Author |
Topic |
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 25/04/2009 : 00:14:33
|
quote: Originally posted by Gil-galad
Nego, pitanje za Gastona: na nekolicini topica (najavama) NN biblioteke sam video isto pitanje, ali bez odgovora... Da li postoji, makar kao ideja, mogucnost da NN krene ikada od broja 1?
Nisam Gaston, ali mogu odgovoriti... Na zalost to ne ovisi o nama, a sve dok ne bude mogucnosti da se objavi i prvi broj tesko je razmisljati o tim knjigama od pocetka. Naravno da bi i mi sami voljeli imati cjelovitu biblioteku od pocetka, i ako ikad bude mrvica sanse za to mi cemo je zgrabiti. |
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
|
|
Gaston
stripovi.com suradnik
Croatia
5935 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 25/04/2009 : 00:15:29
|
quote: Originally posted by Gil-galad
Nego, pitanje za Gastona: na nekolicini topica (najavama) NN biblioteke sam video isto pitanje, ali bez odgovora... Da li postoji, makar kao ideja, mogucnost da NN krene ikada od broja 1?
Cuj, mi bismo sutra da mozemo, no nazalost za sada nema sanse zbog toga sto je Castellini nacrtao taj broj 1. Doduse, razradjujemo neke zamisli da i to premostimo, ali to je ipak na dugome stapu, no nikad ne reci nikad! Uglavnom, dajemo sve od sebe i po tom pitanju. |
And I must be an acrobat to talk like this and act like that... |
|
|
Gaston
stripovi.com suradnik
Croatia
5935 Posts
Member since 30/07/2002 |
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Posted - 25/04/2009 : 00:17:36
|
A stvarno... da smo se dogovarali nebi ovako... |
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
|
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik
Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18874 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 25/04/2009 : 13:32:12
|
ipak je u odgovorima 56 sek. razlike,taman koliko je vremenska razlika izmedu Luzerna i Makarske valjda. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17818 Posts
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17818 Posts
Posted - 25/04/2009 : 13:58:19
|
naravno da je isti odgovor :D natana od prvig broja :D ali kada se stigne zaostatak za italijom :D |
Utabanim stazama ocaja! |
|
|
darth-vader
Advanced Member
Croatia
4834 Posts
Member since 05/10/2002 |
Posted - 26/04/2009 : 00:42:44
|
quote: Malo bolje procitaj moje postove pa ces vidjeti sto sam tocno napisao, a cjenovna razlika zbog formata je otprilike ista onolika kolika bi bila razlika kad bi MV-a radili npr. bez kolornih naslovnica unutra. I sto bismo onda dobili? Npr. 20 kn jeftinije i 10 puta losije izdanje... I isplati li se onda to? Isplati li se vise kupiti knjigu MV-a s originalnim naslovnicama unutra za 120 kn ili bez naslovnica za 100 kn? Kao da 100 kn vec nije skupo i kao da takvom svojom cijenom samo sebe ne bi i tada definiralo kao luksuzno izdanje?
ako je zbog nepostojanja kolor naslovnica unutar stripa, izdanje lošije 10 puta, onda ja taj strip više uopce ne razumijem. Da li mi to kupujem i citamo zbog onih crno bijelih stranica punih nekih slicica unutar korica, ili zbog nekih naslovnica unutar tih korica ? Ne postoji strip zbog naslovnica, nego naslovnice postoje zbog stripa. Svaka kuna uštede u tom segmentu je dobro došla...jer, ljudi nakon nekog vremena skuže da je malo preskupo davati neku lovu za neka dugorocna izdanja. Pogotovo za Bonellia u HC. Pa ako na 5 izdanja, možemo ušparati za još jedno, onda je to ok. Zato sam prestao uzimati MV-a ( jedino kaj sam od vas i uzimao... Klara i Spirou su ipak rjedi, pa si ih uzmem ). Kupio sam prve 4 knjige, procitao, svidjelo mi se, ali dalje ne idem. Pokušam ih posuditi, nekako išceprkati, procitati, ali nikako kupiti... Jer, nekako mi je bliži Corto uz malu nadoplatu umjesto MV-a, integrali Bookglobea, nekaj od Fibre...
poštujem tuda mišljenja i svoje sam iznio cisto da se cuje i drugacije mišljenje, jer je ovdje nekako atmosfera unisona...sve je dobro, nije skupo...jebiga, je... |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 26/04/2009 : 01:09:01
|
quote: Originally posted by darth-vader
ako je zbog nepostojanja kolor naslovnica unutar stripa, izdanje lošije 10 puta, onda ja taj strip više uopce ne razumijem.
s 300postotnom sigurnoscu ti tvrdim da Gaston nije tako mislio (malo nespretno sroceno, sto jest jest). To je covjek kojemu je prijevod, kako je sam vise puta javno napisao, daleko najvazniji dio strip izdanja. Htio je reci, malo bi se ušparalo, a bez tih naslovnica ne bi bilo kompletno. Meni isto ne znace previse, al budi siguran da ima mnogo onih koji nece ni da cuju bez njih. A da je 50 kn razlike zbog njih, bila bi druga pjesma. Ovako, prevelik rez a premala usteda. Ne isplati se maknuti ih s obzirom da ispod 100 kn ionako ne moze. Jbga, ne da je sve to skupo, nego je papreno. Nitko to ne negira, bar nitko iz Libellusa. Al ne mere drugovacije. Jbga na kvadrat. Pa kad je vec tako, nek bude vrhunski. Zato i naslovnice u boji vnutrlj. |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
Kit Carson
Advanced Member
Serbia
11593 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 26/04/2009 : 01:27:57
|
quote: Originally posted by Curunir
ako je zbog nepostojanja kolor naslovnica unutar stripa, izdanje lošije 10 puta, onda ja taj strip više uopce ne razumijem.
s 300postotnom sigurnoscu ti tvrdim da Gaston nije tako mislio (malo nespretno sroceno, sto jest jest). To je covjek kojemu je prijevod, kako je sam vise puta javno napisao, daleko najvazniji dio strip izdanja. Htio je reci, malo bi se ušparalo, a bez tih naslovnica ne bi bilo kompletno. Meni isto ne znace previse, al budi siguran da ima mnogo onih koji nece ni da cuju bez njih.
Ja prvi!99% da tad ne bih kupovao.Sta cu kad sam tvrdoglava matora kamila. |
Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno! |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 26/04/2009 : 02:00:01
|
kupio bi, ne brini. jer za bolje ne bi znao |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
Luk-San
Junior Member
Croatia
369 Posts
Member since 01/11/2008 |
Posted - 26/04/2009 : 10:25:07
|
Koliko ce otprilike bit sniženje novih izdanja na MaFestu...naprimjer...šta ja znam reprinta MM giganta i prvih dvaju knjiga MM-a i MNo-a? pozdrav |
|
|
bacho
Junior Member
Croatia
439 Posts
Member since 19/08/2007 |
Posted - 26/04/2009 : 10:30:51
|
quote: Originally posted by Luk-San
Koliko ce otprilike bit sniženje novih izdanja na MaFestu...naprimjer...šta ja znam reprinta MM giganta i prvih dvaju knjiga MM-a i MNo-a? pozdrav
Mene više zanima (iako i cijena nije nevažna) hoce li imati štand u Makarskoj. |
I´m too old for this shit. |
|
|
Luk-San
Junior Member
Croatia
369 Posts
Member since 01/11/2008 |
|
rocco21
Senior Member
Croatia
1259 Posts
Member since 15/08/2004 |
Posted - 26/04/2009 : 11:07:54
|
quote: Originally posted by bacho
Koliko ce otprilike bit sniženje novih izdanja na MaFestu...naprimjer...šta ja znam reprinta MM giganta i prvih dvaju knjiga MM-a i MNo-a? pozdrav
Mene više zanima (iako i cijena nije nevažna) hoce li imati štand u Makarskoj.
Ako se ljudi iz Libellusa uspiju dogovoriti s ovima što organiziraju festival onda možda i bude Libellusov štand. Ali poznavajuci koliko su tvrdoglavi jedni i drugi, teško je za ocekivat. |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 26/04/2009 : 11:13:01
|
quote: Originally posted by rocco21
Ako se ljudi iz Libellusa uspiju dogovoriti s ovima što organiziraju festival onda možda i bude Libellusov štand. Ali poznavajuci koliko su tvrdoglavi jedni i drugi, teško je za ocekivat.
Teske mazge i jedni i drugi. Tako da ne bi reko da je tesko nego skoro pa nemoguca misija. |
|
|
dugapuška
Junior Member
Bosnia and Herzegovina
429 Posts
Member since 17/10/2003 |
Posted - 26/04/2009 : 18:07:06
|
Ako se ljudi iz Libellusa uspiju dogovoriti s ovima što organiziraju festival onda možda i bude Libellusov štand. Ali poznavajuci koliko su tvrdoglavi jedni i drugi, teško je za ocekivat.
Predlažem peticiju! |
www.rdv.ba |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 26/04/2009 : 18:36:38
|
|
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Posted - 26/04/2009 : 20:57:44
|
quote: Malo bolje procitaj moje postove pa ces vidjeti sto sam tocno napisao, a cjenovna razlika zbog formata je otprilike ista onolika kolika bi bila razlika kad bi MV-a radili npr. bez kolornih naslovnica unutra. I sto bismo onda dobili? Npr. 20 kn jeftinije i 10 puta losije izdanje... I isplati li se onda to? Isplati li se vise kupiti knjigu MV-a s originalnim naslovnicama unutra za 120 kn ili bez naslovnica za 100 kn? Kao da 100 kn vec nije skupo i kao da takvom svojom cijenom samo sebe ne bi i tada definiralo kao luksuzno izdanje?
ako je zbog nepostojanja kolor naslovnica unutar stripa, izdanje lošije 10 puta, onda ja taj strip više uopce ne razumijem. Da li mi to kupujem i citamo zbog onih crno bijelih stranica punih nekih slicica unutar korica, ili zbog nekih naslovnica unutar tih korica ? Ne postoji strip zbog naslovnica, nego naslovnice postoje zbog stripa. Svaka kuna uštede u tom segmentu je dobro došla...jer, ljudi nakon nekog vremena skuže da je malo preskupo davati neku lovu za neka dugorocna izdanja. Pogotovo za Bonellia u HC. Pa ako na 5 izdanja, možemo ušparati za još jedno, onda je to ok.
Kad bi naslovnice bile posve nebitne za neko izdanje zar nebi onda stripovi umjesto da imaju naslovnicu mogli odmah poceti "s crno-bijelim stranicama punih nekih slicica". Vjerujem da bi se onda na taj nacin isto moglo ustedjeti... Ako bi netko ipak pozelio imati i korice, uvijek se mogu dizajnirati korice koje ce imati stalno istu sliku, isti logo. Na taj nacin bi tiskara mogla u startu tiskati 10000 korica koje bi mogle posluziti za dvadeset knjiga, pa bi se tu ustedjelo, kao i na ne-crtanju naslovnica, ne placanju prava na iste i tako redom. Da ne govorim kako bi tek veliki izdavaci u cijim kucama se stvaraju izdanja mogli profitirati na taj nacin. Mislim da je to vrlo zanimljiva ideja i put kojim se u izdavastvu treba krenuti. S obzirom da tvoje pitanje i konotaciju repliciranog teksta dozivljavam saljivo i zajebantski, takav je i odgovor.
Ako je ipak bilo ozbiljno, samo reci, pa cu ti rado pojasniti, ako to Gaston u medjuvremenu ne ucini... |
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Posted - 26/04/2009 : 20:59:41
|
Ako se ljudi iz Libellusa uspiju dogovoriti s ovima što organiziraju festival onda možda i bude Libellusov štand. Ali poznavajuci koliko su tvrdoglavi jedni i drugi, teško je za ocekivat. [/quote] Da budem iskren, i ja sam poprilicno sumnjicav. |
|
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2341 Posts
Member since 14/06/2006 |
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Posted - 26/04/2009 : 21:31:19
|
Pa s obzirom na broj izdanja pomaknuli smo Taxi za termine poslije Mafesta, ne znam sad na pamet hoce li biti u vec iducem nako Mafesta, no u svakom slucaju brzo... |
|
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2341 Posts
Member since 14/06/2006 |
|
Topic |
|