forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 VESELI CETVRTAK
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 336

anto
Advanced Member

Serbia
21802 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 13/06/2009 : 20:45:42  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message
quote:
Originally posted by Pajtos

@Anto i Inz
ZAGORe u TELERA KITa,
jer njega i MIKIJA nece Vc bez mita.
Treba to podmititi vesto,
inace prodavace se samo Dampir...i jos ponesto...

Dobra
Usput, srecno skorašnje vencanje i da više slušaš buducu suprugu a manje kupuješ stripove od VC, narocito Dampira

Markose,do neba ti hvala!!!
Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1965 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 13/06/2009 : 20:49:20  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message
quote:
Originally posted by profesor-inz

Bolje da su umesto Breda,Lea i Dampira pustili Mister Noa od broja 1, Kapetan Mikija i Kita Telera...

Nije smešno.
Go to Top of Page

elfak nish
Advanced Member

Serbia
5707 Posts

Member since 23/02/2009

Posted - 13/06/2009 : 21:06:50  Show Profile Show Extended Profile  Send elfak nish a Private Message
quote:

Bolje da su umesto Breda,Lea i Dampira pustili Mister Noa od broja 1, Kapetan Mikija i Kita Telera...

Slazem se sa ovim(osim za Dampira),sto da ne,kakvu perspektivu ima BB,leo sa izasla 18 i 3 broja?
Publika trazi dobre stare stvari,zato extra zagor i dd serija idu sve dalje i dalje.Po trafikama u Nishu i Vranju na po jednog Zagora ili Mister Noa ima po 3 BB,i to se moze naci i broj 1 i 2 i 3...
Za Telera bih prodao auto da bi kupovao, samo kad bi izlazio od VC sa dobrim prevodom,tirazem i normalnom cenom
A za Mister Na od br 1 necu ni komentarisati.....

Soundgarden - Halfway There
http://www.youtube.com/watch?v=LW4Zsd1mhPI
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 13/06/2009 : 22:10:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
A vidiš ima i onih koji Telera ne bi ni takli, a kupuju Lea, recimo. Sto ljudi, sto cudi. ;)

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

Bruce Wayne
Senior Member

Serbia
1060 Posts

Member since 03/09/2008

Posted - 13/06/2009 : 22:32:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Wayne a Private Message
quote:

heheheh Sefe ti si nepopravljivi optimista!!
Mr Noa jos i da skapiram pogotovo te stare epizode,ali pobogu kapetan miki i kit teler...u vreme kad je taj zanr bio na vrhuncu popularnosti ti stripovi su u odnosu na texa bili drugorazredni,cak ,mislim da tim i dasti kao i price sa divljeg zapada imaju vise kvaliteta.
A ti bi ih hteo na kioske u 21. veku i to ovde kod nas gde stripa ne bese 15 godina.
Mozda bi imalo smisla napraviti neki almanah gde bi naizmenicno isli ti old school westerni+shitovi tipa mali rendzer,i to u nekom simbolicnom tirazu iskljucivo za nostalgicare...ali sumnjam zapravo da bi i to proslo! Ovo je bila objektivna analiza,subjektivno mozda bih se i zajebao i kupio ponekog mikija,ali samo mozda!!

Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine.

Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 13/06/2009 : 22:53:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message
Sta sve necu procitati :)
Go to Top of Page

Bruce Wayne
Senior Member

Serbia
1060 Posts

Member since 03/09/2008

Posted - 13/06/2009 : 22:54:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Wayne a Private Message
quote:
Originally posted by tumen

Ne mogu da razumem kako neki brane Dampira po svaku cenu,tvrdeci da je strip maltene savrsenstvo i najbolje sto se moze naci na tom polju,iako i sami priznaju da postoje ocajne epizode.Pa samim tim ako postoje neke ocajne epizode,strip devalvira i ne moze biti savrsen vec prosecan ili tek nesto iznad proseka.A kada dodamo tu jos neke mane jasno se izvodi zakljucak da je strip bas prosecan.Ne kazem da je los i ima nekog nedosegnutog potencijala,ali bas tako nikako da autor dosegne to sta je zamislio,to jest da se strip razvije u potpunosti.Osim epizode Pobunjenici,ocajna je i epizoda Nemezis i ona sa vesticom na grckom ostrvu.Strip cesto ima i suvise dugacak uvod,sto i ne bi bio toliki problem da to ne ide na ustrb raspleta koji je cesto izuzetno kratak i nemastovit.Humor unutar stripa,uglavnom crni je blago receno katastrofalan i uopste ga ne smatram zanimljivim i simpaticnim.Price su haoticno rasporedjene i stice se utisak kao da su se izmedju dve epizode koje idu jedna za drugom izdesavale jos neke.Previse ima i razlicitih crtaca,mada sto se tice crteza,uglavnom vecina crtaca radi svoj posao dosta dobro,ali taman tih nekoliko crtaca viska smeta.Sta znam,mnogo toga ne stima u Dampiru,ne svidja mi se ni sto strip ima neke politicke tendencije koje provlaci,iako strip ima odredjenog potencijala,kupujem ga,ali Bred Baron mi je na primer daleko bolji.

Pazi,strip je umetnost(deveta jel'te),odnosno licni izraz umetnika vezano za neku temu.Ako se najzad manemo sablona da je strip stivo za decu,doci cemo u situaciju da kazemo da politici nema mesta u stripu,dok recimo u knjigama,muzici ili slikarstvu ima... Da li se nama licno svidja politicka poruka koja se salje je druga stvar,ali ne bih politiku u bilo kom stripu osudjivao ili izbacivao(najbolji primer: Maus,Arta Spigelmana)!!
A sto se tice Dampyra,kazes nije ti jasno kako neko moze da brani serijal a sam kaze da ima epizoda koje su dosta lose...pa to je prilicno prosto,kolege iz Hrvatske nam prijavljuju da najbolje epizode tek slede,pa onda mozemo da zazmurimo na jedno oko kad su u pitanju debakli u prvih 18. A i ti donosis sud na uzorku od 20 ak brojeva,dok je ovaj strip u Italiji presao stotku,dok je Brad posle 18 predvidjenih epizoda stao iako je prvobitno planirano da se nastavi i posle toga ako se pokaze isplativim!!!
Rano je donositi neki cvrsci sud o Dampyru,iako se slazem da je za 20 brojeva trebao biti malo ustaljeniji i sa konceptom i sa crtezom,zaista poneki crtez je neprihvatljiv,ali meni je ukupan utisak podosta iznad prosecnog!!

Inace procitah danas i Brada i Dampyra novog,i moram priznati da Brad jeste najbolji do sad,pogotovo crtez...Dok je Dampyr sasvim solidan ali bi stvarno trebalo da se razradi malo bolje to sve oko gospodara noci i smrti doticnih jer ovako ostaje malo utisak vec vidjenog...Oni su opasni,najmocniji u svojoj rasi,sve znaju,transformisu se...a na kraju ih uvek on malo poprska krvlju i cao,ispadaju i slabi i nekompetentni protivnici...mislim da Dampyrove price i zapleti imaju dosta potencijala i da bi ovaj serijal bio bolji da ima vise epizoda od po dva ili cak tri broja!!

Go to Top of Page

Bruce Wayne
Senior Member

Serbia
1060 Posts

Member since 03/09/2008

Posted - 13/06/2009 : 22:56:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Wayne a Private Message
quote:
Originally posted by Elderane84

Sta sve necu procitati :)

Kojim delom price sam te zapravo razocarao....priznaj!!

Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 13/06/2009 : 23:05:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message
Ti? S tobom se slazem u svemu sto si napisao. Gomila Malih Rendzera mi stoji neprocitana, ne mogu da citam prve brojeve i gotovo, a kupujem ih jer mi je to omiljeni junak iz djetinjstva. Nije to vise to, zaista se trudim, ali lakse mi je Bleka procitati. :) Nekad se pitam zasto na to dajem pare, pored Beli put izdanja, koja su savrsena, a pristojna cijenom. Ili, zasto ne nabavim komplet Nathana Nevera, koji mi se cini sjajnim stripom. Jos samo fali da izdaju Mikija, i nema dalje. Mislim da to nije politika VC, prije mozemo ocekivati neko modernije Bonelli izdanje koje do sada nismo imali prilike vidjeti. Ja bih licno najvise volio da pocnu sa epizodama Nathana ispred Libellusa jedno pedesetk brojeva, onda bih sve nabavio, bez ikakve sumnje.
Go to Top of Page

Bruce Wayne
Senior Member

Serbia
1060 Posts

Member since 03/09/2008

Posted - 13/06/2009 : 23:15:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Wayne a Private Message
quote:

Ti? S tobom se slazem u svemu sto si napisao. Gomila Malih Rendzera mi stoji neprocitana, ne mogu da citam prve brojeve i gotovo, a kupujem ih jer mi je to omiljeni junak iz djetinjstva. Nije to vise to, zaista se trudim, ali lakse mi je Bleka procitati. :) Nekad se pitam zasto na to dajem pare, pored Beli put izdanja, koja su savrsena, a pristojna cijenom. Ili, zasto ne nabavim komplet Nathana Nevera, koji mi se cini sjajnim stripom. Jos samo fali da izdaju Mikija, i nema dalje. Mislim da to nije politika VC, prije mozemo ocekivati neko modernije Bonelli izdanje koje do sada nismo imali prilike vidjeti. Ja bih licno najvise volio da pocnu sa epizodama Nathana ispred Libellusa jedno pedesetk brojeva, onda bih sve nabavio, bez ikakve sumnje.

Uff taj Nathan mi je bolna tacka..procitao sam jedno desetak i vise je nego dobar...ali ko sad da juri izdanja slobodne pa posle i da puca lovu za libellusov hc,a jos da ne pominjem gigante koji se jedva nabavljaju...Nathan je jedan skup skuuup projekat za onoga ko ga do sad nije uzimao,a sumnjam da ce veseli ulaziti u to od pocetka ili bilo ko drugi.

A sto kazes za novije bonellije stripove....Ja ne mogu da skontam zasto niko ne krece sa Julijom bilo SRB bilo HR jer je Van Gogh(ako sam pravilno shvatio) zavrsio sa tim!! Strip je za tri generacije ispred mnogih,a Manfredi briljira. Jedino sto mogu da smislim kao razlog je ex yu publika,koja je cini mi se okrenuta western/sf zanrovima gotovo bez izuzetaka....

Go to Top of Page

elfak nish
Advanced Member

Serbia
5707 Posts

Member since 23/02/2009

Posted - 13/06/2009 : 23:20:27  Show Profile Show Extended Profile  Send elfak nish a Private Message
quote:

Da li ne bi mogao procitati MR epizode iz lms oko broja 200-600??????

Soundgarden - Halfway There
http://www.youtube.com/watch?v=LW4Zsd1mhPI
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5550 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 13/06/2009 : 23:39:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message
Malo pre završih sa citanjem BB 4 Cini mi se da sam ga procitao za pet minuta, ovo je najbolji deo do sada, crtež fantastican!
Pomenuste NN, to mi je najpoželjniji strip serijal, ali i najnedostupniji Imam sve Ludensove (osim br.42), cetiri SD, i prve cetiri knjige Libellusa, i stvarno neznam šta dalje da radim
Da bi se bilo u toku, da bi bilo sve povezano i jasno, treba se pratiti sve, redovna serija, specijalci, giganti, almanasi, agencija Alfa, u Italijiji se uvode još Natanovi podserijali! Sve to iziskuje puno, puno novca, narocito što možemo njegova izdanja da imamo samo od Libellusa, a to sve ponovo traži i odricanja od drugih strip serijala i junaka, samo je problem kojih
Bez obzira na sve, mislim da cu što se NN tice stati do daljnjeg...
Kad se sve sabere i oduzme, i pored skupih HC izdanja, izgleda da je najisplativije da se krene sa Magicnim Vetrom, serijal je pred gašenjem u Italiji, Libellus je vec došao do pola serijala, postoji samo redovna serija, i na kraju naravno mnogo hvaljen stip serijal, za neke najbolji u Boneliju
Sve u svemu nadati se da ce VC izdati NN ili MV je cista utopija, zato nema druge nego krenuti sa Libellusom...

Edited by - Bruce Springsteen on 13/06/2009 23:42:35
Go to Top of Page

Bruce Wayne
Senior Member

Serbia
1060 Posts

Member since 03/09/2008

Posted - 13/06/2009 : 23:46:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Wayne a Private Message
Nije pred gasenjem vec pred krajem...

To je spoznaja do koje sam dosao sam pre izvesnog vremena i evo me sad kod knjige 15 magicnog,a libellusovo izdanje je jezivo dobro!!!!!!!!

U svakom slucaju thumb's up za ovu odluku....sumnjam iskreno da ces se pokajati!!!!

Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5550 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 13/06/2009 : 23:51:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message
Igra reci, upravu si gasi se nešto što nije dobro, a verujem tebi i drugima da je serijal odlican
Dugo se, dugo mislim da krenem sa Libellusovim Magicnim, i krajnje je vreme
Go to Top of Page

tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts

Member since 29/12/2008

Posted - 14/06/2009 : 05:35:18  Show Profile Show Extended Profile  Send tumen a Private Message
Ja mislim da bi bila odlicna ideja da VC krene sa Nejtanom Neverom.A zasto bi VC morao uopste da objavljuje sve u vezi NN,kada to ne radi cak ni za Zagora?Neka krene sa redovnim izdanjima i to nesto ispred Libelusa i taman da ne moram da kupujemo skupe Libelusove NN redovne u HC verziji.Mislim uopste je totalno bezveze izbacivati necije redovne epizode u HC verziji.Eto kada bi VC to uradio,onda bi se vec lakse podnele kupovine NN specijalaca,giganata u izdanju Libelusa.
Dakle,definitivno sledece sto bi VC trebao da pokrene jeste Nejtan Never.
Go to Top of Page

Ferri
Senior Member

Montenegro
1904 Posts

Member since 10/01/2004

Posted - 14/06/2009 : 08:15:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Ferri a Private Message
quote:

... Dampyr...ne svidja mi se ni sto strip ima neke politicke tendencije koje provlaci,iako strip ima odredjenog potencijala,...

Cujte stvarno moramo biti realni i objektivni sto kad je slucaj kod Dampyra stvarno nismo,mnogi od nisu ili bolje reci te nazovimo ih tako `politicke stvari` u Dampyru nisu prihvacene (ne odogvara nam taj prikaz stvari)za mnoge od nas dok su isto za mnoge od nas te `politicke stvari` prihvatljive iz istih razloga.(sa razlogom ili ne to nije prica za ovaj forum.)
To je sasvim normalno posto se taj prikaz `politickih stvari` tice nasih prostora.
Retoricka pitanja..
.. Da li bi se iko bunio da se radi o kakvim politikama vezanim za Ruandu,Nikaragvu,Indoneziju i sta ti ja znam? Ne naravno,niko ne bi rekao `eh ne svidja mi se zbog toga i toga sto ima nekakve politike i slicno` nego bi razlozi nesvidjanja bili drugi. Pa da je i taj prikaz toliko kontraverzan ili prikazivanje jedne strane toliko lose dok druge potpuno suprotne,ili da zaista bude ono sto uopste nije istina ili sta ti ja znam. Ne,ne bi se niko bunio zato sto smo nepristrasni kad se radi o tamo nekim stvarima koje blage veze nemaju sa nama. Zato pokusajmo barem dok citamo Dampyra da te stvari uzimamo sa nepristrasnoscu kao da se radi o nekim tamo juzno-afrikancima itd.. Dakle kad bi Dampyr bio iz Ruande i prikaz stvari bio tamosnja desavanja onda niko ne bi rekao `ne svidja mi se to i to`. To je istina!

...Koliko ima u Dampyru `politickih stvari` toliko ima (pa negde i puno vise) u Tex-u,Zagor-u i drugim junacima (indijanci,vojska i te stvari).Pa nikome od nas ne smetaju i niko se od nas ne buni. Pa ljudi moji u Tex-u samo ima trostruko vise nego u Dampyru ali nama to ne ubodi misli,jer nemamo emocija vezano za ta desavanja,cak i ne primecujemo ili ne dajemo suvise paznje (neke i s`razlogom sto neznamo pravu istoriju desavanja na tim prostorima i sto su desavanja stara u odnosu na desavanja u Dampyr-u ). Koliko nas zna zaista istoriju Rendzera? (da bili su mnogo puta heroji,dobricine,casni,posteni,pravedni - zaista jesu, ali i zaista jesu bili i krvnici i zlocinci nad Indijancima i to ne retko!)
Pa sam lik iz Tex-a kojemu su autori dali ime Kit Karson,da li mi zaista znamo ko je u stvari bio pravi Kit Karson? (procitaj isti odgovor gore u vezi rendzera,samo u jednini!)
I da li se neko bunio o ovim stvarima? Ne niko! Da li je odbacio neko recimo procitanje Tex-a zbog toga sto lik nosi ime Kit Karson? Ne niko!

Mislim da su stvari potpuno jasne,barem za one koje zele prihvatiti realnost ovoga.

Edited by - Ferri on 14/06/2009 08:49:23
Go to Top of Page

tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts

Member since 29/12/2008

Posted - 14/06/2009 : 08:22:04  Show Profile Show Extended Profile  Send tumen a Private Message
quote:
Originally posted by Ferri

quote:

... Dampyr...ne svidja mi se ni sto strip ima neke politicke tendencije koje provlaci,iako strip ima odredjenog potencijala,...

Cuj stvarno moramo biti realni i objektivni sto kad je slucaj kod Dampyra stvarno nismo,mnogi od nisu ili bolje reci te nazovimo ih tako `politicke stvari` u Dampyru nisu prihvacene (ne odogvara nam taj prikaz stvari)za mnoge od nas dok su isto za mnoge od nas te `politicke stvari` prihvatljive iz istih razloga.(sa razlogom ili ne to nije prica za ovaj forum.)
To je sasvim normalno posto se taj prikaz `politickih stvari` tice nasih prostora.
Retoricka pitanja..
.. Da li bi se iko bunio da se radi o kakvim politikama vezanim za Ruandu,Nikaragvu,Indoneziju i sta ti ja znam? Ne naravno,niko ne bi rekao `eh ne svidja mi se zbog toga i toga sto ima nekakve politike i slicno` nego bi razlozi nesvidjanja bili drugi. Pa da je i taj prikaz toliko kontraverzan ili prikazivanje jedne strane toliko lose dok druge potpuno suprotne,ili da zaista bude ono sto uopste nije istina ili sta ti ja znam. Ne,ne bi se niko bunio zato sto smo nepristrasni kad se radi o tamo nekim stvarima koje blage veze nemaju sa nama. Zato pokusajmo barem dok citamo Dampyra da te stvari uzimamo sa nepristrasnoscu kao da se radi o nekim tamo juzno-afrikancima itd.. Dakle kad bi Dampyr bio iz Ruande i prikaz stvari bio tamosnja desavanja onda niko ne bi rekao `ne svidja mi se to i to`. To je istina!

...Koliko ima u Dampyru `politickih stvari` toliko ima (pa negde i puno vise) u Tex-u,Zagor-u i drugim junacima (indijanci,vojska i te stvari).Pa nikome od nas ne smetaju i niko se od nas ne buni. Pa ljudi moji u Tex-u samo ima trostruko vise nego u Dampyru ali nama to ne ubodi misli,jer nemamo emocija vezano za ta desavanja,cak i ne primecujemo ili ne dajemo suvise paznje (neke i s`razlogom sto neznamo pravu istoriju desavanja na tim prostorima i sto su desavanja stara u odnosu na desavanja u Dampyr-u ). Koliko nas zna zaista istoriju Rendzera? (da bili su mnogo puta heroji,dobricine,casni,posteni,pravedni - zaista jesu, ali i zaista jesu bili i krvnici i zlocinci nad Indijancima i to ne retko!)
Pa sam lik iz Tex-a kojemu su autori dali ime Kit Karson,da li mi zaista znamo ko je u stvari bio pravi Kit Karson? (procitaj isti odgovor gore u vezi rendzera,samo u jednini!)
I da li se neko bunio o ovim stvarima? Ne niko! Da li je odbacio neko recimo procitanje Tex-a zbog toga sto lik nosi ime Kit Karson? Ne niko!

Mislim da su stvari potpuno jasne,barem za one koje zele prihvatiti realnost ovoga.

Ako mislis da sam mislio na prva 2 broja,varas se,sto se njih tice relativno solidno su razvili pricu u datom okruzenju.Ja sam mislio na broj 14 "Pobunjenici",ono sto je tamo napisano ne bi uspeo da sastavi ni Samil Basajev da prostite.Ali necu o tome.Generalno,sta mi se ne svidja kod Dampira,napisao sam,mnoge neke druge stvari dolaze pre ovoga,na primer cudno mi je da niko ne spominje humor u ovom stripu koji je blago receno katastrofalan.
Go to Top of Page

Ferri
Senior Member

Montenegro
1904 Posts

Member since 10/01/2004

Posted - 14/06/2009 : 08:36:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Ferri a Private Message
Moja greska sto nisam napisao sledece...Ne nisam se ja uopste tebi licno obratio,cak nisam ni citao ko je to napisao,samo sam uzeo taj deo gde si to spominjao jer mnogo puta je od mnogih izreceno isto i slicno. A sto se tice broja `Pobunjenici` i to spada pod time da isto tu nismo ravnodusni i nepristrasni i bez emocija. Zato to je jedno isto. A na to da li su stvari i kako prikazane nije mjesto ulaziti u to na ovom forumu. (samo ako te interesuje,jedna od 3 teme koje sam radio za polaganje ispita iz `Istorije Rata` bila je upravo ova vezana za ovaj broj 14,i mogu ti reci da su autori bili cak i blagi kad se radi o prikazivanju stvari!)

A sto se tice humora..pa ako je kome tu sta smesno taj mora da je pod jakom dozom

Edited by - Ferri on 14/06/2009 08:43:05
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 14/06/2009 : 09:14:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
Ja nisam previše strucan da ocjenjujem Dampira, pošto sam ga poceo citati tek od 13-tog broja (sad popunjavam kolekciju). Uz to, nisam citao nijednu 'prašku' epizodu, za koje vi kažete da su najbolje. Medutim, ostaje cinjenica da Dampir drži jako dobar nivo kvaliteta, toliko solidan da se usudujem da kažem da Dampir, zajedno sa Dilanom, ima najujednaceniji kvalitet epizoda (Zagor ipak ima oscilacija kao što su 'Tajna Sumera' i 'Covjek koji je došao sa Istoka', a Teks je u užasnom periodu). Sami autori Dampira, Kolombo i Boseli, nisu autori koji pišu pretjerano dubokoumne price, vec zabavne i napete price. Dobre strane Dampira su što nije vezan za jedno mjesto, scenaristi cesto 'pogode' poseban ton lokacija koja je cesto osnova radnje, uvode se razni ne-vampirski protivnici, i na kraju, epizodu su zabavne i imaju sjajnu horor-atmosferu. Loše strane serijala su to što je Dampir blijed i djelimicno nezanimljiv lik, što i posle 18 epizoda ne možemo rasvijetliti njegov karakter, a na njegovom mjestu u epizodama bi mogao biti bilo koji 'random hero'. Medutim, to nije najveca boljka Dampira. Najveca boljka Dampira je cesto zbrzan i nelogican kraj, a tu je i Dampirova (otrovna za vampire) krv, koja previše cesto pokrece radnju.

Sve ove mane ostaju, ali ne smijemo zaboraviti i vrline. Od epizoda koje sam ja citao, samo je epizoda 'Pobunjenici' krš, jedna je za 9-ku ('Roden u mocvari - Delta bluz'), a ostale su cvrsti prosjek. Možda se to ne cini puno, ali te prosjecne price su prilicno dobre, dok mnogi drugii serijali ne mogu da održe ni to. Da zakljucim: Dampir je pravo osvježenje na strip-sceni, a ja zaista ne shvatam ljude koji ga neumorno pljuju (ne mislim na one koji su rekli da im ne leži). Moja ocjena dijela serijala koji sam procitao bila bi oko 7/10.
P.S Feri, svaka cast što si se sjetio politickog aspekta u Teksu. Malo ljudi zna više o nemilosrdnim masakrima Indijanaca!
Haug!

Edited by - Mhejl on 14/06/2009 09:20:22
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 14/06/2009 : 09:16:21  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message
quote:

Ja mislim da bi bila odlicna ideja da VC krene sa Nejtanom Neverom.A zasto bi VC morao uopste da objavljuje sve u vezi NN,kada to ne radi cak ni za Zagora?Neka krene sa redovnim izdanjima i to nesto ispred Libelusa i taman da ne moram da kupujemo skupe Libelusove NN redovne u HC verziji.Mislim uopste je totalno bezveze izbacivati necije redovne epizode u HC verziji.Eto kada bi VC to uradio,onda bi se vec lakse podnele kupovine NN specijalaca,giganata u izdanju Libelusa.

Ma kakav Natan,to je najgori Bonelijev strip...
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 14/06/2009 : 09:18:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
quote:

quote:

Ne bismo znali da nam ti ne rece....
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 14/06/2009 : 09:20:28  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message
quote:
Originally posted by Mhejl

quote:

quote:

Mhejl pocinješ da se suprostavljaš...
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 14/06/2009 : 09:22:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by Mhejl

quote:

quote:

Mhejl pocinješ da se suprostavljaš...

Nikada mi ne bii palo na pamet, moram da cuvam poziciju potparola.... Spalicemo sve epizode Natana, zajedno sa onima koji ih citaju!(zez)
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 14/06/2009 : 09:24:20  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message
Moraš da se zalažeš za prave vrednosti...Natan to sigurno nije..
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 14/06/2009 : 09:24:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
Iskreno, ni meni se ne dopada....
Go to Top of Page
Page: of 336 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.87 seconds. Snitz Forums 2000