Author |
Topic |
dubac
Senior Member
Serbia
2955 Posts
Member since 12/10/2005 |
Posted - 02/02/2009 : 17:23:48
|
Cekaj,dao si coveku neutralni komentar odmah posle aukcije? Pre nego sto je i dosao da ti plati zato sto si bio nezadovoljan cenom koju je strip dostigao. Cak i da su se njih dvojica dogovorili da jedan kupi strip preko drugog tebi je strip placen onoliko kolika je bila dostignuta cena na aukciji.Svi su mogli da kupe strip jer je bio na javnoj aukciji ali kriv je Skviki zato sto ga je kupio i sto nije bilo drugih ponudioca i ucesnika. Ne,nisi ti platio nikakvu skolu.Tvoju skolu platio je Skviki jer je on ostao posle ove transakcije sa neutralnim komentarom zato sto je kupio strip od tebe i uredno ti ga je platio.Zbog slicnih postupaka bilo je ovde i ranije predloga da se clanovima bez komentara i pocetnicima ogranici mogucnost da ostavljaju komentare i to je dobar predlog. Ovako bi jos neko mogao da strada dok ovakvi ne izuce skole. Zanima me koja cena bi bila dovoljna za taj strip pa da je Skviki mogao racunati sa pozitivnim komentarom. To sto vi privatno saradjujete i pregovarate oko stripova nije nesto sto ovde bilo koga zanima i ne moze biti razlog za ostavljanje komentara koji se ticu samih aukcija. |
|
|
Marenovic
Junior Member
Serbia
426 Posts
Member since 08/01/2009 |
Posted - 02/02/2009 : 17:25:53
|
Od svega najzalije mi je sto bi rejs mogao da pomisli da sam ljut na njega. Rejs: NISAM
Ali mi je zao sto to mora sve ovako javno... dobro sam naucio skolu za ubuduce. Hvala svima koji su ucestvovali u mome skolovanju. A bio bih zahvalan i onima koji bi me prosvetlili da li taj neutralni komentar ima neku funkciju? Ili je transakcija bila ok ili nije.
Pridruzujem se obi-wanu u peticiji za ukidanje neutralnih.
Edit: Tek sad vidim post iznad. Ako svi vi mislite da je trebalo da cekam (mada mi je sve bilo jasno kada sam video ko je kupio - rejsov drugar) onda da brisem taj komentar ako mogu.
A sta mislite da se neutralni komentari izbrisu? Izbaciti tu opciju.
|
Kolekcionar starina.... Imate li stogod staro a ocuvano? Moze i neka tetka... |
Edited by - Marenovic on 02/02/2009 17:36:35 |
|
|
talicnitom
Junior Member
Serbia
439 Posts
Member since 12/10/2006 |
Posted - 02/02/2009 : 18:00:39
|
Kako mozes da das neutralni komentar kupcu jos pre nego sto je dosao kod tebe da plati strip?I sve to zbog ni manje ni vise nego tvoje greske.
|
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 02/02/2009 : 18:00:55
|
quote: Originally posted by Marenovic
Od svega najzalije mi je sto bi rejs mogao da pomisli da sam ljut na njega. Rejs: NISAM
Ali mi je zao sto to mora sve ovako javno... dobro sam naucio skolu za ubuduce. Hvala svima koji su ucestvovali u mome skolovanju. A bio bih zahvalan i onima koji bi me prosvetlili da li taj neutralni komentar ima neku funkciju? Ili je transakcija bila ok ili nije.
Pridruzujem se obi-wanu u peticiji za ukidanje neutralnih.
Edit: Tek sad vidim post iznad. Ako svi vi mislite da je trebalo da cekam (mada mi je sve bilo jasno kada sam video ko je kupio - rejsov drugar) onda da brisem taj komentar ako mogu.
A sta mislite da se neutralni komentari izbrisu? Izbaciti tu opciju.
Ovdje se trudimo biti nekakvi prijatelji koliko god je to moguce pa svaki komentar koji nije pozitivan (zeleno), ne godi. Najgori su negativni (crveni), a ljudi ne vole ni te neutralne (sive). Problem je u tome što je ta aukcija završila po svim pravilima i Skviki je sve napravio kako treba, a nije dobio pozitivan komentar nego neutralan (koji nitko jelte ne voli). Cak i ako nešto nekome nije po volji, preporuka je dogovor prije ostavljanja komentara koji nisu pozitivni. Ako bude opcija brisanja neutralnih komentara, naci ceš ju u Moje aukcije/Komentari koje sam ostavio. Skroz sa desne strane komentara biti ce mala kanta za smece (Briši komentar), ali o tome neki drugi put. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
skviki
Average Member
Serbia
723 Posts
Member since 29/12/2006 |
Posted - 02/02/2009 : 20:52:18
|
Marenovicu, pošto si pun fiks ideja, predlažem ti da napišeš scenario za neki naucno-fantasticni film ili strip. Ovo sve što si ti napisao spada u domen NEBULOZA. Cak i da si u pravu ( na tvoju žalost NISI ) ja sam opet cist kao suza i nisam zaslužio neutralni komentar. Ovde si izneo niz nebuloza i neistina da je mene sramota a tebe sigurno nije. Evo odgovora na tvoje ideje ( zakljucke ) :
1. Rejs meni nije rekao ni koji strip prodaješ ni za koje pare. 2. Rejs ima strip koji sam ja pošteno kupio. 3. Strip sam kupio za sebe a ne za Rejsa. 4. Tvoji stripovi me ne zanimaju jer nisu po mom ukusu ( sem par komada ) 5. Ne želim da te banuju jer nemam koristi od toga. 6. Ne želim da igram u tvojim filmovima. |
Bolje je biti bogat nego ne biti !!! |
|
|
skviki
Average Member
Serbia
723 Posts
Posted - 02/02/2009 : 20:57:41
|
Evo, da krenemo redom. Moj drugar rejs je i skvikijev drugar. Koliko se secam, taj strip je potreban Rejsu. Ja ga i postavim zbog njega a u nadi da cu dobiti nesto vise nego sto bih inace dobio u nasim dogovorima.
To je pravo drugarstvo !!! |
|
|
skviki
Average Member
Serbia
723 Posts
Posted - 02/02/2009 : 21:04:20
|
Nazove me rejs telefonom i pita da li sam nesto postavio na aukcije. Ja kazem da jesam i da sam pogresio. Sve me on lepo pita, za rezervnu cenu, za ostale opcije, itd... Ja mu kazem. Ali rejs ne zeli da mi se zameri i da kupi strip za jednu kunu. Zato (verovatno, to je deo koji nikada necemo znati) kaze frendu takva i takva stvar, strip je tu i tu, cena mu je jedna kuna, oces da ga kupimo za jednu kunu?
Potukli smo se oko toga ko ce da da uzme glavni strip a ko dodatak. Na kraju smo odlucili da ga poklonimo cika Radašinu iz Petlovca, radi ocuvanja mira i drugarstva. Ali avaj, zvao me Radašin i kaže da ga ima u glanc stanju. Jbg, sudeno mu je da završi kao materijal za potpalu smederevca i bubnjare. Pa šta cu ja kad za 12 dinara nema ni novine da kupiš. |
|
|
skviki
Average Member
Serbia
723 Posts
Posted - 02/02/2009 : 21:08:44
|
CUTANJE JE ZNAK ODOBRAVANJA. NEUTRALNOST = CUTANJE
1 kuna = 12 dinara = gvozdena klešta = 1 rolna perfeksa |
|
|
skviki
Average Member
Serbia
723 Posts
Posted - 02/02/2009 : 21:13:25
|
Pa, momci, razmislite i vi. On je video da ja imam solidnu zalihu stripova ali ne bi da je deli sa vama...
Momci i decki, kad bi znali šta sam sve video.... Joooooj.....bankrotiracu. |
|
|
Marenovic
Junior Member
Serbia
426 Posts
Posted - 02/02/2009 : 21:23:27
|
Ne, to je novac.
A zahvaljujem se i za tvoju ponudu od 10 evra za 37-icu, kao i za sve ostale ponude. Tolika panika zbog jednog neutralnog komentara.
Pogledaj jos jednom sta sam napisao, DA JEDNO STARO PRAVILO GLASI:
CUTANJE JE ODOBRAVANJE, NEUTRALNOST = CUTANJE. Tebi nije poznata sudbina ser Thomasa Mora?
Procitaj nesto o njemu. Hvala za ovu hajku i za objavljivanje mailova koji se u principu ne objavljuju javno vec su prepiska dvoje ljudi.
Ako ilek poznajes psihu ljudi i pogledas malo datume slanja onih zaista nebuloznih poruka, videces da su to poruke poslane u vreme kada sam video kakvu sam glupost ucinio. No dobro, kao sto rekoh, svaka se skola placa, prvi se macici u vodu bacaju. I dokle vise ovo????????????????????????
Moji odgovori: 1. Rejs meni nije rekao ni koji strip prodaješ ni za koje pare.
TO NECEMO ZNATI, ON SE NIJE OGLASIO, A SECAM SE DA JE IMAO POTPIS "ONAJ KO NE GOVORI DVOSTRUKIM JEZIKOM" Sumnjam da bi rejs zbog tebe slagao.
2. Rejs ima strip koji sam ja pošteno kupio. IMA, ALI SLABIJE OCUVAN, HTEO JE DA GA ZAMENI.
3. Strip sam kupio za sebe a ne za Rejsa. VEROVATNO, SECAM SE NJEGOVE SMS PORUKE "KAKO IDE PRODAJA" A NA KOJU SAM ODGOVORIO "NIKAKO, KAKO BI ISLA KADA SE STRIP NE VIDI"
4. Tvoji stripovi me ne zanimaju jer nisu po mom ukusu ( sem par komada ) DA TE OBAVESTIM DA SI BIO NA BLOCK LISTI KUPACA UPRAVO ZBOG MOGUCIH DOGOVORA TEBE I REJSA. ALI SAM TE IPAK SKINUO SA ISTE. JESI LI SADA ZADOVOLJAN? A SVAKA ROBA IMA SVOGA KUPCA.
5. Ne želim da te banuju jer nemam koristi od toga. STO ONDA DIZES TOLIKU GALAMU?
6. Ne želim da igram u tvojim filmovima. NE SEKIRAJ SE, NECEMO TE ANGAZOVATI.
E a sad opet malo ozbiljnosti. Pregledao sam celu temu i vidim da nema razloga da se to ne izmeni. Molim moderatore ili admina da izmeni komentar u pozitivan. Zasto sam ja komentar ostavio jos onda, nakon kraja aukcije? Jednostavno nakon klika mi se otvorilo polje za ostavljanje komentara, i ja sta cu, necu ga ocrniti, a da ga pohvalim nema razloga... Mogao je licitirati i vise kao sto je rekao da je hteo da plati, ali naravno nije. Svako gleda da ustedi. Da li moze da se obrise taj komentar i da se ostavi taj pozitivan?????????
|
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26818 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 02/02/2009 : 21:26:40
|
A možda je licitira više,ali kad je bio jedini kupac onda ga je dobio za najmanju mogucu(tvoju postavljenu)cijenu. |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
Marenovic
Junior Member
Serbia
426 Posts
Posted - 02/02/2009 : 21:32:25
|
Za mene, ova tema je zavrsena. Promenite mu taj yebeni komentar. Over and out! |
|
|
skviki
Average Member
Serbia
723 Posts
Posted - 02/02/2009 : 21:37:00
|
quote: Originally posted by jaki
A možda je licitira više,ali kad je bio jedini kupac onda ga je dobio za najmanju mogucu(tvoju postavljenu)cijenu.
Odgovor je tacan. Naravno da sam ponudio više ali automatski sustav aukcija ne funkcioniše kako bi želeo Marenovic. |
|
|
skviki
Average Member
Serbia
723 Posts
Posted - 02/02/2009 : 21:41:03
|
Tebi nije poznata sudbina ser Thomasa Mora?
Jel to beše onaj centarfor što je igrao za Buducnost iz Konareva ? Koliko se secam posle je imao transfer u Zvezdu iz Cukojevca. |
|
|
skviki
Average Member
Serbia
723 Posts
Posted - 02/02/2009 : 21:47:14
|
DA TE OBAVESTIM DA SI BIO NA BLOCK LISTI KUPACA UPRAVO ZBOG MOGUCIH DOGOVORA TEBE I REJSA. ALI SAM TE IPAK SKINUO SA ISTE. JESI LI SADA ZADOVOLJAN?
Pao mi je kamen sa srca. Odoh odmah da sa Rejsom kujem opake planove. Bolje me stavi na crnu listu opet. Što je sigurno - sigurno. |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 02/02/2009 : 22:06:34
|
Pa u .urac do kada ce se ovakvi likovi pojavljivati po aukcijama i forumu. Zaseru i onda umisto da se poklope po ušima još imaju obraza kljucati okolo. Za ne povirovat! |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25296 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 02/02/2009 : 22:07:51
|
Marenovicu: ako stavis pocetnu cenu od 1kn, i na tu aukciju odgovori samo jedan kupac, onda je cena stripa ta pocetna cena. Nisi znao, platio si cenu neznanju, i to je to. Negativni komentar dajes ako do placanja/slanja stripa nikada ne dodje, neutralni ako do toga dodje posle duzeg vremena i odugovlacenja/drugih problema, a pozitivni ako sve protekne u najboljem redu. Cena koju si ti dostigao za neki strip ne igra nikakvu ulogu u tome. Sad, to sto se vi poznajete, i sto su jos neki drugi cinioci u igri je nesto drugo, ali ipak nije relevantno u ostavljanju komentara. Mislim da ce ti i iskusniji aukcionari nesto slicno reci. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
skviki
Average Member
Serbia
723 Posts
Posted - 02/02/2009 : 22:31:04
|
quote: Originally posted by manhunter
Sad, to sto se vi poznajete, i sto su jos neki drugi cinioci u igri je nesto drugo.
Mi smo se upoznali kad sam otišao po strip. Nikada ga u životu nisam video pre toga. Odgovorno tvrdim da nikakvi drugi cinioci nisu u igri. Možemo i na poligraf ako treba. |
|
|
Marenovic
Junior Member
Serbia
426 Posts
Posted - 03/02/2009 : 15:46:33
|
Poligraf? U tv emisiju zbog stripa? Cujes, skviki, ja sam rekao da je tema za mene zavrsena, ali zbog manhuntera se oglasavam ovde i molim za objasnjenje zasto mi je tema zakljucana? Mislim na temu o aukciji koju sam postavio. Ipak sam ja nov i svaki savet je dobrodosao, pa sam mislio da se doskolujem kroz tu temu. Moze li se ta tema otkljucati? A sto se tice ocene, izmenite je, vec sam rekao...
P.S. Da li ima nekih drugih cinioca ne znamo, onaj ko ne govori dvostrukim jezikom se nije oglasio.
|
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 03/02/2009 : 16:28:14
|
Sve stoji... ali greška je jedino tvoja. Isprika bi davno riješila stvar ali ne... ti i dalje guraš svoje. Nisi u pravu. Zeznija si se i podnesi to stojecki. Uci na greškama i guraj dalje. Bit ce još aukcija. Nekad dobiješ nekad izgubiš pa šta ima veze. Svi smo ponekad popušili neku aukciju pa nije tragedija |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
Marenovic
Junior Member
Serbia
426 Posts
Posted - 03/02/2009 : 16:57:20
|
Pa ja trideset puta rekoh da mu se to promeni u pozitivan komentar, ali kako sam ovde napadnut zbog nekih sumnjivih radnji, duplih naloga (stari nalog koji sam zaboravio) i ko zna jos zbog cega, onda sam morao izneti sve na videlo. Da se vidi sta je bilo i kako je bilo.
MOLIM VAS PROMENITE KOMENTAR U POZITIVAN (Ponavljam po ko zna koji put) I zaista sam hteo coveku pokloniti strip, jer sam naucio skolu. I to visoku. Podneti stojeci to je upravo to, pokloniti mu strip. Zasto - jer mi je dao nesto vrednije. VISOKU SKOLU. Trebalo bi da vam je svima jasno da sam pogresio. I sta sad? Sta je trebalo da uradim kada mi se po prvi put u zivotu otvorilo polje nakon zavrsene aukcije za ostavljanje komentara. Sta je trebalo da upisem?
Evo ponovo procitah FAQ i nigde nicega o tome. Pise o mnogo cemu, ali ne i o komentarima.... A da se pravila za komentare stave u FAQ koji je ipak najcitaniji od svih...ako neko hoce da se upozna sa pravilima.
|
|
|
sdragan@
Senior Member
Western Sahara
1780 Posts
Member since 01/05/2005 |
Posted - 03/02/2009 : 17:23:53
|
DAj molim te ne kukaj vise...pa kao da si mu desnu ruku dao a ne jedan jedini primerak jebenog stripa koji ne vredi turu pica u kakvoj birtiji Ajde razumem da ti je zao ali pretera ga brate sa kuknjavom...
|
"Bijah uhvacen u zamku,I pozvan da se predam,Al taj nisam ja,Stuc u ruke i crta. Kako gordo teku suze,Skrivao sam mnoge ljude,Kao i imena,A sad i ona ginu sa mnom
|
|
|
Vjeko1980
Advanced Member
5649 Posts
Member since 24/08/2006 |
Posted - 03/02/2009 : 17:59:00
|
Pa ja trideset puta rekoh da mu se to promeni u pozitivan komentar, ali kako sam ovde napadnut zbog nekih sumnjivih radnji, duplih naloga (stari nalog koji sam zaboravio) i ko zna jos zbog cega, onda sam morao izneti sve na videlo. Da se vidi sta je bilo i kako je bilo.
MOLIM VAS PROMENITE KOMENTAR U POZITIVAN (Ponavljam po ko zna koji put) I zaista sam hteo coveku pokloniti strip, jer sam naucio skolu. I to visoku. Podneti stojeci to je upravo to, pokloniti mu strip. Zasto - jer mi je dao nesto vrednije. VISOKU SKOLU. Trebalo bi da vam je svima jasno da sam pogresio. I sta sad? Sta je trebalo da uradim kada mi se po prvi put u zivotu otvorilo polje nakon zavrsene aukcije za ostavljanje komentara. Sta je trebalo da upisem?
Evo ponovo procitah FAQ i nigde nicega o tome. Pise o mnogo cemu, ali ne i o komentarima.... A da se pravila za komentare stave u FAQ koji je ipak najcitaniji od svih...ako neko hoce da se upozna sa pravilima.
Jel se piše bar u radnu knjižicu? |
|
|
Marenovic
Junior Member
Serbia
426 Posts
Posted - 03/02/2009 : 22:19:28
|
quote: Originally posted by sdragan@
DAj molim te ne kukaj vise...pa kao da si mu desnu ruku dao a ne jedan jedini primerak jebenog stripa koji ne vredi turu pica u kakvoj birtiji Ajde razumem da ti je zao ali pretera ga brate sa kuknjavom...
Ja ili skviki? Izbroj njegove, a izbroj moje postove. Ne kukam ja za stripom, ja ga poklanjam, pa sta? Nego kuka skviki zbog neutralnog TOMASA MORA....(bez uvrede)....ali greska je greska. Pocetnicka.
|
Edited by - Marenovic on 03/02/2009 22:22:55 |
|
|
sdragan@
Senior Member
Western Sahara
1780 Posts
Member since 01/05/2005 |
Posted - 03/02/2009 : 22:35:00
|
quote: Originally posted by sdragan@
Ja ili skviki? Izbroj njegove, a izbroj moje postove. Ne kukam ja za stripom, ja ga poklanjam, pa sta? Nego kuka skviki zbog neutralnog TOMASA MORA....(bez uvrede)....ali greska je greska. Pocetnicka.
Ma ti brate kukas za tim jednim stripom kao kakva narikaca...
Kuka i skviki ali sa pravom...zavario si mu neutralan komentar totalno bez razloga...ok...nisi razumeo pravila ali onda se makar izvines, probas ispraviti ako mozes...ali ne, ti si krenuo u neke teorije zavere kao u Agatinim romanima... I jos zalis za tim jednim stripom kao da je pozlacen cuj...visoka skola...
|
"Bijah uhvacen u zamku,I pozvan da se predam,Al taj nisam ja,Stuc u ruke i crta. Kako gordo teku suze,Skrivao sam mnoge ljude,Kao i imena,A sad i ona ginu sa mnom
|
Edited by - sdragan@ on 03/02/2009 22:37:23 |
|
|
Topic |
|