Author |
Topic  |
aleksa crnobrnja
New Member

276 Posts
Member since 19/02/2009 |
Posted - 23/05/2009 : 17:38:39
|
Sve se to razvija u nekakovu bledunjavu, kliše SF dramu. Bred kroza epizode putuje od jednog "domacinstva" do drugog, upoznaje ljude i njihove sudbine, navike, sada odjednom stubokom uzdrmane vanzemaljskom opsadom. A, nažalost, vanzemaljci nisu jedina cudovišta protiv kojih se glavni junak mora boriti... tu su još uvijek itekako prisutna i ona klasicna cudovišta, u klasicnom ljudskom obliku koja stvaraju nevolje.
Kupovacu Berrona i dalje... da vidim kuda to dalje vodi. Strip je jeftin, pristupacan i jednom u tri mjeseca. Trošim ja, više i cešce, i na vece gluposti. |
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17891 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 23/05/2009 : 18:05:34
|
quote: Originally posted by King Warrior
e Sta je sa ovim Brad Barronom,je li vrijedan za procitati,kakav je crtez,prica,na kojem je nivou?
ne razmisljaj nego kupuj... |
Utabanim stazama ocaja! |
 |
|
goksi
Senior Member

Serbia
1960 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 23/05/2009 : 18:40:56
|
quote: Originally posted by King Warrior
Sta je sa ovim Brad Barronom,je li vrijedan za procitati,kakav je crtez,prica,na kojem je nivou?
Svakako vredan serijal. Obzirom da je kiosk izdanje i da ne treba davati velike pare na njega mislim da zaslužuje kupovinu. Pored toga što je skroz ok. Jeste da nema ništa spektakularno i novo, ali je opet sve lepo upakovano u finalni proizvod. Crtež varira od broja do broja, jer ako sam dobro procitao svaki broj je crtao drugi crtac?
Zapravo najveca mana ovog stripa je odluka VC da ga izdaje svakih 12 nedelja tako da ce tek za koju nedelju stici do broja 4. |
 |
|
wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11845 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
Le Samourai
Senior Member

.jpg)
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 23/05/2009 : 19:48:58
|
quote: Originally posted by manhunter
Independence day, u kom glumi G.Clooney, i to sve u svetu N.Nevera. Barem mi je takav bio prvi utisak.
Nije ti odgovarajuci utisak. Ja recimo NN ne podnosim, a BB mi je, za Boneli strip, dosta dobar. |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 23/05/2009 : 20:32:21
|
Kapiram da ne voliš NN, nije najbolji strip na kugli zemaljskoj, ali damn, ipak je tri koplja iznad BB. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
 |
|
cgmiki
New Member

.jpg)
Serbia
127 Posts
Member since 24/11/2005 |
|
aleksa crnobrnja
New Member

276 Posts
Member since 19/02/2009 |
|
Le Samourai
Senior Member

.jpg)
2871 Posts
Posted - 23/05/2009 : 21:35:23
|
quote: Originally posted by Djole
Kapiram da ne voliš NN, nije najbolji strip na kugli zemaljskoj, ali damn, ipak je tri koplja iznad BB.
Pa shta znam, meni nije. Mada nisam chitao puno NN (ali opet vishe od ovih tri epizoda BB), odao mi je utisak serijala ala X-men/Star Trek gde je cela poenta spajanje kontinuiteta u sitna crevca, dok je razvoj likova na drugom mestu.
To shto je NN mnogo kompleksniji po svojoj radnji/univerzumu mi ne govori kako je kvalitetniji strip. Prechesto me podseca na neku igricu zhanra avanture, gde samo idesh okolo i obavljash ono shto je neophodno da predjesh na sledeci nivo, pa onda sledeci, pa onda sledeci, pa onda kraj, ili gde pak, sa druge strane, sedish i chitash strip sa enciklopedijom ranijih dogadjaja.
BB je strip o tipu sa dobrim pishtoljem koji putuje po americi u potrazi za svojom zhenom i tamani vanzemaljce. Nishta vishe ni manje od toga. Nishta red, zakon, nauchna policija, nekakva startrekovska nazovi filozofija koja se pojavi u poslednjem kvadratu stripa ne bi li mu dala neki emotivni gravitas. Jednostavan vestern/sf pastish koji uspeva da ima tu i tamo neki dobar trenutak i kojeg ipak, mada mozhda ne uvek uspeshno, vishe interesuju likovi od monologiziranja na temu najnovijeg komada izmishljene futuristichke tehnologije ili zakonodavstva.
No, either way, mislim da ova dva stripa nemaju nijednu dodirnu tachku osim, u izvesnoj meri, njihovog zhanra, a to je i trebalo da bude cela poenta mog prethodnog posta. 
|
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 23/05/2009 : 21:54:31
|
Naprotiv, satram da je lik NN dobrano razvijen, mozda jedan od najrazvijenijih od Bonelija koje sam ja citao. Mozda ne kao DD, ali tu negde. BB nisam citao, ali cisto sumnjam da su u novou....
No, da ne pocinjem kao dobri stari profesor, prvo cu da procitam nku epizodu navedenog junaka, pa cu da kazem misljenje o njemu.
poz svima! |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 23/05/2009 : 21:59:35
|
@Le Samourai
Mogu polovicno da se složim, u smislu da kontinuitet jeste primarna stvar kod Nathana, ali razvoj likova nije zanemaren, samo je - spor. Bez obzira na to, Nathan danas i Nathan koji je krenuo u broju jedan su veoma razliciti likovi, što nije slucaj ni sa jednim drugim ongoing bonelijem - kakvi su bili u pocetku, takvi su i ostali.
S druge strane, i pored manje pretencioznosti BBa, scenaristicka rešenja. dijalozi i vodenje radnje su mnogo naivniji. Sam scientist hero ima potporu, i pored sve naivnosti takvog koncepta, još od Doc Savagea, ali drugi likovi u serijalu? Koji drugi likovi? Mislim, pogledaj samo onog klinca u trojci. Takvih banalnosti ipak kod Nathana nema.
Ali da, osim generalne odrednice SF, NN i BB nemaju dodirnih tacaka. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
Edited by - Djole on 23/05/2009 22:00:35 |
 |
|
Le Samourai
Senior Member

.jpg)
2871 Posts
Posted - 23/05/2009 : 22:12:17
|
Pa eto, sad se slazhem sa svime shto si rekao. Jedino shto ne bih rekao da su scenaristichka reshenja u BB naivna, vec prosto jednostavna. Odnosno, standardno Bonelijevski naivna. :)
U principu se sve svodi na to shta smo nas dvojica, shodno lichnim preferencijama, spremni da tolerishemo. :D |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 23/05/2009 : 22:19:29
|
Ti citaš i Texa, tolerantniji si od mene. :P ;) |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25968 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 23/05/2009 : 22:20:54
|
Gde sam spomenuo Nathana uopste.;-) @Le Samurai Ne znam kako moj utisak moze da bude neodgovarajuci, a tvoje misljenje o mom utisku stripa koji sam provitao moze? ;-) Zezam se, samo sam preneo coveku sta bi otprilike moglo da ga ceka u stripu. Nema dodirnih tacaka sa svim onim sto sam nabrojao, ali vuce na tu stranu po atmosferi. Nathana ne volim, mada su mi njegova prva dva giganta izvrsna(!), gledajuci na njih kao na stand alone epizode. Posle ove jedne procitane epizode BB, serijal bi u nastavku trebao PUUUNO da se popravi da bi se priblizio tom nivou. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
Le Samourai
Senior Member

.jpg)
2871 Posts
|
goksi
Senior Member

Serbia
1960 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 23/05/2009 : 22:32:53
|
Ma nema kasnije veze sa NN. Bred kasnije nastavlja više zagorovski . Samo polako, udahnite duboko posle ovog . Što naravno samo po sebi ne znaci ništa loše, vec da ne ide u kompleksnost. Meni se prilicno svideo.
Nije da nema drugih dobrih likova. Har-Kar i Ran-Kon vode zanimljive dijaloge, recimo. Prilicno slikovito je opisan i današnji "voda" kroz onog lika u drugom broju koji drži masu "zarobljenu" u podzemnom delu. |
 |
|
Le Samourai
Senior Member

.jpg)
2871 Posts
Posted - 23/05/2009 : 22:38:05
|
Posle ove jedne procitane epizode BB, serijal bi u nastavku trebao PUUUNO da se popravi da bi se priblizio tom nivou.
Fer inaf, zadao si coup de grace mom argumentu - ako (do sada) najbolja epizoda stripa nije bolja ni on najbolje NN epizode - jebesh strip. :p |
 |
|
weljko94
Advanced Member

Serbia
3015 Posts
Member since 08/02/2008 |
Posted - 23/05/2009 : 23:08:32
|
quote: Originally posted by goksi Prilicno slikovito je opisan i današnji "voda" kroz onog lika u drugom broju koji drži masu "zarobljenu" u podzemnom delu.
Da,malo sam se i najezio.Mene to podseca na fallout 3! |
Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25968 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 23/05/2009 : 23:34:36
|
quote: Originally posted by Le Samourai
Posle ove jedne procitane epizode BB, serijal bi u nastavku trebao PUUUNO da se popravi da bi se priblizio tom nivou.
Fer inaf, zadao si coup de grace mom argumentu - ako (do sada) najbolja epizoda stripa nije bolja ni on najbolje NN epizode - jebesh strip. :p
;-) Pa ne znam, nisam ja nesto merodavan po pitanju NN, ali ta dva giganta su mi odlicna, nesto najbolje od Bonellija sto sam procitao u poslednjih par godina, pa mozda nije fer da prvu epizodu nekog serijala poredim sa njima. Bilo kako bilo, dao sam sansu BB, nije me odusevio, i odustao sam. A nisam imao nerava, vremena i novaca da se bakcem jednim ne losim, ali sasvim prosecnim serijalom. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21645 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 24/05/2009 : 10:47:50
|
Kao što kaže Samuraj, prica u BB nije naivna, vec prosto jednostavna, a ta jednostavnost koja se meni MNOGO DOPADA , odlikuje i ostale Faracijeve scenarije I stoga , živeo BB i da nam prede na dvomesecni ritam @ hunter cudi me da ti se BB nije dopao, mislio sam da imamo veoma slicne ukuse @ dole Samuraj možda cita Texa, ali ti potajno voliš Zagora |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9228 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 24/05/2009 : 20:48:07
|
BB je prilicno tanak strip. Prosecan, recimo.
Interesantno, jedan od razloga zašto ga kupujem je i taj što retko izlazi, pa mi "bacanje" 190 dinara na njega jednom u 3 meseca, ne deluje problematicno, jer svi znamo da olako "bacimo" pare i na vece gluposti i nepotrebnosti, pa mi BB deluje, u tom kontekstu, prihvatljivo.
Glavni razlog zašto ga kupujem je zainteresovanost za neke kvalitetnije italijanske crtace, jer sam od scenarija, koji je rutinski, predvidljiv, šablonizovan i bez previše duha, digao ruke posle prva 3 broja. Medutim, kako je samo prvi od 3 izašla broja kvalitetno nacrtan, i taj segment mi postaje upitan, ali dacu mu šansu još broj dva.
Natan, na osnovu videnog, je znatno bolji strip. Nisam ga citao previše, uglavnom one epizode koje je distribuirao Marketprint na srpske kioske, plus par dodatno kupljenih i onaj jedan Maverikov (prvi). Na osnovu tog uzorka, to je jedan od najboljih Bonelijevih stripova, u rangu boljih Dilanovih (ili Martijevih) faza i Magicnog vetra (koji je možda i najbolji).
|
 |
|
Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
|
kreŠa
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4790 Posts
Member since 26/01/2009 |
|
Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
Posted - 25/05/2009 : 12:13:06
|
Od ostalih mini-serija, najviše bih volio 'Volto Nascosto', po Infernovom opisu zvuci primamljivo, a i volim price sa istorijskom pozadinom (u stvari obožavam istoriju). |
 |
|
masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 25/05/2009 : 12:23:47
|
Meni je bb Supre za opusanje i voleo bi da izlazi mesecno |
Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens |
 |