Author |
Topic  |
goksi
Senior Member

Serbia
1960 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 22/05/2009 : 14:36:05
|
quote: Originally posted by docA
Nego, da pohvalim VC izdanja poslednja...primerci DD Super book-a i MNO-a su maestralni u stampi! Bravo VC! 
I prošlonedeljna izdanja su . |
 |
|
elfak nish
Advanced Member

Serbia
5706 Posts
Member since 23/02/2009 |
Posted - 22/05/2009 : 14:36:27
|
Ma pricajte svi sta god hocete! Sa juga dolaze KVINTESENCIJALNI gramaticki postulati, i najlepse floskule koje pod hitno treba implicirati u oficijelni maternji! 

Nego, da pohvalim VC izdanja poslednja...primerci DD Super book-a i MNO-a su maestralni u stampi! Bravo VC! 
Mi smo ti ko vranjanska koala    Jos nisam uzeo novi sb,kakve su price?Ona o ubicama je li dobra? |
Soundgarden - Halfway There http://www.youtube.com/watch?v=LW4Zsd1mhPI
|
 |
|
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17460 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 22/05/2009 : 14:36:49
|
Ma pricajte svi sta god hocete! Sa juga dolaze KVINTESENCIJALNI gramaticki postulati, i najlepse floskule koje pod hitno treba implicirati u oficijelni maternji! 

A sa svih strana dolaze ove rogobatne strane rijeci, kao ovo oficijelni. |
 |
|
Le Samourai
Senior Member

.jpg)
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 22/05/2009 : 14:42:20
|
Moji roditelji su doktori, te se doktorka koristilo u vokativu oko mene ceo zhivot. Mozhda bi chisto formalno trebalo da se kazhe doktorko, ali se jezik spontano promenio i sada se kazhe doktorko vishe kao zezanje, kao kad bi rekao Tanjo ili Teodoro, i to samo u toj funkciji mozhe da se chuje.
Mada, lektorka VC zaista ima problema za vokativom - u jednom Dampiru su recimo choveka zvanog Rodzer dozivali Rodzeru, shto bi ochigledno trebalo da bude Rodzere. |
 |
|
docA
Advanced Member

.jpg)
8104 Posts
Member since 14/09/2008 |
Posted - 22/05/2009 : 14:44:41
|
quote: Originally posted by elfak nish [Jos nisam uzeo novi sb,kakve su price?Ona o ubicama je li dobra?
Nju ne stigoh da procitam..a najkraca je..pretpostavljam da se radi o parafrazi na DD #5 "Ubice"...Nacrtali je M&G |
 |
|
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17460 Posts
Posted - 22/05/2009 : 14:50:35
|
quote: Originally posted by Le Samourai
Moji roditelji su doktori, te se doktorka koristilo u vokativu oko mene ceo zhivot. Mozhda bi chisto formalno trebalo da se kazhe doktorko, ali se jezik spontano promenio i sada se kazhe doktorko vishe kao zezanje, kao kad bi rekao Tanjo ili Teodoro, i to samo u toj funkciji mozhe da se chuje.
Nema tu cisto formalno, nego bi jedino logicno bilo da se tako kaže. A ne vidim nikakvu vezu sa Tanjo i Teodoro, to zaista može samo kao zezanje.
quote:
Mada, lektorka VC zaista ima problema za vokativom - u jednom Dampiru su recimo choveka zvanog Rodzer dozivali Rodzeru, shto bi ochigledno trebalo da bude Rodzere.
S ovim se ne slažem, ja bih uvijek dao prednost takvom vokativu sa u u pomenutim slucajevima. |
 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 22/05/2009 : 15:00:56
|
hehe, ali kad samuraj voli libellus pa je navikao na E   |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Posted - 22/05/2009 : 15:10:35
|
inace, u pravilu u hrvatskom zenske imenice na A takve ostaju i u vokativu (ne moraju biti vlastita imena zena, nego samo po rodu zenske imenice)... npr. vokativ od IVICA je isto IVICA...
medjutim, ima iznimaka kad je tradicija jaca od pravila: od Marija je Marijo (zdravo Marijo...), od Vesna je Vesno (vjerovali ili ne), od avijaticarka je avijaticarko (pa bi time bilo i doktorko kad bi to bio hrvatski)... time se slazem s delbojem...
ali, ja sam se umorio od vokativa i nekako mi nije vise bitan... od sljedece godine on i sluzbeno postaje zadnji padez po redoslijedu u hrv. i najnebitniji, mislim da ce uskoro posve nestati... time se slazem i s ovima koji se neslazu s delbojem  |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
 |
|
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17460 Posts
Posted - 22/05/2009 : 15:24:02
|
quote: Originally posted by Curunir
inace, u pravilu u hrvatskom zenske imenice na A takve ostaju i u vokativu (ne moraju biti vlastita imena zena, nego samo po rodu zenske imenice)... npr. vokativ od IVICA je isto IVICA...
Dobro, u redu za to, kod nas postoji dvojstvo, ali ne važi za sva imena. Ne može nikako vokativ od Milica, Jelica, Dragica da bude jednak nominativu. A za imena kao Radojica mogu oba oblika.
quote:
medjutim, ima iznimaka kad je tradicija jaca od pravila: od Marija je Marijo (zdravo Marijo...), od Vesna je Vesno (vjerovali ili ne), od avijaticarka je avijaticarko (pa bi time bilo i doktorko kad bi to bio hrvatski)... time se slazem s delbojem...
Dobro, ta tradicija je vezana samo za hrvatski. U srpskom naravno može samo Marija i Vesna.
A što se tice doktorko, jedino mi logicno izgleda da je gramaticki pravilan samo oblik vokativa doktorko.
quote:
ali, ja sam se umorio od vokativa i nekako mi nije vise bitan... od sljedece godine on i sluzbeno postaje zadnji padez po redoslijedu u hrv. i najnebitniji, mislim da ce uskoro posve nestati... time se slazem i s ovima koji se neslazu s delbojem 
Možda i kod nas nekad dode do toga, ako nastave ovako naopako da rade. Umjesto da se Matica Srpska posveti važnijim pitanjima, kao potiskivanju latinice, vecem posvecivanju pažnje štetnosti uticaja i velikog prodora nepotrebnih stranih rijeci, pokušaju da se u školama više pažnje posvecuje akcentu jer cemo inace izgubiti cetveroakcenatski sistem i dobiti ovaj nakaradni jedan akcenat iz beogradskog slenga, zatim potrebno bi bilo da se jedom za svagda kaže da je ijekavica na svim poljima ravnopravna itd. |
Edited by - delboj on 22/05/2009 15:24:36 |
 |
|
profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts
Member since 27/11/2008 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Posted - 22/05/2009 : 16:19:14
|
po tupljenju i mlacenju ti bi trebao prijeci natrag u maternicu... |
 |
|
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17460 Posts
Posted - 22/05/2009 : 16:34:49
|
quote: Originally posted by profesor-inz
Izvinite ali mislim da ste poceli da ga tupite i da mlatite praznu slamu...predite u svaštaru...
Ko nam kaže   |
 |
|
Ferri
Senior Member

Montenegro
1904 Posts
Member since 10/01/2004 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25967 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 22/05/2009 : 16:55:18
|
Izvinite ali mislim da ste poceli da ga tupite i da mlatite praznu slamu...predite u svaštaru...
Pazi, dovoljno sam iznerviran sto nisam mogao u Makarsku, a ovde sam vec poceo da sprovodim posebne mere sto se spama tice. Ukoliko ne mozes da pratis temu, nemoj da je komentarises. Jeste da su se momci malo zaneli, ali, verovao ti ili ne, ovo je jedna od najkonstruktivnijih rasprava na temu "stripovi u izdanju VC". Ne trudi se da mi ovde odgovoris, posto ce to biti tretirano kao spam, da ne bude da nisam rekao. Ukoliko osetis potrebu za komentarom, posalji mi PM ili mail.
EDIT: Jaso imas srece pa si izbrisao komentar, za politiku se ide malo duze na odmor, a mislim da ti nije prvi put. Kojim jezikom Delboj govori prepusti njemu da odluci.
Inace vazi i za tebe sve ovo kao i za profesora. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
Edited by - manhunter on 22/05/2009 19:37:25 |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
|
Bruce Wayne
Senior Member

Serbia
1060 Posts
Member since 03/09/2008 |
Posted - 22/05/2009 : 23:42:48
|
Ja procitah superbook i mislim da je bas dobar!! Nego ako je tu neko od ljubitelja detektiva nemoguceg,jel Freghieri crta onu epizodu martija sa patuljcima u Irskoj???? |
Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine.
|
 |
|
Djuro
New Member

Serbia
273 Posts
Member since 29/03/2006 |
Posted - 23/05/2009 : 01:32:09
|
quote: Originally posted by Bruce Wayne
Ja procitah superbook i mislim da je bas dobar!! Nego ako je tu neko od ljubitelja detektiva nemoguceg,jel Freghieri crta onu epizodu martija sa patuljcima u Irskoj????
Crta. U pitanju su epizode U zemlji patuljaka i Kraljica gorskih duhova (dnevnik 74 i 75). Inace, epizodu uz Castellija potpisuje i "banda dei Sardi" tj. Medda-Serra-Vigna, u sklopu priprema za Nathana, k'o kad klinci iz Partizana idu na kaljenje u Teleoptik. ;) |
 |
|
Caleb
Advanced Member

.jpg)
Greece
16589 Posts
Member since 01/07/2008 |
Posted - 23/05/2009 : 01:39:01
|
Ljudi, mogi li ja da uzmem Dilana SB i da pohvatam price koje su u njemu (da li je povezan sa ranijim izdanjima, sto redovnim, sto specijalnim)??? Do sada sam procitao samo onaj broj sto je izasao u boji...
I koja je cena SB??? |
Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
|
 |
|
Pajtos
Advanced Member

.jpg)
Sierra Leone
4692 Posts
Member since 28/07/2008 |
Posted - 23/05/2009 : 09:34:47
|
240.din.Slobodno ga navataj,odlicno izdanje! Price su svaka za sebe,k'o i u ostalim serijalima,sa ponekim sitnim vezama... |
 |
|
Caleb
Advanced Member

.jpg)
Greece
16589 Posts
Member since 01/07/2008 |
|
profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts
Member since 27/11/2008 |
Posted - 23/05/2009 : 10:16:53
|
quote: Originally posted by manhunter
Pazi, dovoljno sam iznerviran sto nisam mogao u Makarsku, a ovde sam vec poceo da sprovodim posebne mere sto se spama tice. Ukoliko ne mozes da pratis temu, nemoj da je komentarises. Jeste da su se momci malo zaneli, ali, verovao ti ili ne, ovo je jedna od najkonstruktivnijih rasprava na temu "stripovi u izdanju VC". Ne trudi se da mi ovde odgovoris, posto ce to biti tretirano kao spam, da ne bude da nisam rekao. Ukoliko osetis potrebu za komentarom, posalji mi PM ili mail.
EDIT: Jaso imas srece pa si izbrisao komentar, za politiku se ide malo duze na odmor, a mislim da ti nije prvi put. Kojim jezikom Delboj govori prepusti njemu da odluci.
Inace vazi i za tebe sve ovo kao i za profesora.
Ne osecam potrebu da ti se javim na PM ali i na mejl i svako drugo mesto gde se nalaziš...do videnja! |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22361 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 23/05/2009 : 17:00:35
|
e profo,profo,bas nisi mogao drzati jezik za zubima
Sta je sa ovim Brad Barronom,je li vrijedan za procitati,kakav je crtez,prica,na kojem je nivou? |
 |
|
Solid Snake
Senior Member

.jpg)
Djibouti
2360 Posts
Member since 30/12/2003 |
Posted - 23/05/2009 : 17:06:04
|
quote: Originally posted by King Warrior
Sta je sa ovim Brad Barronom,je li vrijedan za procitati,kakav je crtez,prica,na kojem je nivou?
Ako volis SF-stripove obavezno ga uzmi.Ja ne volim SF-stripove,al mi je strip predobar.  |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25967 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 23/05/2009 : 17:13:31
|
Ja sam kupio prvi broj BB, i odustao. Independence day, u kom glumi G.Clooney, i to sve u svetu N.Nevera. Barem mi je takav bio prvi utisak. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
Edited by - manhunter on 23/05/2009 17:14:56 |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22361 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 23/05/2009 : 17:30:11
|
quote: Originally posted by Solid Snake
Ako volis SF-stripove obavezno ga uzmi.Ja ne volim SF-stripove,al mi je strip predobar. 
volim dobar strip bez obzira na zanr.Bonelli i SF, to je uvijek slabo klapalo...
quote: Originally posted by manhunter
Ja sam kupio prvi broj BB, i odustao. Independence day, u kom glumi G.Clooney, i to sve u svetu N.Nevera. Barem mi je takav bio prvi utisak. [/quote]
odlican pocetak...Independence Day mi je glup film,Clooneya ne podnosim a NN nikad nisam mogao sa svarim |
Edited by - King Warrior on 23/05/2009 17:30:59 |
 |
|
Topic  |
|