Author |
Topic |
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 24/02/2009 : 20:41:06
|
quote: Originally posted by Colt
quote: Ima jedna prodavaonica di sam uvijek kupovao sendvice po 10 kuna. Popularan ducan. I ovi su se osokolili i polakomili i podigli cijenu za 1 kunu. Ima vec godina dana da nisam primirisao u taj ducan, vec kupujem sendvic od 15 kuna, koji je opet skuplji od ovog prije, ali vlasnici se nisu poceli praviti pametni. Nedam gušta. Nikad ne popuštam. Držim do prinicpa i ne mijenjam mišljenje kako vitar puše. Cuo sam da su vratili cijenu na 10 jer je pala prodaja.
Moram da priznam da ne razumem ovo...
Kad se netko umisli da je monopolist i da može raditi što hoce (status quo, jadan izbor, neredovitost), onda mali Inferno ide konkurenciji koja se unatoc manama (dizajn) još nije blamirala kao prije navedena. |
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
|
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
Member since 02/05/2005 |
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 24/02/2009 : 20:45:39
|
pretpostavljam da Ludens nema mail na koji se mogu javiti citaoci, je li tako? |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
bitola
Average Member
USA
821 Posts
Member since 22/02/2003 |
Posted - 24/02/2009 : 20:53:04
|
quote: Originally posted by mladjo
pretpostavljam da Ludens nema mail na koji se mogu javiti citaoci, je li tako?
O imaju oni, kako da ne, samo ostarices pre nego sto docekas odgovor na tvoj ,mail. Zalim te ako im pises i cekas odgovor. info@ludens.hr Nek ti je sa srecom
|
|
|
www2
Senior Member
Croatia
1049 Posts
Member since 11/02/2009 |
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Posted - 24/02/2009 : 21:02:46
|
Pa kažem... Ako smo utvrdili da njih nije nimalo briga za nas, zašto bi nas bilo briga za njih??? Jednostavno, zar ne? Zato sam se baš (maximalno) uživio u tu ulogu - kriticara koji ne štedi na "epitetima". I napravio sam korak više - odustao od pola izdanja - da ne bi ostalo na ispraznim rijecima. |
|
Edited by - Inferno on 24/02/2009 21:03:38 |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9404 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 24/02/2009 : 21:05:52
|
quote: Ima jedna prodavaonica di sam uvijek kupovao sendvice po 10 kuna. Popularan ducan. I ovi su se osokolili i polakomili i podigli cijenu za 1 kunu. Ima vec godina dana da nisam primirisao u taj ducan, vec kupujem sendvic od 15 kuna, koji je opet skuplji od ovog prije, ali vlasnici se nisu poceli praviti pametni. Nedam gušta. Nikad ne popuštam. Držim do prinicpa i ne mijenjam mišljenje kako vitar puše. Cuo sam da su vratili cijenu na 10 jer je pala prodaja.
Principi su cudna stvar.....
Inace nisam ni ja zadovoljan s tim potezom ludensa ali da li se netko zapitao da li možda postoji neki razlog zašto je to tako? Mislim, ako do sada nije bilo problema sa tim dodacima ( mislim na stripovske ) sada mora biti neki dobar razlog za to..... šta ja znam možda su skenove dodatka ukrali vanzemaljci ili tako nešto...... |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
bitola
Average Member
USA
821 Posts
Posted - 24/02/2009 : 21:14:19
|
quote: Originally posted by Deers
Inace nisam ni ja zadovoljan s tim potezom ludensa ali da li se netko zapitao da li možda postoji neki razlog zašto je to tako? Mislim, ako do sada nije bilo problema sa tim dodacima ( mislim na stripovske ) sada mora biti neki dobar razlog za to..... šta ja znam možda su skenove dodatka ukrali vanzemaljci ili tako nešto......
Ha , ha , ha, ova ti je dobra. |
|
|
elfak nish
Advanced Member
Serbia
5705 Posts
Member since 23/02/2009 |
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Posted - 24/02/2009 : 21:16:46
|
Inace nisam ni ja zadovoljan s tim potezom ludensa ali da li se netko zapitao da li možda postoji neki razlog zašto je to tako? Mislim, ako do sada nije bilo problema sa tim dodacima ( mislim na stripovske ) sada mora biti neki dobar razlog za to..... šta ja znam možda su skenove dodatka ukrali vanzemaljci ili tako nešto......
I ti vjeruješ u bajke? Zar stvarno misliš da su svi ti dodaci izostali nakon ludensove ocajnicke muke i borbe, da na štetu svetoga profita, uspiju udovoljiti svojoj ljubljenoj raji? He-he... Bio jedan strip gdje je neki slijepi cica rekao: "Sinko, iako sam slijep, nalazim se u dobi kad mi mudrost nije nedostupna!" Ko da je ovo prvi propust. Bilo ih 100 dosad. Odavno nije izašao spec na 160 str., a Princ Elfova je noviji.
Jedino je bitna istina, sve je drugo zavaravanje.
|
|
|
|
bitola
Average Member
USA
821 Posts
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11092 Posts
Member since 15/11/2002 |
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 24/02/2009 : 21:22:48
|
quote: Originally posted by Inferno Pa Ludnes. Kako im se nije omaklo spustiti cijenu kad ima 30 stranica manje nego inace. Zato što ce onaj tko to planira kupiti ionako kupiti (nitko danas ni ne ocekuje da nešto pojeftini - svima su sretni samo da ne poskupi). Pošto oni meni uzimaju pare, ja ih zauzvrat imam pravo gadit. Pa evo: Povraca mi se više od njih. Nazadaju iz dana u dan. Nikad nas nisu obradovali. Svaki put neka greška (prošli put korice). Uopce ne drže do posla kojim se bave. Stara filozofija - radit što manje moguce i postat miljarder preko noci. Takve ljude prezirem. I za razliku od drugih, ja ne prelazim preko tih tzv. sitnica. Jedan ih je VC spizdija nakon samo godinu dana izdavaštva i dokazao kako su cijelo vrijeme držali status quo pod parolom kako se kiosk stripovi ne prodaju nikako. Pa da... Tko bi im kupovao one slomivene remitende(preko 70%). Ne treba meni HC, šta ce mi to, nego daj neku normalu. Distributeri? A kako to nije blo sa SD? Da mi je znati kako drugi casopisi preživljavaju na kisocima, a cijene od 20-40 kuna su identicne onima od Lundensa?!?! Lagano ih odjebajem. Ne kupujem Bleka, AF-a, Marka, DD-a, DD-extra... (to je pola od citave njhove velike ponude koja izlazi redovito). Pala je odluka da DD uzimam samo od VC, a od tog izdavaca cu uzimati još Texa, Dampyra, Martina... Ne žive oni od tebe, a ni od nas 100 na forumu i fucka im se živo što ce se nas desetorica naljutiti i nece kupovati. Uvijek ce se naci 10 novih kao zamjena, koji hoce kupovati i kojima kvalitet nije toliko važan. Takav sam tip. Ne volim da me se jebe u zdrav mozak. Kad me netko prevari za 1000 Eura, nije mi toliko do love, nego do toga što sam dozvolio da od mene naprave budalu. Kipim od toga. Ima jedna prodavaonica di sam uvijek kupovao sendvice po 10 kuna. Popularan ducan. I ovi su se osokolili i polakomili i podigli cijenu za 1 kunu. Ima vec godina dana da nisam primirisao u taj ducan, vec kupujem sendvic od 15 kuna, koji je opet skuplji od ovog prije, ali vlasnici se nisu poceli praviti pametni. Nedam gušta. Nikad ne popuštam. Držim do prinicpa i ne mijenjam mišljenje kako vitar puše. Cuo sam da su vratili cijenu na 10 jer je pala prodaja. Ljudi (školarci) navikli placati zaokruženu cijenu, hehe. Ti sendvicari su pogriješili samo u jednoj stvari - nisu trebali dici na 11 kn. nego upravo na 15. I svi bi bili zadovoljni, ukljucujuci vjerovatno i tebe. A što se tice ovog dodatka, to je jedini mini-dodatak od Zagora koji valja i koji je bitan. Crtao ga je Della Monica, a ima dosta detalja preko kojih je lakše razumjeti epizodu "Thugsi!". Rijec je o Ramathovoj prošlosti. Kad bi bar Berni preuzeo sve to samo pod svoje okrilje. I sad kad su mi uksratili taj dodatak, oni tamo u Ludensu sigurno ne ocekuju pohvale od mene. Zato ono: "jadnici".
Tvoj bunt nije nevažan, poslužit ce jednoj vrlo važnoj stvari - to je tvoja duševna satisfakcija. Ali, na žalost to je sve... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 24/02/2009 21:26:05 |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9404 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 24/02/2009 : 21:26:02
|
Bah, ne znam, malo mi je smiješno nazvati profitera nekog tko se bavi izdavanjem stripova a opet ako je to tako onda je to dosta tragicno. Da se razumijemo uopce ne branim ludens ali izgleda da sam postao imun na nedostatke. Nekad ne bih mogao iz nikakvog principa reci : izigrali su moje povjerenje , necu više kupovat taj i taj strip. Ali danas kad postoji ponuda veca od onoga što mogu kupiti potpuno razumijem tvoj stav. I izgleda da jedva cekam da od neceg odustanem.
i, da ja vjerujem u bajke, zar ti ne |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Posted - 24/02/2009 : 21:26:41
|
quote: Originally posted by Obi-wan
(...)
Tvoj bunt nije nevažan - poslužit ce jednoj vrlo važnoj stvari - to je tvoja duševna satisfakcija. Ali, na žalost to je sve... [/quote] "duševna satisfakcija" Da. MENI jedina i najvažnija stvar, zar ne? I to zato što nisam kolekcionar i ne pogada me ako fale brojevi 26 i 34. Jednom rijecju, nisam ovisnik o izdanjima i izdavacima; i znam presjeci kad treba.
Pa i govorio sam za sebe, ne za druge. Ja sam sebi najvažniji. Tako bi trebalo biti. |
|
Edited by - Inferno on 24/02/2009 21:29:27 |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 24/02/2009 : 21:30:47
|
Bah, ne znam, malo mi je smiješno nazvati profitera nekog tko se bavi izdavanjem stripova a opet ako je to tako onda je to dosta tragicno. Da se razumijemo uopce ne branim ludens ali izgleda da sam postao imun na nedostatke. Nekad ne bih mogao iz nikakvog principa reci : izigrali su moje povjerenje , necu više kupovat taj i taj strip. Ali danas kad postoji ponuda veca od onoga što mogu kupiti potpuno razumijem tvoj stav. I izgleda da jedva cekam da od neceg odustanem. i, da ja vjerujem u bajke, zar ti ne
To je zato što je izbor kod nas uvijek onaj: My way or the highway! Ako neceš Ludens onda...cekaj malo šta onda...hm...ipak je dobar Ludens. Kada bi svi imali svoj princip, sa ljudima (kupcima u ovom slucaju) se ne bi moglo kako tko hoce. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 24/02/2009 : 21:33:45
|
Bah, ne znam, malo mi je smiješno nazvati profitera nekog tko se bavi izdavanjem stripova a opet ako je to tako onda je to dosta tragicno. Da se razumijemo uopce ne branim ludens ali izgleda da sam postao imun na nedostatke. Nekad ne bih mogao iz nikakvog principa reci : izigrali su moje povjerenje , necu više kupovat taj i taj strip. Ali danas kad postoji ponuda veca od onoga što mogu kupiti potpuno razumijem tvoj stav. I izgleda da jedva cekam da od neceg odustanem.
i, da ja vjerujem u bajke, zar ti ne
ma neee... on cita zagora. i to odsad samo na vc-u. pa makar iz skoljke iskakali elfovi i dvorfovi umjesto vilenjaka i patuljaka |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
elfak nish
Advanced Member
Serbia
5705 Posts
Member since 23/02/2009 |
Posted - 24/02/2009 : 21:38:09
|
Imam svako izdanje VC(osim albuma),i mogu vam reci da su specijali odlicno odradjene,a knjizice verne kopije orginalu. Samo se plasim da ne stanu sa specijalima.Valjda nece. Mene najvise interesuje da li ce ikad biti izdat dodatak prvog specijala-traperi. Ludens ga je isekao,vc nije (i ne verujem da ce) izdao taj specijal. |
Soundgarden - Halfway There http://www.youtube.com/watch?v=LW4Zsd1mhPI
|
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 24/02/2009 : 21:40:03
|
quote: Originally posted by bitola
quote: Originally posted by mladjo
pretpostavljam da Ludens nema mail na koji se mogu javiti citaoci, je li tako?
O imaju oni, kako da ne, samo ostarices pre nego sto docekas odgovor na tvoj ,mail. Zalim te ako im pises i cekas odgovor. info@ludens.hr Nek ti je sa srecom
mda, znam, ovo je više bilo retoricki... Ne valja... |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11092 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 24/02/2009 : 22:46:33
|
Od kada si ti mjerodavan? |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
Archy
stripovi.com suradnik
Croatia
1448 Posts
Member since 27/11/2008 |
Posted - 24/02/2009 : 23:01:53
|
Ima Ludens i drugi mail, onaj koji stavljaju na unutarnjoj stranici korice, ali sumnjam da je puno aktivniji. Na ovaj info@ludnes.hr sam nekoliko puta slao mail, a odgovor nikad nisam dobio. To govori o jednom apsolutnom neprofesionalizmu i mogu reci da mi to dosta smeta. |
No sikiriki |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 24/02/2009 : 23:20:48
|
quote: Originally posted by Going-Going
Pa pomozite mi da ga vise nemam. Cijena, prava sitnica. Pazi, 50% nisi u pravu 100% jesi.
Nije valjda da ih jos imas? |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 24/02/2009 : 23:22:05
|
quote: Originally posted by elfak nish
Mozda ce ludens na kraju poceti izdavati dodatke u jednoj velikoj knjizi(recimo 6 dodatka u jednom stipu,kao DD superbook
Going-going ajde kad si vec zaceo ovu dilemu,razresi je i kazi da li kao poklon za rodjendan(12.03) od VC dobijam Princ elfova?
Samo da znas da to sa integralom dodataka uopste nije losa ideja i da je vrlo verovatno da ce "Ludens" u nekom momentu napraviti bas nesto slicno tome. Mozda u jednoj knjizi stave sve tekstualne dodatke a u drugoj sve strip dodatke |
|
|
Topic |
|