Author |
Topic |
Dok Lester
Advanced Member
5078 Posts
Member since 15/11/2001 |
Posted - 26/05/2009 : 21:20:00
|
quote: Originally posted by sawitch Da nije bilo Andreja, imao bih i posvetu, ovako ga moram pokloniti devojci...
ne poklanjaj ni za zivu glavu! taj primjerak je vec postao legendaran i mozes ga utopit za masne pare
a gigijev potpis cu ti ja vec srediti |
|
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 26/05/2009 : 21:21:34
|
quote: Originally posted by dcarapo2
mafest kao mafest nikad bolji,sve za 5... organizatori odlicni,skidam kapu svima..pozdrav vici rudanu iz tempeta koji nas je sve lijepo smjestio i potrudio se oko nas...hrpa stripomana u odlicnom raspoloženju..savic,momak koji me je najviše dojmio svojom ljudskošcu i vedrinom...globinjo car nad carevima.. žigolo miha iz novske...braca agic iz sarajeva,dobri ljudi..tonino,samo jedno rukovanje,nažalost...spiderman,uskoci da pomogne gdje god zatreba...vjekot..štef,malo pretjerivao u busu ali se na rastanku izljubio sa svima...tomas,nadam se da nije udavio pavlovica,bitno je da se velikim korakom vraca u strip...itd,itd
Željko druže, prvo najbitnije da si Ok Drugo iz svih ovih vaših komentara vidi se da je ovogodišnji MaFest bio najbolji bar što se tice druženja, a i ona druga strana što se tice gostiju ja svakako bila vrhunska Trece nadam se da cemo se sledece godine organizovati i da mi sa juga Srbije proputujemo sve te kilometre do Makarske |
Edited by - Bruce Springsteen on 26/05/2009 21:22:42 |
|
|
Dok Lester
Advanced Member
5078 Posts
Posted - 26/05/2009 : 21:32:12
|
ako je raspucin mogao potegnuti iz kosovske mitrovice, onda ni vama ne bi trebalo biti tesko ;-))
uglavnom, sve vas ocekujemo :-)
|
|
|
Dok Lester
Advanced Member
5078 Posts
|
Dok Lester
Advanced Member
5078 Posts
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 26/05/2009 : 21:38:25
|
quote: Originally posted by Dok Lester
ako je raspucin mogao potegnuti iz kosovske mitrovice, onda ni vama ne bi trebalo biti tesko ;-))
Svakako, narocito ce biti sve to lakše izvesti, ako svi skupa orgnizujemo jedan prevoz, em ekonomicnije, em zabavnije |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40272 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 26/05/2009 : 21:38:28
|
Ja sam imao oko 1000 km do Makarske, pa vi vidite sta je entuzijazam...
A necu onda poklanjati.. Evo teram i kevu da cita strip, znas onda koliko mi se svideo.. |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
Boban
Junior Member
Serbia
485 Posts
Member since 05/11/2002 |
Posted - 26/05/2009 : 22:08:56
|
Mafest pokazuje bitan pozitivan pomak u odnosu na stanje pre dve godine, bez obzira što je publika i dalje prevashodno Benelijevska. Ozbiljnost u organizaciji i sastav posetilaca, pa i garnitura gostiju je na vrlo visokom nivou. Sve je bilo zaista sjajno, od plakata za manifestaciju do sprovodenja programa. Ako je grad Makarska prepoznao u ovom festivalu svoju šansu da bude ucrtan na svetskim mapama stripovskih dogadaja i samim tim stvori sebi permanentnu reklamu, buducnost festivala ce biti u stalnom usponu.
|
__________ Put cemo naci, ili cemo ga napraviti. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47140 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 26/05/2009 : 22:14:51
|
quote: Originally posted by sawitch
Ja sam imao oko 1000 km do Makarske, pa vi vidite sta je entuzijazam...
A necu onda poklanjati.. Evo teram i kevu da cita strip, znas onda koliko mi se svideo..
1000 km? al si se izgubija po putu? |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 26/05/2009 : 22:17:03
|
http://www.hrt.hr/index.php?id=76&tx_ttnews[tt_news]=38866&tx_ttnews[backPid]=75&cHash=6b0b66b569
evo linka i na prilog s HTV-a
Imam ja snimljenu na kameru tvoju tribinu s nathanovcima... Moram to punuti na net... |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
Raven84
Senior Member
Croatia
1324 Posts
Member since 29/03/2005 |
Posted - 26/05/2009 : 22:32:16
|
quote: Originally posted by DeeCay Imam ja snimljenu na kameru tvoju tribinu s nathanovcima... Moram to punuti na net...[^
Da, moras. |
Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom. |
|
|
Spiderman
Senior Member
Croatia
2746 Posts
Member since 06/11/2001 |
|
Zagor-te-nay
Senior Member
Croatia
2456 Posts
Member since 03/05/2006 |
Posted - 26/05/2009 : 22:36:34
|
Sve dobro, al napisali na Hrt-u na slici poviše clipa da je Ferri - a ono Diso. Al štaš. P.S.Šteta lwood i supermark šta ste išli ca u subotu, al dobro, bolje ne vozit u svakakvom stanju. |
Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47140 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 26/05/2009 : 22:39:29
|
jebga,valjda cu dogodine bit duže |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 26/05/2009 : 23:02:00
|
uh, kad se svi nautiscete, javi zeru i o dojmovima |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
dcarapo2
Advanced Member
Argentina
3770 Posts
Member since 27/01/2004 |
Posted - 26/05/2009 : 23:39:32
|
quote: Originally posted by Bruce Springsteen
mafest kao mafest nikad bolji,sve za 5... organizatori odlicni,skidam kapu svima..pozdrav vici rudanu iz tempeta koji nas je sve lijepo smjestio i potrudio se oko nas...hrpa stripomana u odlicnom raspoloženju..savic,momak koji me je najviše dojmio svojom ljudskošcu i vedrinom...globinjo car nad carevima.. žigolo miha iz novske...braca agic iz sarajeva,dobri ljudi..tonino,samo jedno rukovanje,nažalost...spiderman,uskoci da pomogne gdje god zatreba...vjekot..štef,malo pretjerivao u busu ali se na rastanku izljubio sa svima...tomas,nadam se da nije udavio pavlovica,bitno je da se velikim korakom vraca u strip...itd,itd
Željko druže, prvo najbitnije da si Ok Drugo iz svih ovih vaših komentara vidi se da je ovogodišnji MaFest bio najbolji bar što se tice druženja, a i ona druga strana što se tice gostiju ja svakako bila vrhunska Trece nadam se da cemo se sledece godine organizovati i da mi sa juga Srbije proputujemo sve te kilometre do Makarske
ma sve super..na godinu se organizirajte |
zato oni koji misle,cijene rijeci gospodnje jer ako si u kremenadli ,nisi za kobasice |
|
|
elfak nish
Advanced Member
Serbia
5705 Posts
Member since 23/02/2009 |
Posted - 26/05/2009 : 23:43:00
|
quote: Originally posted by Bruce Springsteen
Željko druže, prvo najbitnije da si Ok Drugo iz svih ovih vaših komentara vidi se da je ovogodišnji MaFest bio najbolji bar što se tice druženja, a i ona druga strana što se tice gostiju ja svakako bila vrhunska Trece nadam se da cemo se sledece godine organizovati i da mi sa juga Srbije proputujemo sve te kilometre do Makarske
ma sve super..na godinu se organizirajte
Uh kako bi voleo...Ali tesko.. Inace sa slika se vidi da je provod bio nezaboravan |
Soundgarden - Halfway There http://www.youtube.com/watch?v=LW4Zsd1mhPI
|
|
|
PAJDO
Senior Member
Croatia
2236 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 26/05/2009 : 23:49:14
|
quote: Originally posted by Curunir
uh, kad se svi nautiscete, javi zeru i o dojmovima
Dogodine ide nova peticija; Dovedimo Curunira na MaFest!!! |
In spite of my rage I´m still rat in a cage... |
|
|
dcarapo2
Advanced Member
Argentina
3770 Posts
Member since 27/01/2004 |
Posted - 26/05/2009 : 23:52:42
|
pokupiti cemo ga usput,gdje je on,u kojem dijelu bosne živi |
zato oni koji misle,cijene rijeci gospodnje jer ako si u kremenadli ,nisi za kobasice |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
PAJDO
Senior Member
Croatia
2236 Posts
Posted - 27/05/2009 : 00:02:06
|
pokupiti cemo ga usput,gdje je on,u kojem dijelu bosne živi
Ne smin rec, djelovalo bi ko SF |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 27/05/2009 : 00:04:05
|
quote: Originally posted by provodina Vidimo se dogodine.
Al prije toga bi se mogli organizirat u Zadru,sjecaš li se što smo pricali? |
|
|
PAJDO
Senior Member
Croatia
2236 Posts
Posted - 27/05/2009 : 00:28:15
|
Što se tice dojmova oko samog MaFesta Macan je najbolje rekao: "Sve ove godine ih toliko hvalim, da sam potrošio sve komplimente da cu dogodine pocet sa uvredama":))) Stvarno svaka cast cijelom društvu koje ovo organizira, to je posao koji zaista treba odradit i znat odrtadit. Što se tice programa, u cetvrtak navecer je bilo predstavljanje hrvatskih strip autora koje se proširilo na strip autore sa cijele bivše države i to je bilo nešto preeeedobro:))) Naravno sve je kulminiralo kad je Macan pozvao Renkya da kaže par rijeci o svom radu...masa je naprosto podivljala od delirija:))) Iako su ostale konferencije bile intersantne, ova je bila naj naj... Gosti, majstori nulte kategorije u svom poslu. Najviše su me oduševili Pavlovic, Simeoni i Perovic... Od ljudi sa foruma sam upoznao sawitcha, dcarapa2, tomislava.baretica, Raspucina...ljudina do ljudine. Mali naputak za one koji misle da je Makarska daleko, javite se Raspucinu... U svakom slucaju sjajno, sjajno i još malo sjajno:)) Nakon svakog MaFesta se pitam kako ce nadmašit ovaj prethodni, ali uz ovakve organizatore ne sumnjam da ce nas i dogodine oduševit... |
|
|
Raspucin
Senior Member
Barbados
2411 Posts
Member since 17/10/2006 |
Posted - 27/05/2009 : 00:41:53
|
Sve me je nesto bilo strah da napisem svoje utiske. Upoznao sam toliko dobrih ljudi, da me je stid ako nekom i nisam zapamtio forumasko ime, pa da mi se ne ljute zbog toga. No, nece valjda. Stripasi su najtolerantnija drustvena grupa na svetu.
Posto sam posle tri dana sjajnog puta kroz Hrvatsku ( Zagreb-Rijeka-Rab ), stigao sam u Buk kafe u sredu uvece. Zatekao sam : Dade, Darka Macana, Tatjanu Jambirsak, Sudzuku, Wiskija, Kicu, Renkija, Dveribeda, Darka Perovica, Baneta Kerca i jos nekoliko ljudi. Gaston je u startu napravio tako lepu atmosferu da sam ja ostao zatecen, cak sam se malo i zbunio. Onda sam upoznao kralja, KICU! Kico je najveca legenda koju sam u Hrvatskoj upoznao, odmah je krenuo da mi prica ko je ko, da se sa svakim malo prozajebava da sam otkravio u sekundi. Onda je krenula prica, pa prica, pa prica... Uzivao sam u razgovoru sa Gastonom, Renkijem, Dadom, Darkom Macanom, Darkom Perovicem, Tatjanom... Tatjana nam je pricala o prevodjnenju Pakla, o tome zasto je Rasparac, o napomenama u stripu, o staleskim razlikama koje su morale da se osete u dijalogu stripa. Ja sam joj i uzivo pohvalio Klaru. Ustvari sa Tanjom je najvise pricala Jeca. Sa Renkijem sam razgovarao o francuskim stripovima, Hajduku, kolekcionarstvu. Mnogo je dobar tip taj Renki. Sa Gaston o cemu nisam pricao, odnosno slusao coveka. Taj ti je sposoban da ti u 10 minuta isprica sve o sebi, o Libelusu, o planiraniom izdanjima, Mafestu, gostovanju na Bosanskoj televiziji, Ivu Milacu, Bernetu... Lik je neverovatan. Ma, to je bila noc za pamcenje, pola toga ne mogu ni da se setim koliko mi je dobro bilo.
Sutradan sam na Mafest stigao nesto kasnije. Tek uvece. Srecni Raspucin je opusteno lafio muhabet sa Kenom 2, jednim mladjim i dobrim momkom iz Zagreba, ludim Kicom, Globinjom. Kico mi je pokazivao forumase, predstavljao me svima ( " taj te je izbacija sa foruma!")... Te nas je noci bilo bar 50 pa mozete misliti kako je bilo. Na programu je bilo predstavljanje lokalnih autora. Macan je vodio konferancu, a mi forumasi smo cekali da bude Renki, ne bi li mu priredili ovacije. Da ne duzim, super je bilo, ali o trecem danu se ovde radi, pa da predjem odmah na njega.
Elem, treceg dana je festival krenuo da se zahuktava. Otvorila se berza i ja sam kupio Djidjija, PIBD 3, DnevnikQ, Stripoholicara, Borovnicu, Guja i zmuja, Vinka Barica, Mracne sobe, Kico mi je doneo Spiroa... Zena je pazarila Svebora i Plamenu, Strance u raju, pokupili smo majice i plakate. Imao sam priliku i da posedim sa Vinkom Baricem, a on je sasvim razlicit od svojih stripova, sasvim je miran momak. Onda smo zena i ja otisli dok kafea. Tamo je bio moj stari prijatelj Profesor i jos jedna velefaca Sale Sawich. Kafe je bio pun, ne bi mogao ni da nabrojim koga sve nije bilo. Kako i ne bi, cekao se licno on : Roberto Diso, Mister No glavom i bradom. Tu su padale najbolje fore na svetu, sta da vam kazem bili su na jednom mestu Kico i Sawich i to tek sto su se upoznali. Ja sam sa mojim drugom Perom evocirao neke stare dane. Mislim da je ovde i pala fora sa Sawichevom posvetom. Gaston je inace stigao cak i da na potpisivanju odrzava red. On je mene i moju bracnu sapatnicu preko reda progurao da se slikamo sa tatkom. Dragi prijatelji to je strasna fotka, Raspucin sa svojom legendarnom crvenom majicom sa natpisom "BOLJSEVIK", nasmejana Jecka i Mister No.
Posle podne mi se desio mozda i najaci utisak na Mafestu. Da prijatelji, Boro Pavlovic je u pitanju. prisutni su bili Teo ( Ken 2 ), Raaspucin, Jeca, vlasnica kafica i Boro Pavlovic. Teo je ispricao Bori da sam ja napisao onu kolumnicu o Veri sto se njemu dopalo, a jos vise mu se dopalo sto je strip citala i moja gospodja. Tada sam upoznao sta znaci rec GOSPODIN, Bora je bas to. Toliko je lepo porazgovarao sa svima nama o svemu i svacemu da sam se ja raspilavio. Ako mi ne verujete Teo ce vam reci kako je lepo bilo. Na kraju je Bora izvadio originalne crteze koje je poneo sa sobom i rekao meni i Jeci da izaberemo jedan. Jeca je izabrala prekrasan crtez Modesti Blejz u Veneciji. Crtez je inace napravljen za naslovnu stranu tog stripa u Norveskoj! Jel vam rekoh da o tome ima fotografija? Inace na Borinom potpisivanju je bila super ekipa, Markos je tek pristigao, bili su tu Dzuka i Tico, a srecni Vasic je upoznao jos jednog kralja : Doka Lestera licno. Nakon toga vratili smo se jos jednom do hotela gde je bila glavna festa. To je bilo negde uvece i tamo su bili svi. Jeca je upoznala svog idola, a Darko Macan se nije stedeo. Mome sinu je na Guju i Zmuju napravio crtez Guja koji mu na cirilici kaze "Cao Dimitrije". Cirilicno zato sto se Darko Macan setio da pita koji je razred, pa kad je cuo da je prvi setio se da se latinica uci u drugom. Jeci je posvetio Dnevniq, sa posvetom "SAMO za Jelenu" i crtezom one njegove ludacke face koju sam sebi crta u Qretenu. Cerke Janu i Masu je nacrtao kao dve Borovnice, a meni je u Stripoholiku nacrtao Raspucina. Sa ovog dogadjaja postoji i fotografija na kojoj se vide Jeca i Darko kako sede okrenuti ledjima konferenciji Galijena Ferija.
Uvece sam morao ranije kuci, jebem mu mater morao sam, cekao me je jako dug put u subotu. No to me nije sprecilo da provedem pola sata u drustvu Bobana Knezevica. Boban je mozda najveci intelektualac i baraba sa kojim sam imao prilike da sedim u zivotu. Pricali smo o Belom putu o objavljivanju Nadziraca, bojama u Indijanskom letu, o devedesetim, o jugoslovenstvu, ljudima, izdavackim planovima, ma o cemu sve ne. Markos je proveo neko vreme sa nama dvojicom, popili smo pice u cast rodjenja cerkice i to je zaista bio poseban momenat te noci. Ja naime uzivam da citam kad se njih dvojica raspravljaju po forumima, a te noci sam mogao da vidim kako to izgleda uzivo. Krivo mi je samo sto o tome nemam fotku. Boban je na svoj nacin otisao kod Miligana, a ja kod starih drugara. Bas se podesilo da visnjice idu na vrh. Oprostajno pice sam popio sa Kenom i Helouom. Tog sam dana bas frisko pazario Strance u raju 3 i to je bio pocetak price. Dok smo sedeli i pijuckali, na momenat mi se ucinilo da se sa tim momcima poznajem 100 godina. Svako od nas bi ispricao po neku i dva sata su prosla za minut. Ken 2 je sigurno najlepse vaspitana osoba koju sam upoznao tamo, a mozda i u celom zivotu, dok je Helou najsimpaticniji izdavac stripova od svih. Od te noci mi je samo krivo sto nisam uspeo da popijem pice sa Toninom. Kretao sam kad je dosao da se upoznamo, no to cu ispraviti prvom sledecom prilikom, pogotovu sto mnogo volim njegove postove. Naravno spominjali ste se i vi koji niste bili, a ja sam najvise zalio za Menhanterom, Culfisom i Kurunirom i onome izlomljenom iz Nisa. |
JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE |
Edited by - Raspucin on 27/05/2009 00:45:55 |
|
|
Topic |
|
|
|