forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 VESELI CETVRTAK
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 336

zare80
Average Member

Serbia
586 Posts

Member since 22/09/2008

Posted - 14/10/2009 : 08:30:03  Show Profile Show Extended Profile  Send zare80 an AOL message  Send zare80 a Yahoo! Message  Send zare80 a Private Message
quote:
Originally posted by simerijanac

Tacno je da to sve izgleda jako ozbiljno, i to je ono sto mi uliva najvise nade. Kupujem sve sto oni objave, bez obzira sto me vise od pola uopste ne zanima. Samo da makar malo doprinesem da nastave dalje.
No svoj skepticizam zasnivam na cinjenici da je vlasnik VC covjek koji drzi kladionice (ako sam u pravu). E sad njega strip ne interesuje ni najmanje, prema tome covjek radi taj posao automatski, sa nekom dugogodisnjom vizijom profita. Moje pitanje je sledece: sta ako se prvi milestone tog plana (recimo broj 30. redovnih serija) ne pokaze finansijski dovoljno dobar da se opravdaju daljnja ulaganja u sve to?
Zna li iko ovde kolika je realna proodaja VC izdanja? Da li su isplatljivi? One nabudzene cifre u tirazima izgledaju kao naucna fantastika za lokalna trzista.

A otkud ti to da gazdu Mozzart-a ne interesuju stripovi. Mislim ja nisam upucen pa me interesuje.
Go to Top of Page

vronski 2
Senior Member

2381 Posts

Member since 11/10/2009

Posted - 14/10/2009 : 08:53:32  Show Profile Show Extended Profile  Send vronski 2 a Private Message
Au, Manhunter nešto opet pominje moje izbacivanje sa foruma.... ;-)
Nece biti potrebe za tim, što sam najavio-najavio sam (i to sam rekao više nego što je trebalo) tako da novih najava nece biti pa ni razloga za moje izbacivanje. Uostalom, jedan od razloga što sam se vratio je i taj što sam primetio da se ovaj forum malo umrtvio u poslednje vreme i postao dosadan pa sam zakljucio da je pravo vreme za "Vronski,s "comeback"!
Go to Top of Page

Milos Bosnjak
New Member

Serbia
281 Posts

Member since 10/02/2009

Posted - 14/10/2009 : 09:40:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Milos Bosnjak a Private Message
A sta ako sam ja hteo da iznenadim zenu sa nekim poklonom, i neko to objavi na forumu i ona procita, pa mi pokvari iznenadjenje. Hoce li taj neko biti izbacen sa foruma?
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 14/10/2009 : 10:17:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
blago nama kada nam se svako malo manifestuje po jedan spasitelj foruma....cudnovato kako im karijere kratko traju

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 14/10/2009 : 10:37:28  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message
ajde manite se gledanja u pasulj, u prorocanstva ne verujem cak ni kada mi sekretarica kaze da ce plata sutra. Tema je VC, i vecno pitanje...sta je sledeceg cetvrtka uz DD? prehlada me sprecava da kupim danas texa i zagija

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Go to Top of Page

vronski 2
Senior Member

2381 Posts

Member since 11/10/2009

Posted - 14/10/2009 : 10:43:52  Show Profile Show Extended Profile  Send vronski 2 a Private Message
Sledeceg cetvrtka uz DD 23 je Ciko (iliti CICO ;-) ) br. 4 "Ciko indijanac"!
Go to Top of Page

elfak nish
Advanced Member

Serbia
5707 Posts

Member since 23/02/2009

Posted - 14/10/2009 : 10:44:35  Show Profile Show Extended Profile  Send elfak nish a Private Message
quote:
Originally posted by Tornadomaster

Ijao majko moja........No words can explain this.........

Soundgarden - Halfway There
http://www.youtube.com/watch?v=LW4Zsd1mhPI
Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 14/10/2009 : 10:45:28  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message
Vronski, ti mi nisi jasan. Ajd ak imaš informaciju i strahovit poriv izbaciti je iz sebe onda odma reci što znaš. Ovako ispadneš veca baba nego što jesi.

Usput, jel provjereno da je sljedeca OP epizoda ona s Tkacom?

itsyourworldyoucanchangeit
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19598 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 14/10/2009 : 10:51:00  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message
ko bi reko? to je iznanedenje prve klase.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

Bruce Wayne
Senior Member

Serbia
1060 Posts

Member since 03/09/2008

Posted - 14/10/2009 : 11:14:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Wayne a Private Message
Meni se Gea nista ne svidja!! Mnogo vise bih voleo Juliu ili nesto drugo!!!

Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine.

Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17684 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 14/10/2009 : 11:47:54  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message
quote:
Originally posted by Rick

quote:
Originally posted by vronski 2

Redosled izdavanja je sledeci: Fantom, Flaš Gordon, Rip Kirbi, Mandrak i Stiv Kenjon. biblioteka se zove "Veliki klasici" a štampa ce biti stvarno svetska i ekstra luksuzna!

Dakle, prvo ide kompletan Fantom, pa kompletan Flaš,itd. ako sam dobro razumeo?

Šta to znaci kompletan? Pa Beli put je odavno najavio da ce u tom izdanju Fantoma biti 200 tabli, valjda nekih koje kod nas nisu objavljene.
Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 14/10/2009 : 11:48:09  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message
quote:
Originally posted by Rick

quote:

Redosled izdavanja je sledeci: Fantom, Flaš Gordon, Rip Kirbi, Mandrak i Stiv Kenjon. biblioteka se zove "Veliki klasici" a štampa ce biti stvarno svetska i ekstra luksuzna!

Dakle, prvo ide kompletan Fantom, pa kompletan Flaš,itd. ako sam dobro razumeo?

Sumljam da ide kompletno. Ti su stripovi izlazili pod 50 godina, radi se dakle od desetinama hiljada tabli (po junaku).

itsyourworldyoucanchangeit
Go to Top of Page

drakulloni
Senior Member

1317 Posts

Member since 25/09/2009

Posted - 14/10/2009 : 11:58:01  Show Profile Show Extended Profile  Send drakulloni a Private Message
Meni ova Gea malo vuce na Mange, ali dobro videcemo. Mada ipak mislim da bi mesto novog junaka mogli da otpocnu sa reprintom MR.NO-a od prvog broja

To bi siguran sam, kao i mnogi sa foruma, bio pun pogodak!

Lepo je promenniti se...Jos je lepse promeniti se zauvek.
Go to Top of Page

simerijanac
Starting Member

Bosnia and Herzegovina
57 Posts

Member since 28/09/2009

Posted - 14/10/2009 : 12:15:28  Show Profile Show Extended Profile  Send simerijanac a Private Message
quote:
quote:Originally posted by simerijanac

Tacno je da to sve izgleda jako ozbiljno, i to je ono sto mi uliva najvise nade. Kupujem sve sto oni objave, bez obzira sto me vise od pola uopste ne zanima. Samo da makar malo doprinesem da nastave dalje.
No svoj skepticizam zasnivam na cinjenici da je vlasnik VC covjek koji drzi kladionice (ako sam u pravu). E sad njega strip ne interesuje ni najmanje, prema tome covjek radi taj posao automatski, sa nekom dugogodisnjom vizijom profita. Moje pitanje je sledece: sta ako se prvi milestone tog plana (recimo broj 30. redovnih serija) ne pokaze finansijski dovoljno dobar da se opravdaju daljnja ulaganja u sve to?
Zna li iko ovde kolika je realna proodaja VC izdanja? Da li su isplatljivi? One nabudzene cifre u tirazima izgledaju kao naucna fantastika za lokalna trzista.

A otkud ti to da gazdu Mozzart-a ne interesuju stripovi. Mislim ja nisam upucen pa me interesuje.

U pitanju je samo pretpostavka da nije stripoholicar poput momaka iz Libellusa ili Fibre, koji ce raditi na objavljivanju stripa cak i ako od njega ne bude neka mega isplativost. Jer ukoliko je u pitanju obican biznismen, lako je moguce da ako obecani trogodisnji profit ne bude recimo 20% nego 15% dodje do obustavljanja citave price.

Edited by - simerijanac on 14/10/2009 12:18:04
Go to Top of Page

drakulloni
Senior Member

1317 Posts

Member since 25/09/2009

Posted - 14/10/2009 : 12:35:08  Show Profile Show Extended Profile  Send drakulloni a Private Message
quote:
Originally posted by Bob Rok

Ili ako mu sutra pukne kladionica, sto je realno, ode i "Smesni" cetvrtak...

Tezi slucaj. To ti je kao smrt, siguran posao

A ako si nekim slucajem mislio na novi zakon, pa tek tu smo maheri da nedjemo rupu

Go to Top of Page

Nameless
Average Member

525 Posts

Member since 16/09/2009

Posted - 14/10/2009 : 12:35:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Nameless a Private Message
Zasto odma dajete najgori scenario?
Dok je kladionicara bice i kladionica,a kladionicari su najbrojnija nacija na Balkanu,tako da u ovom slucaju za stripove nema zime.
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7987 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 14/10/2009 : 12:38:43  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message
quote:

definitivno nista nije sigurno,i s.d je posle 6-7god. pukla.
ludens mi je sigurniji izdavac,bas iz razloga sto kod v.c strip nije na prvom mestu?mozda preterujemo s prognozama,ali prebrzo izdavanje stripova zarad profita nekad i zataji?nije uvek najbitnije samo stampati,stampati i stampati,treba popraviti i kvalitet,a zna se sta?
u svakom slucaju drzim palceve v.cetvrtku da gura dalje,ali sa pokazanim trudom,a ne brzanjem.
Go to Top of Page

drakulloni
Senior Member

1317 Posts

Member since 25/09/2009

Posted - 14/10/2009 : 12:57:59  Show Profile Show Extended Profile  Send drakulloni a Private Message
Zna li neko kada ce se osposobiti ona njihova stranica "novosti", na sajtu VC? Kad god odem tamo "strana u pripremi....strana u pripremi....strana u pripremi...." i tako stalno.

Ovde ne mozes nista da ih pitas, tamo nemaju nikakvih informacija...e pa to su im neki losi maniri. Nisu oni CIA, pa da rade pod velom tajne, nego izdavacka kuca stripova, a mi kao citaoci imamo potrebu za svezim informacijama.

Lepo je sto izdaju casopis, lepo je sto mozes da im pustis mail, ali potrebna je i neka interaktivnost.

Go to Top of Page

psycho
New Member

212 Posts

Member since 12/08/2009

Posted - 14/10/2009 : 13:19:20  Show Profile Show Extended Profile  Send psycho a Private Message
Tesko da postoji bilo koji izdavac, a da mu nije cilj zarada.Jednostavna logika kapitala je profit, i tu nema puno price.Slazem se da su najave dobra a ne losa stvar, jer je to u krajnjoj istanci ipak reklama.
Go to Top of Page

aleksa crnobrnja
New Member

276 Posts

Member since 19/02/2009

Posted - 14/10/2009 : 13:36:50  Show Profile Show Extended Profile  Send aleksa crnobrnja a Private Message
Meni paše i ako bude Gea, i Julija, ili Brendon... ili slucajno Caravan.
Ma, kada se objavi o kojemu se junaku radi, sigurno cu biti zadovoljan.
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 14/10/2009 : 14:18:59  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message
quote:
Originally posted by ---dp---

quote:
Originally posted by okiboki

Evo ja predlazem da veseli krene sa Magicnim posto je ovaj Wizard ocigledno puko.
Mada ko zna koliko bi to bilo dobro s obzirom na prokletstvo koje nosi sa sobom(ko god ga izda propadne).

Imaj u vidu da je njima distributer bila "Futura" i da ova pauza ne mora imati nikakve veze sa prodajom njihovih stripova ili necim trecim

Ja ipak mislim da je to kraj za jos jedno izdanje magicnog,ali daj boze da nije tako.

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 14/10/2009 : 14:24:31  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message
quote:

To tesko,mislim da su danas kladionice najunosniji posao,ja sam se obradovao kad sam video da je gazda vlasnik kladionice.

Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 14/10/2009 : 14:27:11  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message
quote:

Sledeceg cetvrtka uz DD 23 je Ciko (iliti CICO ;-) ) br. 4 "Ciko indijanac"!
E mene ovo bas raduje,citao sam ga pre desetak godina,bas mi budi lepe uspomene,ko je u to vreme imao ciko indijanca bio je faca,bio je bas cenjen strip.

Go to Top of Page

Tornadomaster
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2524 Posts

Member since 01/08/2009

Posted - 14/10/2009 : 14:37:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit Tornadomaster's Homepage  Send Tornadomaster a Private Message
Za one koji još nisu primjetili - VC najavio novi strip album... U pitanju je serijal... vidjeti pod topikom sedmicnih najava going-goinga...

Pici dalje Dilan Dože, da te braca na police slože.
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 14/10/2009 : 14:43:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:
Originally posted by elfak nish

ja bih voleo viditi juliju....

A ja Severinu,golu,pored mene u krevetu
A i Juliu
Go to Top of Page
Page: of 336 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page