forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Dajte sansu novima...
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 16/02/2009 : 15:29:55  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
quote:
Originally posted by Zagor-te-nay
P.S. Na broju di se MV gasi Zagor tek ide u najbolje epizode..

Pih...toliko mu je trebalo za uspon.
Go to Top of Page

Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2456 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 16/02/2009 : 15:35:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message
Evo uvatila me nostalgija pa cu samo za sebe i vas dvojicu nastavit... 8 misec 80 i neke, upržilo sunce, miriše lito, more, krema za suncanje... a plaža puna ex-yu turista, mali Zoran sice more i razbija tišinu, a u daljini vidiš Marka Pola koji ce uskoro poplavit po plaže...tetka dolazi s tacnom punom feta eurokrema a ti (Renky, Kico) citaš...Zagora. Ha, ha, ha ,joj koji gušt. I koja nostalgija...

Majka Bonelli je pocetak...i kraj.

Edited by - Zagor-te-nay on 16/02/2009 15:36:19
Go to Top of Page

bacho
Junior Member

Croatia
439 Posts

Member since 19/08/2007

Posted - 16/02/2009 : 15:37:26  Show Profile Show Extended Profile  Send bacho a Private Message
Slažem se da se o ukusima ne valja raspravljati. Netko voli ovo, neko ono.
Osobno imam svih 16 knjiga MV kao i 6 Demiana. Stripovi su više nego zakon.Jedva cekam novu turu.

Treba dati šansu novome, svakako, tome i služi ovaj forum, da se saznaju novine, procitaju mišljenja. Osobno citam što tocno odredeni ljudi preporucaju i probavam, dosad se nisam razocarao. Ali zato treba paziti da se skonta tko ima slican ukus.

Nikako se ne valja izolirati i odbijati novine.

Ali, ne malo, vec poprilicno, me živciraju pametnjakovici po kojima ?ljudi iz mocvare? ne znaju što je kvaliteta.

Zagor me navukao na stripove, imam sva njegova SD/Ludens izdanja, i nastavit cu ga kupovati, kako god ga naši ?doktori stripa? nazivali i vrednovali. Istovremeno, ma koliko takvima to bilo nespojivo, nastavit cu uživati i u dogodoštinama bivšeg vojnika u preriji i viteza na marsejskim ulicama (kao i mnogih drugih strip likova). Baš kao u onima u darkvudskoj šumi.

I´m too old for this shit.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 16/02/2009 : 15:37:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
quote:

Vidi šta se makarska rivijera urotila protiv mene, ka da nisan polu-Brišcanin.. Ma, Zagor je Zagor, radi Zagora ste i vi dvojica poceli citat romane, nemojte meni prodavat pricu. Doša bi brod na plažu prodavat dinje i grožde, feta eurokrema u ruci i...šta, Thorgal? Neee, Zagor. Ili Alan Ford. Zvuci poznato? Nemojte mi rec da se varam...

Ovo boldano zvuci itekako poznato. Isto tako reagiran i danas
Na zgražanje mnogih ni AF mi nije nešto. Pratija malo u pocetku ali mi nikad nije leglo da upucani tip ima rupe kroz koje se vidi i da u padu izgovara stihove. Jbga znan da je u tome i draž ali meni nije to TO.
Prvi kontakt sa stripom mi je bija CAK, dakle BD produkcija. Kome su BD klasici bili prvi kontakt sa stripom teško može svariti spomenute rupe u AF ili naivnost Bonellija ( pri tome, po mom sudu, izdvajam Kena i PSDZ ). To san kupova i pratija, priznajem... cak i Zagora povremeno do one epizode sa nekim celicnim brodom ali mi je iza Zagora na listi bija samo Blek.
Dakle VARAŠ SE! No buduci da si polubrišcanin, oprošteno ti je

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2456 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 16/02/2009 : 15:43:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message
quote:
Originally posted by bacho

Slažem se da se o ukusima ne valja raspravljati. Netko voli ovo, neko ono.
Osobno imam svih 16 knjiga MV kao i 6 Demiana. Stripovi su više nego zakon.Jedva cekam novu turu.

Treba dati šansu novome, svakako, tome i služi ovaj forum, da se saznaju novine, procitaju mišljenja. Osobno citam što tocno odredeni ljudi preporucaju i probavam, dosad se nisam razocarao. Ali zato treba paziti da se skonta tko ima slican ukus.

Nikako se ne valja izolirati i odbijati novine.

Ali, ne malo, vec poprilicno, me živciraju pametnjakovici po kojima ?ljudi iz mocvare? ne znaju što je kvaliteta.

Zagor me navukao na stripove, imam sva njegova SD/Ludens izdanja, i nastavit cu ga kupovati, kako god ga naši ?doktori stripa? nazivali i vrednovali. Istovremeno, ma koliko takvima to bilo nespojivo, nastavit cu uživati i u dogodoštinama bivšeg vojnika u preriji i viteza na marsejskim ulicama (kao i mnogih drugih strip likova). Baš kao u onima u darkvudskoj šumi.

E, ovo je covik koji razumi bit svega. I meni je dosta "pametnjakovica po kojima ?ljudi iz mocvare? ne znaju što je kvaliteta."

A to su ti moj Bacho, predrasude. Ja sad nesmin citat Zagora jer sam ga šta, prerasta? Ako sad citam Fibru moram se pod hitno ostavit Zagora, jel ne mogu jedno i drugo? Smišno, i stvarno je vrime da tome dode kraj. Pa ja san sebi triba dat nick " Berardi" da bi neko reka, evo ovi zna šta valja...

Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 16/02/2009 : 15:56:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
quote:
Originally posted by Renky

quote:

Vidi šta se makarska rivijera urotila protiv mene, ka da nisan polu-Brišcanin.. Ma, Zagor je Zagor, radi Zagora ste i vi dvojica poceli citat romane, nemojte meni prodavat pricu. Doša bi brod na plažu prodavat dinje i grožde, feta eurokrema u ruci i...šta, Thorgal? Neee, Zagor. Ili Alan Ford. Zvuci poznato? Nemojte mi rec da se varam...

Ovo boldano zvuci itekako poznato. Isto tako reagiran i danas
Na zgražanje mnogih ni AF mi nije nešto. Pratija malo u pocetku ali mi nikad nije leglo da upucani tip ima rupe kroz koje se vidi i da u padu izgovara stihove. Jbga znan da je u tome i draž ali meni nije to TO.
Prvi kontakt sa stripom mi je bija CAK, dakle BD produkcija. Kome su BD klasici bili prvi kontakt sa stripom teško može svariti spomenute rupe u AF ili naivnost Bonellija ( pri tome, po mom sudu, izdvajam Kena i PSDZ ). To san kupova i pratija, priznajem... cak i Zagora povremeno do one epizode sa nekim celicnim brodom ali mi je iza Zagora na listi bija samo Blek.
Dakle VARAŠ SE! No buduci da si polubrišcanin, oprošteno ti je

Pa zar BD klasika nije bila naivna ko bonelli u to vrime?
Meni nema ništa dosadnije i naivnije od Bernarda Princea i manje smiješno od Umpaha Paha.
I moram priznati da me je malo AF epizoda uspjelo nasmijati (takoder).

Ako je bonelli nekad bio naivan, ne znaci da je i danas naivan. Zapravo, bonelliju se danas može predbaciti sve, samo osim naivnosti.
Renky, jesi li uopce cita Zagija SD #9-68? Ako ti to ne valja, onda ne znam...

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.

Edited by - Inferno on 16/02/2009 15:57:06
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8163 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 16/02/2009 : 16:11:18  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message
magicni i julia su trenutno najbolje od bonelija, demian i brad baron me ne privlace, pa im nisam dao šansu

iako se zagor te nay nece složiti, meni je poe najbolji sidekick poslije groucha, on je ipak nenadjebiv

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2456 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 16/02/2009 : 16:12:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message
quote:
Originally posted by ken2

magicni i julia su trenutno najbolje od bonelija, demian i brad baron me ne privlace, pa im nisam dao šansu

iako se zagor te nay nece složiti, meni je poe najbolji sidekick poslije groucha, on je ipak nenadjebiv

Koja brada...

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 16/02/2009 : 16:14:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
quote:
Originally posted by Inferno
Pa zar BD klasika nije bila naivna ko bonelli u to vrime?
Meni nema ništa dosadnije i naivnije od Bernarda Princea i manje smiješno od Umpaha Paha.
I moram priznati da me je malo AF epizoda uspjelo nasmijati (takoder).

Bila je naivna ali moguca. Bar u razumnim dozama. Jer u jednoj epizodi Bonellijevih stripova, bilo kojieg junaka, glavni lik izbjegne toliko metaka kao BP u cilom serijalu. Dakle idem na ono manje naivno. To je moj osobni stav. Zbog toga mi je u pocetku Mark bija najdraži lik u Bonelliju jer san zna da postoji jezero Ontario, zna san da je postojala borba za nezavisnost pa mi je izgledalo moguce i postojanje Fort Ontarija. Kužiš... ne omalovažavam ja ništa i nikoga nego samo odgovaram. Kreni u ovaj i u gomilu topica. Uvik se krece sa stanovišta da je Zagor "religija" nešto od Boga a nas koji to ne citamo neka proguta noc. I u ovom topicu sam se ja i Kico javili tek nakon izjava o "Božanstvu".
quote:
Ako je bonelli nekad bio naivan, ne znaci da je i danas naivan. Zapravo, bonelliju se danas može predbaciti sve, samo osim naivnosti.

Ma naivan je, gori san spomenija Marka, ode cu Mister Noa koji mi je od prve epizode posta drag zato što je odma dobija po pi.ki. Ne samo jer je anti-junak nego zbog mogucnosti da takav negdi u Amazonskoj pripizdini može postojati. Naivan je i MV ali mi paše.
Zagora nisan cita. Niti cu. Ali necu zbog toga pljuvati po drugima. Gori san objasnija odakle moja reakcija. Znaci necu omalovažavati prvi ali ako netko konstantno izaziva uzvratit cu istom mjerom pa odatle i "publika iz mocvare". Pri cemu to nije pogrdno izreceno ali ako je to tako nekome zvucalo, njemu se ispricavam.
Poanta je da koliko god nekome nešto bilo dobro ( tebi ZG 9-68, usput šta je sa ostalim epizodama? ) ne znaci da nešto drugo nije dobro i da se toj drugoj strani mora svidati tvoj izbor.
Pljuvanje po stripovima mi ne leži, po crtežu i dizajnu vec zalajem tu i tamo, no ponavljam. Vratite se na pocetak ovog topica i na nasumicno odabrane topice po forumu i u 90% slucajeva rasprave nastanu zato što "zagorakisi" tvrde da je upravo to TO. Jbga.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 16/02/2009 : 16:15:00  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message
Iskljucivost ne valja bez obzira na predznak...

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

PAJDO
Senior Member

Croatia
2236 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 16/02/2009 : 16:17:16  Show Profile Show Extended Profile  Send PAJDO a Private Message
quote:

Eto kako se ukusi razlikuju, meni Julija nije ništa posebno (barem po procitanim stripovima koji su izašli kod nas) i njen "sidekick" mi je prosto užasan (inace mi Whoopi Goldberg nije simpaticna al dobro)
A za ostalo receno se 1000% slažem.
btw Marine ne mogu da vjerujem da ti se MV nije svidio!!!

In spite of my rage I´m still rat in a cage...
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 16/02/2009 : 16:24:07  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message
I u jednoj i u drugoj grupi ima izvrsnih stripova, da ne kažem remek-djela.
Takoder, smeca ima i u jednoj i u drugoj grupi.
Osobno mi je MM bolji od bilo cega što sam procitao od BD-a.
Zagor ima epizoda koje su kilometrima bolje od, npr. Boba Moranea ili Brune Brazila.
Eto, npr. spomenuti Nestali istraživac. Bosseli/Marcelo. To je remek djelo.
Uglavnom, ne valja kada se govori da jedino Bonnelli/Zagor/Mark/Blek valjaju, ali takoder nije dobro ni govoriti da je sve od BD-a izvrsno/sjajno/najbolje. Iskljucivost je negativna pojava.
A narocito izjave tipa "nisam citao i necu, ali to je smece"

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Edited by - mladjo on 16/02/2009 16:26:10
Go to Top of Page

Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2456 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 16/02/2009 : 16:24:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message
quote:
Originally posted by PAJDO

quote:

Eto kako se ukusi razlikuju, meni Julija nije ništa posebno (barem po procitanim stripovima koji su izašli kod nas) i njen "sidekick" mi je prosto užasan (inace mi Whoopi Goldberg nije simpaticna al dobro)

A šta ceš Pajdo, nije. Da sam mu šansu, procita par epizoda koje su dobile ludilo ocjene na forumu al...ništa, nece pa nece. Tebi je baš drag? Neznan, meni ti Parker i MV ne leže nikako, nekako...nema zabave. A za "Whoopi" sidekick te podržavam miljun posto, nju sam zaboravija, toliko antipatican lik...strašno! Još kad pocme pivat...ka da je cujem uživo...loše, jako loše. Julija mi isto nije legla...

Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8163 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 16/02/2009 : 16:26:13  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message
quote:

quote:

woopi nije sidekick juliji, bliže tome je john malkovich, ali i mladi nolte
inace, woopi ni meni nije bila simpaticna, sve do one serije gdje vodi hotel, ima brata republikanca koji je oženjen bjelkinjom koja se ponaša kao crnkinja... ma ta serija je pišurija živa, otada je volim

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

PAJDO
Senior Member

Croatia
2236 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 16/02/2009 : 16:34:39  Show Profile Show Extended Profile  Send PAJDO a Private Message
quote:

quote:

quote:

A šta ceš Pajdo, nije. Da sam mu šansu, procita par epizoda koje su dobile ludilo ocjene na forumu al...ništa, nece pa nece. Tebi je baš drag? Neznan, meni ti Parker i MV ne leže nikako, nekako...nema zabave. A za "Whoopi" sidekick te podržavam miljun posto, nju sam zaboravija, toliko antipatican lik...strašno! Još kad pocme pivat...ka da je cujem uživo...loše, jako loše. Julija mi isto nije legla...

Sve OK samo sam mislio da si ti baš nekako tip kome bi MV legao Ne daj bože da sudim nekoga po stripovima koje cita.
MV mi je legao radi nekakvog spoja Zagora i Dylana u koji je ubaceno dosta povijesnih stvari i mudrosti, radi odlicnog crteža i brutalnosti koja je sigurno bila prisutna na Divljem zapadu toga doba (možda cak i danas:)) i radi tema koje su nekako uvijek aktualne.

Go to Top of Page

Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2456 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 16/02/2009 : 16:37:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message
A šta ceš, ja nisam magicni, al san poput vitra, ne možeš me tek tako definirat.. Al ko zna, tako receš i da nikad nebi plesa na cajku, a nadeš se u krcmi u centralnoj bosni, koja cašica više i to šta pjeva pevaljka ti se cini odlicno...

Go to Top of Page

PAJDO
Senior Member

Croatia
2236 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 16/02/2009 : 16:39:26  Show Profile Show Extended Profile  Send PAJDO a Private Message
woopi nije sidekick juliji, bliže tome je john malkovich, ali i mladi nolte
inace, woopi ni meni nije bila simpaticna, sve do one serije gdje vodi hotel, ima brata republikanca koji je oženjen bjelkinjom koja se ponaša kao crnkinja... ma ta serija je pišurija živa, otada je volim
[/quote]

Znam da nije pravi sidekick više je tu radi utjehe i mudrih izreka glavnoj junakinji, al svejedno ide na živce. I još je doslovno nacrtana, dok su Malkovich i mladi Nolte malo "kamufliraniji".
Što se tice serije stvarno je zakon i sicam se te epizode sa bratom republikancom U toj seriji mi je najjaci lik onaj pakistanac, kad progovori umirao sam od smijeha

Go to Top of Page

cibalia
Senior Member

Sierra Leone
1699 Posts

Member since 14/11/2008

Posted - 16/02/2009 : 16:51:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit cibalia's Homepage  Send cibalia a Private Message
Ne mogu vjerovati da se nekima ovdje ne svida MV.

Magicni je extra lik, najkvalitetniji strip junak u Bonelliju uopce i ima jednog Manfredija koji šiša jako punoooooo scenarista svojom genijalnošcu.
I tu magicni pobjeduje jer on najnajnajnajnajnajnajbolji Bonellijev junak, poslije Texa, naravno!

Magicni Vjetar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice...
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 16/02/2009 : 17:02:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message
quote:

9-68?! Nije valjda da ti se 69 ne svidja?

Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno!
Go to Top of Page

PAJDO
Senior Member

Croatia
2236 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 16/02/2009 : 17:03:19  Show Profile Show Extended Profile  Send PAJDO a Private Message
quote:
Originally posted by cibalia

Magicni je extra lik, najkvalitetniji strip junak u Bonelliju uopce i ima jednog Manfredija koji šiša jako punoooooo scenarista svojom genijalnošcu.
I tu magicni pobjeduje jer on najnajnajnajnajnajnajbolji Bonellijev junak, poslije Texa, naravno!

Citaš li topic koji si sam postavio?? Nekome se svida ovo nekome ono!!! I to je kraj price...
Zašto forsirat nešto što ti ne paše???
Evo osobni primjer iz svijeta filma; Zaljubljeni Shakespeare je neke godine dobio nekih 7-8 Oscara možda i više nemam pojma. I govorim ja sebi idem ga pogledat kad su ga toliko nahvalili i nagradili. I od tada sam ga pokušao pogledat 5 puta!! Nisam uspio niti jedan put. Zašto??? Jer mi jednostavno ne paše i ne ide. Znaci li to da je film loš ili nešto slicno?? Naravno da ne znaci.
btw namjerno nisam naveo primjer stripova da se ne bi tkogod uvrijedio

Go to Top of Page

Wicked
Advanced Member

Serbia
5536 Posts

Member since 23/01/2009

Posted - 16/02/2009 : 17:03:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Wicked a Private Message
Na mene nije ostavio neki utisak, ali imaj na umu da se nisam nacitao previse, pa bi bilo glupo od mene da komentarise prednosti i mane MV u odnosu na druge stripove. Brad mi se za sada svidja. Videcemo da li ce tako i dalje biti.

You heard it too, didn`t you? The voice of the divine wind.
Go to Top of Page

cibalia
Senior Member

Sierra Leone
1699 Posts

Member since 14/11/2008

Posted - 16/02/2009 : 17:12:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit cibalia's Homepage  Send cibalia a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by cibalia

1.Citaš li topic koji si sam postavio?? Nekome se svida ovo nekome ono!!! I to je kraj price...
2.Zašto forsirat nešto što ti ne paše???
Evo osobni primjer iz svijeta filma;3. Zaljubljeni Shakespeare je neke godine dobio nekih 7-8 Oscara možda i više nemam pojma. I govorim ja sebi idem ga pogledat kad su ga toliko nahvalili i nagradili. I od tada sam ga pokušao pogledat 5 puta!! Nisam uspio niti jedan put. Zašto??? Jer mi jednostavno ne paše i ne ide. Znaci li to da je film loš ili nešto slicno?? Naravno da ne znaci.
btw namjerno nisam naveo primjer stripova da se ne bi tkogod uvrijedio

1. Ne
2. SLAŽEM SE, BEZ FORSIRANJA
3. Nisam gledao Zaljubljeni Sheakspeare, gledao sam Ramba

@Inferno: Moj poredak je 3-63

U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice...
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47137 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 16/02/2009 : 17:15:33  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
MV je najbolje šta je boneli izbacija zadnjih godina.
Demian mi se nije svidija.
Brad takoder.
i glupo je usporedivat stripove koji izlaze vec desetljecima i prakticki su brend od ovih "nedavnih".al sve je to stvar ukusa.
npr.meni je nathan bezveze,pa šta?šta se mene tice može izlazit do smaka svita,ne vidin zašto bi to meni smetalo??
izlazi masu stripova koje eventualno mogu prolistat ,cak ni procitat jer su mi dosadni,ali ne vidin zašto bi mi to smetalo?
okanite se misionarenja

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 16/02/2009 : 17:41:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
quote:
Originally posted by Kit Carson

quote:

9-68?! Nije valjda da ti se 69 ne svidja?

Napisao sam taj raspon ofrlje.

Taj period mi je najjaci zato što je došlo do modernizacije serijala. Zagor se prilagodio modernim standardima i price poput: "Nestali istraživac", "Morska strava", "Sedam gradova Cibole", "Aljaska", "Hellingen je živ", "Komanci" su mi najbolji bonelli stripovi uopce!!! Bosellijev Zagor je za mene vrh.

Ali ja volim i starog klasicnog Zagora. On jest naivan i populisticki orjentiran strip, ali je uvijek bio u koraku s vremenom. Ponajviše ga citam zbog "duha" sedamdesetih i osamdesetih. Osjetim neku nostalgiju za tim vremenima. Znaci, nije toliko bitan strip koliko društvene prilike u godinama kad je taj strip izdavan i kad je nešto znacio za tadašnje citatelje. Pogotovo sad kad ima 550 brojeva. Pa je užitak baciti pogled unazad.

Iako pratim Zagora, ja citam i sve ostale bonellijevce (ZG; MM; DD; NN; MRNO; KEN; TX; MV; DP...). Svaki me strip raduje NA SVOJ NACIN. Ja sam cisto jednostavan tip, nikad nisam težio nekim ekstremnostima (nisam svestran niti sam najbolji u nekom podrucju zanimacije), ne osjecam potrebu da se razdvajam od mase, pa se iz tog razloga ne sramim to što ciam Zagora niti se drugima pokušavam predstaviti u nekom drugom svijetlu (u prijevodu: glumiti glumca).

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5545 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 16/02/2009 : 17:46:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message
Od Magicnog sam procitao prva devet broja, i sasvim je Ok, da ne kažem odlican, ali... covek iz mocvare Mo-hi-la i covek iz Amazonije ce uvek imati prednost. Da sam mladi jedno dvadeset i nešto godina i da pocinjem istovremeno sa citanjem razlicitih junaka, možda bi i bilo drugacije, ovako... U svakom slucaju planiram da krenem sa MV Libellus, ali tu je i problem dubine džepa. To što se gasi serijal, može imati i svoje prednosti, eto imacemo cetrdeset ineku knjigu MV Libellusa fantasticnog tehnickog kvaliteta sa fantasticnim naslovicama Parlova, to je u stvari za mene možda odlucujuci faktor da krenem za Magicnim.
Demiana nisam imao priliku da citam.
Brad Barrona kupujem, mada je to nešto vec videno, ali nije loše.
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000