Author |
Topic |
fred perry
Average Member
526 Posts
Member since 19/01/2008 |
Posted - 16/02/2009 : 18:03:11
|
magicnog sam procitao par prvih knjiga i strip je vrlo dobar,možda u samom bonelli vrhu,al ipak ga ne kupujem i ne skupljam jer su mi prioritet m.no i ken cije kolekcije kompletiram.dakle dao sam mu šansu,dobar je,al ne toliko da bi ga stavio uz bok najdražim mi likovima.sve je stvar ukusa...osobno bi jako volio da neko od izdavaca opet da šansu julii,za mene je to odlican strip.demiana i breda nit citam nit kupujem pa ne bih sudio. |
SAMO HAJDUK!!! |
|
|
Archy
stripovi.com suradnik
Croatia
1448 Posts
Member since 27/11/2008 |
Posted - 16/02/2009 : 18:13:56
|
Pa ja sam poceo citati Magicnog. Procitao sam prve 4 knjge s tim da sam trecu kupio a ostale posudio u knjižnici. Kupit cu vjerojatno još neke koje nece tako skoro u knjižnice, ali za popunjavanje kolekcije još nisam spreman, jer ipak svaka knjiga košta.
E, sad. Da je strip dobar, dobar je. Da je najbolji, nije. Meni je recimo Dampyr zanimljiviji, šta se tice tih novijih stripova koje sam poceo citati. Medutim, zagor mi je i dalje #1. Možda najbolje epizode magicnoga tek krecu poslje cetvrte knjige, who knows? |
No sikiriki |
|
|
Kit Carson
Advanced Member
Serbia
11593 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 16/02/2009 : 18:17:12
|
quote: Originally posted by Archy Možda najbolje epizode magicnoga tek krecu poslje cetvrte knjige, who knows?
Ja. Pocinju. |
Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno! |
|
|
Ultras
Advanced Member
Serbia
10047 Posts
Member since 17/10/2008 |
Posted - 16/02/2009 : 18:23:01
|
quote: Originally posted by Inferno Iako pratim Zagora, ja citam i sve ostale bonellijevce (ZG; MM; DD; NN; MRNO; KEN; TX; MV; DP...). Svaki me strip raduje NA SVOJ NACIN. Ja sam cisto jednostavan tip, nikad nisam težio nekim ekstremnostima (nisam svestran niti sam najbolji u nekom podrucju zanimacije), ne osjecam potrebu da se razdvajam od mase, pa se iz tog razloga ne sramim to što ciam Zagora niti se drugima pokušavam predstaviti u nekom drugom svijetlu (u prijevodu: glumiti glumca).
E moj Inferno, svaka ti je na mestu, kao i uvek, ali kada drugi stvarno GLUME GLUMCE do njih ovakve reci ne dopiru. Stide se ljudi, sta ces. Zagor je to . . . pa zar Zagora citas ?! Fuj!
Kolega Renky rece: "Zagora nisan cita. Niti cu. Ali necu zbog toga pljuvati po drugima." U sledecem postu kaze da ga je citao (do price sa nekim brodom???) Kolega Kico: "Vjerujem da netko ne može probavit ništa dalje od smrdljive darkvudske mocvare nadalje." A najavljuje svaki izlazak smrdljivo-mocvarnog junaka. Zasto? Verovatno da se pomerimo od smrada koji taj junak siri okolo. Hvala Kico
A kolegi koji je tvorac ovog topika i istinski ljubitelj stripa, poruka -
odlicna su sva tri junaka. MV za koplje iznad Demiana i BB. MV imam samo Sistemove i Sferine brojeve, Demiana sam pregledao na italijanskom a BB kupujem u izdanju VC
|
Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter |
|
|
tiberije
Average Member
USA
789 Posts
Member since 08/06/2007 |
Posted - 16/02/2009 : 18:56:02
|
Meni se zista svidja vecina novih junaka, ali primetno je okretanje ka mini serijalima koji mogu da ponude jednu kvlitetniju i zaokruzenu celinu ali pitanje je kako ce to biti na duge staze jer ljudi su skloni vezivanju za neke junake i kupuju ih bez obzira na oscilacije u kvalitetu prica, a kako kreirati vernu bazu fanova sa stripom koji ima 10-15 epizoda. |
Trazim ritam u koraku, usporavim ti hod |
|
|
Džedson
Average Member
534 Posts
Member since 29/04/2008 |
Posted - 16/02/2009 : 19:19:54
|
Cini se da neki momci smatraju da je citanje Zagora nekakva sramota, da je to fantazija, strip u kojem se, eto, meci izbjegavaju iz neposredne blizine, gdje glavni junak ne dobiva batine, onako realno, sukladno stvarnosti itd.Nasuprot toga, ako držite do sebe citate bagre dessinee, jer tamo je sve realno, moguce, temeljeno na stvarnim dogadajima, jer tko bi uopce mogao povjerovati da neki tip leti drvecem, ho, ho, k tome još i lijane na sjeverozapadu Amerike, a bogami ima i pljuca na 6 metaka i winchesterki, ho, ho, koje neznalice!Gdje toga ima da jedan covjek isprebija njih desetoricu, da tamo neki vampiri, druidi i štotijaznam tko sve ne šece šumom na svakom koraku?Strava jedna!Zato cemo, bez da nas itko šta pita, povremeno ukazati tim zatucanim "ljudima iz mocvare" koliko je smiješan taj njihov junak, onako elegantno cemo se pokakiti sa naših bagre dessinee visina na taj smiješan strip.
|
|
|
Kit Carson
Advanced Member
Serbia
11593 Posts
Posted - 16/02/2009 : 20:18:58
|
quote: Originally posted by Curunir
nisi bas u formi, a? džedson to ironicno... pa majku mu, cak pise i bagre... ovako ja nedavno o roki dzou & co, a onda se neki ozbiljno javili...
Tnx, brisem post odma. |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 16/02/2009 : 21:04:58
|
quote: Originally posted by Ultras E moj Inferno, svaka ti je na mestu, kao i uvek, ali kada drugi stvarno GLUME GLUMCE do njih ovakve reci ne dopiru. Stide se ljudi, sta ces. Zagor je to . . . pa zar Zagora citas ?! Fuj!
Kolega Renky rece: "Zagora nisan cita. Niti cu. Ali necu zbog toga pljuvati po drugima." U sledecem postu kaze da ga je citao (do price sa nekim brodom???)
E a da ti pažljivo citaš onda bi i skužija šta citaš.
Dakle, najprije san napisa da san Zagora pratija do price sa onim celicnim brodom. Znaci CITAO sam i toga se ne stidim. Nema ni razloga za to. Nakon toga prika Inferno pita jesan li uopce cita Zagora ( od milja Zagija ) SD 9-68? Kvotam to njegovo pitanje i za te brojeve kažem da nisam i necu ali to ne znaci da cu pljuvati po onima koji hoce ili su to citali. Dakle to je bija odgovor na pitanje a ti to nisi baš skonta no "no problemos".
Sad samo mogu pojasniti i dopuniti izjavu. Nemam namjeru citati nešto što meni ne odgovara pored gomile meni dražih stvari koje cekaju na red. Zašto bi? Zašto bi trpija Cikina sranja i pokušaje scenaristicke duhovitosti koja je mogla ( možda ) upaliti prvi put ali iz epizode u epizodu isto... Jedan je Gruco A dopuna se odnosi na mogucnost da mi se svida crtac iz stare garde ( ne Bonellijeve nego opcenito ) koji radi neku pricu, kao što je bilo par epizoda koje je radio Marcello ( u pitanju je ekspedicija na sjever, brod zarobljen u ledu i tako to... ) i koja je sasvim solidna... ili ako me privuce crtež kao što je bilo sa Princom Elfova, neman pojma tko crta ali mi je odlicno. Prica me nije baš oduševila ali crtež je iznenadujuce dobar. Te opcije ostaju otvorene i pod tim uvjetima cu sigurno i u buducnosti procitati koju Zagijevu pricu. |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8163 Posts
Member since 30/07/2002 |
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Posted - 16/02/2009 : 21:23:17
|
quote: Originally posted by ken2
renci, okaci ti njemu ovdi svoj zagorov strip, neka vidi aha
Da, vidiš to mi nije palo na pamet. I to ne jedan, DVA!!!! I onda oni mene prozivaju...
PS Malo se vracam na spominjanje najava izdanja na kioscima. Zašto Kico najavljuje? Ne znam ali ako razmišlja kao ja onda u Zagoru vidi oslonac cija prodaja pomaže i opstanak drugih ( opet Bonelli izdanja ). I zbog toga mi je drago viditi i kupiti svaki sljedeci broj. I nemojte mi se sad javljati u stilu eto opet ovisi o Zagoru, Bookglobe, Beli Put, Fibra i Strip Agent a bome ni Libellus ne ovise. A to bi, usko gledano, meni bilo sasvim dovoljno da postoji. |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 16/02/2009 : 21:48:59
|
quote: Originally posted by Renky
quote: Originally posted by Ultras E moj Inferno, svaka ti je na mestu, kao i uvek, ali kada drugi stvarno GLUME GLUMCE do njih ovakve reci ne dopiru. Stide se ljudi, sta ces. Zagor je to . . . pa zar Zagora citas ?! Fuj!
Kolega Renky rece: "Zagora nisan cita. Niti cu. Ali necu zbog toga pljuvati po drugima." U sledecem postu kaze da ga je citao (do price sa nekim brodom???)
E a da ti pažljivo citaš onda bi i skužija šta citaš.
Dakle, najprije san napisa da san Zagora pratija do price sa onim celicnim brodom. Znaci CITAO sam i toga se ne stidim. Nema ni razloga za to. Nakon toga prika Inferno pita jesan li uopce cita Zagora ( od milja Zagija ) SD 9-68? Kvotam to njegovo pitanje i za te brojeve kažem da nisam i necu ali to ne znaci da cu pljuvati po onima koji hoce ili su to citali. Dakle to je bija odgovor na pitanje a ti to nisi baš skonta no "no problemos".
Sad samo mogu pojasniti i dopuniti izjavu. Nemam namjeru citati nešto što meni ne odgovara pored gomile meni dražih stvari koje cekaju na red. Zašto bi? Zašto bi trpija Cikina sranja i pokušaje scenaristicke duhovitosti koja je mogla ( možda ) upaliti prvi put ali iz epizode u epizodu isto... Jedan je Gruco A dopuna se odnosi na mogucnost da mi se svida crtac iz stare garde ( ne Bonellijeve nego opcenito ) koji radi neku pricu, kao što je bilo par epizoda koje je radio Marcello ( u pitanju je ekspedicija na sjever, brod zarobljen u ledu i tako to... ) i koja je sasvim solidna... ili ako me privuce crtež kao što je bilo sa Princom Elfova, neman pojma tko crta ali mi je odlicno. Prica me nije baš oduševila ali crtež je iznenadujuce dobar. Te opcije ostaju otvorene i pod tim uvjetima cu sigurno i u buducnosti procitati koju Zagijevu pricu.
Ma pricamo samo...Svak ima svoj ukus i ja sam reagirao, ne iz razloga da mrzim BD, nego mi je to bio adekvatan argument (prebacit loptu istim nacinom na protivnicki teren) protiv "iskljucivosti". MOJE je mišljenje da su Bonelli i BD (ovisno o desetljecu) kvalitativno gotovo jednaki, a razlikuju se u formi. Netko preferira ovu, netko onu formu; to je stvar ukusa. Isto sam htio reci da oko Bonellija vlada dosta predrasuda, jer se zaboravlja da u Bonelli spadaju NN, MV, Ken, MM kojem "Tajna povijest" nije ni do koljena. Cak je i na famoznom Zagorovom primjeru (SD 9-70) vidljivo da taj junak može biti u rangu "modernih" i "nešto ozbiljnijih" stripova. Osim toga, svaki strip ima svoju funkciju, neki su za odrasle, neki za nešto mladi uzrast, tako da je nepotrebno ismijavati neki strip s onom kiselom facom i osmjehom od uha do uha. Nema se potrebe ni smijati odraslima koji prate Zagora. Pa šta!? Zar je manje tragican život ljudi koji "žive strip", koji citaju "kvalitetnije" stripove s jedinim ciljem da umjetno stvore bolje mišljenje o sebi i da onda puni samopouzdanja, s više razine, ismijavaju one na nižoj razini koji ne abadaju, ne razumu i ne poimaju ove prve kao meritorne da im odreduju što je bolje, a što nije. They just don't care. Ima i važnijih briga u životu od citanja ovog ili onog stripa. Zapravo, svi mi citatelji, samim pracenjem strip scene imamo na jedan nacin tragicne živote. Kako god okreneš, isti smo, a razgranicavanje ne vodi nijednom drugom zakljucku.
"podebljano": Pa to je taj period o kojem pricam. Pocinje s "Nestalim istraživacem" gdje je Marcello nadmašio samog sebe. Taj period gotovo i nema veze s klasicnom Zagorovom produkcijom. Odrastao sam uz njega, ali mi je i bez toga odlican period. Klasicari ga ne volje. |
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
|
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Posted - 16/02/2009 : 22:09:14
|
Slažem se, stvar je forme koju neko voli ili ne. Šta sad ja iman trabunjati nekom ljubitelju Mangi kako je to sranje ili on meni isto to za BD. To je soljenje pameti. Nitko to ne voli makar bili i u krivu. Naravno da BD ima i faza a pogotovo serijala koji su za kurca... ispravka, nisu ni za to. Samo jedan primjer. Nekidan smo osluškivali komentare na nova izdanja Bookgloba. Za nešto što nisan ima pojma kakve je kvalitete dobijem komentar ( posredno ) da je solidno. Istog trena odlucim to kupiti. U drugoj recenici iz istog izvora dobijam istu informaciju i za album koji vec imam ( i niti malo mi se ne svida ) da je takoder solidan. Istog trena zakljucujem da izvor ocjenjivanja nije mjerodavan za moj ukus. Gotovo. Nema se tu šta puno filozofirati. Netko voli, netko ne. Tako je i sa vjecnom borbom Bonellija i BD-a. Vidi, obožava san Martija... i još volin procitati ga, ma kako god loš bija... a na drugu stranu, on grgoce sa nekim tamo izumrlim bicem, koristi(o) je neko, štatijaznamporijeklo, oružje. Price su ihoho od realnosti ali me držala cinjenica da se svako malo pojavi neka stvarna lokacija, neke stvarne reference... To je ono šta san tražija od stripa. A pa san na naivu. Ocito ni ja nisan dosljedan. Samo, iskreno, pogledaj ovaj post ili neke ranije a sigurno i buduce. Uglavnom se na BD-ovce gleda kao na ovce. Tu i tamo uzvratimo i odma frka... e pa neka |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 16/02/2009 : 22:53:27
|
Ma neka... Dobre su ove raspravice. Dojadi forum kad nema nešto provokativnijeg sadržaja i kad je pola ljudi bez nekog odredenog (jasno argumentiranog) mišljenja (a najveci je doseg pitanje "kad ce neki strip" iako je na prethodnoj stranici to navedeno...etc...).
Glede Martyja... kao što uz sam naslov piše, on je detektiv nemogucega. Tako da MM i realizam ne idu skupa. To je strip za znatiželjne freakove cija mašta nema granica (me, too). Realni dogadaji su ponekad dosadni i mlaki, pa je zbog toga ljudima gušt u MM-u procitati neka alternativna obrazloženja tih dogadaja (NLO, Atlantida koja je postoja prije naše civilizacije...)
Da ne bi ispalo kako bižim od Vrancuza, evo upravo citam Komance. Cak su mi i Hermanove face dobre.
|
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
|
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Posted - 16/02/2009 : 22:59:09
|
Apsolutno! No mnogi ode samo vrte istu, pokvarenu, plocu koja ponavlja njihovu tvrdnju, ne mišljenje nego tvrdnju, kao konacnu. Bez argumenata. I da, ja guštan u ovin raspravama... vidi li se to? |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47137 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 16/02/2009 : 23:15:54
|
a šta ti misliš vidi li se? |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
Ultras
Advanced Member
Serbia
10047 Posts
Member since 17/10/2008 |
Posted - 16/02/2009 : 23:48:52
|
Renky, druze nema problema Nadam se da si shvatio moj post kao opasku da si jedan od nas "iz mocvare" i da se toga ne trebas stideti. Da sam u pravu potvrdjuje ken2 koji te zna bolje od mene.
Okaci slike da vidimo te tvoje stripove !!!
PS. Ta Marcellova prica koju si pomenuo je Zagijeva SD 9, 10, 11, 12 a ti rece Infernu da nisi ... i neces ...
Ne mozes pobeci iz nase mocvare |
Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Posted - 17/02/2009 : 00:01:40
|
A ne, ne izvlaci se sad... nisi pažljivo cita post na koji si replicira. Tek kasnije navodim da neke ipak jesam. No to je nebitno a cak govori u moju korist. Nisam iskljuciv kako neki misle. Cinjenica da san ja možda procita više Zagijevih epizoda od mnogih zagriženih clanova nego što su oni BD-a što mi možda daje i pravo na kriticki stav... možda. |
|
|
piquet
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Member since 15/03/2003 |
Posted - 17/02/2009 : 00:01:40
|
i opet o zagoru... |
"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?" |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Posted - 17/02/2009 : 00:03:09
|
quote: Originally posted by Ultras
Okaci slike da vidimo te tvoje stripove !!!
Bolje ne
hi hi hi... |
|
|
Zagor-te-nay
Senior Member
Croatia
2456 Posts
Member since 03/05/2006 |
Posted - 17/02/2009 : 00:04:50
|
A nego o kome ce? Zagor i Alan Ford su ti ko nogomet medu sportovima...možda ima i boljih, al on je broj 1. |
Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
|
|
|
Bruce Wayne
Senior Member
Serbia
1060 Posts
Member since 03/09/2008 |
Posted - 17/02/2009 : 01:33:03
|
Ja sam uzeo magicnog kad je krenuo system i nije me nesto prva odusevila pa sam stao.Posle sam nastavio kad je krenula sfera i video da se tu prica sasvim solidno razvija i da ima duha i nabavio sam prvih 7 od systema.E tu sam se totalno navukao,poskidao sa police sve i nabavio od libellusa koliko sam imao novca,danas sam uzeo 7 knjigu i idem dalje.Odrastao sam na Zagoru(naravno),Mr Nou,martiju i dylanu,ali sada sasvim odgovorno tvrdim da je magicni najbolji bonelli ikad,iako se ne odricem zagora(do groba). Demiana nisam citao jer nemam novca da ga uzimam ali mi se svidja prica i ako veseli ili neko drugi uradi kiosk izdanje uzimacu definitivno...a sto se tice Brada i njega uzimam i mislim da nije los,ali nista dalje od toga...zapravo ja volm stare sf filmove i ta atmosfera mi dosta pase pa ga verovatno zato i uzimam. A sto se tice zagora,ciji se kvalitet naravno ne dovodi u pitanje,cini mi se da oni koji uzimaju dugovecnost serijala kao referencu za kvalitet greshe,kod zagora je izdata gomila bulshitova najgore vrste i cini mi se(iako ga citam i skupljam od osnovne)da bi ga trebalo sto pre efektno zavrsiti,pre nego sto izgubi ama bash svaki smisao(nemojte me kamenovati please) |
Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine.
|
|
|
Kit Carson
Advanced Member
Serbia
11593 Posts
Posted - 17/02/2009 : 02:32:28
|
Bruce, samo cepaj sa Magicnim, tek te ocekuju dobre price. Ali, iako je istina to sto pricas za Zagora, nikako nisam za to da se zavrsi,kao ni za Texa. Nekako su samo oni preziveli iz vremena kad sam ja pocinjao da citam stripove. Cak su i pilot i MM dosli kasnije, pa su zagor i Tex ti na koje sam se navuko. Zato ja hocu i da neko objavi Dzudasa. Nostalgija je mnogo zajebana stvar. |
|
|
DKoor
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Member since 18/12/2006 |
Posted - 17/02/2009 : 09:37:30
|
quote: Originally posted by kico
Dao šansu svima trima!
Magicni Vjetar - najbolji Bonelli Demian - vrijedno otkrice Brad Barron - nakon što ga svi ispljuvali po forumu,sasvim pristojan strip.
No,sve je stvar ukusa i vjerujem da netko ne može probavit ništa dalje od smrdljive darkvudske mocvare nadalje.
MV je prema mojem mišljanju trenutno najbolji Bonelli u nas. |
Moje aukcije u prodaji |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6026 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 17/02/2009 : 11:26:18
|
Meni su najbolji stripovi koje sam ikad citao Dylan Dog, Aster Blistok i Thorgal... Valjda se iz toga vidi što volim... Dylan mi je najbolje razraden i najsimpaticniji Bonelli lik... 'Niciju pricu' sam procitao jedno 20 puta, i svaki put se iznova naježim dok citam... Astera Blistoka sam poceo citati tek tako, da vidim lici li i na što, i ostao paf... Ne znam kako jedan takav junak može biti slabo popularan u Francuskoj, ali meni je odlican... Pogotovo volim što je crtež razigran i maštovit, mada ne i najkvalitetniji... Naslovnice su lošnjikave, ali eto... Thorgala sam tek nedavno otkrio (hvala, manhunter)... Dugo sam mislio da je to povijesni vikinški strip, ali kako sam bio u krivu... Thorgal je puno više... Predobro... Od Bonellija citam još samo Dampyra, mada mi je malo koja epizoda baš legla, i nešto malo MM-a... MV-u sam dao šansu, glavni lik mi je slabo okarakteriziran pa mi se i nije baš svidjelo... Ne osporavam da je dobar, ali mene baš i ne privlaci... Od BD sam dao šansu i XIII-ci, i dobar je strip, mogu ga citati, ali ipak malo previše akcije za moj ukus... Bernard Prince mi ni malo ne paše, ni likovi ni radnja, Jeremiah nije loš, ali varira... Naravno, odrastao sam na Bonelliju, na Dylanu, Zagoru, Texu, MM-u, a po meni je glavna greška SD-a što su u Comic Stripu na pocetku davali stripove u nastavcima... Kad si mladi, samo 15-ak stranica jednog stripa ne može te baš zainteresirati, pogotovo ako pojma nemaš hoceš li moci kupiti slijedeci broj... Trebali su u svakom broju po jednu cjelovitu pricu, na kraju bi došli na isto... |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
Edited by - Beva on 17/02/2009 11:27:33 |
|
|
Topic |
|
|
|