forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 VESELI CETVRTAK
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 336

djukak
Senior Member

2983 Posts

Member since 28/04/2005

Posted - 06/09/2009 : 15:45:19  Show Profile Show Extended Profile  Send djukak a Private Message
Ja verujem da je Delboj u pravu.
Ne mogu apsolutno tvrditi, jer mi jezik nije profesija, ali coveku jeste, i verujem da je u pravu.
S druge strane, u pravu je i .dejan.
Nije lako spremiti veliki broj izdanja za relativno kratno vreme, tako da se greške javljaju. Meni licno ne smetaju, ali ako ima ljudi kojima smetaju, ne vidim razloga zašto to ne izneti. To i jeste poenta foruma.
I (obracam se .dejan.-u) to ne znaci pljuvanje po izdavacu.
Meni zaista smeta dizajn VC-a kao i otisak. I dok se ne popravi uvek cu to govoriti. Šta je u tome loše. Pa Ludens je izmislio svet po tom pitanju za VC. (VC ima apsolutno BOLJI prevod, i po tome je izmislio svet za Ludens). To je istina, i to svi ovde znaju.
Treba pohvaliti ono što je dobro, ali i kritikovati ono što je loše, sa nadanjem da ce se popraviti...

Pozdrav

They have money for wars, but can't feed the poor!

Allow me to introduce first, Makaveli the Don.
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17697 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 06/09/2009 : 16:00:55  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message
quote:
Originally posted by .dejan.

quote:
Originally posted by delboj
Ti si primer osobe koja se ne razume ni u šta.

Sreca pa me toliko dobro poznaješ pa si to zakljucio...

A kako si onda ti ovo zakljucio?

quote:

delboj je klasican primer osobe koja se razume samo u jednu stvar pa onda vrti u krug samo tu istu temu da bi imao o cemu da pise

quote:
Originally posted by docA

Pitanje za delboja: Kako se zovu ljudi koji zive na Aljasci? Naravno, ne mislim na eskime...

U broju 3003 Politikinog Zabavnika mmožeš da procitaš lijepo objašnjenje: "Kad rijec ne zvuci u duhu srpskog jezika, strucnjaci su odlucili da je ne posrbljuju." Tako da kažemo samo stanovnici Aljaske.

Ali u nekom izdanju Algoritma su izmislili pridjev aljaskanski. (ovo napominje Curunir)

quote:

Hmmm..a eskimi se pise sa malo e, ili veliko E?

Veliko E.

quote:
Originally posted by King Warrior

Isto vazi i za Curunira koji ce se nadam uskoro vratiti na forum.

Pozdravlja te, ali kaže da se nece vratiti na forum.

Edited by - delboj on 06/09/2009 16:01:41
Go to Top of Page

.dejan.
Starting Member

39 Posts

Member since 24/02/2009

Posted - 06/09/2009 : 16:07:26  Show Profile Show Extended Profile  Send .dejan. a Private Message
quote:
Originally posted by djukak

Ja verujem da je Delboj u pravu.
Ne mogu apsolutno tvrditi, jer mi jezik nije profesija, ali coveku jeste, i verujem da je u pravu.
S druge strane, u pravu je i .dejan.
Nije lako spremiti veliki broj izdanja za relativno kratno vreme, tako da se greške javljaju. Meni licno ne smetaju, ali ako ima ljudi kojima smetaju, ne vidim razloga zašto to ne izneti. To i jeste poenta foruma.
I (obracam se .dejan.-u) to ne znaci pljuvanje po izdavacu.
Meni zaista smeta dizajn VC-a kao i otisak. I dok se ne popravi uvek cu to govoriti. Šta je u tome loše. Pa Ludens je izmislio svet po tom pitanju za VC. (VC ima apsolutno BOLJI prevod, i po tome je izmislio svet za Ludens). To je istina, i to svi ovde znaju.
Treba pohvaliti ono što je dobro, ali i kritikovati ono što je loše, sa nadanjem da ce se popraviti...

Pozdrav

Nisam ni ja rekao da nije u pravu i da ne zna pravopis ili sta god, nego da je besmisleno samo pljuvati zaposlenike VC-a. Ne pratim ostale forume pa ne znam, ali ne verujem da na nekom forumu stalno pricaju kako je neki spiker napravio lapsus ili kako je neko iz obezbedenja napravio propust na poslu ili bilo kojoj drugoj profesiji pogrešio. Šta bi se desilo kada bi svako zahtevao da VC promeni nešto u svom radu što se njemu ne svida, nastao bi totalni haos (najbolji primer za to je: kada su se pojavile nove plastificirane korice kod VC stripova gomila njih je bila oduševljena, ali su mnogi negodovali zbog istih. Zatim, mnogi se bune koje treba da idu price medu odabrane, jer svako ima svoju omiljenu koju bi da ima u svojoj kolekcije, ali da je niko nije izdao u prethodnih 50 godina i da to ne uradi u narednih 50)... Ljudi rade svoj posao kao misle da treba, da im ne ide sami bi menjali nešto, a ovako... Šta njih briga šta ti hoceš, ako ti ne odgovara nemoj da kupuješ i gotovo... Ljudi koji se bave izdavaštvom to rade da bi zaradili, a ne da bi uživali u tome kako vide da si ti zadovoljan dok citaš strip i ne nalziš mu mane...
Ja se izvinjavam svima koje ovo ne zanima, tako da slobodno preskacite moje postove

Edited by - .dejan. on 06/09/2009 16:21:19
Go to Top of Page

.dejan.
Starting Member

39 Posts

Member since 24/02/2009

Posted - 06/09/2009 : 16:13:09  Show Profile Show Extended Profile  Send .dejan. a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by .dejan.

quote:
Ti si primer osobe koja se ne razume ni u šta.

Sreca pa me toliko dobro poznaješ pa si to zakljucio...

A kako si onda ti ovo zakljucio?

[quote]
delboj je klasican primer osobe koja se razume samo u jednu stvar pa onda vrti u krug samo tu istu temu da bi imao o cemu da pise

Konkretno na ovom topiku te nisam video da si napisao ni jednu drugu recenicu sem: LOŠIH LI LEKTORA U VESELOG CETVRTKA...
Malo je postalo monotono, bar za mene.
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17697 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 06/09/2009 : 17:35:36  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message
Kako nisam? Povremeno komentarišem i nešto drugo.
Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 06/09/2009 : 19:22:53  Show Profile Show Extended Profile
Delboj, hvala na odgovoru.
Ono za
malo i veliko slovce sam se zezao malo...

hMmm..zaista dobRi oTisci u pOsledNjim izdanJima vC
Go to Top of Page

tiberije
Average Member

USA
789 Posts

Member since 08/06/2007

Posted - 06/09/2009 : 21:19:25  Show Profile Show Extended Profile  Send tiberije a Private Message
jebo te ovde se razvezala rasprava kao da smo na SANU a ne na stripovi.com:):)

Trazim ritam u koraku, usporavim ti hod
Go to Top of Page

draskomisterno
Senior Member

Serbia
1003 Posts

Member since 28/03/2004

Posted - 06/09/2009 : 22:42:01  Show Profile Show Extended Profile  Send draskomisterno a Private Message
Kad se pojavio Veseli Cetvrtak kratko vreme u pocetku sam bio clan redakcije i zajedno sa ostalima sam imao gomilu zamerki najvise za dizajn...Prevod je najbolji ikad sto je uradjen i maksimalno je prilagodjen nasem jeziku.Proslo je vec vise od 18 meseci i mogu da kazem da dizajn VC SAD IZGLEDA MNOGO BOLJE...Blazina je isao korak ispred i ja to tek sad shvatam.Nekad sam se divio Ludensovom dizajnu al sad uvidjam da je od VC daleko prijemciviji za literaturu kao sto je strip,a tu su i prelepe lakovane korice koje dodatno pojacavaju utisak.Stampa mi je ok i verujem da ce biti jos bolja.lUDENS JE U ZADNJE VREME POCEO MNOGO DA BRLJAVI STO SE JASNO VIDI NA KVALITETI KORICA..iskrzane ivice,losiji papir,lomljivost vec pri prvom prelistavanju..to su sve lose pojave koje ce nadam se biti ispravljene.

drale
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 07/09/2009 : 16:12:11  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
Šta je slijedece kod VC?
Mister No?
Go to Top of Page

todorko
New Member

Serbia
154 Posts

Member since 19/08/2009

Posted - 07/09/2009 : 16:17:18  Show Profile Show Extended Profile  Send todorko a Private Message
quote:
Originally posted by kico

Šta je slijedece kod VC?
Mister No?

Mister No i DD Superbook
Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 07/09/2009 : 16:45:26  Show Profile Show Extended Profile
quote:
Originally posted by draskomisterno
...Blazina je isao korak ispred i ja to tek sad shvatam.Nekad sam se divio Ludensovom dizajnu al sad uvidjam da je od VC daleko prijemciviji za literaturu kao sto je strip,a tu su i prelepe lakovane korice koje dodatno pojacavaju utisak.

Ja sam tugovao naredna tri dana kada su posle desetog broja krenuli sa tim plastificiranim, lakovanim, sijacnim koricama

Ima li jos koga ko deli misljenje sa mnom? Da su prvobitne mat korice bile bolje/lepse od ovih sadasnjih?!
Go to Top of Page

mezzano
Senior Member

Serbia
1241 Posts

Member since 26/06/2007

Posted - 07/09/2009 : 16:47:45  Show Profile Show Extended Profile  Send mezzano a Private Message
Ne. I meni su lepše nove.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22373 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 07/09/2009 : 16:51:49  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message
quote:

Kad se pojavio Veseli Cetvrtak kratko vreme u pocetku sam bio clan redakcije i zajedno sa ostalima sam imao gomilu zamerki najvise za dizajn...Prevod je najbolji ikad sto je uradjen i maksimalno je prilagodjen nasem jeziku.Proslo je vec vise od 18 meseci i mogu da kazem da dizajn VC SAD IZGLEDA MNOGO BOLJE...Blazina je isao korak ispred i ja to tek sad shvatam.Nekad sam se divio Ludensovom dizajnu al sad uvidjam da je od VC daleko prijemciviji za literaturu kao sto je strip,a tu su i prelepe lakovane korice koje dodatno pojacavaju utisak.Stampa mi je ok i verujem da ce biti jos bolja.lUDENS JE U ZADNJE VREME POCEO MNOGO DA BRLJAVI STO SE JASNO VIDI NA KVALITETI KORICA..iskrzane ivice,losiji papir,lomljivost vec pri prvom prelistavanju..to su sve lose pojave koje ce nadam se biti ispravljene.

meni se sve cini da se ti ulizujes jer zelis posao nazad
Go to Top of Page

todorko
New Member

Serbia
154 Posts

Member since 19/08/2009

Posted - 07/09/2009 : 16:52:14  Show Profile Show Extended Profile  Send todorko a Private Message
Lepše su nove.
Go to Top of Page

nolo contendre
Junior Member

Serbia
411 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 07/09/2009 : 17:01:08  Show Profile Show Extended Profile  Send nolo contendre a Private Message
Lepše su stare.U ovim novim možeš da se ogledaš,pa kad god pogledam naslovnu,prvo vidim svoju glavudžu.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 07/09/2009 : 17:35:20  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by sawitch

Del je kralj.. Naucio sam nekoliko stvari od njega, i nadam se da cu jos mnogo..

Sigurno.
Isto vazi i za Curunira koji ce se nadam uskoro vratiti na forum.
Kako rece manhunter: "Covjek uci dok je ziv"
pogotovo nama koji se sluzimo nasim pismom samo na ovom forumu.

Usprkos svim mojim peripetijama s Curunirom i delbojem, mogu reci da cijenim ljude i njihove komentare... Thumbs up za delboja!

Tu se žale da dosaduje sa svojim gramatickim kritikama, a kao da su rasprave o naslovnicama puno bolje i zanimljivije.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Checee
Advanced Member

China
3004 Posts

Member since 17/11/2008

Posted - 07/09/2009 : 22:06:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Checee a Private Message
quote:
Originally posted by nolo contendre

Lepše su stare.U ovim novim možeš da se ogledaš,pa kad god pogledam naslovnu,prvo vidim svoju glavudžu.

:)))) i moja su iskustva ista!

Naravno da su lepse stare!
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 07/09/2009 : 23:08:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message
samo da vas podsetim da je sad red da malo i poprichate o stripovima, da ne bi izbila gej parada nasred foruma, u kom pravcu ide ova koverzacija.

a mislim da bi delboj svejedno odbio vasha udvaranja, tako da se dzaba ispolomiste.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 07/09/2009 : 23:39:34  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Moj glas za plastificirane, i da podsetim, ubedljivo najbolje korice na nasim prostirima (kiosk izdanja) imala je SD Zagor extra serija, ne samo zbog plastifikacije vec i zbog stampe koja je radjena sa originalnih "Bonellijevih" filmova, a plastifikacija je bila "slag na tortu"
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5550 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 08/09/2009 : 00:31:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message
quote:
Originally posted by Bob Rok

Delboj, sledece godine u ovo doba videce svi koliko si bio u pravu. Bas iz razloga sto se deca susrecu prva sa stripom, mora da postoji gramaticka ispravnost u prevodjenju. Nece valjda u skoli da uce? Nemaju od kog... A novine ne zelim da komentarisem, samo cu da nabrojim koje ne treba citati... Kurir,Pravda, Alo, Grom, Glas javnosti, Sportski zurnal i Sport (samo rezultati)... Pitam se ponekad, da li su ti ljudi prosli skolu? I dolazim do zakljucka, da, verovatno jesu, zato su i nepismeni ...

Moj covek
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 08/09/2009 : 00:59:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message
Bobe, imash i tri tachke, daj nabroj sve pa da znamo tachno shta da chitamo, ovako se mozhe greshkom desiti da uzmemo u ruke neke koje pripadaju u te tri tachke, i gde smo onda?
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 08/09/2009 : 01:18:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message
quote:
Originally posted by Le Samourai

Bobe, imash i tri tachke, daj nabroj sve pa da znamo tachno shta da chitamo, ovako se mozhe greshkom desiti da uzmemo u ruke neke koje pripadaju u te tri tachke, i gde smo onda?

U gomna moj pretelju, u teska gomna.

JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE
Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 08/09/2009 : 01:47:24  Show Profile Show Extended Profile
quote:
Originally posted by Le Samourai

Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17697 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 08/09/2009 : 09:00:45  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message
quote:
Originally posted by Bob Rok

Delboj, sledece godine u ovo doba videce svi koliko si bio u pravu. Bas iz razloga sto se deca susrecu prva sa stripom, mora da postoji gramaticka ispravnost u prevodjenju. Nece valjda u skoli da uce? Nemaju od kog... A novine ne zelim da komentarisem, samo cu da nabrojim koje ne treba citati... Kurir,Pravda, Alo, Grom, Glas javnosti, Sportski zurnal i Sport (samo rezultati)... Pitam se ponekad, da li su ti ljudi prosli skolu? I dolazim do zakljucka, da, verovatno jesu, zato su i nepismeni ...

Pa u školi se to uopšte ne uci. Pažnja se posvecuje samo književnosti, mada ni to ne daje rezultata, pošto ima sve više ucenika koji s ponosom isticu da nikad nisu procitali nijednu knjigu. Lako je naknadno kupiti srednjoškolsku diplomu, možeš da biraš, pa što da se muciš? Tako mnogi razmišljaju.
Go to Top of Page

draskomisterno
Senior Member

Serbia
1003 Posts

Member since 28/03/2004

Posted - 08/09/2009 : 09:15:03  Show Profile Show Extended Profile  Send draskomisterno a Private Message
quote:

quote:

meni se sve cini da se ti ulizujes jer zelis posao nazad

ha ha ha

drale
Go to Top of Page
Page: of 336 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.39 seconds. Snitz Forums 2000