forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 VESELI CETVRTAK
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 336

Bruce Springsteen
Advanced Member

5550 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 15/02/2009 : 21:09:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message
Apsolutno se slažem sa Antom i cronosom, ostaje nada da ce u buducnosti nešto ovakvog biti i na kioscima u SC varijanti i po pristupacnijoj ceni. Inace i moje mišljenje za Dragonera, da je ako ne najbolje sigurno jedno od najboljih kiosk-izdanja u 2008.godini.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21830 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 15/02/2009 : 21:11:54  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message
Da ne bude zabune, nikog ne napadam, posebno ne VC, njima bih zaista podigao spomenik za oživljavanjem strip scene u Srbiji, momci su sjajni (Dusman, Colt,Going, ex Sloba i Ðole), izdanja su im odlicna (ima tu nekih grešaka , pre svega dizajn, ali niko nije savršen),......
Jednostavno takva je situacija ,pretpostavljam da su strip prava skupa a tržište nesigurno, pa samo ostaje da cekamo de dode neko bolje vreme

Odbrojavanje: još 28 dana
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21830 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 15/02/2009 : 21:56:00  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message
U pravu si Brus, Dragonero je medu top 5 kiosk izdanja (moji favoriti :Nekropolis, Severozapadna Teritorija,Kolekcionar,Dragonero i Veliki San (DD); nažalost stripoteke još nisam stigao da procitam pa ne mogu da ih ocenjujem)

Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3298 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 15/02/2009 : 23:08:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message
quote:
Originally posted by anto

Da ne bude zabune, nikog ne napadam, posebno ne VC, njima bih zaista podigao spomenik za oživljavanjem strip scene u Srbiji, momci su sjajni (Dusman, Colt,Going, ex Sloba i Ðole), izdanja su im odlicna (ima tu nekih grešaka , pre svega dizajn, ali niko nije savršen),......
Jednostavno takva je situacija ,pretpostavljam da su strip prava skupa a tržište nesigurno, pa samo ostaje da cekamo de dode neko bolje vreme

Mozda nije lose da posaljes mail redakciji i izneses svoj predlog... ja samo prevodim i stvarno nisam upucen u bilo sta sem toga, a na Barseloni nisam ni saradjivao.
Go to Top of Page

Bruce Wayne
Senior Member

Serbia
1060 Posts

Member since 03/09/2008

Posted - 15/02/2009 : 23:09:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Wayne a Private Message
quote:
Originally posted by srdjandj

Inkal košta 100 dinara? Ili si pogrešio, misliš 500 dinara, a dvobroji 1000 dinara.

Moja greska.....1000 din naravno i to dvobroji naravno,dok je mladost dzona difula izlazila jeftinije ili skuplje,ali znam sigurno da nije bila ista cena kao inkal!!!

Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine.

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9283 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 15/02/2009 : 23:31:27  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message
Ako VC stvarno želi da populariše ne-boneli stripove na nacin na koji je to uradio sa revitalizacijom bonelija na srpskom tržištu, onda je definitivno trebao da pokrene strip reviju ili kiosk ediciju SC albuma.

Malo luksuznija varijanta Stripoteke (ili, ako hocete Super eksa) ili nešto nalik na politikine albume Asterixa. Ali na kioscima, do 600 din ili manje, zavisno od opreme.
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 15/02/2009 : 23:41:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message
Nisu iste stvari misliti, srati i cvece brati. OK, vi ste zheleli kiosk, to je sve lepo, ali, eto nije kiosk nego je tirazh od 500 i prodaje se samo u striparnicama. Pa shta?

Evo ni Fibra ne ide na kiosk, chak ni sa jednim izdanjem, uzhasne li firme.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41174 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 15/02/2009 : 23:55:17  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Covek hoce da kaze da bi voleo da ima Barselonu ali da bi bio zadovoljan sa mekim koricama... I da bi tako bilo znatno jeftinije i dostupnije...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2402 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 16/02/2009 : 00:04:58  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message
Svojevremeno je Marketprint,u drugoj polovini '80.,krenuo sa strip albumima,edicija Feniks,na kioscima SC,u knjizarama HC...nazalost,nije dugo trajalo,krenula je inflacija,pa sva ostala sranja,da ih ne nabrajam...I sada bi svi mi voleli istu formulu,SC na kioske,HC u knjizare,i svi zadovoljni...ali,realnost nalaze oprez,svaka greska se skupo placa...razmislite o tome...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 16/02/2009 : 00:18:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message
quote:
Originally posted by sawitch

Covek hoce da kaze da bi voleo da ima Barselonu ali da bi bio zadovoljan sa mekim koricama... I da bi tako bilo znatno jeftinije i dostupnije...

Pa iskreno voleo bih i ja, ali sada napadati VC na toj osnovi, to mi nije jasno. To je bio izbor izdavacha, i album je vrlo lepo odradjen. Pa, ko voli nek izvoli.
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2402 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 16/02/2009 : 00:44:39  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message
Ako je za kritiku,onda je to samo cena...iako,iskreno,nisam jos video izdanje Barselone...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

tiberije
Average Member

USA
789 Posts

Member since 08/06/2007

Posted - 16/02/2009 : 01:00:05  Show Profile Show Extended Profile  Send tiberije a Private Message
jedno pitanje a sta je to barselona mislim ko je autor stripa

Trazim ritam u koraku, usporavim ti hod
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 16/02/2009 : 01:54:48  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Dobro jutro Tiberije
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41174 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 16/02/2009 : 02:15:39  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
@Samurai
Ja nisam to video kao napad na VC, vec vise kao predlog, koji je po meni interesantan.. Ja nisam kupio Barselonu jer mi je suludo dati 15 eura za strip od 48 strana... Ali da je 500 dinara, uzeo bih ga, cak i ako me nesto preterano ni ne zanima.. Eto ti cisto moj primer, a mozda je jos ovakvih..

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9283 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 16/02/2009 : 03:43:20  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message
quote:
Originally posted by Le Samourai

quote:

Pa iskreno voleo bih i ja, ali sada napadati VC na toj osnovi, to mi nije jasno. To je bio izbor izdavacha, i album je vrlo lepo odradjen. Pa, ko voli nek izvoli.

Stvarno postaje malo degutantno da stalno izigravaš advokata VC, pogotovo kad vidiš nepostojece napade.

Ovde se izražavaju želje i predlozi, a to je nešto što i sami izdavaci vole da cuju, jer na taj nacin osluškuju puls citalaca što im olakšava da lakše planiraju poteze uz manju mogucnost greške.
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3298 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 16/02/2009 : 04:18:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message
Izdavac valjda prati ovo, ionako je ranije neko trazio da se krene sa albumima pa je verovatno zato i odstampana Barselona... a ako cemo pravo, zelje citalaca u Srbiji su prilicno nerealne. Koliko sam razumeo, Barselona ce sa popustom za clanove kluba biti 950, sto je izazvalo negativne reakcije vecine ljudi ovde. Sa druge strane, kada sam svratio u Darkvud nedavno, video sam da je i dosta albuma iz Hrvatske u tom rangu, ali ih ljudi svejedno kupuju. I nisam primetio da bilo ko ovde komentarise "ja bih da konacno procitam Fonta pa zato apelujem da Zarobljenik Zvezda ili Jon Rohner budu izdanje za 30 kuna ili 400 dinara". Naprotiv, pozdravlja se svaki novi izlazak stripa i citaoci znaju koliko objektivno kosta HC album, i da li se Font radi kao HC ili SC. Pominjao si Marketprint, a secam se kakva je "panika" nastupila kada su izasli poslednji brojevi Tornjeva, koji su opet bili jeftiniji od izdanja iz Hrvatske, ali je i takva suma ljudima u Srbiji bila mahom neprihvatljiva. Kada je System radio MV, svi su hteli i HC verziju; kada se jednom preslo na nju poceli su da dobijaju mailove "pa sta je sad ovo, tvrde korice a cena ode gore" i ljudi su mahom odustajali. Nemam predstavu da li ce VC nastaviti sa albumima, niti me to zanima, ali treba biti realan i priznati da se citalacka populacija u Srbiji drzi onoga "xxxxxxx a da ne udje" : hoce se sve i to ako je moguce po sto nizoj ceni. A to ipak ne ide tako.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 16/02/2009 : 05:00:39  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote:
Originally posted by alexts

quote:
Originally posted by Le Samourai

quote:

Stvarno postaje malo degutantno da stalno izigravaš advokata VC, pogotovo kad vidiš nepostojece napade.

Ovde se izražavaju želje i predlozi, a to je nešto što i sami izdavaci vole da cuju, jer na taj nacin osluškuju puls citalaca što im olakšava da lakše planiraju poteze uz manju mogucnost greške.

Alexts, nadam se da ne ulazimo u novu diskusiju... nije mi samo jasno zasto je svako ko ima pozitivno misljenje o izdanjima VC-a njihov advokat? Seti se samo nasih maratonskih rasprava kad ste mene nazivali njihovim advokatom. Evo, i Colt je sasvim razumljivo napisao neke cinjenice a ipak nije njihov advokat (vec se mnogo puta ogradio od toga i napisao da ovde nastupa iskljucivo kao citalac). A da postoje konstantni napadi na VC koji cesto nemaju osnova, postoje. Primer je upravo ovo o cemu sad pricamo - Barselona to jest njena cena.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 16/02/2009 : 05:04:27  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Samo da dodam da je cena od 960 dinara sasvim prihvatljiva. I meni bi tih 1200 dinara bilo previse, ali to je stvar mojih finansijskih mogucnosti a ne njihove poslovne arogancije. Ipak je to HC i kolor. Ako sam za crno-beli CatClaw dao 700 dinara, dacu 960 za isto toliko strana Barselone u koloru. Da ne govorim da imam zelju da podrzim izdavaca koji se pokazao do sada jako korektan prema svojim citaocima. Ako izuzmemo Blazinu i dizajn, mogu reci da ipak umeju da osluskuju puls svojih citalaca. Smanjili su cenu kolekcionarskog Zagora, kolor jubilarci imaju istu cenu kao ostali brojevi (150 dinara), a vode racuna o citaocima tako sto pokrecu klub citalaca i daju u startu 20% popusta uz najavu vecih popusta za stalne citaoce.

Edited by - ---dp--- on 16/02/2009 05:09:38
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 16/02/2009 : 08:48:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:
Originally posted by ---dp---

Samo da dodam da je cena od 960 dinara sasvim prihvatljiva. I meni bi tih 1200 dinara bilo previse, ali to je stvar mojih finansijskih mogucnosti a ne njihove poslovne arogancije. Ipak je to HC i kolor. Ako sam za crno-beli CatClaw dao 700 dinara, dacu 960 za isto toliko strana Barselone u koloru. Da ne govorim da imam zelju da podrzim izdavaca koji se pokazao do sada jako korektan prema svojim citaocima. Ako izuzmemo Blazinu i dizajn, mogu reci da ipak umeju da osluskuju puls svojih citalaca. Smanjili su cenu kolekcionarskog Zagora, kolor jubilarci imaju istu cenu kao ostali brojevi (150 dinara), a vode racuna o citaocima tako sto pokrecu klub citalaca i daju u startu 20% popusta uz najavu vecih popusta za stalne citaoce.

Manhunter,mirno spavaj,vodimo normalnu konverzaciju.
@dp
Ja sam ocekivao da ce VC da ide sa nekim izdanjem tipa Dragonero,pa me cena i sam izgled izdanja iznenadio.
Kad sad bolje razmislim,u pravu si,950 dinara je vec realna cena za HC album u boji sa zvucnim imenom u potpisu.

Sto se tice kolekcionarskog Zagora cena je smanjena zbog buke koja se digla zbog slabo odradjenog tehnickog dela posla.
Meni je odgovarala i cena od 1400(pa i vise) ali uz kvalitet koji poseduju Fibra i Libellus. I opet cu ga uzeti posle svega,jer nema izbacenih stranica,a mislio sam da odustanem.

Sto se tice osluskivanja,nije mi jasno zasto ne ubrzaju Zagora(iako bi ja daleko pre Teksa i MM),jer ima dobru prodaju,Ludens je blizu pa ce neki odustati od paralelne kupovine. Ja jos uvek uzimam VC Zagora samo zbog prevoda.
Da me neko pogresno ne shvati,ne zbog jezika vec bas zbog prevoda koji mi je daleko bolji od Ludensovog,kao uostalom i prevod NS AF od prevoda SA AF extra ili AF Borgisa(naravno da je Klasik ispred svih po tom pitanju).
Nemam apsolutno nikakve primedbe na prevod u izdanjima Fibre i Libellusa,tako da je i to potvrda da se ne radi o jeziku vec o kvalitetu prevoda.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21830 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 16/02/2009 : 09:02:56  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message
@ DP i Samuraj
momci niko vas ne napada kao advokate VC, niti sam VC
jednostavno Alexts, Savic i ja ( i dosta drugih forumaša ) izražavamo želju za jeftinijim kiosk SC izdanjima u cilju popularizacije ne Boneli stripa

Go to Top of Page

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3113 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 16/02/2009 : 09:04:33  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message
Ja podrzavam VC i njihovo objavljivanje albuma sve dok se ne preklapaju sa izdanjima Libellusa,Fibre,Belog puta i ostalih...ja cu kupiti to izdanje i smatram da nije skupo 11 evra za taj album ako je korektno odradjen kao sto cu kupiti svaki njihov naredni album u tom rangu i te cijene...

Be yourself; everyone else is already taken.

Edited by - ponki on 16/02/2009 09:37:40
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 16/02/2009 : 12:08:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message
quote:
Originally posted by alexts

Nisam ja nikakav advokat, ali me pomalo nervira kada vidim primedbe prema VC-u koje ne vidim ni za jednog drugog izdavacha. Moj komentar se nije odnosio samo na tvoj, vec i na nekoliko pre njega koji prorichu katastrofu kao da se desilo ne znam shta.

Jednostavna stvar je da VC shiri svoju delatnost strip albumima kojih u Srbiji ima bolno malo. Istina je da je cena pre popusta malo visha, ali je u rangu cene slichnih hrvatskih izdanja. I ja bih najradije da nisam platio Crnjake 20 evra, nego 500 dinara na kiosku ali mi nije ni pala na pamet ta mogucnost. Bilo mi je drago shto su izashli, iako im je cena i za tu opremu malo previsoka. Nije moja stvar da ulazim u rachunicu zashto je neshto izdato u 10000 ili 500 primeraka ili ide po ceni od 150 ili 950 dinara. Moje je da kazhem da li je strip dobar, da li je izdanje kvalitetno, i da li je vredno novca koji koshta. A zamerke tipa "ja bih to na kiosku SC za 400 dinara" su isto kao i kad bih rekao "ja bih da ne ide zagor nego umesto njega dvd sa snorkijevcima" poshto su to dve stvari koje nemaju skoro pa nikakvu vezu iz ugla izdavacha.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21830 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 16/02/2009 : 13:46:37  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message
Samuraj, prijatelju cemu nervoza?
Jednostavno je nekolicina nas izrazila želju za jeftinim SC izdanjima od 400,500 dinara (mada za vecinu ljudi i to je velika kinta) i šta je tu problem?
Ne znam koliko imaš godina i da li se secaš kada si na kiosku mogao da kupiš 7,8 razlicitih strip revija bez problema + dnevnikova izdanja + Alan Forda od Vjesnika i da ništa ne osetiš.A danas kupiš 2 HC od Libelusa i 1 od belog puta i 1 od Fibre i potrošio si 70 evra za 4 stripa koja cu da procitam za 8 casova.Meni je to previše.Zato i jesam za više jeftinijih izdanja.I žena i ja imamo dobre i lepo placene poslove i imam svoju kucu i nijedan kredit, ali znaš li ti koliko treba novca mesecno za 4-clanu porodicu za normalne potrebe?Pa samo za gas mi je stigao racun 21650 dinara. I da ne dužim više mislim da sam u pravu po pitanju jeftinijih stripova, a kada ce ih biti i da li ce ih uopšte biti videcemo!

Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 16/02/2009 : 13:57:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message
Kad sam ja rekao da sam protiv jeftinih stripova? Iskreno, da nikada u zhivotu nije izdat nijedan tvrdokoricheni strip, ne bi mi bilo zhao. Ja stripove i chitam zbog njih samih, a ne zato da izgledaju lepo na polici.

I ja bih najvishe voleo da na kioscima ima pregrsht jeftinih stripova, vishe nego da su knjizhare pune najluksuznijih izdanja. To uopshte nije tema. Jednostavno mi nije jasna kolichina gneva usmerena na chinjenicu da je album izdat kao i svi drugi albumi u poslednjih desetak godina svugde u bivshoj Jugoslaviji, a ne po nekom modelu po kome funkcionishe samo stripoteka. Da je bilo ko drugi izdao ovaj album, nikome ne bi ni palo na pamet da kuka zashto nije izdat za pet evra na kioske. To je sve.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 16/02/2009 : 14:00:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
Evo da ja probam u par reci da glumim drvenog advokata Samuraju.
Covek lepo kaze da je bezveze kritikovati izdavaca zato sto ne izdaje ono sto nama pojedinacno padne na pamet. Ja bih isto voleo i ovo i ono, pa ne kucam na vrata VC-u, Libelusu, Ludensu....i govorim okolo kako su im izdanja bezveze zato sto ne odgovaraju mojim parametrima.

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page
Page: of 336 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.7 seconds. Snitz Forums 2000