forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 selekcija kupaca i ponude kod interneta
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Author Previous Topic Topic Next Topic  

sigismundus
Senior Member

Slovenia
1043 Posts

Member since 08/07/2002

Posted - 15/02/2009 : 20:44:54  Show Profile Show Extended Profile  Send sigismundus a Private Message
ovog puta cu si dozvoliti malo spekulacije
potkrepljeno mojim dugogodišnjim iskustvima porucivanjem iz inostranstva

govorim o nacinima kojima prodavaci selekcioniraju i motiviraju svoje kupce

dajmo, za pocetak
znate, kako su rasporedjeni proizvodi u trgovinama
za prvih par koraka, kad se kupac još nije navikao, da je postao kupac, na policama su nevažni proizvodi
prodavaci tacno znaju, koje proizvode da stave na vrhnje police, koje na donje
i po markama i po cenama
baš oni najeftiniji i najbolji obicno so malo prikriveni
njih mora kupac, koji zna šta traži, sam potražiti
zna se, gdje je mleko, gdje kruh
a kad se na kraju snadjete kod blagajne, deca ce vam vec zahtijevati slatkiše, koji su tamo
kad vec
moraju cekati
no, vratimo se stripovima
mail ordering
svaka velika internet kuca ima dobro razradjen sistem kupaca i prodaje
znate vec sami, kad kliknete odredjeni proizvod, pored cete naci opasku, ljudi koji su kupili to, kupili su i to
jednostavno
ali svaki put, kad kliknete odredjeni proizvod, prodavac ce to zabeležiti kao vaš interes
ako kliknete više puta, a ne porucite. interes je još veci znaci cena
sledi individualan pristup ili bolje pristup odredjenoj ciljnoj publiki, koju racunar sam radi potem odredjenog algoritmickog programa
i poslace ponudu svim onima, koji su razmišljali o kupovini stripa ili recimo filma
proizvod je snižen, znaci ta ponuda ide samo njima
evo, snižena je prva, druga i treca sezona
cetvrta nije
kupac recimo onda, posle malo razmišljanja porucuje prve dve sezone
i zadovoljan je, kad odluci, posle par dana, kad je vec primio pošiljku, da poruci još dve, odkrije, da su poskupele
poskupele kod onog, koji je kupio prvi deo narudžbe, naravno to je
opet program prodaje ciljnoj publiki
verujte mi, kad kupac vec ima prve dve sezone, kupice još dvije
mada po višoj ceni
i ljutice se samo na sebe, zašto nije kupio više prvi put
nece ni znati, da je bio izigran

to je jedan nacin

drugi je nacin, traženje kupaca, koji nisu vec dugo porucivali
recimo, racunar prokuži, da je neko bio srazmerno dobar kupac prije par godina, ali da vec dve, tri godine nije ništa porucio
evo, dajmo mu ponudu
specijalno za njega i njemu slicne
super sniženje
ma, petdeset posto
prilika, koja se nece ponoviti, naglašeno je
istodobno takvih popusta ne nudi se drugim, stalnim kupcima
i naravno, covek pade na fintu
i poruci
a ako ne poruci, firma ce mu vec pripremiti novo iznenadjenje

obicno se to oznacava kao posebna internetna ponuda, ponuda kupcima, koji podržavaju firmu, i koji zaslužuju, da budu nagradjeni
to znaci, kako kažu, da iste ponude oni ne nude u casopisnim oglasima i trgovinama, jer bi inace bankrotirali
jer oni prodaji vama imaju deficit
toliko, da znate

kako proveravati te stvari
pa, ja jih proveravam putem razlicitih kompjutera, razlicitih e-mailova, frendova, sa kojim izmenjujem informacije
i vjerujte, kat tad smo zapanjeni
naravno, mnogo pomaže poznavanje stvarnih cena
kod nekih proizvoda umjetno se nabijaju cene, pa onda umjetno snižuju, i na kraju kupuješ za isti novac, a ujedno imaš ugodan osjecaj, da si profitirao 20 ili 30%

znaci, bilo kada udarite tastaturu i na racunaru pogledate odredjeni proizvod, vec ste manipulisani
vec ste žrtveno jagnje, koje ce prije ili kasnije privesti mesaru
na zakol
znaci, najebemo u svakom slucaju :((

no, šta kažete na to...

Edited by - sigismundus on 15/02/2009 21:14:14

vope
Senior Member

Montenegro
2967 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 15/02/2009 : 20:48:50  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message
Stari ko te to naljutio?

...
Go to Top of Page

sigismundus
Senior Member

Slovenia
1043 Posts

Member since 08/07/2002

Posted - 15/02/2009 : 20:52:08  Show Profile Show Extended Profile  Send sigismundus a Private Message
ej, prijatelju
samo sam malo analizirao svoje porudžbine
i video, kako sam pao na fintu
nije ovo loše za razmišljanje
nekad, prije šta znam godinu ili dvije, sam stavio na filmove link, kojim se bira popuste za filmove, i preporucuje šta napraviti
jedini odgovor, koji sam dobio bio je, da se filmove presnimava ali ne kupuje
a ja ludak, kupujem nove filmove :(
vope, ovo je samo pokusna edukacija nas potrošaca i pokušaj, da skužimo koliko smo manipulisani

budi dobro, frende :))

Edited by - sigismundus on 15/02/2009 20:54:11
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22318 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 15/02/2009 : 20:56:04  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message

pa...mislim da si u pravu
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 15/02/2009 : 21:58:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message
Haha, imam i ja u kuhinji ovakvu istu sliku na zidu, a gore piše: Samo vidjeti sam htjeo šta radiš
Sve što je jeftinije u trgovini ti je na donjoj polici npr. keksi i ostalo i npr. velika pakovanja npr. smrznute hrane su ti isto jeftinije, a sve što vidiš kod kase, kad platiš bez veze je, ali ljudi tamo najviše uzimaju. Znaš kako kažu, pun voz proizvoda, a prazan novcanik, tako i glava, kad izlaziš.

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!

Edited by - Risar_69 on 15/02/2009 22:03:47
Go to Top of Page

sigismundus
Senior Member

Slovenia
1043 Posts

Member since 08/07/2002

Posted - 15/02/2009 : 22:11:23  Show Profile Show Extended Profile  Send sigismundus a Private Message
mali rezime

baš, ovaj trenutak, kad porucujete internetom od vaše firme, neko porucuje iste proizvode po nižoj ceni, jer ga je racunar uvrstio u publiku, kojoj treba malo više motivacije, ili ste prijašnjom kupnjom ispunili odredjena ocekivanja firme i uletili u napred pripremljenu klopku

Edited by - sigismundus on 15/02/2009 22:12:08
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 15/02/2009 : 23:16:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
Jedi ima snažnu volju i ne pada na trikove. Znam šta hocu, znam šta koliko vrijedi (ako ne znam, dobro se raspitam), kupujem po niskim cijenama a kod stripova mi je recenica vodilja: Ako mi se to ne svidi, mogu li to prodati po toj cijeni ili cak malo vecoj? Oduvijek sam znao kupiti jeftine i dobre stvari. Da imam više novca, vjerovatno na to sve ne bih ni obracao pažnju, ali ovako moram. Radim u trgovini pa tako kao kupac uvijek vidim i gornju i donju policu i ono skriveno iza, a ako je nešto previše skupo, javlja se moje nepogrešivo 14-to culo koje vice "Ne kupuj!".
Uglavnom, mene je teško zajebati, a ako netko i uspije, ja vec nekako izravnam stvari...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 17/02/2009 : 08:20:16  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message
u principu to je ista fora kao s dvd-ima na kioscima - poceli su sa 29 kn da bi nakraju završili na prosjecno 60 kn - i to jednostruke verzije bez obzira kakve bile zapravo u ponudi - navuku te na kiosk i vecina ljudi ni ne skuži da stvar platiš skuplje nego li u trgovini - jer to je specijalna kiosk ponuda - a u stvari prevara...
što se tice online trgovine - sve je stvar cekanja - na to sam naucio - cesto pregledavam neke stvari ali uzmem samo kad je popust - i onda te u principu ne zajebu - kupiš ono što si naumio kupiti samo biraš pravi trenutak - i ne jurim s ostalim sezonama - imam prve 4 looney tunes golden kolekcije jer su bile dve za cijenu jedne - 5 i 6 su još uvijek svaka po 50$ i ne pada mi napamet uzeti - ima takvih x primjera - u principu dobar dio krivice leži na samom kupcu i njegovoj impulzivnosti - timing je ono bitno - rijetko kada ce ti se desiti da stvarno izgubiš predmet cekajuci
Go to Top of Page

sigismundus
Senior Member

Slovenia
1043 Posts

Member since 08/07/2002

Posted - 17/02/2009 : 12:15:25  Show Profile Show Extended Profile  Send sigismundus a Private Message
jes, jes

a ovog puta imam i ja nešto za tebe

baby looney tunes, prva dva seta
za tvoje dražesne male, djevojcice :))

uzgred, da, imaš pravo
kad je u sloveniji poceo izlaziti hitchkock, sa novinama,
bio je nekako tri puta skuplji, da ga kupim u engleskoj :((

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 17/02/2009 : 12:24:49  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message
quote:
Originally posted by sigismundus

jes, jes

a ovog puta imam i ja nešto za tebe

baby looney tunes, prva dva seta
za tvoje dražesne male, djevojcice :))

uzgred, da, imaš pravo
kad je u sloveniji poceo izlaziti hitchkock, sa novinama,
bio je nekako tri puta skuplji, da ga kupim u engleskoj :((

e super hvala ti puno
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 18/02/2009 : 17:17:44  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message
quote:

ovog puta cu si dozvoliti malo spekulacije
potkrepljeno mojim dugogodišnjim iskustvima porucivanjem iz inostranstva

govorim o nacinima kojima prodavaci selekcioniraju i motiviraju svoje kupce

dajmo, za pocetak
znate, kako su rasporedjeni proizvodi u trgovinama
za prvih par koraka, kad se kupac još nije navikao, da je postao kupac, na policama su nevažni proizvodi
prodavaci tacno znaju, koje proizvode da stave na vrhnje police, koje na donje
i po markama i po cenama
baš oni najeftiniji i najbolji obicno so malo prikriveni
njih mora kupac, koji zna šta traži, sam potražiti
zna se, gdje je mleko, gdje kruh
a kad se na kraju snadjete kod blagajne, deca ce vam vec zahtijevati slatkiše, koji su tamo
kad vec
moraju cekati
no, vratimo se stripovima
mail ordering
svaka velika internet kuca ima dobro razradjen sistem kupaca i prodaje
znate vec sami, kad kliknete odredjeni proizvod, pored cete naci opasku, ljudi koji su kupili to, kupili su i to
jednostavno
ali svaki put, kad kliknete odredjeni proizvod, prodavac ce to zabeležiti kao vaš interes
ako kliknete više puta, a ne porucite. interes je još veci znaci cena
sledi individualan pristup ili bolje pristup odredjenoj ciljnoj publiki, koju racunar sam radi potem odredjenog algoritmickog programa
i poslace ponudu svim onima, koji su razmišljali o kupovini stripa ili recimo filma
proizvod je snižen, znaci ta ponuda ide samo njima
evo, snižena je prva, druga i treca sezona
cetvrta nije
kupac recimo onda, posle malo razmišljanja porucuje prve dve sezone
i zadovoljan je, kad odluci, posle par dana, kad je vec primio pošiljku, da poruci još dve, odkrije, da su poskupele
poskupele kod onog, koji je kupio prvi deo narudžbe, naravno to je
opet program prodaje ciljnoj publiki
verujte mi, kad kupac vec ima prve dve sezone, kupice još dvije
mada po višoj ceni
i ljutice se samo na sebe, zašto nije kupio više prvi put
nece ni znati, da je bio izigran

to je jedan nacin

drugi je nacin, traženje kupaca, koji nisu vec dugo porucivali
recimo, racunar prokuži, da je neko bio srazmerno dobar kupac prije par godina, ali da vec dve, tri godine nije ništa porucio
evo, dajmo mu ponudu
specijalno za njega i njemu slicne
super sniženje
ma, petdeset posto
prilika, koja se nece ponoviti, naglašeno je
istodobno takvih popusta ne nudi se drugim, stalnim kupcima
i naravno, covek pade na fintu
i poruci
a ako ne poruci, firma ce mu vec pripremiti novo iznenadjenje

obicno se to oznacava kao posebna internetna ponuda, ponuda kupcima, koji podržavaju firmu, i koji zaslužuju, da budu nagradjeni
to znaci, kako kažu, da iste ponude oni ne nude u casopisnim oglasima i trgovinama, jer bi inace bankrotirali
jer oni prodaji vama imaju deficit
toliko, da znate

kako proveravati te stvari
pa, ja jih proveravam putem razlicitih kompjutera, razlicitih e-mailova, frendova, sa kojim izmenjujem informacije
i vjerujte, kat tad smo zapanjeni
naravno, mnogo pomaže poznavanje stvarnih cena
kod nekih proizvoda umjetno se nabijaju cene, pa onda umjetno snižuju, i na kraju kupuješ za isti novac, a ujedno imaš ugodan osjecaj, da si profitirao 20 ili 30%

znaci, bilo kada udarite tastaturu i na racunaru pogledate odredjeni proizvod, vec ste manipulisani
vec ste žrtveno jagnje, koje ce prije ili kasnije privesti mesaru
na zakol
znaci, najebemo u svakom slucaju :((

no, šta kažete na to...

Da li možeš ukratko da nam prepricaš ovo...
Go to Top of Page

Archy
stripovi.com suradnik

Croatia
1448 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 18/02/2009 : 17:31:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Archy a Private Message
Ajoj, loool

Baš sam se odvalio :-))

No sikiriki
Go to Top of Page

sigismundus
Senior Member

Slovenia
1043 Posts

Member since 08/07/2002

Posted - 25/02/2009 : 12:25:00  Show Profile Show Extended Profile  Send sigismundus a Private Message
da prepricam?
meni se sve cisto, kristalno jasno
no da dodam najnoviji primjer

firma milehigh comics
zgodna firma,
uvjek sam cenio vlasnika chucka
tako, vec trideset godina
no, na e-mail, koji ne koristim
dobio sam ponudu za 30 % sniženje za stare stripove
dok na mail, koji redovno koristim, ta mi ponuda nije stigla
doduše, može se još desiti, da stigne sa zakašnjenjem
ali sve mi se cini, da mi chuck nudi popust, da bi me ponovo uvukao u igru
jer sa neaktivnog e-maila nisam porucio vec sigurno tri godine...
prosudite sami
a obzirom, da sam dao konkretne podatke, možete
i sami proveriti...
:))

Edited by - sigismundus on 25/02/2009 12:27:24
Go to Top of Page

Katar
Starting Member

Croatia
19 Posts

Member since 02/03/2008

Posted - 25/02/2009 : 12:56:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Katar a Private Message
Vrlo slicnu foru koristi Amazon.com (co.uk/de itd...)

Ako im pristupas sa compa na kojem oni imaju svoje cookies (kada si registriran kod njih - a koje je teze ubiti no korov u vrtu), prikazu ti jednu cijenu - no ako pristupas sa skroz svjezeg kompa, na nekim stvarima zamijetit ces laganu razliku u cijeni... Nije ovih 30% odozgora, ali je tamo...
Go to Top of Page

sigismundus
Senior Member

Slovenia
1043 Posts

Member since 08/07/2002

Posted - 25/02/2009 : 23:51:44  Show Profile Show Extended Profile  Send sigismundus a Private Message
eh, konacno, da me neko uzima ozbiljno :))

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 26/02/2009 : 09:13:27  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message
quote:

eh, konacno, da me neko uzima ozbiljno :))

znaš kakvi su ljudi - dok se sami ne opeku:)
inace za amazon nisam znao - uvijek pristupam sa najmanje 2 razlicita stroja - a i imam frenda koji dosta uzima od tamo - nikad nismo uocili diferencijaciju cijena
Go to Top of Page

ordell
Senior Member

Slovenia
1899 Posts

Member since 20/08/2006

Posted - 26/02/2009 : 09:53:29  Show Profile Show Extended Profile  Send ordell a Private Message
Ovo je slicno;

Nema amazon veze sa tim, nego 20th century fox---

Naime, Mary Tyler Moore show je što se mene tice, jedan od najboljih, ako ne i najbolji sit-com u povijesti televizije. Ko to nije gledao, puno je propustio:))

A sad..

http://www.amazon.com/Mary-Tyler-Moore-Show-Complete/dp/B001RIYVYK/ref=pd_bbs_sr_1?ie=UTF8&s=dvd&qid=1235637618&sr=8-1

i dobar komentar:

"Fox is testing it's ability to cheat the consumer. They want to see how many fools are out there. They have released the first four seasons and now are holding the remaining seasons hostage. They believe that you will re-buy everything you already bought, to get those remaining seasons. DON'T DO IT!!

If you buy this set - whether or not you own the first four seasons - you will be telling not only Fox, but all studios, that they can trick you into buying a few seasons and then make you buy them all over again to get the remaining seasons. This will happen with every show. "
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000