Author |
Topic  |
Džedson
Average Member

536 Posts
Member since 29/04/2008 |
Posted - 12/06/2009 : 17:43:38
|
quote: Originally posted by docA
quote: Originally posted by Pajtos
Stvar ukusa,ekipo!Meni je svaki Dampir poslastica Nisam ga jos citao(cuvam za posebne prilike sa dobrim raspolozenjem i odgovarajucom muzikom ),ali vidim da je odlican crtez,da sve vristi od akcije i da ima Tesle!.......
Crtaz je fenomenalan! Luca Rossi je majstor! Sto bih voleo da vidim (recimo kao zelja) kako bi se snasao u nekoj epizodi DD...
Dobar ukus, momci. Luca Rossi je po mom subjektivnom stavu najbolji crtac u Bonelliju...jedan od rijetkih gdje morate svako malo zastati sa citanjem i diviti se...i nije jedini u Dampyru, tu je i Majo...vidim ima istomišljenika i u Sierra Leoneu
Ah, i kaj se Tesle tice...kratkokose ljepotice sa stavom su moj stari fetiš, još iz doba Maggie O'Connell. |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
vope
Senior Member

Montenegro
2969 Posts
Member since 21/12/2006 |
Posted - 12/06/2009 : 19:08:55
|
quote: Originally posted by Pajtos ali uvek kad mi radnja pravi kratke spojeve u glavi,proveravam brojeve stranica,da nisu izmesane,da ne fali neka...)...
hahahaha, isto!! VC sindrom!! |
... |
 |
|
Pajtos
Advanced Member

.jpg)
Sierra Leone
4695 Posts
Member since 28/07/2008 |
Posted - 12/06/2009 : 21:38:52
|
quote: Originally posted by Džedson
...Ah,i kaj se Tesle tice...kratkokose ljepotice sa stavom su moj stari fetiš još iz doba Maggi O'Connell...
Blody hell! Djavo odneo sve epizode gde nje nema!  |
 |
|
flying_brick
Starting Member

Serbia
34 Posts
Member since 11/03/2009 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29660 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29660 Posts
Posted - 12/06/2009 : 22:25:14
|
quote: Originally posted by Bruce Springsteen
Uzeo sam danas BB 4, prelistao, crtež najbolji do sada, štampa takode odlicna
crtež bolji od jedinice? :o tko to crta bolje od brindisija? jedva cekam da vidim |
 |
|
Imrahil
Advanced Member

Serbia
13530 Posts
Member since 21/08/2005 |
Posted - 13/06/2009 : 01:51:50
|
quote: Originally posted by Milos Bosnjak
Hm, ja sam procitao samo "Pobunjenici" i nisam video neki horor, pa sam stekao pogresan utisak o stripu. A uzeo sam ga bas da vidim kakav je. Elem, zagor, teks, baron i leo su mi i vise nego dovoljni za citanje.
Procitao si najgori broj, probaj ponovo, preporucujem br. 15 
Inace, dobar novi Brad, deluje poamlo konfuzno, ali mi se bas svidja. Citam Dampyra trenutno, dobra epizoda. |
 |
|
tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts
Member since 29/12/2008 |
Posted - 13/06/2009 : 03:13:27
|
Ne mogu da razumem kako neki brane Dampira po svaku cenu,tvrdeci da je strip maltene savrsenstvo i najbolje sto se moze naci na tom polju,iako i sami priznaju da postoje ocajne epizode.Pa samim tim ako postoje neke ocajne epizode,strip devalvira i ne moze biti savrsen vec prosecan ili tek nesto iznad proseka.A kada dodamo tu jos neke mane jasno se izvodi zakljucak da je strip bas prosecan.Ne kazem da je los i ima nekog nedosegnutog potencijala,ali bas tako nikako da autor dosegne to sta je zamislio,to jest da se strip razvije u potpunosti.Osim epizode Pobunjenici,ocajna je i epizoda Nemezis i ona sa vesticom na grckom ostrvu.Strip cesto ima i suvise dugacak uvod,sto i ne bi bio toliki problem da to ne ide na ustrb raspleta koji je cesto izuzetno kratak i nemastovit.Humor unutar stripa,uglavnom crni je blago receno katastrofalan i uopste ga ne smatram zanimljivim i simpaticnim.Price su haoticno rasporedjene i stice se utisak kao da su se izmedju dve epizode koje idu jedna za drugom izdesavale jos neke.Previse ima i razlicitih crtaca,mada sto se tice crteza,uglavnom vecina crtaca radi svoj posao dosta dobro,ali taman tih nekoliko crtaca viska smeta.Sta znam,mnogo toga ne stima u Dampiru,ne svidja mi se ni sto strip ima neke politicke tendencije koje provlaci,iako strip ima odredjenog potencijala,kupujem ga,ali Bred Baron mi je na primer daleko bolji. |
Edited by - tumen on 13/06/2009 03:15:05 |
 |
|
kasper
Advanced Member

10927 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 13/06/2009 : 06:47:59
|
quote: Originally posted by tumen
Ne mogu da razumem kako neki brane Dampira po svaku cenu,tvrdeci da je strip maltene savrsenstvo i najbolje sto se moze naci na tom polju,iako i sami priznaju da postoje ocajne epizode.Pa samim tim ako postoje neke ocajne epizode,strip devalvira i ne moze biti savrsen vec prosecan ili tek nesto iznad proseka.
Licno, stvari merim po broju maximuma, a ne po srednjim tackama ili srednjoj vrednosti. Generalno, B. produkcija pati upravo zbog velikog broja osrednjih stripova bez nekog veceg dometa niti neke pretenzije, zelje da to bude. Ako serijal ima na 1 bas odlican broj, a 2 losnjikava to bi bilo super -> znatno iznad proseka. Od Dampira ocekujem da se ZNATNO popravi posle 20 broja. Osim epizoda u Pragu nisam cituckao nista sto je odlicno. Ostatak je nebitna sredina i losnjikavost(vecina). Pobunjenici su katastrofa losh strip  BB. -> primer stripa bez nekih vecih pretenzija. Sredina sredine. Tex -> najbolji strip zadnjih godina (malo ispod je MV). Uglavnom vishe ima loshih epizoda, al kod dobrih bash razbija  |
Edited by - kasper on 13/06/2009 08:12:03 |
 |
|
profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts
Member since 27/11/2008 |
|
Imrahil
Advanced Member

Serbia
13530 Posts
Posted - 13/06/2009 : 09:19:01
|
quote: Originally posted by profesor-inz
Bolje da su umesto Breda,Lea i Dampira pustili Mister Noa od broja 1, Kapetan Mikija i Kita Telera...
Ne, nije bolje. |
 |
|
profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts
Member since 27/11/2008 |
Posted - 13/06/2009 : 10:58:28
|
quote: Originally posted by Imrahil
Bolje da su umesto Breda,Lea i Dampira pustili Mister Noa od broja 1, Kapetan Mikija i Kita Telera...
Ne, nije bolje.
Slažem se da nije bolje,trebali su da u njihove termine ubace Zagora... |
 |
|
djbojan
Starting Member

Bosnia and Herzegovina
29 Posts
Member since 30/03/2009 |
Posted - 13/06/2009 : 12:48:55
|
jesam li ja normalan, svako jutro prije posla udjem u sobicu gdje su mi stripovi i pomirisem par komada Veselog C, da mi dan ljepse krene :) |
 |
|
Imrahil
Advanced Member

Serbia
13530 Posts
Posted - 13/06/2009 : 13:33:21
|
Ne, nije bolje.
Slažem se da nije bolje,trebali su da u njihove termine ubace Zagora...
Mislim da tog smaraca ima i previse  |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29660 Posts
Posted - 13/06/2009 : 13:41:46
|
quote: Originally posted by djbojan
jesam li ja normalan, svako jutro prije posla udjem u sobicu gdje su mi stripovi i pomirisem par komada Veselog C, da mi dan ljepse krene :)
ne, ali nismo ni mi ostali, pa nema veze  |
 |
|
Le Samourai
Senior Member

.jpg)
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 13/06/2009 : 14:05:53
|
Ne, nije bolje.
1)Ako se slazhesh da nije bolje, onda si napravio sledecu gradaciju:
najbolje: Zagor drugo najbolje: Bred, Leo i Dampir trece najbolje:Mister No od prvog, Kit Teler i Miki
2)Ne kazhe se "trebali su" nego "trebalo je." "Trebali su" je konstrukcija koja znachi "bilo im je potrebno."
Nego, chega si ti uopshte profesor? Kada si do te mere nemusht i nepismen u elementarnom izrazhavanju glede Zagora, koje ti to komplikovane koncepte prenosish uchenicima? |
 |
|
Pajtos
Advanced Member

.jpg)
Sierra Leone
4695 Posts
Posted - 13/06/2009 : 14:15:36
|
Pa dobro,epizode Dampira nisu odlicne.Neka su,k'o sto rekoste,i prosecne,ali i prosecan strip ima pravo da bude objavljen.Za sada je zanimljiv i citljiv.Bolje je to 100 posto nego bilo koji pucamipatkareprint nekog smaraca vidjenog petsto puta,da se nadovezem na odlicnu primedbu kolege Imrahila.  |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21802 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 13/06/2009 : 17:42:09
|
Ne, nije bolje.
slažem se 1000% |
Markose,do neba ti hvala!!! |
 |
|
dzoni
Advanced Member

Serbia
4369 Posts
Member since 11/09/2006 |
|
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17668 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 13/06/2009 : 18:17:11
|
Prevod u ovim stripovima je sve više i više bukvalan. Potpuno je neuobicajeno da se u srpskom napiše nešto tipa Jurok Indijanci, valjda je logicno Indijanci Jurok. Onda odakle Heri, valjda je uobicajeno Hari? Prevodilac ni slucajno nikad nece reci zanimljivo ili tajanstveno, nego je uvijek interesantno i misteriozno. I još gomila toga. |
 |
|
docA
Advanced Member

.jpg)
8104 Posts
Member since 14/09/2008 |
Posted - 13/06/2009 : 18:22:08
|
Dampir i dalje kontroverzan? Hmmm... I dalje se uveliko diskutuje, i naravno, puno oprecnih misljenja. Ako, ako...
Generalno, u startu nisam ocekivao veliko, niti sam sa dve-tri epizode hteo iznositi a priori sud.Sada, kada sam procitao 18 brojeva VC, mogu reci – vise nego sto sam ocekivao. Boseli i Kolombo su u mnogo cemu pomerili granice u poimanju predstave o vampirima. Nema tu stereotipne verzije, poput Drakule, grofa sofisticiranog izgleda, price koja pored strave, nosi i latentnu erotiku..romansirane, poeticne price o vampirima...ili, jos gore – spodobe sa ogromnim ocnjacima koje nocu napustaju svoje habitate, mracna groblja, pokrivena sablasnom maglom kao u Karpenterovom "The fog"..i ono sto dalje dolazi uz to... Ovde je nesto posve drugacije - nesto kao u relativno skorasnjem filmu "30 Days of night". "Nemrtvi" u Dampiru su tipicni predatori, ipak, podredjeni nekom gospodaru, njihovom tvorcu, superiornijem nego li sto se i moze pretpostaviti. Imuni na beli luk, krst, kolac, adzijazmu vodicu...jedino ih dnevno svetlo ne raduje, i naravno - krucijalna novina u prici - fatalna krv potomka arhivampira i zene/ljudsog bica. Raznolikost u serijalu je postignuta i varijacijama u prerogativama kod razlicitih gospodara noci, i njihovim motivima za mnogovekovna zla... No, sve to je vec dobro poznato svima... Ono sto po meni, daje posebnu draz serijalu je – ucestalos crteza Luke Rosija, i njegovog prezimenjaka Maria Rosija(Maja),crtez koji (narocito kod Luke Rosija), natera na citnje stripa koje moze trajati dva pa i vise sata. Prosto neverovatno koliko covek ima fenomenalan crtez!!! Nije Harlan Draka za bacanje, ili za drzati pored wc solje. Mislim da jos uvek ne treba donositi preostre kritike – ova ce prica tek kulminirati! Osecam to. To mi kaze moje peto i po culo.. 
Kao strip, zamisao i serijal, na osnovu osamnaest dosadasnjih epizoda VC, Dampira ocenjujem sa 7.6/10.
|
 |
|
Pajtos
Advanced Member

.jpg)
Sierra Leone
4695 Posts
|
Pajtos
Advanced Member

.jpg)
Sierra Leone
4695 Posts
Posted - 13/06/2009 : 18:51:35
|
@Anto i Inz ZAGORe u TELERA KITa, jer njega i MIKIJA nece Vc bez mita. Treba to podmititi vesto, inace prodavace se samo Dampir...i jos ponesto...  |
 |
|
kasper
Advanced Member

10927 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 13/06/2009 : 19:03:37
|
Ko sto vec reko, ocekujem mnogo vise od DP. Colombo se polako povlaci, dok Boselli polagano ostavlja Zagija i posvecuje vise paznje svome cedu. Fala cika B. na svemu sto si uradio za Z.  |
Edited by - kasper on 13/06/2009 19:07:32 |
 |
|
Topic  |
|