za klasu je bolji od Ferrija. |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
kreŠa
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4790 Posts
Member since 26/01/2009 |
|
Panon
Senior Member

2656 Posts