forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Koliko Vam (ne) smeta zabrana pušenja . . .
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 11

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 14/12/2010 : 18:12:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:
Originally posted by paro

Ako netko smatra da ga se truje ne treba ic u kafice gdje se puši...
Sloboda izbora je sloboda izbora, ja cu zapalit, a ako nekome smeta nema šta kukat i sjedit po kaficima, neka slobodno nade kafic za nepušace i neka mu je sa srecom....

Sloboda izbora da truješ druge ljude?

A oni neka bježe ako mogu...
Trovanje dimom ugrožava zdravlje i život. Po logici "slobode", treba pustiti i ubojice da kolju bez kazne. To je njihova sloboda izbora. Ako nekom smeta, neka ne kuka i neka nade mjesto gdje ga ubojica nece pronaci...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 14/12/2010 18:18:36
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 14/12/2010 : 18:16:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:
Originally posted by Poli

Ako se mene pita odma' sam za to da poskupe cigarete i alkoholna pica za barem 200%. Zabrana pusenja u restavracijama etc. je ishodiste.
Naravno, nisam ja neki faktor u pitanju.

500%
Pa neka se truju samo bogati.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8619 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 14/12/2010 : 18:19:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message
@ Obi-wan

Apsolutno te poštujem kao forumaša, ali tvoji postovi su ponekad toliko puritanski usmjereni da zaista ne znam, dal se zezaš ili šta...
Kao prvo alkohol ne truje samo onoga koji se odluci napijati, nego šteti i bližnjima onoga koji se opija. Isto je štetan kao i nikotin, ako ne i više, jer nikad neceš procitat u novinama naslov: Zapalio cigaretu- dvije i sjekirom ubio susjeda.
Kao drugo ne znam o kakvom se to utopijskom društvu sanjari. Ljudi piju alkohol zadnjih nekoliko tisuca godina i to se nikad nece promjenit, takoder Evropljani puše duhan od neke 1500-te do dan-danas i to se takoder nece promijenit.
I trece- cijelo vrijeme se na forumu trakelja o miru i toleranciji medu ljudima, a meni je presmješno kako nitko zapravo ne kuži da se kroz ovu temu lagano javlja jedna apsolutno vidljiva segregacija na pušace i nepušace...Zaista zastrašujuce..

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8619 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 14/12/2010 : 18:24:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message
quote:
Originally posted by Obi-wan

da truješ druge ljude?

Trovanje dimom ugrožava zdravlje i život. Po logici "slobode", treba pustiti i ubojice da kolju bez kazne. To je njihova sloboda izbora. Ako nekom smeta, neka ne kuka i neka nade mjesto gdje ga ubojica nece pronaci...

Ako ubojice i pušace bacaš u isti koš, onda si zaista izgubio par šerafa u glavi.
Ne smatram da svojim pušenjem trujem ljude, niti se smatram ubojicom, moja savjest je cista.
I ponavljam, ako ti toliko smeta dim, napusti prostoriju i otidi u kafic u kojem se ne puši.

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 14/12/2010 : 18:27:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:

@ Obi-wan

Apsolutno te poštujem kao forumaša, ali tvoji postovi su ponekad toliko puritanski usmjereni da zaista ne znam, dal se zezaš ili šta...
Kao prvo alkohol ne truje samo onoga koji se odluci napijati, nego šteti i bližnjima onoga koji se opija. Isto je štetan kao i nikotin, ako ne i više, jer nikad neceš procitat u novinama naslov: Zapalio cigaretu- dvije i sjekirom ubio susjeda.
Kao drugo ne znam o kakvom se to utopijskom društvu sanjari. Ljudi piju alkohol zadnjih nekoliko tisuca godina i to se nikad nece promjenit, takoder Evropljani puše duhan od neke 1500-te do dan-danas i to se takoder nece promijenit.
I trece- cijelo vrijeme se na forumu trakelja o miru i toleranciji medu ljudima, a meni je presmješno kako nitko zapravo ne kuži da se kroz ovu temu lagano javlja jedna apsolutno vidljiva segregacija na pušace i nepušace...Zaista zastrašujuce..

Realnost je naravno to što ti kažeš. Daleko sam ja od puritanca. Jedino mi ta ideja da ce netko zapaliti i svjesno ugroziti moje zdravlje, ne leži. Kako da se sklonim kada mi pušaci dodu u goste. Rijetko je koji kulturan pa da ode na balkon, a ja se družim s relativno kulturnim ljudima. Pušenja ce uvijek (na žalost) bit, ali da se ja pitam, ja bih zabranio proizvodnju i korištenje cigareta. Za dobrobit svih osim duvanskih kompanija koje prodaju smrt.

Nedavno sam bio kod kuma, slavili prvi rodendan njegovog sina. Bila je tu i nekolicina male djece.
Zamisli ovo:
Ženska puši tudem djetetu odmah iznad glave, a djete sve nešto kašljuca i zbunjeno je. Zgadio mi se život. Znao sam da išta kažem da ce me gledati kao cudaka. No, ta djeca su se fino nadisala dima tog dana...

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 14/12/2010 : 18:29:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:

quote:

da truješ druge ljude?

Ako ubojice i pušace bacaš u isti koš, onda si zaista izgubio par šerafa u glavi.
Ne smatram da svojim pušenjem trujem ljude, niti se smatram ubojicom, moja savjest je cista.
I ponavljam, ako ti toliko smeta dim, napusti prostoriju i otidi u kafic u kojem se ne puši.

Naravno da nije isto, samo ti pokušavam objasniti.
I da, truješ, tu nema bježanja, žao mi je što to moram reci grubo. Svaki put kada zapališ u blizini drugih osoba ti ih truješ. Možeš ti smatrati šta hoceš, to je naucno dokazano.

Ne želim te prozivati i napadati, moj stav nije protiv tebe osobno (ti si mi inace jedan od dražih ovdje). Ali sve što sam rekao, stvarno mislim.
A da sam pomalo lud... Jesam. Teško je biti normalan u ovakvom svijetu.

Edited by - Obi-wan on 14/12/2010 18:31:30
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 14/12/2010 : 18:31:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
Obi, a koliko tacno ta uloga "pasivnog pušaca" šteti necijem zdravlju? Jer, meni se cini da malo dramatizujete stvari - oprostite ako griješim...
Možda i ne bih bio protiv ovoga zakona da nije ocito da oni koji su ga pisali nisu imali ni dobrih namjera, ni dušebrižnosti za "jadne" pušace, vec samo da napune svoje pohlepne rucerde novim otetim novcem - a taj im je najsladi (i dokažu servilnost)! Osim toga, ovo nas vodi korak bliže suludo birokratizovanoj EU, gdje su i dimenzije krastavaca tacno propisane (!), a na duge staze i 1984. Sve pocinje od malih stvari i pasivnog stava...
A onda se ljudi probude i shvate da su zavezani skupim, dosadnim i drakonskim propisima koji im ogranicavaju i miligrame udahnutog vazduha, a koji su, eto, donijeti za "njihovo i više dobro". Utuci ce nas upravo elasticnim shvatanjem "tolerancije", "ugrožavanja" i " liberalne demokratije", dok se covjek nece moci ni požaliti, ne kada su stvari pod tom maskom.

Edited by - Mhejl on 14/12/2010 18:36:20
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 14/12/2010 : 18:33:33  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
Mislim da je ta liberalizacija zakona o pušenju kod nas samo privremena mjera, iz razloga koje sad ne bih navodio. Kad tad ce se ponovo pooštriti i ostati takav. Iako sam uglavnom protiv trendova koji dolaze izvana ovaj (o suzbijanju cigareta) apsolutno podržavam. Evo, citam kako u nekim zemljama vec razmišljaju (ili rade na tome) da zabrane pušenje na svim javnim mjestima, i na cesti. To mi se cini ipak pretjerano, ali iz svih zatvorenih javnih prostora treba izbaciti cigarete, tj. taj dim (smrad).
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 14/12/2010 : 18:35:20  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:
Originally posted by Mhejl

Obi, a koliko tacno ta uloga "pasivnog pušaca" šteti necijem zdravlju? Jer, meni se cini da malo dramatizujete stvari - oprostite ako griješim...

Medicina je vec utvrdila da griješiš.
Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 14/12/2010 : 19:16:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message
quote:

Realnost je naravno to što ti kažeš. Daleko sam ja od puritanca. Jedino mi ta ideja da ce netko zapaliti i svjesno ugroziti moje zdravlje, ne leži. Kako da se sklonim kada mi pušaci dodu u goste. Rijetko je koji kulturan pa da ode na balkon, a ja se družim s relativno kulturnim ljudima.

Nedavno sam bio kod kuma, slavili prvi rodendan njegovog sina. Bila je tu i nekolicina male djece.
Zamisli ovo:
Ženska puši tudem djetetu odmah iznad glave, a djete sve nešto kašljuca i zbunjeno je. Zgadio mi se život. Znao sam da išta kažem da ce me gledati kao cudaka. No, ta djeca su se fino nadisala dima tog dana...

Ja se tu u potpunosti slazem s tobom, ali tu je nazalost rijec o nekulturi i kretenizmu pojedinaca. Vjerojatno ni oni sami ne uvidjaju sta rade il da tebi smeta sto ti puse u stanu, al nece to nikad ni uvidit ako im ne objasnis. Ako te nakon toga odjebu, sto ce ti tavi prijatelji koji te ne postuju? Meni nikad nije palo na pamet zapalit kod nekoga ako ne vidim pepeljaru na stolu. Cak i kad odem na balkon pitam jel to u redu i ako nije sve fajn. Pa necu umrijet ako ne zapalim cigaretu par sati....Al sve su to neki drugi problemi. Zabrana pusenja u kaficima je i dalje budalastina...

http://matanovogumno.blogspot.com
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 14/12/2010 : 21:29:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
Moj najbolji prijatelj je bio pušac. I uvijek je išao na balkon pušiti, cak i po najvecoj zimi. Nije me htio trovati. A sada više i ne puši. Znaci, može se i biti tolerantan i prestati.
Na žalost vecina pušaca nije takva.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 14/12/2010 : 21:34:13  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

Moj najbolji prijatelj je bio pušac. I uvijek je išao na balkon pušiti, cak i po najvecoj zimi. Nije me htio trovati. A sada više i ne puši. Znaci, može se i biti tolerantan i prestati.
Na žalost vecina pušaca nije takva.

romanticna pricica. ovo su one iz Božic Box-a?

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 14/12/2010 : 21:34:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:

Možda i ne bih bio protiv ovoga zakona da nije ocito da oni koji su ga pisali nisu imali ni dobrih namjera, ni dušebrižnosti za "jadne" pušace, vec samo da napune svoje pohlepne rucerde novim otetim novcem - a taj im je najsladi (i dokažu servilnost)! Osim toga, ovo nas vodi korak bliže suludo birokratizovanoj EU, gdje su i dimenzije krastavaca tacno propisane (!), a na duge staze i 1984. Sve pocinje od malih stvari i pasivnog stava...
A onda se ljudi probude i shvate da su zavezani skupim, dosadnim i drakonskim propisima koji im ogranicavaju i miligrame udahnutog vazduha, a koji su, eto, donijeti za "njihovo i više dobro". Utuci ce nas upravo elasticnim shvatanjem "tolerancije", "ugrožavanja" i " liberalne demokratije", dok se covjek nece moci ni požaliti, ne kada su stvari pod tom maskom.

Ja ne vjerujem da taj zakon ima puno veze sa zdravljem pušaca ili nepušaca. Kod nas se ionako iza svake stvari krije nešto drugo. No, kada se govori o ovome, sklon sam "pretjerivanju" i drakonizmu. Stavio sam navodne znake jer samo onaj tko ne cijeni naše najvece bogatstvo - a budite sigurni da je to zdravlje, može reci da pretjerujem. I iskreno se nadam da necete poceti cjeniti zdravlje na onaj teži nacin. Bez zdravlja vam ni sav novac ni bilo što drugo na ovom svijetu nece znaciti ništa. I zato, bacite tu prljavu cigaretu i nemojte više nikada zapaliti...

Edited by - Obi-wan on 14/12/2010 21:36:06
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 14/12/2010 : 21:37:17  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
zabranit pušenje po kaficima može samo umno poremecena osoba a u ovakvim banana državama to je i direktno uništavanje gospodarstva.
ka da je jedan izgubia posal od zabrane.
pogotovo konobari.

Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7966 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 14/12/2010 : 21:38:41  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message
meni ne smeta!mozda doci smeta,on voli da pusi.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 14/12/2010 : 21:39:52  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

quote:

Ja ne vjerujem da taj zakon ima puno veze sa zdravljem pušaca ili nepušaca. Kod nas se ionako iza svake stvari krije nešto drugo. No, kada se govori o ovome, sklon sam "pretjerivanju" i drakonizmu. Stavio sam navodne znake jer samo onaj tko ne cijeni naše najvece bogatstvo - a budite sigurni da je to zdravlje, može reci da pretjerujem. I iskreno se nadam da necete poceti cjeniti zdravlje na onaj teži nacin. Bez zdravlja vam ni sav novac ni bilo što drugo na ovom svijetu nece znaciti ništa. I zato, bacite tu prljavu cigaretu i nemojte više nikada zapaliti...

a šta bi s alkosima ?
a takav je svaki peti u Hr.

a trovanje zraka s autima i industrijom?šta misliš koliko cestica dnevno posišeš od ispušnih plinova?

Edited by - lwood on 14/12/2010 21:40:46
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 14/12/2010 : 21:48:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
Pa kad me vuceš za jezik.
Ja ne vozim i ne zagadujem. Što se mene tice, možete i vi slobodno prestati...

Alkosi pijenjem ugrožavaju svoje zdravlje - ne truju druge. Ali, takoder bi bilo dobro da prestanu. nemoj ni pocinjati socijalni aspekt, to ne spada u ovu pricu.
Takoder, nekima je vožnja autom neophodna, pušenje nije neophodno nikome.

I zato Lwood, prestani pušiti.

Edited by - Obi-wan on 14/12/2010 21:51:37
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 14/12/2010 : 21:51:39  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

pošteno
al kako god da okreneš u vecin gradovima ti triba auto.a i da se voziš buson opet pomažeš zagadenju.
a šta se tice pušenja,ok je zabranit u bolnicama i slicno.
al zabranit u kaficima je preseravanje.
ili su mogli stavit odvojene prostore ili da vlasnik bira oce se pušit ili ne

Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 14/12/2010 : 21:53:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
quote:
iskreno se nadam da necete poceti cjeniti zdravlje na onaj teži nacin. Bez zdravlja vam ni sav novac ni bilo što drugo na ovom svijetu nece znaciti ništa. I zato, bacite tu prljavu cigaretu i nemojte više nikada zapaliti...

Slažem se sa vecim dijelom vaše izjave. Zdravlje je najvece, nezamjenljivo blago koje možemo posjedovati u ovom dolini suza, ali, kao što Iwood rece, njega svakodnevno uništavaju raznorazne druge stvari, pa i neki od, nesumnjivo, neprirodnih aspekata zapadnog urbanog života. Ja, nažalost, živim u Pljevljima, gradu koji zbog svoje termoelektrane i rudnika uglja ima najzagadeniji vazduh na citavom Balkanu. Buduci da ovdje pola ljudi, u "ekološkoj državi", pati od raznoraznih plucnih bolesti, shvatite da mi krstaški rat protiv cigareta izgleda pomalo smiješno. U današnjem svijetu, pak, NICEMU i NIKOME ne smijemo olako povjerovati. U redu, veliko i nekontrolisano konzumiranje cigara uništava covjekovo zdravlje. Ali, zašto bi umjereno pušenje odjednom bilo posmatrano kao uništavanje zdravlja? Umjereni pušaci... Zar ce vam toliko naškoditi ako jednom na svaka dva-tri dana budete izloženi duvanskom dimu, kao "pasivni pušac"? Pored toliko sjebanih stvari u ovim, kako Iwood rece "banana-državicama", beskorisno je ovakvo nasilno nametanje takozvanih "evropskih propisa i vrijednosti", parolom pod kojom se svakodnevno vrše najstrašnije pljacke! Pušenje je oduvijek bilo prihvatljiv porok na Balkanu i zašto bismo sada napadali umjerene pušace radi nešto dima? Koliko nam to može škoditi?

Edited by - Mhejl on 14/12/2010 22:02:44
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 14/12/2010 : 21:53:43  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

Alkosi pijenjem ugrožavaju svoje zdravlje - ne truju druge. Ali, takoder bi bilo dobro da prestanu. nemoj ni pocinjati socijalni aspekt, to ne spada u ovu pricu.

kako ne? koliki je postotak ljudi šta se pobiju pod utjecajen alkohola? a?
to je direktno ugrožavanje tudeg zdravlja.

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 14/12/2010 : 21:54:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

quote:

pošteno
al kako god da okreneš u vecin gradovima ti triba auto.a i da se voziš buson opet pomažeš zagadenju.
a šta se tice pušenja,ok je zabranit u bolnicama i slicno.
al zabranit u kaficima je preseravanje.
ili su mogli stavit odvojene prostore ili da vlasnik bira oce se pušit ili ne

Meni bi odgovaralo da postoje kafane za pušace i nepušace (sa znakom na ulazu) ili dvije odvojene prostorije. No, obojica znamo da se to nece ostvariti. Ja zbog pušenje ni ne idem u kafice, a ionako više ni ne pijem. Jedino se sa bijelog još nisam skinuo, ali to nije tema sada...

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 14/12/2010 : 21:55:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

quote:

kako ne? koliki je postotak ljudi šta se pobiju pod utjecajen alkohola? a?
to je direktno ugrožavanje tudeg zdravlja.

U pravu si, prestani i piti.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 14/12/2010 : 21:58:07  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
ne pijen
vrlo rijetko se nalijen a cak i tada nisan agresivan

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 14/12/2010 : 22:03:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:

quote:
iskreno se nadam da necete poceti cjeniti zdravlje na onaj teži nacin. Bez zdravlja vam ni sav novac ni bilo što drugo na ovom svijetu nece znaciti ništa. I zato, bacite tu prljavu cigaretu i nemojte više nikada zapaliti...

Slažem se sa vecim dijelom vaše izjave. Zdravlje je najvece, nezamjenljivo blago koje možemo posjedovati u ovom dolini suza, ali, kao što Iwood rece, njega svakodnevno uništavaju raznorazne druge stvari, pa i neki od, nesumnjivo, neprirodnih aspekata zapadnog urbanog života. Ja, nažalost, živim u Pljevljima, gradu koji zbog svoje termoelektrane i rudnika uglja ima najzagadeniji vazduh na citavom Balkanu. Buduci da ovdje pola ljudi, u "ekološkoj državi", pati od raznoraznih plucnih bolesti, shvatite da mi krstaški rat protiv cigareta izgleda pomalo smiješno. U današnjem svijetu, pak, NICEMU ne smijemo olako povjerovati. U redu, veliko i nekontrolisano konzumiranje cigara uništava covjekovo zdravlje. Ali, zašto bi umjereno pušenje odjednom bilo posmatrano kao uništavanje zdravlja? Umjereni pušaci... Zar ce vam toliko naškoditi ako jednom na svaka dva-tri dana budete izloženi duvanskom dimu, kao "pasivni pušac"? Pored toliko sjebanih stvari u ovima, kako Iwood rece "banana-državicama", beskorisno je ovakvo nasilno nametanje takozvanih "evropskih propisa i vrijednosti", parolom pod kojom se svakodnevno vrše najstrašnije pljacke! Pušenje je oduvijek bilo prihvatljiv porok na Balkanu i zašto bismo sada napadali umjerene pušace radi nešto dima? Koliko nam to može škoditi?

Nisam ja dovoljno jak za rat protiv pušenja i shvatam kako se to nekome može ciniti kao pretjerivanje. Inace sam ekstremno tolerantna osoba (koja kombinacija rijeci), ali ovdje ne. Koja 2-3 dana. Ne želim ni 2-3 sekunde udisati cigaret dim ako ne moram. Toliko ga ne volim...Za evropske propise i vrijednosti ne dajem ni 5 para. Moja želja je da svatko sam za sebe prestane pušiti zauvijek. Ne samo u kafanama i ne zato što postoji neki zakon. A ako baš moraš pušiti, nemoj dimu izlagati druge ljude. Zar je toliko cudan moj nacin razmišljanja?

Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 14/12/2010 : 22:07:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
quote:
Zar je toliko cudan moj nacin razmišljanja?

Ne baš, vec sam ja ekstremno tvrdoglava osoba.
I ja se i sam trudim da budem umjeren u svemu - da, pokoji sitno-osrednji porok, ali bez pretjerivanja koja, uprkos svakom trenutnom zadovoljstvu, imaju svoje posledice...
Go to Top of Page
Page: of 11 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.31 seconds. Snitz Forums 2000