Author |
Topic  |
vronski 2
Senior Member

2381 Posts
Member since 11/10/2009 |
|
vronski 2
Senior Member

2381 Posts
|
kreŠa
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4790 Posts
Member since 26/01/2009 |
|
todorko
New Member

Serbia
154 Posts
Member since 19/08/2009 |
|
vronski 2
Senior Member

2381 Posts
Posted - 12/10/2009 : 20:12:34
|
Isti je izdavac trebalo da krene i sa Marvelom i sa krimi stripovima ali je sve stopirao i vratio se u Švajcarsku gde živi. Ipak nije potpuno odustao od stripova i samo ceka bolji trenutak. Jedno od izdanja koje nas ocekuju do kraja godine jesu Manga stripovi izdavacke kuce "Dukris" i izdavac Dušan Petrovic i njegov partner iz Italije Kristijan (otud i ime firme "Dukris")su vrlo ozbiljni i ambiciozni i prema onome što su mi rekli napravice pravu malu revolciju na našem tržištu kada su mange u pitanju! Vec krajem novembra krecu "Hero" i "Arklord" i to je vec manje-više i najavljeno. Ako prodaja krene od januara ce ici i druge mange. Novi Boneli junak krece polovinom decembra a od njegove prodaje zavisi hoce li se tokom sledece godine pojaviti još dva Bonelija oko cijih se otkupa prava pregovara. Takode najavljuje4m da se jedan nekadašnji strip izdavac ( a nije bio iz Beograda)"povampirio" i vec krenuop sa western stripovima i ovoga puta ima vece ambicije pa je pripremio citavu paletu novih izdanja za 2010. godinu! Eto, rekao sam i više nego što sam trebao i mjislio ali da nije tako ne bih ja bio |
 |
|
vronski 2
Senior Member

2381 Posts
|
cronos six
Advanced Member

.jpg)
Serbia
7987 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 12/10/2009 : 20:14:23
|
evo i ja se ponekad ukjucim u pogadjanju?zar vam sve ovo ne lici na igru macke i misa.meni samo nije jasno po cemu je tajna sta ce ko izdati,i dali je moguce da cemo protraciti 10 i vise dana ko da smo deca u predskolskoj ustanovi.vronski 2 zeli nesto da kaze,ali ce biti kaznjen-zbog cega bre? u svakom slucaju bolje prolaze oni koji najave svoja izdanja unapred(pr.libellus). najobicniji salon keramike ili neceg drugog ne bi uspeo bez reklame,dok ovde na forumu imam osecaj ceo cilj je zezanje.  |
 |
|
todorko
New Member

Serbia
154 Posts
Member since 19/08/2009 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22370 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 12/10/2009 : 20:16:57
|
quote: Originally posted by vronski 2
Isti je izdavac trebalo da krene i sa Marvelom i sa krimi stripovima ali je sve stopirao i vratio se u Švajcarsku gde živi.
ja sam nevin...majke mi |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26036 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 12/10/2009 : 20:18:56
|
quote: Originally posted by King Warrior
Isti je izdavac trebalo da krene i sa Marvelom i sa krimi stripovima ali je sve stopirao i vratio se u Švajcarsku gde živi.
ja sam nevin...majke mi
   |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
drakulloni
Senior Member

1317 Posts
Member since 25/09/2009 |
Posted - 12/10/2009 : 20:34:52
|
Meni ovo vise zvuci kao neka prevara. Ti novi izdavaci ce na osnovu uspeha koji je za sada postigao VC, da izdaju par komada (recimo 10 brojeva) pa gasenje. Pogotovu ovi sa West Avanturama, koji vec sada izdaju stripove sumnjivog kvaliteta. Meni je trebalo dosta vremena da steknem poverenje u VC, tako da videcemo, daj boze, ali ne treba se opterecivati dok citava stvar ne zazivi. |
Lepo je promenniti se...Jos je lepse promeniti se zauvek. |
 |
|
kreŠa
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4790 Posts
Member since 26/01/2009 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22370 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 12/10/2009 : 20:38:43
|
quote: Originally posted by manhunter
ja sam nevin...majke mi

sa obzirom da cinim 50% svicarske populacije na ovom forumu, bilo je jasno
Marvel? ccccc...zar bi se prodao sundu za par dinara
eh,kad bi narod htjeo kupovati pa da se upozna sa stvarima kao sto je TWD.Stripovi prva liga,najbolji jos od Preachera. Samo,ko bi to kupovao?To bi bilo zadovoljstvo izdavati, nesto sto je stvarno dobro. |
 |
|
Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 12/10/2009 : 23:33:52
|
Ja se samo mogu nadati da ce neko poceti da izdaje Nathana, ili Martijeve gigante. Ostalo me vjerovatno nece ni zanimati :) (iz razloga cisto finansijke prirode) |
 |
|
simerijanac
Starting Member

Bosnia and Herzegovina
57 Posts
Member since 28/09/2009 |
Posted - 13/10/2009 : 09:00:13
|
Ja cu steci povjerenje u Veseli Cetvrtak tek kad predje prvih 40-tak brojeva. Ne bi me puno iznenadilo ni da se vlasnik odluci nakon tri godine da sve prekine. |
 |
|
drakulloni
Senior Member

1317 Posts
Member since 25/09/2009 |
Posted - 13/10/2009 : 09:24:48
|
quote: Originally posted by simerijanac
Ja cu steci povjerenje u Veseli Cetvrtak tek kad predje prvih 40-tak brojeva. Ne bi me puno iznenadilo ni da se vlasnik odluci nakon tri godine da sve prekine.
Sto je sigurno - sigurno je Ipak, cini mi se da vec sada mozes da se opustis, jer VC ipak gura u ozbiljnom pravcu. Trafike, klub citalaca... Sve te akcije navode na to da su krenuli sa jednom ozbiljnom pricom. |
Lepo je promenniti se...Jos je lepse promeniti se zauvek. |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 13/10/2009 : 09:37:50
|
Najsigurnije je onda da to poverenje baziras na izlasku poslednjeg broja, dakle, kad sve objave - iako neki ni tad nece verovati da su sve objavili  |
 |
|
simerijanac
Starting Member

Bosnia and Herzegovina
57 Posts
Member since 28/09/2009 |
Posted - 13/10/2009 : 11:22:29
|
Tacno je da to sve izgleda jako ozbiljno, i to je ono sto mi uliva najvise nade. Kupujem sve sto oni objave, bez obzira sto me vise od pola uopste ne zanima. Samo da makar malo doprinesem da nastave dalje. No svoj skepticizam zasnivam na cinjenici da je vlasnik VC covjek koji drzi kladionice (ako sam u pravu). E sad njega strip ne interesuje ni najmanje, prema tome covjek radi taj posao automatski, sa nekom dugogodisnjom vizijom profita. Moje pitanje je sledece: sta ako se prvi milestone tog plana (recimo broj 30. redovnih serija) ne pokaze finansijski dovoljno dobar da se opravdaju daljnja ulaganja u sve to? Zna li iko ovde kolika je realna proodaja VC izdanja? Da li su isplatljivi? One nabudzene cifre u tirazima izgledaju kao naucna fantastika za lokalna trzista. |
 |
|
okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 13/10/2009 : 14:13:08
|
Evo ja predlazem da veseli krene sa Magicnim posto je ovaj Wizard ocigledno puko. Mada ko zna koliko bi to bilo dobro s obzirom na prokletstvo koje nosi sa sobom(ko god ga izda propadne). |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
 |
|
okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 13/10/2009 : 14:14:28
|
quote: Originally posted by simerijanac
Tacno je da to sve izgleda jako ozbiljno, i to je ono sto mi uliva najvise nade. Kupujem sve sto oni objave, bez obzira sto me vise od pola uopste ne zanima. Samo da makar malo doprinesem da nastave dalje. No svoj skepticizam zasnivam na cinjenici da je vlasnik VC covjek koji drzi kladionice (ako sam u pravu). E sad njega strip ne interesuje ni najmanje, prema tome covjek radi taj posao automatski, sa nekom dugogodisnjom vizijom profita. Moje pitanje je sledece: sta ako se prvi milestone tog plana (recimo broj 30. redovnih serija) ne pokaze finansijski dovoljno dobar da se opravdaju daljnja ulaganja u sve to? Zna li iko ovde kolika je realna proodaja VC izdanja? Da li su isplatljivi? One nabudzene cifre u tirazima izgledaju kao naucna fantastika za lokalna trzista.
Ja verujem da im ide poprilicno dobro,primer devojka u NS-u u trafici je pricala mom prijatelju kako im prodaja ide neverovatno dobro. |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
 |
|
Tornadomaster
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2524 Posts
Member since 01/08/2009 |
Posted - 13/10/2009 : 14:32:24
|
Ako je u pitanju Julia (novi junak/junakinja) onda je to stvarno bez veze... Neki kraci Boneli serijal se traži... i zanimljiviji... nikako mi se ne svida... |
Pici dalje Dilan Dože, da te braca na police slože. |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 13/10/2009 : 15:33:01
|
quote: Originally posted by manhunter
ja sam nevin...majke mi

sa obzirom da cinim 50% svicarske populacije na ovom forumu, bilo je jasno
Ti i manhunter cinite jedva 10% svicarske populacije,Dado cini bar 90% |
 |
|
tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts
Member since 29/12/2008 |
Posted - 13/10/2009 : 17:05:26
|
Uh,voleo bih tog novog Boneli junaka da vidim,Julia ili Brendon bi baš legli,a mogli bi i ovi novi Caravan i Greystorm.Ipak,Julia na prvom mestu. |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 13/10/2009 : 17:11:53
|
quote: Originally posted by okiboki
Evo ja predlazem da veseli krene sa Magicnim posto je ovaj Wizard ocigledno puko. Mada ko zna koliko bi to bilo dobro s obzirom na prokletstvo koje nosi sa sobom(ko god ga izda propadne).
Imaj u vidu da je njima distributer bila "Futura" i da ova pauza ne mora imati nikakve veze sa prodajom njihovih stripova ili necim trecim |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 13/10/2009 : 17:13:16
|
quote: Originally posted by tumen
Uh,voleo bih tog novog Boneli junaka da vidim,Julia ili Brendon bi baš legli,a mogli bi i ovi novi Caravan i Greystorm.Ipak,Julia na prvom mestu.
Caravan bi mogao biti pravo osvezenja... bar meni se tako cini, nekako mi fali tih svakodnevnih tema, iz sadasnjosti, nesto sto nije ni western ni SF |
 |
|
Topic  |
|