Author |
Topic |
nika331
Senior Member
Croatia
1375 Posts
Member since 13/10/2006 |
|
tony starks
Average Member
South Sandwich Islands
833 Posts
Member since 21/10/2003 |
Posted - 09/02/2009 : 13:59:05
|
fakat mi nije jasno zasto drugi izdavaci, naravno ne svi (od nekih bi bilo stvarno previse ocekivati, mislim prvenstveno na ove bracke, familijarne), glume jebene ignorante glede doniranja ikakvih, makar simbolicnih nagrada? kao da se njih to ne tice? kao da je ovo 'privatni' izbor interesne skupine oko jednog izdavaca koji je ujedno i organizator izbora? s njihovom ignorancijom kao i da jest. mislim, stvarno... jos samo treba da marko pocne crtat i pisat stripove i to ce biti to:))) nacrtao, napisao, izdao, promovirao na vlastitom sajtu, procitao, glasao na izboru za strip godine i dobio prvu nagradu. i za strip i za glasanje. LOLCINA |
(Homer to Marge): I didn't lie!!I was writing fiction with my mouth!! >>The best cartoon niggas was Tom and Jerry, man.<< Ghostface |
|
|
kapetan
New Member
Croatia
202 Posts
Member since 28/09/2004 |
|
cibalia
Senior Member
Sierra Leone
1699 Posts
Member since 14/11/2008 |
Posted - 09/02/2009 : 13:59:21
|
Cestitke svim dobitnicima, posebno Texu, Brucu i Ultrasu. Ja cekam 2010. P.S. Da nismo ovako odlucili ja bih dobio! Buhuhuhuhuhuh! |
U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice... |
Edited by - cibalia on 09/02/2009 14:00:07 |
|
|
degman
Advanced Member
Germany
5797 Posts
Member since 23/03/2003 |
|
Collector
Junior Member
Serbia
338 Posts
Member since 12/06/2007 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29375 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 09/02/2009 : 14:09:00
|
quote: Originally posted by tony starks
fakat mi nije jasno zasto drugi izdavaci, naravno ne svi (od nekih bi bilo stvarno previse ocekivati, mislim prvenstveno na ove bracke, familijarne), glume jebene ignorante glede doniranja ikakvih, makar simbolicnih nagrada? kao da se njih to ne tice? kao da je ovo 'privatni' izbor interesne skupine oko jednog izdavaca koji je ujedno i organizator izbora? s njihovom ignorancijom kao i da jest. mislim, stvarno... jos samo treba da marko pocne crtat i pisat stripove i to ce biti to:))) nacrtao, napisao, izdao, promovirao na vlastitom sajtu, procitao, glasao na izboru za strip godine i dobio prvu nagradu. i za strip i za glasanje. LOLCINA
Jednom sam pitao ostale kolege da nesto doniraju, ali vise necu. Ispada kao da molim nesto za sebe, a ne za ostale, a to mi ne treba. Najlakse mi je dati svoja izdanja i onda sam miran. |
Trouble will find me |
|
|
zo
Average Member
Bosnia and Herzegovina
619 Posts
Member since 10/01/2008 |
|
ozasloscena_sovuljaga
Junior Member
420 Posts
Member since 11/10/2005 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 09/02/2009 : 14:37:57
|
Svaka cast, i nagradama i markosu... Cestitke dobitnicima! Nagrade su bile odlicne, što ceš vece nagrade od para i stripova! |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
Edited by - DeeCay on 09/02/2009 14:38:23 |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29375 Posts
Posted - 09/02/2009 : 14:42:46
|
quote: Originally posted by DeeCay
Svaka cast, i nagradama i markosu... Cestitke dobitnicima! Nagrade su bile odlicne, što ceš vece nagrade od para i stripova!
Hm, mozda nisam bio dovoljno jasan: poklon bon od 150kn/20 eura koji se moze potrositi na kupovinu fibrinih izdanja, dakle, ne dobijes novac nego izaberes izdanja po volji u iznosu od 150 kn. |
Trouble will find me |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 09/02/2009 : 14:44:22
|
quote: Originally posted by nika331
77
Hvala nika331 Hvala i Markosu. Nisam jos uzeo Alvar Mayora od onoga sto sam hteo.Evo sad prilike |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 09/02/2009 : 14:49:06
|
quote: Originally posted by Markos
Svaka cast, i nagradama i markosu... Cestitke dobitnicima! Nagrade su bile odlicne, što ceš vece nagrade od para i stripova!
Hm, mozda nisam bio dovoljno jasan: poklon bon od 150kn/20 eura koji se moze potrositi na kupovinu fibrinih izdanja, dakle, ne dobijes novac nego izaberes izdanja po volji u iznosu od 150 kn.
Ide mi prijatelj za neki dan u BG(Darkwood).Zna se odlicno i sa Goranom i Slobom. Kako da objasni Goranu ili Slobi da sam ja taj za koga treba da uzme Alvara broj 1 a ja cu sam da uzmem drugi broj? Inace,na igrama na srecu nikad nista - ovo je prvi put. Kladionicu tu ne racunam,tu se ne radi o sreci vec o muckama. |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 09/02/2009 : 14:58:57
|
quote: Originally posted by cibalia
Cestitke svim dobitnicima, posebno Texu, Brucu i Ultrasu. Ja cekam 2010. P.S. Da nismo ovako odlucili ja bih dobio! Buhuhuhuhuhuh!
Nagrada je otisla u prave ruke Samo jos za Alvare i Che nisam uspeo da obezbedim novac iz ove Fibrine ture gde me je bas dosta interesovalo. Sad ce biti lakse Hvala,da mi se vrati opet 2010. Ovaj,da ti se vrati |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29375 Posts
Posted - 09/02/2009 : 15:02:04
|
quote: Originally posted by Tex Willer
Hm, mozda nisam bio dovoljno jasan: poklon bon od 150kn/20 eura koji se moze potrositi na kupovinu fibrinih izdanja, dakle, ne dobijes novac nego izaberes izdanja po volji u iznosu od 150 kn.
Ide mi prijatelj za neki dan u BG(Darkwood).Zna se odlicno i sa Goranom i Slobom. Kako da objasni Goranu ili Slobi da sam ja taj za koga treba da uzme Alvara broj 1 a ja cu sam da uzmem drugi broj? Inace,na igrama na srecu nikad nista - ovo je prvi put. Kladionicu tu ne racunam,tu se ne radi o sreci vec o muckama.
javi se Slobi/Goranu i dogovori se s njim |
Trouble will find me |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 09/02/2009 : 15:05:45
|
javi se Slobi/Goranu i dogovori se s njim
Dogovoreno. Hvala Sve je i krenulo od Trilla(SB),pa evo i nagrade za to |
|
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
|
Digging Bill
Junior Member
Croatia
419 Posts
Member since 29/06/2004 |
Posted - 09/02/2009 : 17:03:21
|
Vau, zakon!!! Hvala corto Hvala Markose Jupiiii!!!! |
I sometimes even tried to catch her, but never even caught her name |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 09/02/2009 : 17:10:00
|
Aha... Eto, sad je jasnije i onima kojima baš i nije bilo jasno. Ili koji nisu citali dovoljno pažljivo. Svejedno, dobra igra... |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 09/02/2009 : 17:18:59
|
quote: Originally posted by tony starks
fakat mi nije jasno zasto drugi izdavaci, naravno ne svi (od nekih bi bilo stvarno previse ocekivati, mislim prvenstveno na ove bracke, familijarne), glume jebene ignorante glede doniranja ikakvih, makar simbolicnih nagrada? kao da se njih to ne tice? kao da je ovo 'privatni' izbor interesne skupine oko jednog izdavaca koji je ujedno i organizator izbora? s njihovom ignorancijom kao i da jest. mislim, stvarno... jos samo treba da marko pocne crtat i pisat stripove i to ce biti to:))) nacrtao, napisao, izdao, promovirao na vlastitom sajtu, procitao, glasao na izboru za strip godine i dobio prvu nagradu. i za strip i za glasanje. LOLCINA
Predpostavljajuci da ovdje mislis i na Libellus, stoga i odgovaram... Libellus nikad ne glumi nikakvog ignoranta i mislim da smo barem nesto u domacoj strip sceni ucinili, pokrenuli, i da to jos uvijek cinimo, i da na razne nacine dajemo do znanja koliko nam strip znaci i koliko smo spremni za njega uciniti. Ne zbog toga da bi nam bilo tko dao nekakvu nagradu, postovanje, priznanje, tapsao po ramenu hvaleci nas na sva usta, vec iskljucivo zbog toga sto tako zelimo i sto volimo taj "jebeni" strip. Toliko o "zajednickim interesima" koji se "kao nas ne ticu"...
A sto se tice donacija, Libellus na razne nacine godisnje donira i donirat ce poprilican broj izdanja, ponajvise djeci, no to ne cinimo da bi se o tome pisalo i pricalo, pa tako mnogi ni ne znaju... S druge strane svaka akcija koja se organizirala i trazila se izdanja, Libellus je sudjelovao u tome. Osim prosle godine upravo za ovaj "oscar", kada sam ja nenamjerno propustio na vrijeme javiti da bi sudjelovali u tome. I o tome smo tada pisali i pojasnili. Ove godine Marko nije nista spominjao, barem ne meni, a ja na to nisam ni mislio. Krajem prosle i pocetkom ove godine imao sam i imam puno bitnijih stvari koje uzimaju svu moju pozornost. A ako se smatra da bi bila dobra ili barem zanimljiva podrska i drugih izdavaca, mislim da im se moze i treba poslati mail.
Isto tako Libellus je na ovom forumu, s ciljem veceg druzenja i zabave, u dva navrata organizirao nogometno tipovanje ciji su pobjednici nagradjivani Libellus izdanjima. Ove godine to nismo napravili zbog nedostatka vremena... A kako smo sve sami osmislili, organizirali naravno da smo i dali nasa izdanja, i nismo se pitali ni jednog trena zasto neki drugi izdavac ne napravi nesto slicno... ili mozda netko misli kako je dati izdanja za nagrade za ovaj "oscar" na ovom forumu "vece djelo" nego dati ih za igru koja je bila isto na ovom forumu?
A sto se tice samog "oscara", par stvari sam rekao i Marku jos prije, kod prvog izbora, a to je da bi bilo bolje pozvati izdavace da sudjeluju u kreiranju oscara, nacina prezentacije i slicno, pa onda i oni imaju vise motivacije sudjelovati u tome, ne ih samo pozvati na donaciju, vec na sudjelovanje u punom smislu rijeci. To je samo moje misljenje, i to nikad nije bio uvjet Libellusa za nagrade, niti ce biti, samo smatram da bi se mozda i neki drugi izdavaci aktivnije angazirali ako bi ih se vise ukljucilo u cijeli izbor, ako je on znacajan onda to ima smisla. Kao sto mislim da znas vec je se pisalo o nedostacima ovog "oscara", odnosno ovakve vrste izbora s dvije kategorije... itd.
Stripovi.com je organizator "oscara", i to je super, no na organizatoru je da osigura nagrade, a to moze ucinti na nacin: a) dati samo vlastita izdanja, ne ukljucivsi druge izdavace (cime se povlaci onda ovakva rasprava) b) pozvati druge izdavace na sudjelovanje u nagradama i ovisno o odazivu podjeliti nagrade Uobicajeno je da organizatori traze donacije a ne da donatori traze organizatore.
Kad je se trebalo donirati novca za ovu stranicu Marko je isto tako napisao javni poziv za donaciju, i onaj tko je mogao dao je koliko je mogao i pripomogao smanjenju ukupnih troskova koje je stranica imala. Trebamo li onda sad po automatizmu i dalje uplatiti nesto iako on to ne trazi i mozda ne treba ili ne zeli? A moj interes za ovom stranicom nije nista manji nego je i tada bio.
Koliko mi je poznato ni Oscar u Hollywoodu nije "one man show", a ni neki drugi izbori u kojima sudjeluje publika (citatelji). No svatko ima pravo odabrati da to bude one man show ali onda je neukusno pricati o ignoraciji drugih izdavaca.
Siguran sam da nas Marko nije namjerno izostavio obavjestiti o nagradama, vjerojatno je ili zaboravio u slijedu svih obaveza koje i on sam ima ili odlucio ove godine to drukcije napraviti, ali ne zelim da ispadne kako mi nesto ignoriramo, sto apsolutno nije tocno i nema veze s istinom. Nikome se ne namecemo, svima stojimo na raspolaganju.
|
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
|
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 09/02/2009 : 17:19:26
|
Hvala Archyju Takode i Markosu Hvala i cibaliji na cestitkama Takode cestitam svim ostalim na osvojenim nagradama A onima koji nisu ništa osvojili više srece sledeci put
Ja cu nagradu podici u Darkwood.
|
|
|
Ultras
Advanced Member
Serbia
10048 Posts
Member since 17/10/2008 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29375 Posts
Posted - 09/02/2009 : 17:32:26
|
Kao sto rekoh, pozvao sam ostale izdavace prosle godine, pa sam imao osjecaj kad da molim nesto za sebe, vecina uopce nije ni odgovorila. Zato sam ove godine odlucio godine ne zvati nikoga, nego tko se javi, javi. Dakle, ne zelim prozivati nikoga, niti ikome ista predbacujem, pogotovo ne Libellusu. Jednostavno, ne zelim nikoga moliti.
|
Trouble will find me |
|
|
Ultras
Advanced Member
Serbia
10048 Posts
Member since 17/10/2008 |
|
Topic |
|