Author |
Topic |
legaz
Senior Member
Serbia
2417 Posts
Member since 13/08/2009 |
Posted - 08/08/2010 : 18:11:09
|
quote: Originally posted by bihac-una
Poz....zanima me moze li se direkt kod VC naruciti npr. sve sto je izislo od Zagora do sad??? Hvala bihac-una
Da. Kontaktiraj ih ili mailom ili preko telefona, tako sam ja nabavio komplet Teksa. I ako se desi da neki od stripova nije u redu prijavi, šalju odmah novi. Bar sam ja tako prošao sa njima. |
Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane. |
Edited by - legaz on 08/08/2010 18:13:02 |
|
|
bihac-una
Average Member
Germany
979 Posts
Member since 13/07/2008 |
Posted - 08/08/2010 : 19:47:36
|
quote: Originally posted by legaz
quote: Originally posted by bihac-una
Poz....zanima me moze li se direkt kod VC naruciti npr. sve sto je izislo od Zagora do sad??? Hvala bihac-una
Da. Kontaktiraj ih ili mailom ili preko telefona, tako sam ja nabavio komplet Teksa. I ako se desi da neki od stripova nije u redu prijavi, šalju odmah novi. Bar sam ja tako prošao sa njima.
Super ,samo jos trebam mail-adresu ili br.tel. |
|
|
Checee
Advanced Member
China
3004 Posts
Member since 17/11/2008 |
Posted - 08/08/2010 : 20:42:19
|
quote: Originally posted by Bruce Springsteen
Evo i moje liste izdanja VC: 1. Zagor OP 2. M.No 3. Ciko SP 4. Zagor SP 5. Tex 6. MM 7. Zagor red.serija 8. KM SP 9. BB
Dragornera i Lea Palpa izdvajam kao male i završene serijale, dok Dampyru iskreno nisam dao šansu!
Fenomenalno napravljena gradacija, nema sta. Bitno da je Dampir izostavljen a da su uvrstena ona dvojica pod 8 i 9. Dobro je jer ne znas ko je "duducar", tu bi se ocigledno opasno pogubio kad bi probao da provalis problematiku. Nego, i meni se nesto trese komp kako udjoh na ovu stranicu... |
|
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 08/08/2010 : 21:09:19
|
quote: Originally posted by Checee
Evo i moje liste izdanja VC: 1. Zagor OP 2. M.No 3. Ciko SP 4. Zagor SP 5. Tex 6. MM 7. Zagor red.serija 8. KM SP 9. BB
Dragornera i Lea Palpa izdvajam kao male i završene serijale, dok Dampyru iskreno nisam dao šansu!
Fenomenalno napravljena gradacija, nema sta. Bitno da je Dampir izostavljen a da su uvrstena ona dvojica pod 8 i 9. Dobro je jer ne znas ko je "duducar", tu bi se ocigledno opasno pogubio kad bi probao da provalis problematiku. Nego, i meni se nesto trese komp kako udjoh na ovu stranicu...
Cek da vidiš kako je to kad se trese komp, jer da si malo više posecivao forum naviko bi se vec, a to docA najboje zna
EDIT: da ne bude offpost evo malo sam razmislio pa cu korigovati redosled: 1. KM SP 2. BB 3. Zagor OP 4. M.No 5. Ciko SP 6. Zagor SP 7. Tex 8. MM 9. Zagor red.serija
...jer ipak mi je "Astorovo prolece" ZS 342 prvi stip koji mi je kupljen! Inace BB je klasika za Dampyra! |
Edited by - Bruce Springsteen on 08/08/2010 21:35:00 |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21136 Posts
Member since 29/06/2008 |
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 08/08/2010 : 21:32:57
|
quote: Originally posted by anto
Brad Barron rules !!!
Da nije Dampyra bio bi najbolji Nego jednu anketu pa da vidimo ko je ko |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21136 Posts
Posted - 08/08/2010 : 21:49:38
|
quote: Originally posted by Checee
Fenomenalno napravljena gradacija, nema sta. Bitno da je Dampir izostavljen a da su uvrstena ona dvojica pod 8 i 9. Dobro je jer ne znas ko je "duducar", tu bi se ocigledno opasno pogubio kad bi probao da provalis problematiku. Nego, i meni se nesto trese komp kako udjoh na ovu stranicu...
Cek da vidiš kako je to kad se trese komp, jer da si malo više posecivao forum naviko bi se vec, a to docA najboje zna
EDIT: da ne bude offpost evo malo sam razmislio pa cu korigovati redosled: 1. KM SP 2. BB 3. Zagor OP 4. M.No 5. Ciko SP 6. Zagor SP 7. Tex 8. MM 9. Zagor red.serija
...jer ipak mi je "Astorovo prolece" ZS 342 prvi stip koji mi je kupljen! Inace BB je klasika za Dampyra!
Bravo Zoki legendo, e za ovo imaš poklon kada se vidimo sledeci put! |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21136 Posts
|
Milos Bosnjak
New Member
Serbia
281 Posts
Member since 10/02/2009 |
Posted - 10/08/2010 : 13:22:36
|
Sta znaci marka ce izaci malo pa se lako da sakupiti kolekcija? Jel Mark ne izlazi u italiji vise? Da li ce VC objaviti sve specijalce?
(nisam bas u toku zadnji par meseci) |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17018 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 10/08/2010 : 15:05:49
|
quote: Originally posted by DarkPhoenix
Jaooo,uzasna naslovna za Specijal 10 Nabavit cu onaj iz Ludensa. Vidim da se razvila diskusija o tome koj je junak najbolji od VC.Meni idu ovako: Zagor-Redovni je sasvim solidan ali nista spektakularno.Specijalci-Odlicni,obozavam ih.Odabrane-Fenomenalne.To je to.Ciko-Volim Ciko,ali je Vitez bio sranje.Ostala 4 veoma dobra. Tex-Veoma dobar Tex.Stvarno fenomenalne epizode.Al smeta mi sto su epizode veoma slicne po tematiku. Dilan-Uz neke fenomenalne epizode(Barbato) prilicno prosecni Dilan. Marti-Loso.Veoma loso.Epizode su dosadne i jedva proguram do kraja. Dampir-Jos nisam citala. Bred Beron-Mega super predobra prva epizoda,onda pad.Moj najbolji neprijatelj je bila vrhunska epizoda onda opet pad.Nemaju ideje,cini se. Mark-UzasKupujem ih jer ima ih malo za sakupljanje.Jos sum mi neprocitani neki brojevi. Mister No-Poceo je vrlo dobro ali onda ima 2-3 dobra broja na 5-6 losih.Solidan. DD Superbuk-Dobar,mozda zanimljiviji od redovni. Oprostite ako mi je post malo nerazumljiv,ucila sam srpski iz stripove.
Što se tice izdanja Chico vitez, VC je vec izdao sve što valja od Chica, odnosno price koje su radili Nolitta i Ferri... Ove koje crta Gamba, a potpisuje uglavnom Burattini su debilno štivo u kojem je glavna fora da Chico non stop upada u svakakve nevolje i ipada totalni kreten. On je zamišljen kao komicni lik, ali Burattini ga je pokretenio do jaja... |
|
|
DarkPhoenix
Starting Member
82 Posts
Member since 30/07/2010 |
Posted - 11/08/2010 : 12:19:11
|
quote: Originally posted by Milos Bosnjak
Sta znaci marka ce izaci malo pa se lako da sakupiti kolekcija? Jel Mark ne izlazi u italiji vise? Da li ce VC objaviti sve specijalce?
(nisam bas u toku zadnji par meseci)
U Italiji je izaslo 11 Specijal brojeva. Mark odavno ne izlazi u Italiji. VC je preskocio prvi specijalac(Ajkule s Kariba ZS)sad su do originalni Specijal broj devet,a trebalo bi da izadzu i ostala dva.Za prvi broj ne znam. |
|
|
DarkPhoenix
Starting Member
82 Posts
Posted - 11/08/2010 : 12:26:08
|
quote: Originally posted by velka031
Jaooo,uzasna naslovna za Specijal 10 Nabavit cu onaj iz Ludensa. Vidim da se razvila diskusija o tome koj je junak najbolji od VC.Meni idu ovako: Zagor-Redovni je sasvim solidan ali nista spektakularno.Specijalci-Odlicni,obozavam ih.Odabrane-Fenomenalne.To je to.Ciko-Volim Ciko,ali je Vitez bio sranje.Ostala 4 veoma dobra. Tex-Veoma dobar Tex.Stvarno fenomenalne epizode.Al smeta mi sto su epizode veoma slicne po tematiku. Dilan-Uz neke fenomenalne epizode(Barbato) prilicno prosecni Dilan. Marti-Loso.Veoma loso.Epizode su dosadne i jedva proguram do kraja. Dampir-Jos nisam citala. Bred Beron-Mega super predobra prva epizoda,onda pad.Moj najbolji neprijatelj je bila vrhunska epizoda onda opet pad.Nemaju ideje,cini se. Mark-UzasKupujem ih jer ima ih malo za sakupljanje.Jos sum mi neprocitani neki brojevi. Mister No-Poceo je vrlo dobro ali onda ima 2-3 dobra broja na 5-6 losih.Solidan. DD Superbuk-Dobar,mozda zanimljiviji od redovni. Oprostite ako mi je post malo nerazumljiv,ucila sam srpski iz stripove.
Što se tice izdanja Chico vitez, VC je vec izdao sve što valja od Chica, odnosno price koje su radili Nolitta i Ferri... Ove koje crta Gamba, a potpisuje uglavnom Burattini su debilno štivo u kojem je glavna fora da Chico non stop upada u svakakve nevolje i ipada totalni kreten. On je zamišljen kao komicni lik, ali Burattini ga je pokretenio do jaja...
Meni je Chico Robijas bio strava(Burratini/Gamba).Citala sam jos Konkvistador,Istrazivac i Vojnik al nisu bile toliko lose.Kad procitam sve,komentirat cu opet. |
|
|
Antracit
Average Member
Croatia
509 Posts
Member since 09/08/2002 |
Posted - 11/08/2010 : 22:19:19
|
quote: Originally posted by Kit Carson
Dampir-Jos nisam citala.
Nista nisi propustila.
Dampyr je prilicno kvalitetan strip u Bonellijevoj klasi. Ako se nekome svida MV, DD, MM ili BB, mislim da bi mu i Dampyr bio po ukusu. |
Of all the things I've lost, I miss my mind the most |
|
|
Lex No1
New Member
Japan
166 Posts
Member since 30/12/2009 |
Posted - 11/08/2010 : 23:09:07
|
quote: Originally posted by Antracit
Dampir-Jos nisam citala.
Nista nisi propustila.
Dampyr je prilicno kvalitetan strip u Bonellijevoj klasi. Ako se nekome svida MV, DD, MM ili BB, mislim da bi mu i Dampyr bio po ukusu.
Kako kome. Meni su DD i MM super, a Dampyr bezveze. |
Choc des cultures... |
|
|
Skappy
New Member
229 Posts
Member since 07/09/2008 |
Posted - 12/08/2010 : 02:04:57
|
quote: Originally posted by Lex No1
quote: Originally posted by Antracit
Dampir-Jos nisam citala.
Nista nisi propustila.
Dampyr je prilicno kvalitetan strip u Bonellijevoj klasi. Ako se nekome svida MV, DD, MM ili BB, mislim da bi mu i Dampyr bio po ukusu.
Kako kome. Meni su DD i MM super, a Dampyr bezveze.
Dampyr je cudan strip. Nema konstantnost (ne)kvaliteta...na primer, pet brojeva zna biti bezvezan sund a zatim dodje jedna prica koja je tako izvrsna da glatko vadi citav serijal - cesto cineci likove jos zanimljivijim i dopadljivijim i sireci mitologiju Dampyrovog sveta. Kao "Pod kamenim mostom" ili "Vukodlaci".
Ne znam, Dampyra kupujem i (kao celina) dopada mi se- iako mi se zapravo dopalo sedam-osam od svih do sada objavljenih brojeva. Ali, dopali su mi se dovoljno da podnosim brojne lose price u iscekivanju retkih fenomenalnih.
I nisam mazohista, casna rec |
http://theauthority.ws/ |
|
|
red cloud
Advanced Member
Serbia
3925 Posts
Member since 29/06/2009 |
Posted - 12/08/2010 : 07:57:40
|
Bravo! Tvoj srpski je mnogo razumljiviji i bolji od vecine ljudi koji decenijama zive u Srbiji! Veruj mi!
A konstatacije su vrlo dobre, lucidne. Manje-vise slazem se sa tvojim misljenjem. |
Nasilje u Darkvudu |
|
|
DarkPhoenix
Starting Member
82 Posts
Posted - 12/08/2010 : 20:02:34
|
quote: Originally posted by red cloud
Bravo! Tvoj srpski je mnogo razumljiviji i bolji od vecine ljudi koji decenijama zive u Srbiji! Veruj mi!
A konstatacije su vrlo dobre, lucidne. Manje-vise slazem se sa tvojim misljenjem.
Hvala. Jel neko kupio i procitao najnovijeg DD SuperBook? Kod nas u Makedoniju jos nije izasao a spremam se kupiti ga.
|
|
|
Ultras
Advanced Member
Serbia
10048 Posts
Member since 17/10/2008 |
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17018 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
kandraks
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3914 Posts
Member since 16/03/2009 |
Posted - 12/08/2010 : 23:45:35
|
quote: Originally posted by velka031
Baš me zanima kakav je Bisi u Mister Nou, na Zagoru rastura...
Pa i u zadnjoj epizodi koju je izdao Strip-Agent broj 57 "Iza Maske" crtao je Bisi! Nije bio los, ali mislim da mu Zagor bolje lezi... |
Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!! |
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
Posted - 13/08/2010 : 00:04:17
|
Ne mogu da vjerujem... Još uvijek tvrdite da je BB bolji od Dampira? Ma da... Volim da citam BB i citacu ga, ali sa njim se možeš samo obrisati ako cemo ga uporedivati sa Dampirom. Rastegnuta posveta trash SF iz 50-tih vam je bolja od ambicioznog i dobro zamišljenog serijala? Ili vam se svida ona ista bogovetna šema koja se neumitno ponavlja: beng, Morbovi, ''novi and zanimljivi neprijatelj'' (koga svejedno krkne laserom posle dvije-tri stranice), Morbovi, žrtvovanje sporednog/nebitnog lika, kraj. Sjeciranje BB je baš težak posao, zar ne? Crtace necu ni spominjati... Dovoljan vam je ocinji vid da donesete tacan sud. Što se tice Dampira - Read it. Love it. A za Anta i kompaniju poslužice citat iz ''Autotoperskog vodica...'':''Predajte se, svaki otpor je uzaludan!''. |
Edited by - Mhejl on 13/08/2010 00:06:50 |
|
|
Bob Rok
Advanced Member
4922 Posts
Member since 11/03/2009 |
Posted - 13/08/2010 : 00:07:41
|
Ma, i jedno i drugo je govno, samo je BB manje govno |
Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube. |
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Posted - 13/08/2010 : 00:10:22
|
Beroncetovi ljubitelji se rijetko kad dohvate objektivn i hladnokrvne rasprave o kvalitetu, dok se kod ''dampirovaca'' svaka epizoda nemilosrdno ocjenjuje. Milosrdno zavaravanje? Zanimljiva i indikativna cinjenica, dakako.
|
|
|
Bob Rok
Advanced Member
4922 Posts
Member since 11/03/2009 |
Posted - 13/08/2010 : 00:13:04
|
Pa, otprilike su u istom rangu sto se tice kvaliteta, samo sto Dampir prodaje jeftinu filozofiju sa nezavrsenim krajem. Flamanski most, cini se, glupost od epizode. Kao i osmica BB, losa. |
Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube. |
Edited by - Bob Rok on 13/08/2010 00:13:15 |
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Posted - 13/08/2010 : 00:17:06
|
A BB ne prodaje filozofiju sa svojim vjecitim monolozima? Face it, svi bonelijevci je ''prodaju''. Ta epizoda se ni meni nije dopala, ali je barem zbog prve polovine bolja od svakog objavljenog BB. Lagano, sjetno, napeto... Tako daleeko od ''vorg!'' uzvika.
|
|
|
Topic |
|