forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Dajte sansu novima...
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

cibalia
Senior Member

Sierra Leone
1699 Posts

Member since 14/11/2008

Posted - 16/02/2009 : 13:38:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit cibalia's Homepage  Send cibalia a Private Message
Ovakvih topika je sigurno bilo hrpa. Pa ja vas pozivam da proširite horizonte! Novim Bonellijevim likovima!

1. Magico Vento - iako ga dosta ljudi kupuje, postavlje se pitanje zašto još ni jedna knjiga nije rasprodana. Ja sam zasad primjetio jedno 20. ljudi na forumu koi ga sto posto nisu kušali, ali bi im se svidio...
Vec je dosegao popularnost, ali još ga treba promovirati. MV je trenutno najbolje od Bonellia što izlazi kod nas. Nije mini-serijal, ali je umjetnost i po. Nema loše epizode. Odlican je, ima kontinuitet, sistematiku, dobro prikazuje indijance... Crtaci. Frisenda, Ortiz, Parlov, Roi, Piccato su najbolji od njih po meni, a najgori su B & R... 10/10

2. Demian - ovo je za Dylanovce. Scenarist je Ruju. Podsjeca na Nicka Raidera, ali ovdje se radnja odvijau Marseju i Demian je pripadnik nekog tajnog društva. Posljedni cevalier. Naslovnice radi Alessandro dok je glavni crtac u timu Piccato. Odlican strip koji ce vas zabavit.8/10

3. Bred Baron - VC ga je pokrenuo i postigao pun pogodak. Brad je odlican lik, iako je mini-serijal kao Demian ima dosta zanimljivu radnju. Ima još nešto. Jeftino kiosk izdanje iako je tromjesecno. SF nije moj žanr, ali ovaj mi se strip svidio kao i NN. 8/10

Ovi novi Bonellii imaju kvalitetu. Svakako vam ih preporucujem, ali to ne znaci odustajanje od starih vrijednosti. MV ce vas potpuno zadovoljiti. Demian i Brad su odlicni stripovi, ali stvarno zavisi od pojedinca oce li mu se svidjeti strip. Nema sanse da vam se MV ne svidi.

U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice...

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 16/02/2009 : 13:56:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
Ja bih probao Magicnog, ali to bi onda znacilo da ga uzimam od Libelusa, za to nazalost nemam sredstva u ovom trenutku. Kada je nesrecna Sfera krenula u poduhvat izdavanja, mislio sam da ima nade, i da bih retroaktivno uzeo i Sistemova izdanja, medjutim nista.

Citajuci postove ostalih forumasa stekao sam utisak da bi mi Magicni mnogo bolje legao nego Zagor ili Tex, tako da kad se pruzi prilika, svakako je on sledeci na listi za probanje novog u Boneliju.

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7806 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 16/02/2009 : 14:04:03  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
od ta tri, jedino bi me MV privukao, a ostala dva nemam uopše želju niti da prelistam...

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4741 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 16/02/2009 : 14:04:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message
I ja bih rado kupovao Libelius izdanja,i Magicnog,i MArtina i ostale,a para imam za jednu knjigun mesecno!

Mozda bih uzimao Magicnog,ali je vex kod 20.broja skoro,tako da mi je malo glupo

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 16/02/2009 : 14:05:14  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message
quote:
Originally posted by cibalia

Ovakvih topika je sigurno bilo hrpa. Pa ja vas pozivam da proširite horizonte! Novim Bonellijevim likovima!

1. Magico Vento - iako ga dosta ljudi kupuje, postavlje se pitanje zašto još ni jedna knjiga nije rasprodana. Ja sam zasad primjetio jedno 20. ljudi na forumu koi ga sto posto nisu kušali, ali bi im se svidio...
Vec je dosegao popularnost, ali još ga treba promovirati. MV je trenutno najbolje od Bonellia što izlazi kod nas. Nije mini-serijal, ali je umjetnost i po. Nema loše epizode. Odlican je, ima kontinuitet, sistematiku, dobro prikazuje indijance... Crtaci. Frisenda, Ortiz, Parlov, Roi, Piccato su najbolji od njih po meni, a najgori su B & R... 10/10

2. Demian - ovo je za Dylanovce. Scenarist je Ruju. Podsjeca na Nicka Raidera, ali ovdje se radnja odvijau Marseju i Demian je pripadnik nekog tajnog društva. Posljedni cevalier. Naslovnice radi Alessandro dok je glavni crtac u timu Piccato. Odlican strip koji ce vas zabavit.8/10

3. Bred Baron - VC ga je pokrenuo i postigao pun pogodak. Brad je odlican lik, iako je mini-serijal kao Demian ima dosta zanimljivu radnju. Ima još nešto. Jeftino kiosk izdanje iako je tromjesecno. SF nije moj žanr, ali ovaj mi se strip svidio kao i NN. 8/10

Ovi novi Bonellii imaju kvalitetu. Svakako vam ih preporucujem, ali to ne znaci odustajanje od starih vrijednosti. MV ce vas potpuno zadovoljiti. Demian i Brad su odlicni stripovi, ali stvarno zavisi od pojedinca oce li mu se svidjeti strip. Nema sanse da vam se MV ne svidi.

Šansa im je data,ali stvar je u tome što je ocigledno njihov kvalitet diskutabilan,zato i imaju problema sa probojem medu citaocima.
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 16/02/2009 : 14:10:18  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message
Takode važno je navesti i sledeca dva razloga koja odbijaju citaoce poput mene:
1.Magicni se polako gasi,Demian traje ograniceno ,a isto i Beron...zašto bi se vezivao za njih?
2.Bitno je reci i to da su mnogi citaoci tkz.citaoci povratnici,u prevodu ljudi koji su davno skupljali neke od junaka i razlog njihovog povratka upravo i jeste taj što su naleteli na neke od stripova tih junaka i ponovo krenuli sa kolekcionarenjem.
p.s Tebe razumem Cibalija i to što se vezuješ za nove junake,jednostavno ja citam ono na šta sam navikao i vrlo mi je teško prilagoditi se necemu novom.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 16/02/2009 : 14:11:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
Nazalost, mislim da nemas bas nekih osnova da nameces to misljenje, jedinao ako nisi ponovo upotrebio moci svoje svemoguce statistike.

Demian i Magisni i nisu bas imali priliku da dodju do siroke publike po nekoj nizoj ceni, a Brad Barron tek debituje na ovim prostorima, i nikako ne mozes znati kakav je prijem publike posle 2 izdata broja.

Go to Top of Page

Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2456 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 16/02/2009 : 14:12:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message
Upravo tako,kako kaže profa, šansu su dobili i što se tice mene - propustili. Pogotovo sam Magicnom da šansu...a jako me razocara. Da nema loše epizode? U rangu s Zagororom i Texom? Ha, to je smišno, pa taj strip zna bit toliko...da ne kažem loš rec cu DOSADAN. A likovi tek...pa oni njegov sidekick, pa to je najgori sidekick ikad, povezanost njih dvoje je na 0, nema kemije...Ma ono, bolji mi je GordonLink od ovog.

Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 16/02/2009 : 14:17:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message
quote:
Originally posted by profesor-inz

Šansa im je data,ali stvar je u tome što je ocigledno njihov kvalitet diskutabilan,zato i imaju problema sa probojem medu citaocima.

Sansa im je data kod onih koji su procitali neko od ovih izdanja. Licno ne verujem da je neko procitao Magicnog i rekao da mu se to ne svidja, pa zbog nekvaliteta stripa nece da kupuje. Pre ce biti da su finansijski razlozi u pitanju. Voleo bih da znam koju si pricu MV procitao profesore, pa kazes da im je sansa data.
Licno, od 3 pomenuta junaka nisam sansu dao Demianu, ali ce sigurno biti i toga. Ljudi koji znaju sta je dobar strip imaju odlicne kritike o njemu. Verujem njima.

Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno!
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 16/02/2009 : 14:18:30  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message
quote:
Originally posted by Lord Vader89

Nazalost, mislim da nemas bas nekih osnova da nameces to misljenje, jedinao ako nisi ponovo upotrebio moci svoje svemoguce statistike.

Demian i Magisni i nisu bas imali priliku da dodju do siroke publike po nekoj nizoj ceni, a Brad Barron tek debituje na ovim prostorima, i nikako ne mozes znati kakav je prijem publike posle 2 izdata broja.

Lorde,izvini ali magicnog sam vidao i na kioscima u remitendi,imali smo ga i u izdanju sfere.Demiana nije bilo u Srbiji,ali Beron izlazi...koliko znam to su kratki serijali cini mi se po 18 brojeva (ispravi me ako grešim)kada ce se ljudi navici ,posle 18-og?
Ovo ne pricam zlonamerno jednostavno vecina njih koji su veliki strip fanovi uglavno nije previše oduševljena ovim junacima.
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 16/02/2009 : 14:22:42  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message
quote:
Originally posted by Kit Carson

quote:

Sansa im je data kod onih koji su procitali neko od ovih izdanja. Licno ne verujem da je neko procitao Magicnog i rekao da mu se to ne svidja, pa zbog nekvaliteta stripa nece da kupuje. Pre ce biti da su finansijski razlozi u pitanju. Voleo bih da znam koju si pricu MV procitao profesore, pa kazes da im je sansa data.
Licno, od 3 pomenuta junaka nisam sansu dao Demianu, ali ce sigurno biti i toga. Ljudi koji znaju sta je dobar strip imaju odlicne kritike o njemu. Verujem njima.

Bicu iskren,Demiana i Berona nisam ni pokušao da citam,ali sam upoznat sa izgledom tih stripova...jednostavno nisam oduševljen njima i ne želim da ulazim u tu pricu iz finansijskog ,dužine trajanja i ostalih razloga.Magicnog sam procitao par prvih epizoda,nije loše ali jednostavno nisam se oduševio toliko da bih ga kolekcionirao i to je to.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 16/02/2009 : 14:29:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by Lord Vader89

Lorde,izvini ali magicnog sam vidao i na kioscima u remitendi,imali smo ga i u izdanju sfere.Demiana nije bilo u Srbiji,ali Beron izlazi...koliko znam to su kratki serijali cini mi se po 18 brojeva (ispravi me ako grešim)kada ce se ljudi navici ,posle 18-og?
Ovo ne pricam zlonamerno jednostavno vecina njih koji su veliki strip fanovi uglavno nije previše oduševljena ovim junacima.

U pravu si za to, ali mislim da je to jednostavno losa strategija plasiranja na trziste. Da su krenuli kao VC sa sigurnim stvarima kao sto su Zagor, Dilan, Mister No, pa suptilno ubacili Magicnog, da vidis kako bi se prihvatio, kao sto su ljudi ocigledno prihvatili Dampira, Pulpa, Barrona....
Ovako su samo bacili na bum, i normalno da je bio los odziv s obzirom da ljudi nisu spremni da bacaju pare na strip koji ne poznaju. Pa ja prvi nisam kupovao Sistemovog Magicnog na kioscima upravo iz razloga sto nisam imao sredstva da experimentisem.

Go to Top of Page

Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2456 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 16/02/2009 : 14:31:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message
quote:

quote:

Virova ili ne, dao sam mu šansu na više epizoda i jednini razlog zašto ga necu kupovat je to šta mi nije zanimljiv. Isforsiran je lik, bezvezan, eto, baš mi se nije svidija.

Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 16/02/2009 : 14:38:46  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
Dao šansu svima trima!

Magicni Vjetar - najbolji Bonelli
Demian - vrijedno otkrice
Brad Barron - nakon što ga svi ispljuvali po forumu,sasvim pristojan strip.

No,sve je stvar ukusa i vjerujem da netko ne može probavit ništa dalje od smrdljive darkvudske mocvare nadalje.

Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 16/02/2009 : 14:50:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:

Hvala,hvala
Ako si mislio na mene
Go to Top of Page

Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2456 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 16/02/2009 : 14:51:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message
He,he Kico, govoreci u moje ime citam ja svašta, i dalje od bonellija. Francuske i Belgijske stripove i albume obožavam, tako da mogu svašta probavit, al ja imam jednostavnu podjelu, nisam ogranicen na optuživanje ko šta cita , nego jednostavno ili mi je strip zanimljiv ili nije. Pogodi di je Magicni tu. Kao da neko ne može citat Zagora i Metabarune...predrasude su zajebana stvar...

Uostalom nikad nisam volija podijele, jesi li metalac ili punker, šminker ili klošar stil odjevanja...ako mi se svidi pisma boli me kurac koji je žanr, ili je dobra ili nije, ka i strip.

Edited by - Zagor-te-nay on 16/02/2009 14:57:43
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 16/02/2009 : 14:53:55  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
quote:
Originally posted by Zagor-te-nay

He,he Kico, govoreci u moje ime citam ja svašta, i dalje od bonellija. Francuske i Belgijske stripove i albume obožavam, tako da mogu svašta probavit, al ja imam jednostavnu podjelu, nisam ogranicen na oputuživanje ko šta cita , nego jednostavno ili mi je strip zanimljiv ili nije. Pogodi di je Magicni tu. Kao da neko ne može citat Zagora i Metabarune...predrasude su zajebana stvar...

Kao što sam napisao : Sve je stvar ukusa...
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 16/02/2009 : 14:56:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
quote:
Originally posted by cibalia

Magico Vento ima uzlaznu liniju prodaje. To je ohrabrujuce za Libellus iako nikad nisu ni sumnjali u njegovu kvalitetu pri cemu se i ja slžem da je ovo trenutno najbolji Bonelli. Što se tice rasprodaje kao kod nekih drugih izdanja mora se uzeti u obzir da je prvih 15 epizoda objavljeno ranije. Logicno je da su kupci nastavili od šeste knjige. Za sada je premalo bilo vrimena ( a previše novih izdanja ) da bi se nešto rasprodalo ali konstantno raste broj prodanih prvih knjiga što znaci da se kupci mijenjaju prve brojeve ili se pojavljuju novi kupci, mislim da je i jedno i drugo. O rasprodanim brojevima se cujemo za godinu dana. Mislim da ce situacija biti bitno drugacija.
Po meni je veci problem što je publika "iz mocvare" glasnija od ostalih pa se prividno stvara slika vece kvalitete. No i sami znaju da to nije istina nego to rade po inerciji.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Panon
Senior Member

2656 Posts

Member since 16/08/2007

Posted - 16/02/2009 : 14:59:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Panon a Private Message
Procitao sam od Magicnog par epizodai, ali me nije privukao, tako da sam odustao, Demiana takoder i isto otpušio. Zbog toga necu ni probavat Brada Barrona. Ipak mislim da bi Brendon prošao, prvenstveno zbog Roija...

Edited by - Panon on 16/02/2009 15:00:31
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 16/02/2009 : 15:02:02  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message
m.vetar je STRIPCINA ZA SVE UZRASTE!
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 16/02/2009 : 15:02:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message

@ Profesor-inz & Zagor-te-nay
Sta bi bilo sa Zagorom da su svi tako uradili kad je pocinjao? Procitam par prvih epizoda i kazem da ne vredi nista, sto je i cinjenica (izuzetak broj 1 koji je radio Nolitta i koji ne mari, a Ferrijeve price su katastrofa). Tek mnogo kasnije Zagor postaje ono sto danas i jeste.
Magicnom nije trebalo toliko vremena, ali je normalno da prvih nekoliko epizoda moraju da vas uvedu u strip, u radnju,da vas upoznaju s likovima. Sfera je prestala da ga izbacuje bas kad su pocinjale fenomenalne epizode.
No,sve je stvar ukusa, samo ne volim da kritikujem vino koje nisam probao.

Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 16/02/2009 : 15:04:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message
quote:
Originally posted by Tex Willer

quote:

Hvala,hvala
Ako si mislio na mene

Izmedju ostalih...

Go to Top of Page

Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2456 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 16/02/2009 : 15:08:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message
Dobro Karsone, slažem se sa tebom, ustalom, šta više stripova to bolje, samo da se cita. Nego sam se javija jer je Cibalia napravija ovi topic s uvjerenjem da se ti stripovi ne prodaju jer ih ljudi nisu ni pokušali citat. Tija san samo javit, da vidi da nije baš tako.
A o prvim epizodama ...kad su Tex i Zagor izlazili prije 40-50 godina te uvodne epizode su bile smišne, al u duhu tog vremena, trebali su se uhodat da budu "ozbiljnije". Pogledaj kasnije, nije bilo vremena za uhodavanje, odma moraš dat sve od sebe. Pa najbolje pocetne epizode su od Mr.No-a, Martya, Dylana, Nathana...nema cekanja, ako na pocetku nemaš ideju i kreativnost, kad ceš je imat.
Zato se Marty gasi, Mr.No ugasija..itd. A uostalom, šta rec, Zagor je na broju 520 negdi, A Magicni se gasi na 120...

Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 16/02/2009 : 15:17:03  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
quote:
A uostalom, šta rec, Zagor je na broju 520 negdi, A Magicni se gasi na 120...

Upravo si dao kompliment.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 16/02/2009 : 15:19:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
quote:
A uostalom, šta rec, Zagor je na broju 520 negdi, A Magicni se gasi na 120...

Možda rec istinu

Ono što je dobro bolje je prikinuti dok je dobro nego da postane lakrdija kao što je u drugom primjeru ( ako ikad i nije bilo lakrdija )

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2456 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 16/02/2009 : 15:25:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message
Vidi šta se makarska rivijera urotila protiv mene, ka da nisan polu-Brišcanin.. Ma, Zagor je Zagor, radi Zagora ste i vi dvojica poceli citat romane, nemojte meni prodavat pricu. Doša bi brod na plažu prodavat dinje i grožde, feta eurokrema u ruci i...šta, Thorgal? Neee, Zagor. Ili Alan Ford. Zvuci poznato? Nemojte mi rec da se varam...

P.S. Na broju di se MV gasi Zagor tek ide u najbolje epizode..

Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000