Author |
Topic |
regar
Senior Member
Serbia
1187 Posts
Member since 15/02/2008 |
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Member since 27/11/2008 |
Posted - 22/01/2009 : 16:10:40
|
Kupljen Mark ,odlicno izgleda,sve pohvale i za dodatak strip - Žalosna sova,ujedno mislim da je najveci pogodak VC objavljivanje dodataka u knjižicama...zbog toga kupujem specijale Zagora iako ih vec imam u HC jednostavno Ludens je pravio propuste izostavljajuci ih. |
|
|
gogyly
New Member
Serbia
147 Posts
Member since 10/01/2008 |
Posted - 22/01/2009 : 16:16:20
|
Ono sto je bitno jeste da je u Dampyru prica dobra, kada se samo setim DD i ubice vestica (koji je najgori Dylan koji sam procitao), lepo ispricano, crtez je dobar a i kraj je zadovoljavajuc.... |
-Resio sam slucaj, Batler je ubica!!!
|
|
|
gogyly
New Member
Serbia
147 Posts
Posted - 22/01/2009 : 16:19:34
|
Inace kada su iz redkcije VC govorili o iznenadjenjima, strasno sam se ponadao da ce ici neki junak iz regularnih mesecnih serija (NN, NR,LL ma bilo koji), nadam se da ce se i to desiti... |
|
|
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Posted - 22/01/2009 : 16:25:24
|
Za mene je još uvek najbolji pogodak VC objavljivanje Mark specijala,cudi me da Ludens sve ove godine nije dolazio na ideju da to objavi,kao i vec navedeni dodaci.Stvarno je van pameti kasapiti izdanja kako je to radiom i radi Ludens |
|
|
Djuro
New Member
Serbia
273 Posts
Member since 29/03/2006 |
Posted - 22/01/2009 : 18:02:18
|
quote: Originally posted by Tonka
quote: Originally posted by Billy_the_Kid
Procitao sam Immagini gdje se susrecu Dylan Dog & Ken Parker, bas mi se svidio. e sad imam pitanja 1. Jel u ediciji VC dolazi jos neki susret junaka 2. Ima li novih susreta Bonellijevaca u novijim izdanjima (imam neki stari spisak susreta junaka, pa hocu da ga update-ujem
hvala unaprijed
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=7830
Mala dopuna za ovaj spisak:
1. Prica Per chi suona il campanello je objavljena u DD Superbook-u br. 2 u izdanju VC,pod naslovom "Za kim zvona zvone", a susret Legs i Gruca se odvija na dvije strane (21 i 22), pri cemu Legs u jednom trenutku doziva Nathana, tako da je ovo uslovno receno i pojavljivanje NN-a. 2. NN Gigant broj 3 - Nova buducnost (Libellus) "srecu" se NN i Zagor (strana 204), tako sto se prikazuje Zagorovo beživotno tijelo dok Ultra Sapiens Exx pokazuje "Nathanima" paralelne dimenzije.
|
|
|
Djuro
New Member
Serbia
273 Posts
Member since 29/03/2006 |
Posted - 22/01/2009 : 18:09:39
|
quote: Originally posted by gogyly
Inace kada su iz redkcije VC govorili o iznenadjenjima, strasno sam se ponadao da ce ici neki junak iz regularnih mesecnih serija (NN, NR,LL ma bilo koji), nadam se da ce se i to desiti...
I ja glasam za LL-a kao redovno izdanje VC. Citao sam par epizoda i cini mi se kao zanimljiv serijal, ali ga ne sakupljam jer nije izlazio u Srbiji i CG, a glupo mi je da bez ikakvog reda citam hrvatske epizode koje mi dodu pod ruku, jer mi se cini da i u ovom serijalu ima kontinuiteta...
Inace, strip mi djeluje kao mješavina NN-a i NR-a, a nek me bolji poznavaoci isprave ako griješim. |
|
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Posted - 22/01/2009 : 18:17:38
|
Ja glasam za Kapetana Mikija u izdanju VC to je jedino što bi naišlo na neki odziv sve ostalo se vec izdaje,a i Wizardovci koji su obecali nisu mi baš sigurni. |
|
|
dessa
Advanced Member
Serbia
4354 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 22/01/2009 : 18:23:24
|
quote: Originally posted by misterx381
Jedna zanimljivost. U ovom dodatku Marku nalazi se prica o Žalosnoj Sovi a u njoj se pobijene neke price is redovne serije. Naime u Prici o Komadantu Marku (broj 100)(Ludens Specijal 2) saznajemo kako su se upoznali Mark i Žalosna Sova. Taj dogadaj je i isprican u ovom dodatku samo što su price kontradiktorne tj. pobijaju jedna drugu. Takode u ovom dodatku je i ispricano kako je Žacosna Sova postao poglavica 4 plemena Urona što je opet suprotno jednoj epizodi iz redovne serije (ne mogu da se setim broja ali to je jedna od prvih 15) i koja u potpunosti opisuje taj dogadaj. Kao autor price potpisuje se Dario Guzon koji je tada kada je prica nastala bio jedini živi clan tria EsseGesse. Izgleda da je covek kada je pisao pricu potpuno posenilio inace ovakvo nešto ne bi nikad nastalo.
To je fora kao kod Dylan Doga. Gubi se kontinuitet, koherentnost i sve prelazi u domen iracionalnog i transcendentnog. Nastaju paralelni svetovi u kojima vreme nema isti znacaj za Marka i Žalosnu Sovu. Verovatno je Guzon u vremenu pisanja price bio pod jakim Sclavijevim uticajem. Ko zna šta nam sve donose buduci specijalci! Verovatno cinjenice da je cukundeda vrac zapravo pradeda vrac, da se Blaf rodio kao celavi bradonja i da je Beti u stvari Markova keva. U svakom slucaju, ako ikada bude izašla epizoda(Demoni ludila opsedaju Ontario) u kojoj ce biti pomirene sve ove nelogicnosti, kladim se da ce presudnu ulogu imati Flok!! |
|
|
Trigger
Average Member
Bosnia and Herzegovina
757 Posts
Member since 12/07/2007 |
Posted - 22/01/2009 : 22:03:50
|
quote: Originally posted by dessa
quote: Originally posted by misterx381
Jedna zanimljivost. U ovom dodatku Marku nalazi se prica o Žalosnoj Sovi a u njoj se pobijene neke price is redovne serije. Naime u Prici o Komadantu Marku (broj 100)(Ludens Specijal 2) saznajemo kako su se upoznali Mark i Žalosna Sova. Taj dogadaj je i isprican u ovom dodatku samo što su price kontradiktorne tj. pobijaju jedna drugu. Takode u ovom dodatku je i ispricano kako je Žacosna Sova postao poglavica 4 plemena Urona što je opet suprotno jednoj epizodi iz redovne serije (ne mogu da se setim broja ali to je jedna od prvih 15) i koja u potpunosti opisuje taj dogadaj. Kao autor price potpisuje se Dario Guzon koji je tada kada je prica nastala bio jedini živi clan tria EsseGesse. Izgleda da je covek kada je pisao pricu potpuno posenilio inace ovakvo nešto ne bi nikad nastalo.
To je fora kao kod Dylan Doga. Gubi se kontinuitet, koherentnost i sve prelazi u domen iracionalnog i transcendentnog. Nastaju paralelni svetovi u kojima vreme nema isti znacaj za Marka i Žalosnu Sovu. Verovatno je Guzon u vremenu pisanja price bio pod jakim Sclavijevim uticajem. Ko zna šta nam sve donose buduci specijalci! Verovatno cinjenice da je cukundeda vrac zapravo pradeda vrac, da se Blaf rodio kao celavi bradonja i da je Beti u stvari Markova keva. U svakom slucaju, ako ikada bude izašla epizoda(Demoni ludila opsedaju Ontario) u kojoj ce biti pomirene sve ove nelogicnosti, kladim se da ce presudnu ulogu imati Flok!!
Hocemo Demone ludila sto prije... |
I kad ce Bob Morane u integralima? |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 22/01/2009 : 22:13:20
|
Cujem da se sprema Mark Superspecijal sa dodatkom o Floku pod naslovom: "Demoni besnila". Napisao Boselli na specijalni zahtev clanova naseg foruma |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 22/01/2009 : 22:15:02
|
Hahahahaha Ne bi me cudilo, da znas! |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
tiberije
Average Member
USA
789 Posts
Member since 08/06/2007 |
|
gogyly
New Member
Serbia
147 Posts
Posted - 22/01/2009 : 22:29:06
|
quote: Originally posted by tiberije
kako se zove novi Dampyr
Dampyr br.13 Ostrvo Vestica |
|
|
|
Born To Run
Average Member
901 Posts
Member since 05/01/2009 |
Posted - 22/01/2009 : 23:35:56
|
quote: Originally posted by Pajtos
quote: Originally posted by Born To Run
Da pohvalim Aleksandru Milovanovic.Devojka prevodi Dilana zaista vrhunski, a cini mi se da je niko nije pomenuo do sad.
Pomenu je Colt onomad kad bese aktuelan nenadhebivi Superbook no.2...
Svaka cast na poznavanju forumskih zbivanja |
Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste |
|
|
tiberije
Average Member
USA
789 Posts
Member since 08/06/2007 |
Posted - 22/01/2009 : 23:44:17
|
quote: Originally posted by gogyly
quote: Originally posted by tiberije
kako se zove novi Dampyr
Dampyr br.13 Ostrvo Vestica
hvala |
Trazim ritam u koraku, usporavim ti hod |
|
|
Pajtos
Advanced Member
Sierra Leone
4678 Posts
Member since 28/07/2008 |
Posted - 23/01/2009 : 01:55:03
|
Svaka cast na poznavanju forumskih zbivanja
Theh,velika je cast biti na forumu s ovolikim ljubiteljima stripa,tako da pratim sve sto se kaze i,moram priznati,koristim ovaj forum kao neku veliku strip-prirucnik-enciklopediju Procitah "Ostrvo vestica".Dobra epizoda,mracna,neizvesna...Nekako uvek imam osecaj da tokom price glavni negativci budu prikazani kao jaaako zahebani likovi,a onda ih Draka,na kraju,nekako zbrzano i lako(limit stranica,ili... ) umlati?Veliki minus,nema Tesle u prici... Djole(mislim da je on ) nam je dao jos jedan dobar uvod i primetio da pocetak price podseca na DD 3 "Noc punog meseca" Naslovna narednog,"Pobunjenici",je dovoljan razlog za ziveti jos barem mesec dana! |
|
|
okiboki
Advanced Member
Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 23/01/2009 : 14:19:24
|
quote: Originally posted by Raspucin
Moglo bi i kao trobroj, ali da ide na kioske.
Jos bolje! |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
|
|
henry
Senior Member
Serbia
1492 Posts
Member since 20/09/2005 |
Posted - 23/01/2009 : 15:14:26
|
quote: Originally posted by okiboki
quote: Originally posted by Raspucin
Moglo bi i kao trobroj, ali da ide na kioske.
Jos bolje!
To bi bilo fenomenalno! |
Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti. Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve! |
|
|
cibalia
Senior Member
Sierra Leone
1699 Posts
Member since 14/11/2008 |
Posted - 23/01/2009 : 15:24:57
|
Theh,velika je cast biti na forumu s ovolikim ljubiteljima stripa,tako da pratim sve sto se kaze i,moram priznati,koristim ovaj forum kao neku veliku strip-prirucnik-enciklopediju Procitah "Ostrvo vestica".Dobra epizoda,mracna,neizvesna...Nekako uvek imam osecaj da tokom price glavni negativci budu prikazani kao jaaako zahebani likovi,a onda ih Draka,na kraju,nekako zbrzano i lako(limit stranica,ili... ) umlati?Veliki minus,nema Tesle u prici... Djole(mislim da je on ) nam je dao jos jedan dobar uvod i primetio da pocetak price podseca na DD 3 "Noc punog meseca" Naslovna narednog,"Pobunjenici",je dovoljan razlog za ziveti jos barem mesec dana!
Druže, Pajtose poslije Pobunjenika dolazi meni omiljena Dampyr epizoda Delta blues - Roden u mocvari i nadam se da ce ti se svidit, ali ni tamo nema Tesle pa tak... Kad ce sljedeci Keks Kiler
|
U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice... |
|
|
night
Senior Member
Serbia
1608 Posts
Member since 07/07/2006 |
Posted - 23/01/2009 : 20:05:32
|
quote: Originally posted by cibalia ... meni omiljena Dampyr epizoda Delta blues - Roden u mocvari i nadam se da ce ti se svidit, ali ni tamo nema Tesle pa tak... Kad ce sljedeci Keks Kiler
Apsolutno se slazem - izuzetna je.Ali zar to nisu epizode 15 i 16? |
|
|
Wicked
Advanced Member
Serbia
5536 Posts
Member since 23/01/2009 |
Posted - 23/01/2009 : 20:07:17
|
quote: Originally posted by profesor-inz
Ja glasam za Kapetana Mikija u izdanju VC to je jedino što bi naišlo na neki odziv sve ostalo se vec izdaje,a i Wizardovci koji su obecali nisu mi baš sigurni.
Nisam siguran. |
You heard it too, didn`t you? The voice of the divine wind. |
|
|
nika331
Senior Member
Croatia
1375 Posts
Member since 13/10/2006 |
Posted - 23/01/2009 : 21:57:02
|
quote: Originally posted by cibalia
Druže, Pajtose poslije Pobunjenika dolazi meni omiljena Dampyr epizoda Delta blues - Roden u mocvari i nadam se da ce ti se svidit, ali ni tamo nema Tesle pa tak... Kad ce sljedeci Keks Kiler
daaaaaaaa .... Tesla..inace voljela bih da sam u prilici kupiti nekoliko dampyra u izdanju VC-a cisto zbog cijene. znade li itko imaju li to u libellusu? |
|
|
Wicked
Advanced Member
Serbia
5536 Posts
Member since 23/01/2009 |
Posted - 23/01/2009 : 22:09:11
|
Theh,velika je cast biti na forumu s ovolikim ljubiteljima stripa,tako da pratim sve sto se kaze i,moram priznati,koristim ovaj forum kao neku veliku strip-prirucnik-enciklopediju Procitah "Ostrvo vestica".Dobra epizoda,mracna,neizvesna...Nekako uvek imam osecaj da tokom price glavni negativci budu prikazani kao jaaako zahebani likovi,a onda ih Draka,na kraju,nekako zbrzano i lako(limit stranica,ili... ) umlati?Veliki minus,nema Tesle u prici... Djole(mislim da je on ) nam je dao jos jedan dobar uvod i primetio da pocetak price podseca na DD 3 "Noc punog meseca" Naslovna narednog,"Pobunjenici",je dovoljan razlog za ziveti jos barem mesec dana!
Znaci ti zbog toga kupujes Dampyra |
You heard it too, didn`t you? The voice of the divine wind. |
|
|
Topic |
|