Author |
Topic  |
Panon
Senior Member

2656 Posts
Member since 16/08/2007 |
|
Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
|
cronos six
Advanced Member

.jpg)
Serbia
7954 Posts
Member since 09/09/2008 |
|
kreŠa
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4790 Posts
Member since 26/01/2009 |
|
Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Posted - 18/05/2009 : 19:19:33
|
quote: Originally posted by goksi
Koji je ovo topik? O Veselom Cetvrtku?
Bolje da raspravljamo o kvalitetu epizoda, koje junake uzimamo pa i da uporedujemo naslovnice nego da dotaknemo temu Blažinog dizajna, štampe, cijena i slicnih smarackih tema... |
 |
|
kreŠa
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4790 Posts
Member since 26/01/2009 |
|
Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Posted - 18/05/2009 : 19:39:48
|
Hvala, samo je problem što neki 'dežurni šerifi'(mislim na clana siGok) to ne vide.... @cibalia Jesi vidio ideje za Zagora, kad vec pominješ moje dugacke postove... |
Edited by - Mhejl on 18/05/2009 19:42:26 |
 |
|
docA
Advanced Member

.jpg)
8104 Posts
Member since 14/09/2008 |
Posted - 18/05/2009 : 22:31:37
|
@Mhejl Ja sam celog dana daleko od kompjutera, zbog nagomilanih obaveza na poslu.Izvini, ali..onaj tvoj post u vezi Texa..jedva ga savladah..ti si bas 100%-tno uleteo u s3pomaniju!   A kako videh, ovde je bilo veselo iako nije cetvrtak ..diskusija, bogami, poprimila i neke nove konotacije Evo ovako: Ja ipak nisam neko ko moze komentarisati Texa kao Bonellijevog junaka, tj. "ne osecam se pravim" koji moze davati sud o pricama.Kao klinac sam najpre poceo sa Zagorom, komandantom Markom, Blekom...cak ni mister Noa isprve nisam zgotivio..sa Texom, jos kasnije.Kroz odrastanje su dolazili neki drugi junaci, iz drugih habitata, tako da sam neko nekompetentan..ni kriticar - ni glorifikator. Elem, noviji Tex, kako sam se bio izrazio, meni zanimljiviji, moj je subjektivni dozivljaj o epizodama koje idu u okviru VC izdanja, ili ti, da su te price meni zanimljivije nego li one iz minulih dana..naravno, nisam procitao sve moguce epizode iz ZS..nazalost!
Stereotip-vestern zanr polako upotpunjuju sofisticirani sadrzaji..to je ono sto mislim o epizodama koje idu u VC.
Zaista ne bih da vrsim poredjenja sa epizodama ZS ili dugih edicija, bez obzira na hronologiju izlazenja epizoda, niti da razglabam o crtacima ili scenarijima..njet!
Nameran sam baviti se ovim Texom iz VC edicije,trenutno mi je najdostupniji, a kako materijalna situacija bude dozvolila, i ostalim serijalima i onim sto je u retro vizuri.. Od negde se mora poceti ozbiljnije..bez obzira na ocene iz Italije. Generalno, Tex je jedan od najboljih junaka Bonellija! Toliko.
|
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25966 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 18/05/2009 : 22:37:02
|
quote: Originally posted by manhunter
Pajtos, Mhejl, profesor-inz, goksi i OSTALI: obrisite sve vase postove koji se ne odnose direktno na izdanja VC.
|
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17455 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 19/05/2009 : 10:05:16
|
Sinoc sam citao MN 10 Gvadalkanal. Toliko odrednica na epizode iz LMS, i kao i obicno ostavljeni su originalni brojevi, pa se jako teško podsjetiti nekih epizoda. Ljenost.
A užasno je glupo težiti bukvalnom prevodu, Santo Cielo je ljepše prevesti kao Gospode Bože, a ne Sveto nebo. Ili kad Ludens ostavi u pojedinim stripovima ono Jupiteru, iako to nema smisla ako ne govore Italijani. |
 |
|
ciprijani
New Member

Serbia
180 Posts
Member since 03/08/2008 |
|
goksi
Senior Member

Serbia
1960 Posts
Member since 15/04/2007 |
|
Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Posted - 19/05/2009 : 12:51:44
|
Jedva cekam kraj ove Mister No price, pocela je sjajno... Sledeci Superbook ima tri price, ja licno više volim kad je unutra jedna velika prica, kao 'Snovi' ili slicno. P.S Kako volim što imam neke ljude na Ignore listi, neprocjenjivo(ne mislim na tebe Going-Going). |
Edited by - Mhejl on 19/05/2009 12:52:09 |
 |
|
elfak nish
Advanced Member

Serbia
5706 Posts
Member since 23/02/2009 |
|
goksi
Senior Member

Serbia
1960 Posts
Posted - 19/05/2009 : 22:26:43
|
quote: Originally posted by elfak nish
Doci ce vreme za moju omiljeno izdanje VC-zagor specijal Sta ces,obozavam one knjizice    Jel ima nekih informacija koji je sledeci specijal ???
Saznacemo jako brzo. Ako se ne varam izlazi za 2 nedelje a ako se pojave novi Zagor i Tex vec na ovom sajmu a mislim da hoce videcemo vec iz najave . I meni je lepo izdanje, bez obzira što se malo zbrlja sa naslovnom specijali su bar 100% potpuni. A bogami stigosmo vec do petog . |
 |
|
elfak nish
Advanced Member

Serbia
5706 Posts
Posted - 19/05/2009 : 22:43:04
|
Doci ce vreme za moju omiljeno izdanje VC-zagor specijal Sta ces,obozavam one knjizice    Jel ima nekih informacija koji je sledeci specijal ???
Saznacemo jako brzo. Ako se ne varam izlazi za 2 nedelje a ako se pojave novi Zagor i Tex vec na ovom sajmu a mislim da hoce videcemo vec iz najave . I meni je lepo izdanje, bez obzira što se malo zbrlja sa naslovnom specijali su bar 100% potpuni. A bogami stigosmo vec do petog .
Moje preporuke,a i zelje,Legenda o skitnici Ficiju ili Darvud godine nulte 
|
Soundgarden - Halfway There http://www.youtube.com/watch?v=LW4Zsd1mhPI
|
 |
|
andjelt
Senior Member

.jpg)
Serbia
2217 Posts
Member since 28/07/2008 |
|
goksi
Senior Member

Serbia
1960 Posts
Posted - 19/05/2009 : 22:47:12
|
Moje preporuke,a i zelje,Legenda o skitnici Ficiju ili Darvud godine nulte 
Mislim da ce 99,9% ici ovi što idu sa dodatkom dok se ne ispucaju. Vec je neko davno iz VC objasnio da tako mogu duže da stoje na kiosku kao knjige, zbog dodatka. |
 |
|
elfak nish
Advanced Member

Serbia
5706 Posts
|
docA
Advanced Member

.jpg)
8104 Posts
Member since 14/09/2008 |
Posted - 20/05/2009 : 00:20:32
|
info sa podforuma stripovi; Sajam knjiga i STRIPA od 19. do 25. U cetvrtak promocija kolekcionarskog izdanja Dylana Doga VC  |
 |
|
Bruce Wayne
Senior Member

Serbia
1060 Posts
Member since 03/09/2008 |
Posted - 20/05/2009 : 03:30:11
|
Saznacemo jako brzo. Ako se ne varam izlazi za 2 nedelje a ako se pojave novi Zagor i Tex vec na ovom sajmu a mislim da hoce videcemo vec iz najave . I meni je lepo izdanje, bez obzira što se malo zbrlja sa naslovnom specijali su bar 100% potpuni. A bogami stigosmo vec do petog .
Moja podrska...i ja se bas radujem specijalima. Ako se dobro secam neko je vec jednom okacio cetiri naslovne koje su jos moguce,ima jos cetiri neobjavljena u ex yu a da imaju knjizice!! Bice jedan od tih
A ja bih voleo darkwood anno zero jer sam ga vec citao i odlican je:))) ivoleo bih da ga imam u kolekciji!! |
Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine.
|
Edited by - Bruce Wayne on 20/05/2009 03:33:01 |
 |
|
andjelt
Senior Member

.jpg)
Serbia
2217 Posts
Member since 28/07/2008 |
Posted - 20/05/2009 : 07:17:59
|
quote: Originally posted by Bruce Wayne
Moja podrska...i ja se bas radujem specijalima. Ako se dobro secam neko je vec jednom okacio cetiri naslovne koje su jos moguce,ima jos cetiri neobjavljena u ex yu a da imaju knjizice!! Bice jedan od tih
A ja bih voleo darkwood anno zero jer sam ga vec citao i odlican je:))) ivoleo bih da ga imam u kolekciji!!
Nemoj da me drzis za rec , ali mislim da imas Ludens "Nulta godina Darkwood-a" da kupis u striparnici "Alan Ford" |
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
Ultras
Advanced Member

.jpg)
Serbia
10052 Posts
Member since 17/10/2008 |
Posted - 20/05/2009 : 08:49:49
|
quote: Originally posted by globinjo
quote: Originally posted by Renky
Vjecni problem sa Ferrijem i proporcijama a kad se iz bližeg gleda nikad ne znaš koliko prstiju likovi imaju. Na Disovoj bar znam šta gledam. Za klasu je bolji od Ferrija.
recu mu to u makarskoj da si ga ocrnija  
hi, hi, hi |
Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter |
 |
|
morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts
Member since 29/01/2008 |
Posted - 20/05/2009 : 12:35:38
|
quote: Originally posted by andjelt
Vise bi voleo da bude neki specijalac koji nije jos ni jednom izasao na ovim prostorima
Imam neki osecaj da ce se, kao i u Cikovom slucaju, krenuti redom. Dakle "Kozno lice" a.k.a. Ucena, Protunapad, Zagor u opasnosti...recju "Zagor alla riscossa"...a mozda i ne. |
There ain't no grave gonna hold my body down. |
 |
|
Topic  |
|