Author |
Topic |
okiboki
Advanced Member
Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 14/12/2010 : 02:05:38
|
quote: Originally posted by Grujah.
Nepusac sam. Nikad necu pusiti. U potpunosti sam protiv zakona o zabrani pusenja na javnim mestima.
Zasto? |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
|
|
henry
Senior Member
Serbia
1500 Posts
Member since 20/09/2005 |
Posted - 14/12/2010 : 02:10:38
|
Ovaj zakon je još jedan primer anticivilizacijskog kršenja gradanskih prava i sloboda izbora, ali kako mi guzicom idemo u EU, normalno je da se donose zakoni koji su po mocnike bezopasni i pogadaju samo obicne smrtnike. Da nece možda inspekcija da ode u kancelariju nekog tajkuna ili politicara i da tamo proveri da li ima duvanskog dima? Slažem se sa tim da na radnom mestu nepušaci trebaju da budu zašticeni od duvanskog dima ali ne vidim ništa loše u posebnim prostorijama predvidenim za pušenje, da se jadni narod ne bi mrznuo po ulicama. Što se tice lokala i kafica, opet, izbor je nepušaca da ne ode u lokal u kome je pušenje dozvoljeno kao što je moj da ne odem u onaj u kome je zabranjeno. A što se tice "duvanskog smrada" na koji se, ocigledno, nepušaci najviše žale, i meni, recimo smeta "miris" napadnog parfema nanetog u ogromnim kolicinama ili pak kiselog kupusa i raznih sireva koje narucuju po kafanama, ili glasna muzika po javnom prevozu, pa šta sad? Treba li ukinuti parfimerije, radio stanice, lokalne specijalitete? Ali zdrav razum u našoj zemlji je odavno prestao da postoji... |
Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti. Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve! |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 14/12/2010 : 02:25:34
|
quote: Originally posted by henry
Što se tice lokala i kafica, opet, izbor je nepušaca da ne ode u lokal u kome je pušenje dozvoljeno kao što je moj da ne odem u onaj u kome je zabranjeno.
Zamisli se u situaciji da ti sa društvom ideš na kavu, a u društvu je par pušaca. Di otic onda, razdvojit se na 2 skupine i svak na svoju stranu? Ma daj, pa pogledaj šta pišeš bokte Te stvari ne funkcioniraju tako... |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
Grujah.
Advanced Member
Serbia
3254 Posts
Member since 28/07/2009 |
Posted - 14/12/2010 : 02:29:00
|
Evo, henri je odgovorio za mene. Cigarete su LEGALNE. Svako ima pravo da ih koristi. Klub/Restoran/Kafana je privatna svojina. Vlasnik ima pravo da dozvoli svojim musterijama da koriste LEGALNU suptancu u PRIVATNOM prostoru. Sa firmama je malo drugacije, i da, tu se nepusacima treba dati malo "lufta". Sto se tice fakulteta i drugih drzavnih institucija, tu doduse imaju pravo da regulisu pusenje, ali majko mila, treba sici sa treceg sprata ETFa skroz do dole da se smrzavas po ovoj kisi. Sranje. |
|
|
Grujah.
Advanced Member
Serbia
3254 Posts
Posted - 14/12/2010 : 02:29:38
|
quote: Originally posted by Paka01
quote: Originally posted by henry
Što se tice lokala i kafica, opet, izbor je nepušaca da ne ode u lokal u kome je pušenje dozvoljeno kao što je moj da ne odem u onaj u kome je zabranjeno.
Zamisli se u situaciji da ti sa društvom ideš na kavu, a u društvu je par pušaca. Di otic onda, razdvojit se na 2 skupine i svak na svoju stranu? Ma daj, pa pogledaj šta pišeš bokte Te stvari ne funkcioniraju tako...
A sta, to drugari puse, to ti ne smeta? Njihove cigare ne smrde?
I sta radis sad kada je uvedena zabrana? U koji kafic odes? I jel odes u pusacku ili nepusacku zonu?
Edit: Kao sto on rece, niko te NE TERA da udjes u lokal u kojem se pusi. Ti i drustvo jednostavno morate da se dogovorite dal cete ici negde gde sme da se pusi pa ce oni da pizde/izlaze napolje, ili cete ici negde gde sme da se pusi pa ces ti jadan smrdeti na cigarete.
U svakom slucaju, na vlasniku je da odluci o svom lokalu, a ne na drzavi. |
Edited by - Grujah. on 14/12/2010 02:35:24 |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Posted - 14/12/2010 : 02:34:07
|
Ne, meni opcenito to ne smeta Ja nisam pušac, al mi ne smeta dim cigarete i apsolutno mi je svejedno oce bit dozvoljeno pušenje u kaficima il ne Ocu rec da zamislite takvu situaciju, par prijatelja ide na kavu, jedni puše, drugi ne i nijedna strana nece pristat na kompromis. I šta sad? Ja iako sam nepušac, mislin da bi pušenje tribalo bit dozvoljeno, al taj objekt bi bogami mora imat odlicnu ventilaciju, tako da se smrad duvana šta manje osjeti.
Razumiš sad šta sam tija rec? |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
|
|
Grujah.
Advanced Member
Serbia
3254 Posts
Posted - 14/12/2010 : 02:37:56
|
Ne. Ne razumem kako to sto je pusenje zabranjeno u vecini lokala omogucava da se tvoja skupina okupi na nekom mestu. Slobodno nadji lokal sa dobrom ventilacijom koji ti odgovara.
|
Edited by - Grujah. on 14/12/2010 02:39:11 |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Posted - 14/12/2010 : 02:38:33
|
I da, nije samo do smrada... Ne znan u kakvin si sve kaficima sidija, al ima takvih rupa u koje ljudi jednostavno vole dolazit, al je to toliko zadimljeno da se ne može disat uopce... Smeta, em dišnim kanalima em ocima (bar meni) i zato kažen, nek je dozvoljeno pušenje, al bogami triba tu stavit odlicnu ventilaciju da to sve povuce vanka |
|
|
Grujah.
Advanced Member
Serbia
3254 Posts
Posted - 14/12/2010 : 02:39:17
|
Ako je u nekoj kafancuzi bez ventilacije dim tolko gust da se sece nozem, ZASTO JE TO TVOJ PROBLEM? Nemoj uci. Nekom to odgovara. |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Posted - 14/12/2010 : 02:39:19
|
Ne. Ne razumem kako to sto je pusenje zabranjeno u vecini lokala omogucava da se tvoja skupina okupi na nekom mestu. Slobodno nadji lokal sa dobrom ventilacijom koji ti odgovara.
Ako je u nekoj kafancuzi bez ventilacije dim tolko gust da se sece nozem, ZASTO JE TO TVOJ PROBLEM? Nemoj uci. Nekom to odgovara.
Zato šta živin u mistu u kojemu ima 1 kafic? |
|
|
Grujah.
Advanced Member
Serbia
3254 Posts
Posted - 14/12/2010 : 02:43:05
|
I?
NIKO TE NE TERA DA ULAZIS U TAJ JEDAN KAFIC KOJI POSTOJI. Ostani sa drugarima kod kuce ako ti je draze. Ili ispred trafike.
|
Edited by - Grujah. on 14/12/2010 02:44:23 |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Posted - 14/12/2010 : 02:43:27
|
Da se razumimo, meni je ovaj zakon o zabrani pušenja glup. Ja da pišen zakon, natira bi sve kafice u kojima je dozovoljeno pušenje da kupe ventilaciju kako bog zapovida, pa da se može disat unutra, a ako nece, onda in zabrani. |
|
|
Grujah.
Advanced Member
Serbia
3254 Posts
Posted - 14/12/2010 : 02:44:46
|
Sta sad ja da radim ako imam samo jedan kafic i on pusta.. sta ja znam, MEtal koji tolko volis a ja ga na priemr ne volim?
|
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Posted - 14/12/2010 : 02:44:48
|
I?
NIKO TE NE TERA DA ULAZIS U TAJ JEDAN KAFIC KOJI POSTOJI. Ostani sa drugarima kod kuce ako ti je draze. Ili ispred trafike.
Šta je tebi? Smiri se... Oladi. Ostani ti doma, zatvori sve vrata i prozore i zapali u kuci i zadimi sve. Šta si nadrkan jebote? |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Posted - 14/12/2010 : 02:45:05
|
Sta sad ja da radim ako imam samo jedan kafic i on pusta.. sta ja znam, MEtal koji tolko volis a ja ga na priemr ne volim?
Zapali duvan? I uostalon, jebo kafice koji deru samo jedno te istu muziku. |
Edited by - Paka01 on 14/12/2010 02:45:53 |
|
|
Grujah.
Advanced Member
Serbia
3254 Posts
Posted - 14/12/2010 : 02:48:48
|
Ne pusim. Ali to sto se nekom ne svidja kako radi lokal (pa bio i jedan jedini u gradu), kakva je muzika u njoj, kolko je tima, kolko smrdi na kupus, dal prokisnjava, dal su prozori razbijeni i vetar duva tolko ladno da ti se dupe zamrzne sa stolicu.. nije razlog da taj lokal bude zatvoren. |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 14/12/2010 : 02:50:34
|
glavni je problem u tome što su vecina pušaca egoisticni, kojima je samo cilj u tom slucaju da mogu zapalit i boli ih ona stvar za druge. ja sam nepušac i smeta mi dim, i to jako. osobno nemam ništa protiv onih koji dime, ali me zanima zašto nepušaci moraju udisat taj smrad cikova? ok, ljudi, ak ocete dimit, dimite, ali poštedite nas nepušace tog duhanskog dima jebote...osim toga, koja je svrha dimljenja opcenito? to da si uništavaš pluca i još za to moraš davat novce? |
"Nothing lasts forever." |
|
|
Grujah.
Advanced Member
Serbia
3254 Posts
Posted - 14/12/2010 : 02:50:56
|
"Ja da pišen zakon, natira bi sve kafice u kojima je dozovoljeno pušenje da kupe ventilaciju kako bog zapovida, pa da se može disat unutra, a ako nece, onda in zabrani." |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 14/12/2010 : 02:52:26
|
Da se razumimo, meni je ovaj zakon o zabrani pušenja glup. Ja da pišen zakon, natira bi sve kafice u kojima je dozovoljeno pušenje da kupe ventilaciju kako bog zapovida, pa da se može disat unutra, a ako nece, onda in zabrani.
problem je u tome što su vecina kafica samo uspjeli dobit dozvolu i to je to...drugi dio ugovora, da imaju ventilaciju, ne znaci ništa jer konstantno štede energiju... |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Posted - 14/12/2010 : 02:54:01
|
quote: Originally posted by Darth Ivan
glavni je problem u tome što su vecina pušaca egoisticni, kojima je samo cilj u tom slucaju da mogu zapalit i boli ih ona stvar za druge. ja sam nepušac i smeta mi dim, i to jako. osobno nemam ništa protiv onih koji dime, ali me zanima zašto nepušaci moraju udisat taj smrad cikova? ok, ljudi, ak ocete dimit, dimite, ali poštedite nas nepušace tog duhanskog dima jebote...osim toga, koja je svrha dimljenja opcenito? to da si uništavaš pluca i još za to moraš davat novce?
Gušt bokte Isto ko i svrha pica i slicnih stvari... |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 14/12/2010 : 02:55:15
|
glavni je problem u tome što su vecina pušaca egoisticni, kojima je samo cilj u tom slucaju da mogu zapalit i boli ih ona stvar za druge. ja sam nepušac i smeta mi dim, i to jako. osobno nemam ništa protiv onih koji dime, ali me zanima zašto nepušaci moraju udisat taj smrad cikova? ok, ljudi, ak ocete dimit, dimite, ali poštedite nas nepušace tog duhanskog dima jebote...osim toga, koja je svrha dimljenja opcenito? to da si uništavaš pluca i još za to moraš davat novce?
Gušt bokte Isto ko i svrha pica i slicnih stvari...
cekaj, to kaj si uništavaš ogranizam bi trebao bit gušt? |
|
|
Grujah.
Advanced Member
Serbia
3254 Posts
Posted - 14/12/2010 : 02:55:30
|
Koja je svrha nije tvoj problem. Ljudi vole duvan i kraj. Koja je uostalom svrha opijanja?
Kako si to ti NATERAN da udises dim cigareta? Kao sto rece henri, eto njemu u restoranu smeta smrad kuvanog kupusa. I sta sad? Meni ekstremno smeta kada na ulici naletim na psa (gotovo fobija), bilo na povocu bile ne. Znas kolko bi mi lakse bilo da nema pasa? Neopisivio. Ali sta sad?
Edit: I kao sto rekoh, nisam pusac. Meni nije dim narocito prijatan, stavise, zna ponekad i da mi smeta. Al nije u tome poenta. |
Edited by - Grujah. on 14/12/2010 03:01:51 |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Posted - 14/12/2010 : 03:00:04
|
Evo moj zadnji post, odo spavat, zapravo me totalno zaboli oce li bit dozvoljeno pušenje il ne, al nikad ne propuštan priliku za kvalitetnu raspravu Pomalo!! |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 14/12/2010 : 03:02:27
|
Koja je svrha nije tvoj problem. Ljudi vole duvan i kraj. Koja je uostalom svrha opijanja?
Kako si to ti NATERAN da udises dim cigareta? Kao sto rece henri, eto njemu u restoranu smeta smrad kuvanog kupusa. I sta sad? Meni ekstremno smeta kada na ulici naletim na psa (gotovo fobija), bilo na povocu bile ne. Znas kolko bi mi lakse bilo da nema pasa? Neopisivio. Ali sta sad?
kak misliš "natjeran da udišem dim cigareta?" jasno da jesam, jer kad ideš s frendovima u kafic (ili solo), uvijek ce bit netko tko ce dimit. sad po tome kaj si ti napisao izgleda da oceš rec da bi prilikom odlaska u kafic trebao nosit kvacicu za sušenje rublja i njom zacepit nos, ili bi trebo rec frendovima da necu ic s njima u kafic jer oni dime. a to kaj ti na ulici naletiš na psa ti nece štetit tvom organizmu, niti ce ti izazvat rak, ko cikovi. |
Edited by - Darth Ivan on 14/12/2010 03:03:10 |
|
|
Topic |
|