Author |
Topic |
bihac-una
Average Member
Germany
979 Posts
Member since 13/07/2008 |
Posted - 05/05/2009 : 12:37:09
|
E mene zanima sta je poenta svega ovoga,ustvari cilj sta je tih ljudi koji sebi sami dizu cijene i koriste dva imena??? Stvarno ne razumijem,izbijaju sebi sami pare iz dzepa kod tih kupovina od samog sebe(mislim na obaveze prema stripovi.com) Zar nije jednostavnije ostati posten i aukcije koje su na prodaju staviti sa pocetnom odredjenom cijenom ispod koje nebih dao strip ili cijena rezerve!!! Sasvim jednostavno i sto je najvaznije posteno:)))) Ako neko ponudi dobro doslo a ako ne ponudi nikom nista!!! A ne ovako teatar ovaj praviti i na kraju biti izbacen,i kad si izbacen tad se pusi,tad gledaj samo u stranicu koja je najjaca u ovom filmu na prostorima Ex Yu a nemozes unutra uci,auuuu to boli sigurno(posebno one koji vole strip)hehehehe Samo napred Marko,nedaj im mrdati,ubi baju u njima |
|
|
masni
Senior Member
Serbia
2240 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 05/05/2009 : 12:52:21
|
Ja sa venomom nikad nisam imao problema. Kupio sam sigurno 100 stripova od njega po ceni manjoj 0,5 eura. A nije mi jasno sto ljudi ne stave odmah cenu ispod koje nebi prodali, ja tako uvek radim. Nisam ja dubac i ostali ljudi koji imaju dosta i dosta dobrih stripova i izgradili su reputaciju da mogu da mi je pocetna cena 1 kuna |
Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens |
|
|
tumen
Advanced Member
Serbia
3764 Posts
Member since 29/12/2008 |
Posted - 05/05/2009 : 14:02:44
|
quote: Originally posted by Markos
Tumen, mozda upravo u tome "pazite s kim trgujete" lezi odgovor na ono tvoje pitanje zasto su oni LMS Zagori kod mene dostigli onolike cifre, a kod Kreatora nisu.
Sto se tvog scenarija tice, on je vrlo realan i tesko ga je sprijeciti. Jedino sto tu ima ljudi koji pomno prate aukcije i oni ce ipak vidjeti kad se jedan od tih "lazno prodanih" stripova vrati nazad u prodaju (jer, ipak je rijec o rijetkim stripovima koji pobuduju pozornost). Sto se ove druge provjere tice, da, radim i to, provjeravam "disperziju" ponuda po prodavacima/ponudjacima, samo sad treba potrositi par dana na analizu podataka, a tih par dana nazalost trenutno nemam, pa cu to odgoditi za tjedan/dva.
Potpuno si u pravu i jasnije su mi neke stvari. Na kraju vidimo da su mnogi koji su pokusavali ovde sa nekim muljanjem otkriveni i zbog toga cestitke administraciji na azurnosti. Zao mi je sto su Kreator i Ulanminje posegnuli za ovim nacinom dizanja vrednosti stripova,jer se radilo o veoma cenjenim i uglednim kolekcionarima,koji na kraju krajeva do sada nisu nikog prevarili i zakinuli za neki strip.Ali mora se biti posten do kraja,nije prevara samo ako nekome ne das nesto sto si duzan,vec svako odstupanje od pravila i htenje da na neki nacin budes iznad drugih,u prednosti,a ne ravnopravan.Doduse ja ove ljude ne bih nikako stavljao u isti kos sa likovima poput crvenogmundira,ali moraju da shvate da su pogresili i nadam se da ce iz toga izvuci pouke.I kao sto je receno,bas i ne vidim da su iz tog nadbidavanja imali neke velike koristi(mada generalno u scenariju koji sam opisao a pogotovo kada se vise stripova stavi na aukciju odjednom moze se tako izvuci dobra korist). |
Edited by - tumen on 05/05/2009 14:06:58 |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 05/05/2009 : 16:13:11
|
quote: Originally posted by skviki
Ako koza laze IP adresa ne laze. Jeste li culi vi za navlakusu ??? Dodje neko na aukcije, nakupi 20-tak komentara ( sve extra ) i onda nekog zajebe. Mnogi ce reci: ma on je super, ne verujem, mozda ovo, ono....Sta ce reci onaj ko je prevaren ??? Shvatite da su ljudi na sve spremni. Malo je postenjacina na ovom svetu pa i medju nama. Skoro uvek kada sam dao nekom nesto na pocek, na rate, sa popustom ,... ja sam ga ispusio. Dosta puta od ljudi za koje se nisam nadao. Sta je poenta ? Ne daj nikad nikom nista bez para. Ako se naljuti znaci da ti nije prijatelj.
Dosta sam paranoican po prirodi, ali ipak vjerujem da je ovdje velika vecina poštenih ljudi. Takoder, ništa u životu nije crno i bijelo. Nitko nije totalno crna hulja i lopov niti je itko od nas andeo. Neki ljudi odrade 10 poslova pošteno pa im nešto pukne u glavu i dode da muljaju. Svatko ima svoju cijenu. Ako mu djeca gladuju i najpošteniji ce ukrasti za njih (ako nema drugi izbor). Necija moralna ljestvica je niska, necija visoko, ali svi je imamo. Onaj tko se proda za par stripova, definitivno nije poster-boy za moral. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
Vjeko1980
Advanced Member
5649 Posts
Member since 24/08/2006 |
Posted - 05/05/2009 : 17:00:30
|
quote: Originally posted by globinjo
najveci problem je taj šta mi nije jasno zašto vecina šuti ili ceka da nekog prijavi...jure zajebao matu,ali mate nece to prijavit,dok jure ne zajebe još dvojicu,pa ga netko otkrije...ima i sad garant ljudi koji su zajebani ili sumnjaju,ali ocekivajuci godota,nece se ništa postici...
jure nije nikog zajebo! |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40261 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 05/05/2009 : 17:01:51
|
Ja mogu samo da konstatujem da su ljudi koji redovno posecuju forum 100% posteni.. Jer se svi ovde udruzimo u neku stripovi.com ekipu i niko nece svog zajebati... Ostali... Tu je vec opasno.. :) |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
bihac-una
Average Member
Germany
979 Posts
Posted - 05/05/2009 : 17:30:26
|
quote: Originally posted by sawitch
Ja mogu samo da konstatujem da su ljudi koji redovno posecuju forum 100% posteni.. Jer se svi ovde udruzimo u neku stripovi.com ekipu i niko nece svog zajebati... Ostali... Tu je vec opasno.. :)
Hmmmmmm......Sasa ,moram ti nazalost reci da ti je ovo cist promasaj,mislim na ovu konstataciju tvoju Primjer: Bo je jedna od postenih legendi ali ga nevidim na forumu.. Pitanje: Jel i njega se trebamo cuvati ????????????? No sikiriki |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40261 Posts
Posted - 05/05/2009 : 17:35:58
|
Nisam ja rekao da su ovi sto ne posecuju forum svi prevaranti.. Ali je tu mnogo veca verovatnoca da ce neko nekog zajebati nego da cu ja ili neko drugi sto ima trilion postova.. |
|
|
bihac-una
Average Member
Germany
979 Posts
Posted - 05/05/2009 : 19:45:56
|
quote: Originally posted by sawitch
Nisam ja rekao da su ovi sto ne posecuju forum svi prevaranti.. Ali je tu mnogo veca verovatnoca da ce neko nekog zajebati nego da cu ja ili neko drugi sto ima trilion postova..
Ti imas trilion a ja par postova i opet smo uspjesno odradili stotine stripova usjesno Ipak post ne igra ulogu radi postenja i karaktera nekog covjeka,hvala bogu,jel!? |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40261 Posts
Posted - 05/05/2009 : 20:20:12
|
Naravno da ne igra, ali dosta toga govori.. Sto se mene tice, ne bih se obrukao pred ljudima sa kojima se dopisujem preko ovog foruma ni za sta na svetu... A verujem tako i ostali... |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40261 Posts
Posted - 05/05/2009 : 20:20:48
|
Ja znam samo za jednog prevaranta koji je pisao po forumu, a to je onaj Acika iz Makedonije sto je mene i Danijela i jos ko zna koga zajeb'o.. |
|
|
skviki
Average Member
Serbia
723 Posts
Member since 29/12/2006 |
Posted - 05/05/2009 : 23:02:52
|
quote: Dosta sam paranoican po prirodi, ali ipak vjerujem da je ovdje velika vecina poštenih ljudi. Takoder, ništa u životu nije crno i bijelo. Nitko nije totalno crna hulja i lopov niti je itko od nas andeo. Neki ljudi odrade 10 poslova pošteno pa im nešto pukne u glavu i dode da muljaju. Svatko ima svoju cijenu. Ako mu djeca gladuju i najpošteniji ce ukrasti za njih (ako nema drugi izbor). Necija moralna ljestvica je niska, necija visoko, ali svi je imamo. Onaj tko se proda za par stripova, definitivno nije poster-boy za moral.
Sve se ja slazem sa tobom, ali ostajem pri tome da posten covek nikad nece postati lopov. Druga stvar je to sto ima pametnih lopova koji u pocetku glume postenjacine pa onda opale po kradji. Izvini molim te, ja imam dete, zivim u tudjem stanu, placam kiriju al mi nikad nije palo na pamet da zajebem nekoga. Ne priznajem nikakvo opravdanje za prevare pa ne znam sta da je u pitanju. Mogu samo jedno da kazem: ko krade i vara dabogda sve pare dao za lekove. |
Bolje je biti bogat nego ne biti !!! |
Edited by - skviki on 05/05/2009 23:03:43 |
|
|
Topic |
|