forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Burza Stripova
 Aukcije
 Smisao stavljanja stripova u "vitrinu" ?
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

Ramath
Senior Member

Russia
2127 Posts

Member since 26/02/2004

Posted - 08/02/2009 : 22:09:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Ramath a Private Message
Moleri, pa niko covjeka ne moze prefarbati kao moler, ne daj se Markose

Ja bi volio da ovde napisem nesto pametno ali se bojim da me niko nece razumjeti
Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 08/02/2009 : 22:14:36  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
quote:
Originally posted by Ramath

he,he...

"Bijah uhvacen u zamku,I pozvan da se predam,Al taj nisam ja,Stuc u ruke i crta.
Kako gordo teku suze,Skrivao sam mnoge ljude,Kao i imena,A sad i ona ginu sa mnom

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29360 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 08/02/2009 : 22:15:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Originally posted by sdragan@

Ok...ok...nema smisla dalje sa tobom raspravljati jer vec tvrdis da sam te optuzio da si ti nesto od koga ukrao ili da ti je nesto palo sa neba...pa jeb'ga gde sam ja to spomenuo...?

Pa pricaš kako tebi nije ništa palo s neba, kako ništa nisi ukrao, pa ispada kao da netko drugi je.

quote:
Ogranicavanje=liberalizacija??? Ma daj razmisli malo sta sam ja hteo reci...
Dakle zavrsavam raspravu...zaista sam ocekivao da cemo moci malo prodiskutovato o toj temi ali vidim da ne ide...

Pa razmisljam, citam što piše. Predlažeš mi da ogranicim broj aukcija u vitrini na 10 i to zoveš liberalizacijom aukcija. I onda ti meni govoriš da rasprava ne ide?

quote:
O moleraju tek nemam sta da ti pricam...trebas biti u tome barem 15-tak godina da bi imao pravo nesto reci...

Sto, stvarno si moler? Svasta:) Rekao sam to tek tako, primjera radi.
Ali ok, ja nemam pravo ništa reci, ali zato ti imaš sva prava i iskustvo da mi odgovoris na pitanje koje sam ti postavio. Dakle, što bi ti napravio u onom slucaju?

Trouble will find me
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 08/02/2009 : 22:21:05  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
quote:

quote:

he,he...

Cuvajte se molera! Pogotovo pijanih.
A lepo sam ti govorio da radiš na crno, onda ne bi morao da rasprodaješ stripove za porez!

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

Ramath
Senior Member

Russia
2127 Posts

Member since 26/02/2004

Posted - 08/02/2009 : 22:23:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Ramath a Private Message
quote:
Originally posted by srdjandj

quote:

quote:

he,he...

Cuvajte se molera! Pogotovo pijanih.
A lepo sam ti govorio da radiš na crno, onda ne bi morao da rasprodaješ stripove za porez!

Zato ja farbam ljude na crno, ali u bijelu boju
Bez poreza - haraca, jasta

Ja bi volio da ovde napisem nesto pametno ali se bojim da me niko nece razumjeti
Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 08/02/2009 : 22:32:20  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
quote:
Originally posted by Markos
Sto, stvarno si moler? Svasta:) Rekao sam to tek tako, primjera radi.
Ali ok, ja nemam pravo ništa reci, ali zato ti imaš sva prava i iskustvo da mi odgovoris na pitanje koje sam ti postavio. Dakle, što bi ti napravio u onom slucaju?

Izvinjavam se zaista ne umem kvotati kao ti pa cu probati ovako...malo skraceno...

Ti si jako nezahvalan covek za bilo kakvu raspravu jer odmah napadas frontalno...u "grudi"...odmah se od napadnute lovine pretvaras u lovca...jos kada svemu tome dodamo tvoj status ovde onda zaista nema puno prostora da se bilo sta ucini...

Po meni liberalizacija trzista(aukcija) znaci isti tretman za sve...ako tebi dva prodavca zauzmu 20 stranica vitrine onda to zaista nisu isti uslovi za sve...
To ti je kao i kod nas u Srbiji...sve je slobodo i sve ti je na dohvat ruke...imas slobodu da kupujes u Maxiju na levom cosku ,u Maxiju na desnom cosku i Maxiju preko puta...a sva tri Maxija drzi isti covek...u toj situaciji svako ko nije u mogucnosti da se nosi sa tim jednim "mocnim" covekom zatvara svoju radnju...

Ali ponavljam...nije mi bila namera da se raspravljam sa Markosom koliko ko zaradjuje i ostale gluposti...moja ideja za potezanje ove price je nastala pre neki dan kada sam pregledavao aukcije...naravno prvo krenem od vitrine...prva stranica BO...druga BO...treca BO...cetvrta BO...da ne duzim posle jos nekoliko stranica Pajini antikviteti...pa tako jos desetak stranica...pa jeb'te imao sam osecaj kao da stojim kod mene na bulevaru i pitam se da li cu u Maxi sa leve ili desne strane...
Zaista se izvinjavam ako si moj predlog shvatio kao uvredu...

"Bijah uhvacen u zamku,I pozvan da se predam,Al taj nisam ja,Stuc u ruke i crta.
Kako gordo teku suze,Skrivao sam mnoge ljude,Kao i imena,A sad i ona ginu sa mnom

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29360 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 08/02/2009 : 22:47:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Napad je najbolja odbrana, zar ne? Bez obzira na moj status ovdje, nitko ti nije zabranio da išta kažeš, niti da izneseš svoje mišljenje. To što ispada da ja nastupam "kao lovac" ne znaci da ne možemo raspravljati, ja iznosim svoje argumente, ti svoje. Ali ti ovdje odbijaš dalje iznositi argumente zbog mog statusa ovdje? Oprosti, ali meni je to smiješno. Izmedu ostalog, i dalje mi nisi odgovorio na sasvim konkretno pitanje - što bi ti napravio u situaciji koju sam opisao?

Tvoji argumenti o vitrini nemaju smisla zato sto ljudi gledaju cijelu vitrinu, koliko god ona stranica imala. Dakle, ako staviš predmet u vitrinu, on ce biti vidljiv, bez obzira na brpj stranica njih, ali cak i da nece, nisi diskriminiran, jer uvjeti i za tebe i za "velike" su isti, kako je njima, tako je i tebi.

Trouble will find me
Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 08/02/2009 : 22:56:16  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
quote:
i dalje mi nisi odgovorio na sasvim konkretno pitanje - što bi ti napravio u situaciji koju sam opisao?

Zadrzacu se samo na ovom tvom pitanju...jer ono ostalo nema smisla vise raspravljati...

JA bih uradio tako da se favorizuju aukcije sa pocetnom cenom od jedne kune(bez obzira na vitrinu ili ne) jer one naj...naj vise doprinose popularizaciji aukcija...i smanjio bih proviziju za iste...

Ogranicio bih stavljanje stripova u vitrinu ali bih tu mogucnost naplatio desetostruko vise nego sto je sada slucaj...jer smatram da je vitrina jedna vrsta izloga gde bi se svako ko je spreman platiti reklamirao a ne prostor za prodaju(pijaca)...a to se moze dobiti jedino povecanjem cene za koriscenje iste...

Za jednog neukog molera dosta predloga...

Edited by - sdragan@ on 08/02/2009 22:57:52
Go to Top of Page

dubac
Senior Member

Serbia
2955 Posts

Member since 12/10/2005

Posted - 08/02/2009 : 23:03:35  Show Profile Show Extended Profile  Send dubac a Private Message
Zasto ti Dragane nisi tu ravnopravan sa bilo kojim drugim prodavcem.To meni nije jasno.
Ti si stavio desetak aukcija u vitrinu i platices desetak puta po 5kn.Ako je BO stavio 200 stripova u vitrinu platice 200 puta 5kn.Potpuno ravnopravno sto se mene tice.
Ja mislim da ti nesto drugo hoces da kazes.Smeta ti sto stalno isti prodavaci drze stripove u vitrini pa kada ti pozelis staviti koji komad u vitrinu padnes na desetu stranicu vitrine.Pa to je tvoj problem!
Iskreno receno onaj ko ima stripove koji su vredni vitrine ili ih prodaje po pocetnoj ceni od 1kn sigurno nece staviti stripove van vitrine samo da bi tebi napravio mesto.Naprosto vitrina donosi vecu paznju i vecu zaradu.Ja van vitrine stavim samo ono zasta nisam siguran da ce se prodati ili sto mi nije bitno da postigne odredjenu cenu.
Pravila prodaje su ista za sve.Ko je koliko snalazljiv da se prilagodi tim pravilima i odabere najbolju taktiku prodaje taj najbolje i prolazi.Pa ko te tero covece da stavis tvoje aukcije istovremeno kada su BO i Pajini Antikviteti stavili svoje aukcije.Mrzelo te da pregledas vitrinu pre toga ili sta...
Ja uvek pregledam pre nego postavim.Pa bar za Pajine Antikviteta nema iznenadjenja jer je covek sam rekao da postavlja svakog prvog u mesecu i toga se drzi.Drugim recima sam si kriv za izabranu taktiku prodaje.Cinjenica da neko ima dovoljno stripova da moze da zatrpava vitrinu a da mu se pri tom isplati za tebe nije od znacaja sve dok taj neko to uredno placa.Koliko ja znam svi veliki(kolicinski) prodavaci uredno izmiruju svoje obaveze.
Ti vrlo cesto umes da pogodis sustinu i kod tebe jako postujem sto nemas dlake na jeziku ali mislim da sad gresis.Veruj mi jer to mogu da tvrdim sa iskustvom,prodaja u vitrini sa velikom kolicinom dobrih komada je isplativa a kupci je takodje vole jer su im takve aukcije preglednije i mislim cak i da su naviknuti na takvu prodaju.Ja cu je se drzati i u buduce,verovatno vec za neki dan.Eto gledacu sa zadovoljstvom u ledja tvojim aukcijama u vitrini

Edited by - dubac on 08/02/2009 23:04:16
Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 08/02/2009 : 23:13:37  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
quote:
Originally posted by dubac
Ti vrlo cesto umes da pogodis sustinu i kod tebe jako postujem sto nemas dlake na jeziku ali mislim da sad gresis.

Pozdarav Kragujevcu

Zaista mi nije bila namera da bilo koga prozivam...cak nisam mislio ni da ce se citava rasprava odvuci u ovom smeru...procitaj onu moju konstataciju o "Maxijima na bulevaru" i bice ti barem truncicu jasno sta sam hteo reci...
Moja ocekivanja od ove rasprave su bila pre svega neki pametni predlozi za unapredjenje aukcijskog sistema...jer sve je pocelo da lici na jedno veliko monopolisticko trziste...
Naravno da je Markos poslednji koji bi bilo sta menjao i zaista mu ne zameram ali me je pre svega zanimalo misljenje korisnika...upravo tako sam se i obratio sa recima :"Hteo bih upitati cenjenu javnost..."

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 08/02/2009 : 23:25:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
Dragane, osvrni se oko sebe. Vrijeme jednakosti i istih šansi je završilo, polako ulazimo u kapitalizam. Vrag je odnio šalu. Pusti te price o preprodavacima stripova. Onaj tko danas ne trci za novcem, nece dobro proci. kako rece neciji potpis: Došlo je vrijeme da je bolje imat nego nemat. Ja sam kupio neke stripove po 80 i 150 kn, a (pre)prodao sam ih za 300 i 350 (ako se dobro sjecam). Inace to baš i ne radim cesto, ali eto posrecilo mi se. Optužen sam da sam te novce stekao nepošteno, neviteški te da sam pohlepan. Nisamo se mogao nacuditi naivnosti tog stava i jedino što mi je padalo na pamet je da taj kome to smeta ima bogate roditelje (što ja na žalost nemam). Ti mi se ne ciniš naivan pa mi je cudno što si uopce zapoceo tu raspravu. Pogledaj to sa druge strane...Postoje sajtovi koji naplacuju samo postavljanje aukcije (bez obzira prodao ili ne). A da Markos kalkulira sa vitrinom pa malo sjecne kesu od koje se ovaj sajt finansira... Think again.
Ovo je naravno samo moje gledište i tražena rasprava, ne optužujem te ni za šta i ostaješ mi jedan od najsimpaticnijih likova O Rhene.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 08/02/2009 23:28:14
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 08/02/2009 : 23:33:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
Moj Obi, pa zbog toga o simpaticnosti editiraš post...
Ne vidim zašto bi bija ikome odjednom nesimpatican zato jer ima neke nedoumice oko aukcija. To je njegov stav, ja, bilo tko, imam drugaciji... to ne znaci da mi je odjednom nesimpatican ili nešto takvo. Možda bi svi tribali ponekad prije KLIKA procitati ono što smo napisali. Ponekad samo malo nezgrapno srocena recenica grubo zvuci a u osnovi to ne bude namjera.
Idemo dalje, ovo je forum...

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 08/02/2009 : 23:37:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:
Originally posted by Renky

Moj Obi, pa zbog toga o simpaticnosti editiraš post...
Ne vidim zašto bi bija ikome odjednom nesimpatican zato jer ima neke nedoumice oko aukcija. To je njegov stav, ja, bilo tko, imam drugaciji... to ne znaci da mi je odjednom nesimpatican ili nešto takvo. Možda bi svi tribali ponekad prije KLIKA procitati ono što smo napisali. Ponekad samo malo nezgrapno srocena recenica grubo zvuci a u osnovi to ne bude namjera.
Idemo dalje, ovo je forum...

Ja svaki post editiram 2-3 puta. Prvo vidim pogriješio par slova. Onda sam dodao da ne preprodajem stripove cesto (samo non stop). I na kraju sam izrazio svoju ljubav prema Reneu da ne pomisli da ga ne volim više.
Do nekih mi je ljudi stalo pa ne želim zabunu.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 08/02/2009 : 23:40:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29360 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 08/02/2009 : 23:51:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:

quote:
i dalje mi nisi odgovorio na sasvim konkretno pitanje - što bi ti napravio u situaciji koju sam opisao?

Zadrzacu se samo na ovom tvom pitanju...jer ono ostalo nema smisla vise raspravljati...

JA bih uradio tako da se favorizuju aukcije sa pocetnom cenom od jedne kune(bez obzira na vitrinu ili ne) jer one naj...naj vise doprinose popularizaciji aukcija...i smanjio bih proviziju za iste...

Ogranicio bih stavljanje stripova u vitrinu ali bih tu mogucnost naplatio desetostruko vise nego sto je sada slucaj...jer smatram da je vitrina jedna vrsta izloga gde bi se svako ko je spreman platiti reklamirao a ne prostor za prodaju(pijaca)...a to se moze dobiti jedino povecanjem cene za koriscenje iste...

Za jednog neukog molera dosta predloga...

Ne, nego sam te pitao što bi ti napravio u onom "moler slucaju".

Nekakva "super vitrina" je u planu, vidjet cu još, ali za vitrinu sigurno necu ništa mijenjati.

Trouble will find me
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 08/02/2009 : 23:54:47  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:
Originally posted by Obi-wan
jedan od najsimpaticnijih likova O Rhene.

Sve dok ne bude ono: "Oooooh, Rrrrhhene!!!" je sve u redu...

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 09/02/2009 : 00:01:30  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message
quote:

Dragane, osvrni se oko sebe. Vrijeme jednakosti i istih šansi je završilo, polako ulazimo u kapitalizam. Vrag je odnio šalu. Pusti te price o preprodavacima stripova. Onaj tko danas ne trci za novcem, nece dobro proci. kako rece neciji potpis: Došlo je vrijeme da je bolje imat nego nemat. Ja sam kupio neke stripove po 80 i 150 kn, a (pre)prodao sam ih za 300 i 350 (ako se dobro sjecam). Inace to baš i ne radim cesto, ali eto posrecilo mi se. Optužen sam da sam te novce stekao nepošteno, neviteški te da sam pohlepan. Nisamo se mogao nacuditi naivnosti tog stava i jedino što mi je padalo na pamet je da taj kome to smeta ima bogate roditelje (što ja na žalost nemam). Ti mi se ne ciniš naivan pa mi je cudno što si uopce zapoceo tu raspravu. Pogledaj to sa druge strane...Postoje sajtovi koji naplacuju samo postavljanje aukcije (bez obzira prodao ili ne). A da Markos kalkulira sa vitrinom pa malo sjecne kesu od koje se ovaj sajt finansira... Think again.
Ovo je naravno samo moje gledište i tražena rasprava, ne optužujem te ni za šta i ostaješ mi jedan od najsimpaticnijih likova O Rhene.

-Dragan je nesvjesni komunista!!!...cak sam uvjeren da je,kao i ja,veliki poštovatelj lika i djela JOSIPA BROZA TITA!.....COVJEK SE DRŽI ZAKLETVE IZ PIONIRSKIH DANA!!---Svi vi,bando ostala iz vitrine,brzo ste se privikli na kapitalizam!Bando kapitalisticka...dubac....BO.....Pajini antikviteti...dveribad(on glumi,stari komunista)....Zole....globinjo(ovaj prodaje,a ne zna što prodaje=komunista iz sjene)......

-Dragane shvati ovo kao šalu!
Go to Top of Page

kerber
Senior Member

Fyro Macedonia
1723 Posts

Member since 22/03/2006

Posted - 09/02/2009 : 00:08:40  Show Profile Show Extended Profile  Send kerber a Private Message
I te kako ima smisla ovo sto govori Dragan.Ali samo za one koje ne placaju(imaju privilegirani status),a postavljaju u vitrini po 100 tinak stripova vredni po 10tak kuna,a nasi stripovi za koje placamo idu na 20toj stranici.Bar je tako bilo ranije,mislim da je i sam Markos pre neko vreme spomenuo da se u nekim slucajevima preteruje,i da ce resiti to..i zaista,u zadnje vreme je bolja situacija.
Dragane,za BO i Pajini antikviteti nisi u pravo,pa vidis da ljudi u vitrinu postavljaju samo skuplje stripove uz napomenu da izvan vitrine imaju jos,to je ok,jel?Naravno za njih mislim da placaju te usluge.
Vitrina je odlicna stvar,ja je uvek koristim,krivo je i meni kad postavim aukciju (za koju cu eventualno platiti 30 tak kuna)..aukcija ide na prvu stranu,sutradan otvaram,a ona otisla na 15tu,a ispred nje sve neke stripove sa cenom od 7-8 kuna..e to nema smisla,ali to je to..
Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 09/02/2009 : 09:55:09  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
< obi-wan > Nisam znao da si ekstra profiter

Kazes da ja nisam naivan i cudis se sto sam zapoceo ovu raspravu...
Sve ovo sam zapoceo zato sto sam bio uveren da ce ona nesto proizvesti...neke predloge,inovacije, kako bi se poboljsao aukcijski sistem u svaciju korist...i kupaca(pre svega) i prodavaca...zato sam bio pomalo razocaran prvim Markosovim postom ali cini mi se da je i on posle ponesto shvatio i poceo da razmislja o citavoj sitaciji...niko mu ne spori da on naplacuje svoje usluge...zaista nikada nisam niti pomislio na tako nesto...Jednostavno sam primetio da se u poslednjih godinu dana desava nesto sto se pre nije desavalo i reagovao sam...na svoj nacin, bez okolisanja.

< renky > Izrekao si jednu odlicnu recenicu :"Ovo je forum"...
JA upravo sa tog gledista reagujem kao ravnopravan clan sa svima ovde...imam svoje misljenje i zelim ga podeliti sa svima...prihvatam i kritike i pohvale, pa to je smisao foruma...rasprava i repliciranje sa jednim jedinim oruzije....recima!

< dveribad > Pogodio si sve...to sam ja Dao sam zakletvu, secam se tog dana kao da je juce bilo i jos uvek se drzim tih principa....Danas kada postajem Pionir dajem casnu pionirsku rec...

< kerber > Zaista mi nije bila namera da imenujem bilo koga ali bio sam prinudjen nekoga staviti da bih lakse objasnio situaciju...nadam se da se BO i Pajini antikviteti nece ljutiti sto se njihova imena vrte ovom temom...ja im se ovim putem izvinjavam...

Pogresno je misljenje da je moja namera bila da ukazem da neko placa vitrinu a neko ne (to sam samo naveo kao primer u mom drugom postu ovde)
Ja sam hteo da ukazem da ce se smisao vitrine izgubiti ako ona preraste u nesto sto ce imati 40-50 stranica...a to je sasvim realno ocekivati kada uporedis sta se desavalo pre tri-cetiri godine i sta se danas desava...

Edited by - sdragan@ on 09/02/2009 09:55:42
Go to Top of Page

giant
Average Member

Slovenia
890 Posts

Member since 22/10/2006

Posted - 09/02/2009 : 10:29:57  Show Profile Show Extended Profile  Send giant a Private Message
quote:

Dragane, osvrni se oko sebe. Vrijeme jednakosti i istih šansi je završilo, polako ulazimo u kapitalizam.

Khmmm....kažeš da polako ulazite?? Misliceš drugacije, kad budete sa sigurnošcu kretali se po turbokapitalizmu....Ne želim da kažem, da nisi u pravu-sve je to istina. Ali takav nacin dovodi sa sobom mnogo nevolja-pa i tu recimo, da se umesto poštovanja "9. umjetnosti-citaj stripa" sve pretvori u biznis kao što se vec pretvara. Posledicno ovo znaci natezanje kolekcionara SAMO RADI para-i ništa više! Ja imam sa ovim "renomiranim prodavacima aka. BO,Pajini antikviteti,dveribad i ostali samo najbolja iskustva,da slucajno ne bude zabune. Ali ako pogledamo malo dublije-i biznis nije sve OK, ako nije pošten! Simple!

Invincible shield
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 09/02/2009 : 10:37:31  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
Pa dobro, ne bi bilo loše da se uvede i opcija "super vitrina", gde bi svaki prodavac mogao da postavi po jedan strip, koji bi bio na vrhu, ostale bi mogao stavljati gde hoce.
Ali, kad gledam aukcije, obicno odem na pretraživanje i ukucam ime prodavca koji me interesuje i pogledam sve njegove aukcije, a tako rade mnogi.
Sad što se tice renomea, naravno da renomirani prodavci lakše prodaju svoje stripove, a verujem da bi ih prodali i da ih ne stavljaju u vitrinu, nego ovi malo slabiji, ali tako je to, ko ima bolje stripove, bolje i proda.
Sve u svemu, svaki strip nade svog kupca, tako da se ne treba previde uzbudivati oko ovoga!
I na kraju samo da napomenem da sdragan nije neuki moler, nego je covek KV Moler! :P :-) :D

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 09/02/2009 : 11:06:13  Show Profile Show Extended Profile  Send masni a Private Message
niko mi nije odgovorio koliko je vetrina skuplja od obicnih stripova?

Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens
Go to Top of Page

Collector
Junior Member

Serbia
338 Posts

Member since 12/06/2007

Posted - 09/02/2009 : 11:15:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Collector a Private Message
quote:
Originally posted by masni

niko mi nije odgovorio koliko je vetrina skuplja od obicnih stripova?

Idi na aukcije pa lepo procitaj.......
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 09/02/2009 : 12:11:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
quote:
< renky > Izrekao si jednu odlicnu recenicu :"Ovo je forum"...
JA upravo sa tog gledista reagujem kao ravnopravan clan sa svima ovde...imam svoje misljenje i zelim ga podeliti sa svima...prihvatam i kritike i pohvale, pa to je smisao foruma...rasprava i repliciranje sa jednim jedinim oruzije....recima!

Vidi, da neke stvari razjasnimo, ne koristim vitrinu tako da se nisam osjeca prozvanim. Odgovorija sam na tvoje pitanje, jer si u svom postu tražija mišljenje ostalih. Ja sam napisa moj slucaj i obrazložija zašto kod mene ( kao kupca ) vitrina ima efekta. Dakle listam samo vitrinu, ma koliko god stranica imala, a ostale aukcije gledam po predmetima ili prodavacima.
Nemam baš nekih stripova koji bi dostigli cijenu koja bi mi bila isplativa za korištenje vitrine niti prodajem stripove koje "moram" prodati. Sasvim mi je svejedno hoce li se i kad ce se prodati. Dakle kao prodavacu su mi dovoljne obicne aukcije. Kad buden ima nešto specijalno onda cu koristiti vitrinu.
A pitanje je bilo o "smislu vitrine".
Ono što je i meni malo zasmetalo a Marku, s razlogom, više je što ti nakon mog i njegovog posta kažeš da si ocekuva dublju i pošteniju raspravu. Mislim da je tu nasta nesporazum. Po meni, samo si se nespretno izrazija... Marko se osjetija prozvan za nepoštenje i malverzaciju i s pravom je reagira. A i ti ili ja bi isto tako reagirali na optužbe da smo vlasnici sajta.
U krajnjem slucaju, u "njegovoj kuci" on odreduje pravila.
Eto to je pod "ovo je forum"...

Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 09/02/2009 : 13:26:28  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
quote:
Ne, nego sam te pitao što bi ti napravio u onom "moler slucaju".

Ovo je off topic pianje ali ajde da probam odgovoriti...

Ne znam sta bih ti tacno rekao u vezi tog slucaja... napisao si nesto sto se ne moze desiti :

Recimo da si moler i da dobro radiš, recimo da imaš par gradevinskih firmi koje ti daju i previše posla, da jedva možeš obaviti sitne poslove za obicne gradane. I sad pretpostavimo da ti dode netko i predloži da uvjetuješ velikim gradevinskim firmama s kojima suraduješ da ceš obojati najviše 10 stanova mjesecno, jer želiš da imati vremena i za "male" poslice. Što bi mu ti rekao?

Ali ovako ugrubo kada vec moram odgovoriti...sasvim sigurno bih zanemario male poslove i radio velike...iako ja licno nikada ne preuzimam previse posla kojeg nisam u stanju stici da uradim kako ne bih imao neprijatnih situacija sa poslodavcima...

Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000