Author |
Topic |
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 01/02/2009 : 01:53:05
|
quote: Originally posted by Kit Carson
E sad sam se vec iznervirao. Da li je MN bolji od Zagora i Texa, samo zbog toga sto je imao bolji start, tj. sto su prve price pilota bolje nego prve price Texa i Zagora?
Pa bas zato. Napisao sam u proseku,a u prosek ulaze i te prve price koje su kod pilota fenomenalne a kod Zagora i Texa naivne. Crtez kod Texa i Mr Noa u prvim epizodama je neuporediv. Dobre Mr Noove price? Bilo koja knjiga koju imas. Ne razumem zasto lupetas sad? Mr Noove sad i Zagorove novije - pa sta da pricam s tobom kad nemas Zagorovu regularnu seriju(Ludens)? Slabijih prica nista manje nego kod pilota. Procitao sam ih nekoliko novijih i idu od osrednjih do katastrofalnih - kao sto je poslednje pojavljivanje J.Gitare. Bolje da se nije ni pojavljivao. |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 01/02/2009 : 02:11:06
|
Gde su njemu Mefisto, Helingen, Kandraks, Baron Rakosi...ili mozda Hogan?
Kolko se secam ni tebi se ne svidjaju price s Mefistom? Gde njega nadje da izvlacis? On ne treba ni Teksu.
'Ajd jos samo ovo: Zar ti malo ne dosadi providnost ko u K.Marku.Prvi ko naidje, znas da ce da mu bude glavni protivnik.
Taj ga uvuce u nevolju,ali nije uvek glavni protivnik ili cak to uopste nije. Mogo bih da ti nabrojim neke ceste nacine zapocinjanja prica i kod Teksa i Zagora al' ionako ih vec znas. |
|
|
Kit Carson
Advanced Member
Serbia
11593 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 01/02/2009 : 02:17:40
|
quote: Originally posted by Tex Willer
E sad sam se vec iznervirao. Da li je MN bolji od Zagora i Texa, samo zbog toga sto je imao bolji start, tj. sto su prve price pilota bolje nego prve price Texa i Zagora?
Pa bas zato. Napisao sam u proseku,a u prosek ulaze i te prve price koje su kod pilota fenomenalne a kod Zagora i Texa naivne. Crtez kod Texa i Mr Noa u prvim epizodama je neuporediv. Dobre Mr Noove price? Bilo koja knjiga koju imas. Ne razumem zasto lupetas sad? Mr Noove sad i Zagorove novije - pa sta da pricam s tobom kad nemas Zagorovu regularnu seriju(Ludens)? Slabijih prica nista manje nego kod pilota. Procitao sam ih nekoliko novijih i idu od osrednjih do katastrofalnih - kao sto je poslednje pojavljivanje J.Gitare. Bolje da se nije ni pojavljivao.
Pa ti ponavljas ono sto sam ja rekao. MN price su dobre u startu (knjige Libellusa). Taj kvalitet vremenom opada i dolazimo do toga da novije price ni Mr Noa ni Zagora nisu nista posebno. To si ti rekao, to sam i ja rekao. Ono sto ti ne kazes je to da Zagor posle loseg pocetka ima fenomenalne price (po mom misljenju, a i par ljudi sa foruma) i taj period traje dosta dugo. Dovoljno dugo da pokrije los start. Jbg, i Barsa je krenula sa jednim bodom iz prva dva kola, pa to ne znaci da je Real bolji (12 boda razlike). Jos sam tu napominjao neke stvari, na koje ti nisi hteo da se osvrnes , a znas da su tacne. P.S. Ja sam uporedjivao i Texa, ne samo Zagora. P.S. 2. Ne shvatam: Tex mi je drazi, a MN bolji.Pa valjda ono sto mi je bolje, to ce mi biti i draze. |
Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno! |
|
|
Pajtos
Advanced Member
Sierra Leone
4678 Posts
Member since 28/07/2008 |
Posted - 01/02/2009 : 03:59:35
|
Ma,Dzeri je zvekn'o(da ne kazem sobalio) vise zenski od Teksa i Zagora zajedno...a Kruger ima lepsu bradicu od Carsona! |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 01/02/2009 : 04:13:31
|
quote: Originally posted by manhunter
Mislim da nema svrhe uporedivati Zagora i MN. Uzevši u obzir celokupan opus ova dva junaka, mislim da je serijal MN barem duplo bolji nego onaj Zagorov.
Mozda je to vise stvar ukusa, mislim da realno nije tako ako se posmatra celokupan opus |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 01/02/2009 : 04:15:54
|
quote: Originally posted by teller
zar je kod redovnog Zagora omjer bolji? Ali kad je Zagor u pitanju toleranciji nema kraj. Opravdano!Jedan je kralj Darkwuda a pilota u Braziliji ima koliko hoceš.
Bas sam se setio ove teme gladajuci koju pricu da ponesem na citanje pred spavanje, i gledajuci nekoliko desetina neprocitanih Zagorovih stripova shvatim da mi se ne mili ni jednu da uzmem jer vec znam kakve su. Zaista ima jakomnogo losih ili bar ispodprosecnih prica u poslednje dve decenije kod Zagora |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 01/02/2009 : 10:38:49
|
Pa ti ponavljas ono sto sam ja rekao. MN price su dobre u startu (knjige Libellusa). Taj kvalitet vremenom opada i dolazimo do toga da novije price ni Mr Noa ni Zagora nisu nista posebno. To si ti rekao, to sam i ja rekao. Ono sto ti ne kazes je to da Zagor posle loseg pocetka ima fenomenalne price (po mom misljenju, a i par ljudi sa foruma) i taj period traje dosta dugo. Dovoljno dugo da pokrije los start.
O ukusima ne vredi raspravljati. Ali ne razumem kako pricamo isto kad kazes "gde su Mr Nou price poput Tex u tamnici, Lov na coveka ili Zimska Zmija, Distrojer, Demoni ludila? Gde su njemu Mefisto, Helingen, Kandraks, Baron Rakosi...ili mozda Hogan?" Ja ti na to i odgovaram kad sam napisao da ti ih eto ispred nosa(sto je jako blizu gde god bile ),tj.da su to bas te price s pocetka. I da mi je Mr No "u proseku bolji" jer nema te naivne price s pocetka koje imaju Zagor i Tex. Inace,meni su Mr Noove price s pocetka bolje i od onih Zagorovih iz "zlatnog perioda". I to je to. I sta god da napises meni ce i dalje Mr No da bude bolji od Zagora. A to ne znaci da mora i tebi. quote: Originally posted by Kit Carson
P.S. Ja sam uporedjivao i Texa, ne samo Zagora. P.S. 2. Ne shvatam: Tex mi je drazi, a MN bolji.Pa valjda ono sto mi je bolje, to ce mi biti i draze.
Teksa najvise volim zbog upadica izmedju njega i Kita,zbog narudzbina u salooonu,zbog nacina na koji ispituje osumnijicene i izvlaci informacije. I meni se to svidja. Sto ne mora da znaci da je bolji od Mr Noa,Ken Parkera,MV... Ili,ako vec ne razumes na primeru stripa. To sto se meni vise svidjaju crnke ne znaci da je neka xy crnka lepsa od neke xy plavuse,vec da je moj ukus takav,a plavusa objektivno mozda i lepsa,tj.bolja. Svejedno,meni su i dalje draze crnke.
|
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25296 Posts
Member since 17/09/2004 |
|
Conspirito
New Member
Germany
113 Posts
Member since 28/07/2003 |
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
|
Conspirito
New Member
Germany
113 Posts
Member since 28/07/2003 |
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Member since 27/11/2008 |
|
Wicked
Advanced Member
Serbia
5536 Posts
Member since 23/01/2009 |
|
Djuro
New Member
Serbia
273 Posts
Member since 29/03/2006 |
Posted - 01/02/2009 : 19:00:43
|
quote: Originally posted by ---dp---
quote: Originally posted by teller
zar je kod redovnog Zagora omjer bolji? Ali kad je Zagor u pitanju toleranciji nema kraj. Opravdano!Jedan je kralj Darkwuda a pilota u Braziliji ima koliko hoceš.
Bas sam se setio ove teme gladajuci koju pricu da ponesem na citanje pred spavanje, i gledajuci nekoliko desetina neprocitanih Zagorovih stripova shvatim da mi se ne mili ni jednu da uzmem jer vec znam kakve su. Zaista ima jakomnogo losih ili bar ispodprosecnih prica u poslednje dve decenije kod Zagora
Pa eto, bas to je moja poenta, i zato ne mislim da sam previse tolerantan prema MNO. Iskreno, trenutno ne vidim nijedan Bonelli serijal koji izlazi kod nas (osim Natana) koji ima prosjek kvalitetnih ili bar solidnih epizoda vise od 50%. I bas zbog toga sto mislim da je prosjek kvalitetnih Natanovih epizoda koje izlaze kod nas trenutno najmanje 75%, NN mi je trenutno najdrazi Bonellijev serijal, i njegove epizode ocekujem sa najvecim nestrpljenjem. |
|
|
henry
Senior Member
Serbia
1479 Posts
Member since 20/09/2005 |
Posted - 01/02/2009 : 21:42:33
|
Ccc... I posle neki pojedinci sa ovog foruma traže Texa od prvog broja, a vidi ih šta pricaju... Necu da kažem njihova imena, samo cu reci da se vrlo cesto odazivaju na Sotono i Stara djevo... I vole krumpirice, šnicle i pivo... Dosta više s tim! Kapetana Mikija od prvog broja!!! |
Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti. Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve! |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 01/02/2009 : 23:05:06
|
quote: Originally posted by henry
Ccc... I posle neki pojedinci sa ovog foruma traže Texa od prvog broja, a vidi ih šta pricaju... Necu da kažem njihova imena, samo cu reci da se vrlo cesto odazivaju na Sotono i Stara djevo... I vole krumpirice, šnicle i pivo... Dosta više s tim! Kapetana Mikija od prvog broja!!!
Samo pokusavam da budem objektivan. Kad bi gledao subjektivno ukinuo bi sve serijale ako bi na njihovo mesto doso Tex pa da samo Tex izlazi u 100 edicija dok ga ne kompletiram. Onda mogu i ostali. |
|
|
---- moka ----
Starting Member
64 Posts
Member since 04/04/2008 |
Posted - 01/02/2009 : 23:51:22
|
Ima li ko informaciju,kad izlazi od VC Zagor specijal 4. i Cico specijal 2 ?? Eventualno,koji su to brojevi,koji naslovi ?? |
|
|
mezzano
Senior Member
Serbia
1241 Posts
Member since 26/06/2007 |
Posted - 02/02/2009 : 00:02:17
|
quote: Originally posted by ---- moka ----
Ima li ko informaciju,kad izlazi od VC Zagor specijal 4. i Cico specijal 2 ?? Eventualno,koji su to brojevi,koji naslovi ??
Ciko specijal je, po rasporedu planiran za 12.02.2009, a Zagor Specijal za 12.03.2009. Koje ce biti epizode, ne znam. |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
Posted - 02/02/2009 : 00:44:15
|
quote: Originally posted by Tex Willer
quote: Originally posted by henry
Ccc... I posle neki pojedinci sa ovog foruma traže Texa od prvog broja, a vidi ih šta pricaju... Necu da kažem njihova imena, samo cu reci da se vrlo cesto odazivaju na Sotono i Stara djevo... I vole krumpirice, šnicle i pivo... Dosta više s tim! Kapetana Mikija od prvog broja!!!
Samo pokusavam da budem objektivan. Kad bi gledao subjektivno ukinuo bi sve serijale ako bi na njihovo mesto doso Tex pa da samo Tex izlazi u 100 edicija dok ga ne kompletiram. Onda mogu i ostali.
subjektivno do boli |
https://www.facebook.com/Comicator/ https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/ |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 02/02/2009 : 00:54:25
|
Za "Kamen koji ubija" ja nisam citao da ce biti sledeci, a nadam se da nece. No, lepo je podsetiti se da ide Ciko specijalac za nesto vise od nedelju dana. Ja bih iskreno voleo da izadju prvi Ciko specijalci jer su oni najkvalitetniji a posle neka izlaze bilo kako |
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Posted - 02/02/2009 : 02:19:01
|
Ciko specijalci jer su oni najkvalitetniji
Najkvalitetniji u odnosu na shta? Veci krsh od stripa mozhe da se nadje samo u Bleku, chak i Mark tu i tamo nadmashi ove Chikove solo avanture. |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 02/02/2009 : 03:18:55
|
quote: Originally posted by Le Samourai
Najkvalitetniji u odnosu na shta? Veci krsh od stripa mozhe da se nadje samo u Bleku, chak i Mark tu i tamo nadmashi ove Chikove solo avanture.
Pa u odnosu na ostale Ciko specijale. Meni su prva cetiri koje je radio Ferri sasvim dobra, stavise su odlicni jer je Ciko onakav na kakvog smo navikli u redovnim epizodama i gde je uvek zabavan i komican |
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Posted - 02/02/2009 : 03:25:09
|
quote: Originally posted by Le Samourai
Najkvalitetniji u odnosu na shta? Veci krsh od stripa mozhe da se nadje samo u Bleku, chak i Mark tu i tamo nadmashi ove Chikove solo avanture.
Pa u odnosu na ostale Ciko specijale. Meni su prva cetiri koje je radio Ferri sasvim dobra, stavise su odlicni jer je Ciko onakav na kakvog smo navikli u redovnim epizodama i gde je uvek zabavan i komican
Aha, ok, pogreshno sam te shvatio. Mislio sam da hocesh da kazhesh da su Chiko specijalci najkvalitetniji od VC izdanja ili Bonelija uopshte, pa me to zachudilo. :) |
|
|
mezzano
Senior Member
Serbia
1241 Posts
Member since 26/06/2007 |
|
Topic |
|