forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 VESELI CETVRTAK
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 336

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 16/02/2009 : 14:01:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
Pretekao me Samuraj Da se ne misli da sam napisao kad sam video njegov post

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 16/02/2009 : 14:13:27  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message
Ljudi u cemu je problem hocete skupe ili jeftine stripove?
Podnošljiva je cena HC Ludensovih izdanja sve ostalo je bez obzira na kvalitet preskupo.Još kada se krene na više vrsta luksuznih izdanja to prelazi u neku vrstu bolesti...treba biti umeren.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9284 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 16/02/2009 : 15:25:36  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message
Da rašclanimo neke stvari. Nije baš na mestu porediti srpska izdanja sa hrvatskim po ceni, jer:

-u Hrvatskoj su skuplje usluge tj troškovi, viši standard, a manji tiraži
-uvozna roba treba da je skuplja zbog dodatnih troškova, koju ona proizvedena u istoj zemlji nema

Zato: do sada su u proseku izdanja HR izdavaca uvek bila 20-30% skuplja (pa i više) nego SR izdanja u srpskim knjižarama - striparnicama.

Znaci treba porediti sa izdanjima srpskih izdavaca (i pri tome izuzumamo izdanja domacih vrlo poznatih autora tipa Cat Claw, koja su skuplja, nego govorimo o licencnim)!

Do sada (zadnjih godina) je stanje bilo ovako, otprilike:

-300 - 450 din - sc crno beli album
-450-650 - sc album u boji
- 650 - 850 - hc album u boji

Ovo je, po mom secanju, jer sam narucivao tj kupovao dosta raznih strip albuma i odnosi se na standardne albume od 50-ak strana

Podvlacim da NE ZNAM kako i koliko je promena kursa evra uticala i koje je stanje trenutno, ali je primetno da:

je cena albuma Barcelona i sa popustom prilicno viša od prosecne dosadašnje cene u Srbiji izdatog HC albuma i da se (neopravdano?) ravna sa cenom hrvatskih izdanja.

Nije ovo napad - meni bi bilo krivo da pokušaj povratka i ovakve vrste stripa propadne zato što mnogi odustanu od kupovine i to zbog nekih 100-200 din previše.

Kod mene skoro otvoren lepo ureden kafic, ali je uvek prazan jer je 10-20% skuplji od ostalih, susednih.

Gazda može da kaže - kome su cene visoke nek ide na drugo mesto - ali dokle ce da izdrži da radi prazan?

Nevezano sa prethodnim, svako može da kaže da bi želeo ne-boneli izdanja na kioscima od VC, ako želi. Nema ništa loše u tome.

Edited by - alexts on 16/02/2009 15:27:20
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 16/02/2009 : 18:36:27  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote:
Originally posted by alexts

Da rašclanimo neke stvari. Nije baš na mestu porediti srpska izdanja sa hrvatskim po ceni, jer:

-u Hrvatskoj su skuplje usluge tj troškovi, viši standard, a manji tiraži
-uvozna roba treba da je skuplja zbog dodatnih troškova, koju ona proizvedena u istoj zemlji nema

Zato: do sada su u proseku izdanja HR izdavaca uvek bila 20-30% skuplja (pa i više) nego SR izdanja u srpskim knjižarama - striparnicama.

Znaci treba porediti sa izdanjima srpskih izdavaca (i pri tome izuzumamo izdanja domacih vrlo poznatih autora tipa Cat Claw, koja su skuplja, nego govorimo o licencnim)!

Do sada (zadnjih godina) je stanje bilo ovako, otprilike:

-300 - 450 din - sc crno beli album
-450-650 - sc album u boji
- 650 - 850 - hc album u boji

Ovo je, po mom secanju, jer sam narucivao tj kupovao dosta raznih strip albuma i odnosi se na standardne albume od 50-ak strana

Podvlacim da NE ZNAM kako i koliko je promena kursa evra uticala i koje je stanje trenutno, ali je primetno da:

je cena albuma Barcelona i sa popustom prilicno viša od prosecne dosadašnje cene u Srbiji izdatog HC albuma i da se (neopravdano?) ravna sa cenom hrvatskih izdanja.

Nije ovo napad - meni bi bilo krivo da pokušaj povratka i ovakve vrste stripa propadne zato što mnogi odustanu od kupovine i to zbog nekih 100-200 din previše.

Kod mene skoro otvoren lepo ureden kafic, ali je uvek prazan jer je 10-20% skuplji od ostalih, susednih.

Gazda može da kaže - kome su cene visoke nek ide na drugo mesto - ali dokle ce da izdrži da radi prazan?

Nevezano sa prethodnim, svako može da kaže da bi želeo ne-boneli izdanja na kioscima od VC, ako želi. Nema ništa loše u tome.

I ja sam napisao da mi 1200 dinara ne odgovara, ali da je 960 vec podnosljivije i prihvatljivo. Ne znam ni ja da li je to skupo ili ne, samo sam uporedio sa Cat Claw za koju sam dao 700 dinara. Mislim da ne stoji da licencno izdanje treba da bude jeftinije od Cat Claw, zasto bi bilo? Posto su "Lubellusovi" albumi od Fonta? Koje to dodatne troskove ima uvozna roba? Ima transport i carinu. Tacnije, razliku u ceni transporta jer transport postoji i u maticnoj zamlji, a carina je toliko mala da se da anulirati rabatom koji izdavac daje kupcu, da ne govorim o marzi koju prodavac ovde moze da nivelise. Ne znam da li je u Hrvatskoj stimulisan izvoz nekim beneficijama od strane drzave, ali to je jos jedan faktor koji moze ici u prilog povoljnijoj ceni uvozne robe ovde.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 16/02/2009 : 18:38:54  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote:
Originally posted by profesor-inz

Ljudi u cemu je problem hocete skupe ili jeftine stripove?
Podnošljiva je cena HC Ludensovih izdanja sve ostalo je bez obzira na kvalitet preskupo.Još kada se krene na više vrsta luksuznih izdanja to prelazi u neku vrstu bolesti...treba biti umeren.

To za "Ludens" si u pravu, ali tu postoji gomila olaksavajucih faktora koje albumi nemaju niti ce ikad imati (tiraz zajedno sa redovnim izdanjem, licenca vec placena za redovno izdanje)
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26036 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 16/02/2009 : 18:47:49  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
Cekajte, letos je jedan strip album koštao 750din, negde 11€, ako sad košta 950din, koliko je to trenutno u €???
Znam da vecina ne prima platu u evrima, i da se plate ne prilagodavaju kursu din-€, ali izdavaca razumem potpuno. Osim toga, nije li bilo neke price o krizi, inflaciji i sl u 2009.?

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Edited by - manhunter on 16/02/2009 18:48:36
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 16/02/2009 : 18:53:47  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote:
Originally posted by Tex Willer

quote:
Originally posted by ---dp---

Samo da dodam da je cena od 960 dinara sasvim prihvatljiva. I meni bi tih 1200 dinara bilo previse, ali to je stvar mojih finansijskih mogucnosti a ne njihove poslovne arogancije. Ipak je to HC i kolor. Ako sam za crno-beli CatClaw dao 700 dinara, dacu 960 za isto toliko strana Barselone u koloru. Da ne govorim da imam zelju da podrzim izdavaca koji se pokazao do sada jako korektan prema svojim citaocima. Ako izuzmemo Blazinu i dizajn, mogu reci da ipak umeju da osluskuju puls svojih citalaca. Smanjili su cenu kolekcionarskog Zagora, kolor jubilarci imaju istu cenu kao ostali brojevi (150 dinara), a vode racuna o citaocima tako sto pokrecu klub citalaca i daju u startu 20% popusta uz najavu vecih popusta za stalne citaoce.

Manhunter,mirno spavaj,vodimo normalnu konverzaciju.
@dp
Ja sam ocekivao da ce VC da ide sa nekim izdanjem tipa Dragonero,pa me cena i sam izgled izdanja iznenadio.
Kad sad bolje razmislim,u pravu si,950 dinara je vec realna cena za HC album u boji sa zvucnim imenom u potpisu.

Sto se tice kolekcionarskog Zagora cena je smanjena zbog buke koja se digla zbog slabo odradjenog tehnickog dela posla.
Meni je odgovarala i cena od 1400(pa i vise) ali uz kvalitet koji poseduju Fibra i Libellus. I opet cu ga uzeti posle svega,jer nema izbacenih stranica,a mislio sam da odustanem.

Sto se tice osluskivanja,nije mi jasno zasto ne ubrzaju Zagora(iako bi ja daleko pre Teksa i MM),jer ima dobru prodaju,Ludens je blizu pa ce neki odustati od paralelne kupovine. Ja jos uvek uzimam VC Zagora samo zbog prevoda.
Da me neko pogresno ne shvati,ne zbog jezika vec bas zbog prevoda koji mi je daleko bolji od Ludensovog,kao uostalom i prevod NS AF od prevoda SA AF extra ili AF Borgisa(naravno da je Klasik ispred svih po tom pitanju).
Nemam apsolutno nikakve primedbe na prevod u izdanjima Fibre i Libellusa,tako da je i to potvrda da se ne radi o jeziku vec o kvalitetu prevoda.

Naravno, sve je stvar ukusa i mogucnosti. Eto, ja sam nepokolebljivi zagorovac, pa mi je i tih 1400 dinara mnogo, na stranu sto je to realno, ali meni je mnogo i sta ja tu mogu. Ali mi je 1120 dinara ok i sa popustom je to vec prihvatljivije.

Ipak mislim da oni osluskuju trziste, da nije tako ne bi smanjivali cenu klekcionarskog Zagora. Kad smo tupili o dizajnu, mi koji imamo ili nemamo primedbe smo ipak u manjini i cak i medju nama koji smo strip-fanatici dobar deo nema primedbe na dizajn ili im nije uopste bitan. Kakav je tek odnos prosecnog kupca Zagora, a treba se setiti da je tiraz bio 16.000 primeraka (ko zna koliki je sada, mozda je otisao i na celih 20.000). Verujem da je redakcija dobijala mailove i tih prosecnih citalaca sa misljenjima koje se ticu izgleda stripa te da nisu videli potrebu da tu bilo sta promene. Klekcionarski Zagor je, ipak, nesto za sta je vecina trzista upravo medju nama strip-fanaticima i tu su i te kako morali da cuju nase misljenje. No, slazem se da i to osluskivanje trzista ima svoje granice. Po meni, trebali su da promene korice i stave bilo sta, samo ne Laurentija, a ima nas podosta kojima to smeta. Primera radi, ja se jos uvek neckam da li da kupim treci broj.

Sto se tice redovnog Zagora, i ja bih voleo da ga ubrzaju. No, mislim da smo i u tome ti i ja u manjini (ne na forumu vec medju svih petnaestak hiljada citalaca)
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 16/02/2009 : 18:55:08  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote:
Originally posted by manhunter

Cekajte, letos je jedan strip album koštao 750din, negde 11€, ako sad košta 950din, koliko je to trenutno u €???
Znam da vecina ne prima platu u evrima, i da se plate ne prilagodavaju kursu din-€, ali izdavaca razumem potpuno. Osim toga, nije li bilo neke price o krizi, inflaciji i sl u 2009.?

U pravu si. Na inflaciju sam skroz zaboravio. Ili da uporedimo sa cenom gasa?
Go to Top of Page

tiberije
Average Member

USA
789 Posts

Member since 08/06/2007

Posted - 16/02/2009 : 19:01:23  Show Profile Show Extended Profile  Send tiberije a Private Message
ovoliko postova a niko da kaze rec o kvalitetu tog albuma, svi se uhvatili za cenu, ajde malo o onome sto je unutra

Trazim ritam u koraku, usporavim ti hod
Go to Top of Page

Solid Snake
Senior Member

Djibouti
2360 Posts

Member since 30/12/2003

Posted - 16/02/2009 : 19:02:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Solid Snake a Private Message
Nama koji smo van Srbije dogje isto,al vama Srbe dogje skupo sa ovu inflaciju.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19599 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 16/02/2009 : 19:02:55  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message
kažu ništa...prazan papir pa šta rec.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

mezzano
Senior Member

Serbia
1241 Posts

Member since 26/06/2007

Posted - 16/02/2009 : 19:06:59  Show Profile Show Extended Profile  Send mezzano a Private Message
quote:
Originally posted by tiberije

ovoliko postova a niko da kaze rec o kvalitetu tog albuma, svi se uhvatili za cenu, ajde malo o onome sto je unutra

Pa, rekao je Samuraj da je dobro odradjen.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41175 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 16/02/2009 : 20:38:39  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Ja samo mislim da ljudi nisu napali VC, vec su izrazili zelju da takve stvari kao sto je Font izlaze i u jeftinijoj varijanti. Ne treba im se odmah hvatati za gusu.. Ja necu kupiti strip, ali sam srecan sto je izasao.. Meni je skup.. Ne napadam VC, vec naprotiv, podrzavam sve sto rade, a ja kao kupac mogu nesto da kupim ili ne.. Svaka roba nadje svog kupca, pa i Barselona.. Ali voleo bih i ja da to procitam, a nisam neki preterani fan ne Bonellia, zato bi mi odgovarala jeftinija varijanta.. Ali dobro, Zabavnik je uvek tu.. :)))

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Ferri
Senior Member

Montenegro
1904 Posts

Member since 10/01/2004

Posted - 17/02/2009 : 01:36:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Ferri a Private Message
quote:
Originally posted by sawitch

@Samurai
Ja nisam to video kao napad na VC, vec vise kao predlog, koji je po meni interesantan.. Ja nisam kupio Barselonu jer mi je suludo dati 15 eura za strip od 48 strana... Ali da je 500 dinara, uzeo bih ga, cak i ako me nesto preterano ni ne zanima.. Eto ti cisto moj primer, a mozda je jos ovakvih..

Da isto i ja , jos da dodam `kad bi mi jos bio dostupan`
Go to Top of Page

Solid Snake
Senior Member

Djibouti
2360 Posts

Member since 30/12/2003

Posted - 17/02/2009 : 16:27:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Solid Snake a Private Message
A koji ce biti 4 zagor specijalac????
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 17/02/2009 : 19:30:53  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message
quote:
Originally posted by Solid Snake

A koji ce biti 4 zagor specijalac????

Rekao bi da ce nastaviti sa onim brojevima koji su imali knjižice sa zanimljivostima.Tu mislim na broj 1 koji ima dodatak TRAPERI,ili broj 2 koji ima dodatak IZGUBLJENA BLAGA.
Inace kupovacu brojeve samo dok izlaze oni sa dodatkom knjižica ne bi li kompletirao u izvornom obliku serijal,ostale uzimam u HC Ludens izdanju.
Ali nešto mi govori da su namerno krenuli bez najava za naredne brojeve,time cemo dobiti efekat iscekivanja i iznenadenja pa me ne bi iznenadilo da sledeci specijalac bude recimo broj 19-VEŠTICA ANULKA,ILI BROJ 17-DIVLJA HORDA,A ZAŠTO DA NE I BROJ 20-STAZA SMRTI,koliko znam to je ostalo neobjavljeno na ovim prostorima.
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 17/02/2009 : 19:33:29  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message
Taj efekat ce verovatno doneti i neku zanimljivu odabranu pricu,a možda i neke od neobjavljenih Cikovih prica.Cini mi se da se po tom pitanju ugledaju na Ludens,jedini problem što nemaju više puno prostora za iznenadenja.
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 17/02/2009 : 19:42:24  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
Pa da, bolje je bez najava, lepše je da nas prijatno iznenade!

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 17/02/2009 : 19:59:05  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message
quote:
Originally posted by srdjandj

Pa da, bolje je bez najava, lepše je da nas prijatno iznenade!

Da ali uz konstataciju da je sužen prostor za iznenadenja,par stripova možda...
Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 17/02/2009 : 21:52:01  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message
a zasto ne spec 11, ili u krajnjem slucaju bilo koji drugi, bez obzira da li ga je izdao ludens

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 17/02/2009 : 22:06:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message
Za odabrane price je spektar iznenadjenja strasan... Zamislite da izdaju SVemirsku bracu nekoliko mjeseci prije Ludensa :)? Ili nesto tako... Kapiram da ne bi Ludensu uzeli posao, ko kupuje extra, kupice svakako zbog kolekcije, ali mali broj ljudi bi izdrzao da ne da 3.5 evra da ima tu pricu onako u jednom stripu, povezano... Zbog toga cu da dupliram i vampira.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 17/02/2009 : 22:48:43  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Glasam za "Svemirsku bracu", bas bih je rado procitao jer je nemam u "Dnevnikovoj" kolekciji, imam samo poslednji nastavak (bas pod tim nazivom)
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41175 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 17/02/2009 : 23:14:18  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Pa ne moze to da ide a klinci nemaju pojma ko je Helingen... Valjda mora neki red bar..
Mada bih i ja voleo to... Evo danas sam procitao Sveti breg... I neko da mi kaze da je Liga izuzetnih dzentlmena i Vendeta stripcina u odnosu na ovo...

Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10062 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 17/02/2009 : 23:15:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message
quote:
Originally posted by ---dp---

Glasam za "Svemirsku bracu", bas bih je rado procitao jer je nemam u "Dnevnikovoj" kolekciji, imam samo poslednji nastavak (bas pod tim nazivom)

To bi bila stripcina. Mada, ima dosta prica sa kojima bih bio zadovoljan.

Najbitnije je da edicija izlazi redovnim tempom (mislim da nema nikakvog razloga da ne bude tako)

Svet stripa - portal - instagram - facebook - tiktok - youtube
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41175 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 17/02/2009 : 23:15:20  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Da dodam, da pod tim ne mislim na tehnicke aspekte, vec na moje uzivanje u Svetom bregu za razliku od smora uz one 2 "graficke novele"..

Go to Top of Page
Page: of 336 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.58 seconds. Snitz Forums 2000