forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Burza Stripova
 Aukcije
 Ptt za Njemacku
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Author Previous Topic Topic Next Topic  

bihac-una
Average Member

Germany
979 Posts

Member since 13/07/2008

Posted - 21/05/2009 : 22:23:01  Show Profile Show Extended Profile  Send bihac-una a Private Message
zna li neko kako bi me najisplatnije izisla prebaca 170 stripova iz Hrvatske za Njemacku?
Radi se o izdanjima SD i Ludens-a....
Po tarifama Hr.poste izidje oko 85 Euro sto je brate previse
Ubi nas ta posta..
Nekad se obradujem i kazem"hej,super povoljno sam kupio" ali kad dodje ptt. uz to i kad covjek kaze koliko kosta , izidje na kraju iznad vrijednosti i to poprilicno

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 21/05/2009 : 22:32:54  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
Dobro zapakovana kutija i na autobus koji vozi na to relaciji..Komplikovana i nesigurna varijanta, ali eventualno jeftinija.
Inace, 85€ za te stripove postom i nije strasno, pola evra po stripu, placao sam ja i vise.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

bihac-una
Average Member

Germany
979 Posts

Member since 13/07/2008

Posted - 21/05/2009 : 22:39:05  Show Profile Show Extended Profile  Send bihac-una a Private Message
quote:
Originally posted by manhunter

Dobro zapakovana kutija i na autobus koji vozi na to relaciji..Komplikovana i nesigurna varijanta, ali eventualno jeftinija.
Inace, 85€ za te stripove postom i nije strasno, pola evra po stripu, placao sam ja i vise.

Pa dobro ,u krajnjem slucaju naravno da cu platiti ali mislio sam mozda neko ima neku semu pa bih rado tome ko ima dao na kahvu u vrijednosti pola ptt nego platio posti duplu sumu
Dobro meni a dobro i tome potencijalcu koji ima neku semu da ih posalje do Stuttgarta
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 21/05/2009 : 22:44:38  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
Pa ne znam kakva bi sema mogla da se izmisli..Kao sto rekoh, ako ima neki gastarbajterski autobus koji vozi na relaciji mesto prodavca- Schwabenland, pa das soferu 30-50€ da ponese kutiju i sacekas... Inace, ne vidim neku povoljniju varijantu, mozda nekome nesto padne na pamet..

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

bihac-una
Average Member

Germany
979 Posts

Member since 13/07/2008

Posted - 21/05/2009 : 22:49:50  Show Profile Show Extended Profile  Send bihac-una a Private Message
quote:
Originally posted by manhunter

Pa ne znam kakva bi sema mogla da se izmisli..Kao sto rekoh, ako ima neki gastarbajterski autobus koji vozi na relaciji mesto prodavca- Schwabenland, pa das soferu 30-50€ da ponese kutiju i sacekas... Inace, ne vidim neku povoljniju varijantu, mozda nekome nesto padne na pamet..

Pa o tome sam i ja razmisljao,mozda neki stripolik ima npr.buraza pa ce taj bez tih 50.tak Euro odraditi to a Stripolik ih uzeti ili ima neko nekog kamion vozaca,kontas,ima semi puno kad covjek razmisli málo vise
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26820 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 22/05/2009 : 01:43:10  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message
da mi samo znati di si iskopa tih 85 eura?
paket od 25 kila za švabiju dode 415 kn ili ti ga 55 eura.prvo provjeri da li se može poslati takav paket u njemacku?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

quaresma
Average Member

Bosnia and Herzegovina
643 Posts

Member since 07/08/2007

Posted - 22/05/2009 : 02:40:33  Show Profile Show Extended Profile  Send quaresma a Private Message
Mene vise zanima kako primiti sigurno pare iz njemacke u hrvatsku? :D

Kad ce ZS i LMS od prvog broja???? :) :) :)
Go to Top of Page

bihac-una
Average Member

Germany
979 Posts

Member since 13/07/2008

Posted - 22/05/2009 : 06:40:09  Show Profile Show Extended Profile  Send bihac-una a Private Message
quote:
Originally posted by jaki

paket od 25 kila za švabiju dode 415 kn ili ti ga 55 eura.prvo provjeri da li se može poslati takav paket u njemacku?

Pa da ti kazem,nisam ja iskopao tih 85 Eura
Ja primam taj paket,ne saljem ga ,i tako mi je covjek rekao
E sad me zanima ta tvoja sema,za 55 Eura,kako to hoda?
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26820 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 22/05/2009 : 08:32:11  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message
quote:
Originally posted by quaresma

western union

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26820 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 22/05/2009 : 08:33:47  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message
quote:
Originally posted by bihac-una

quote:
Originally posted by jaki

Pa da ti kazem,nisam ja iskopao tih 85 Eura
Ja primam taj paket,ne saljem ga ,i tako mi je covjek rekao
E sad me zanima ta tvoja sema,za 55 Eura,kako to hoda?

nema šeme nego poštom:
http://www.posta.hr/main.aspx?id=194#

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Conspirito
New Member

Germany
113 Posts

Member since 28/07/2003

Posted - 22/05/2009 : 10:43:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Conspirito a Private Message
A gde su ti stripovi u HR?
Go to Top of Page

bihac-una
Average Member

Germany
979 Posts

Member since 13/07/2008

Posted - 22/05/2009 : 11:46:20  Show Profile Show Extended Profile  Send bihac-una a Private Message
quote:

Imas mogucnost uplate ziralno,znaci na devizni racun,sto je jako dobro i povoljno
Povoljnije,isplatnije i jeftinije u odnosu na Western Union za nekih 150%
Ovako:
Preko WU placas proviziju u Njemackoj 26 Euro za iznos do 500 Euro(nebitno jel saljes 10 ili 499 Euro),provizija je ista dok bi me ziralno placanje sume od recimo 500 Euro kostala nekih 10-tak Euro
Znaci,govorim o medjunarodnim transakcijama novca!!!
Sad da li postoji razlika u cijeni izmedju razlicitih zona ,to neznam!!!Npr....EU,Europa 1,Europa 2 itd...
Go to Top of Page

quaresma
Average Member

Bosnia and Herzegovina
643 Posts

Member since 07/08/2007

Posted - 22/05/2009 : 13:09:53  Show Profile Show Extended Profile  Send quaresma a Private Message
quote:

quote:

Imas mogucnost uplate ziralno,znaci na devizni racun,sto je jako dobro i povoljno
Ovako:
Preko WU placas proviziju u Njemackoj 26 Euro za iznos do 500 Euro(nebitno jel saljes 10 ili 499 Euro),provizija je ista dok bi me ziralno placanje sume od recimo 500 Euro kostala nekih 10-tak Euro
Sad da li postoji razlika u cijeni izmedju razlicitih zona ,to neznam!!!Npr....EU,Europa 1,Europa 2 itd...

E hvala,znaci ako imas ziro racun i treba ti poslati recimo 100 eura njemu ce uzeti samo dodatnih 10 za slanje?

Kad ce ZS i LMS od prvog broja???? :) :) :)
Go to Top of Page

bihac-una
Average Member

Germany
979 Posts

Member since 13/07/2008

Posted - 22/05/2009 : 17:24:00  Show Profile Show Extended Profile  Send bihac-una a Private Message
quote:

quote:

quote:

Ovako:

E hvala,znaci ako imas ziro racun i treba ti poslati recimo 100 eura njemu ce uzeti samo dodatnih 10 za slanje?

E sad gledaj,tu ima isto jedna caka,nazalost
Postoji razlika od banke do banke i to je fakt...tu nista nemozemo
Da bi bio 100% siguran odes prvo u tvoju banku i pitas dali si i ti obavezan kao primalac novca iz inostarnstva platiti neku proviziju,jer se zna desiti da i posiljalac i primalac placaju proviziju
Ali opet postoji i dobra strana za tebe a to je:
U banci se uvijek posiljalac pita ------Ko placa proviziju primaoca(u slucaju da je ima).kontas??
Znaci isto to podvuces tipu koji salje,neka pita i on i ako bi ti trebao platiti nesto kod podizanja,kazes mu da plati on.
Jer on salje i njegovo je da podmiri troskove prebace novca,tako da ti dobijes puni iznos bez da ti banka odbija!!!
Ovo su komplikovane stvari za objasniti ovim putem pa nadam se da sam ti pomogao!!!
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000