Author |
Topic |
kreŠa
Advanced Member
Serbia
4746 Posts
Member since 26/01/2009 |
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 11/06/2009 : 09:50:00
|
Prividenje Ane Never Alfa i omega Njujork, Njujork Posle ponoci Uspomene nevidljivog Džekil Golkonda
Mefisto Kuca izgubljenih
Bash dugo nisam procitao bash dobroga DD (mesecna edicija) |
Edited by - kasper on 11/06/2009 11:19:32 |
|
|
Panon
Senior Member
2656 Posts
Member since 16/08/2007 |
Posted - 11/06/2009 : 11:17:51
|
Ovako iz prve ruke, moji prijedlozi bi bili:
EXTRA: Zora živih mrtvaca Ljeopta demona Alfa i Omega S druge strane zrcala Zlocin Iz dubine Morgana Poslije ponoci Nicija prica Pakao
SD: Igra sa smrcu Armageddon Dani more Prica o Dylanu Dogu Cuvar uspomena Tamnica od papira Ponor Dok vas smrt ne rastavi Tri puta nula
LU: Andeo osvetnik Hotel duhova Otkucaji vremena Div San razuma Osmijeh mracne dame Za šaku novca Projekt
...itd. ima još jako dobrih epizoda, ali ove su mi prve pale na pamet. |
|
|
Milazzo
Senior Member
Croatia
2129 Posts
Member since 30/01/2008 |
|
Milazzo
Senior Member
Croatia
2129 Posts
Posted - 11/06/2009 : 15:47:31
|
quote: Originally posted by ken2
cemu služe recenzije a, mihael u dodatnim statistikama ih možeš i poredat po najboljim ocjenama, iako to ne mora puno znacit, ali skoro sve velike epizode su obradene, i puno, puno stvari tamo piše, odlicnih tekstova, npr. za dugacki pozdrav...
Znam! Citam puno recenzije ovih nekoliko dana...No, ipak mi to na neki nacin pokvari cjelokupni uzitak citanja. Zato bih radije prije procitao epizodu, a potom recenziju.
-A po ocjenama sam vec gledao. Al' ovako mi je draze; Ovdje cu procitati vise komentara nego na recenzijama! |
https://www.instagram.com/wanderereclectic/ // https://abadon.hr/ |
|
|
Milazzo
Senior Member
Croatia
2129 Posts
Posted - 11/06/2009 : 15:53:24
|
quote: Originally posted by Djuro
@ Milazzo: Mozda bolje da krenes da citas Zagora? Koliko vidim ima nekoliko Zagorovih epizoda koje su ocijenjene sa 100%, a nijedna Dilanova sa ovom ocjenom. To je valjda dokaz da je Zagor bolji... Ili ima veze sa objektivnoscu i zahtjevnoscu recenzenata koji rade na ovim junacima? Ko ce ga znati... ;)
Hmmm... Ne znam. Citao sam Zagora dosta kad sam bio mladji. I nije mi bas ostavio prevelik utisak. Ne pase mi kao drugi stripovi... No, kad mi bude dosadno i kada ne budem imao nista drugo za citati uzet cu ove Zagorove epizode koje imama i citati. OBECAJEM! |
https://www.instagram.com/wanderereclectic/ // https://abadon.hr/ |
|
|
Milazzo
Senior Member
Croatia
2129 Posts
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Member since 27/11/2008 |
|
Upperslice
New Member
Serbia
103 Posts
Member since 31/05/2009 |
Posted - 11/06/2009 : 17:43:42
|
quote: Originally posted by Mhejl
quote: Originally posted by Upperslice
zed je mama zavisi sta ko voli, ko ocekuje klanje i to, bice mu smor al meni jedna od boljih epizoda..
To, nažalost, nisam citao. Ima li epizoda veze sa Edenskim rajom (tako nešta sam procitao na internetu)?
pa nisam siguran bas, ovde i nema nekih iskusenja te vrste.. al ima simbolika tu raznih uglavnom procitaj.. |
|
|
badseed
Junior Member
308 Posts
Member since 11/06/2009 |
Posted - 11/06/2009 : 17:47:47
|
quote: Originally posted by profesor-inz
Dvorac straha i Dama u crnom(dva nastavka ubedljivo najbolja)
Ovih sa najviše sjecam iz mladosti, odlicna prica! |
|
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Posted - 11/06/2009 : 18:19:29
|
quote: Originally posted by badseed
Ovih sa najviše sjecam iz mladosti, odlicna prica!
DOBRODOŠAO NA FORUM badseed,to je nešto zaista neprevazideno od Dilanovih prica... |
|
|
Milazzo
Senior Member
Croatia
2129 Posts
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17818 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
vope
Senior Member
Montenegro
2967 Posts
Member since 21/12/2006 |
Posted - 11/06/2009 : 19:01:33
|
[quote]Originally posted by profesor-inz
Ovih sa najviše sjecam iz mladosti, odlicna prica! to je nešto zaista neprevazideno od Dilanovih prica...
Cist prosjek. K tome još i ružno nacrtan. |
... |
|
|
dubac
Senior Member
Serbia
2955 Posts
Member since 12/10/2005 |
Posted - 11/06/2009 : 19:07:07
|
Dnevnik
7.Zona sumraka 12.Emet 16.Dvorac Straha 17.Dama u crnom 19.Uspomene nevidljivog 21.Prokleti dan 22.Tunel strave 26.Posle ponoci 32.Opsesija 39.Gospodar tisine 40.Dogodilo se sutra
Slobodna Dalmacija
2.Igra sa smrcu 8.Dugacki pozdrav 43.Dok vas smrt ne rastavi
S tim sto kod Dnevnika i DD Extra u prvih triideset brojeva osim broja 13. nema loseg broja,pa ni prosecnog.Sve su to nadprosecne ili fenomenalne price.Namerno nisam stavio brojeve 1,25 i 43 jer su oni da ne ulazimo u kvalitet nesto bez cega ne mozes citati Dylana uopste jer su esencija celog serijala.Jednostavno procita se i primi k znanju.
|
Edited by - dubac on 11/06/2009 19:23:04 |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 11/06/2009 : 19:18:49
|
quote: Originally posted by vope
Ovih sa najviše sjecam iz mladosti, odlicna prica! to je nešto zaista neprevazideno od Dilanovih prica...
Cist prosjek. K tome još i ružno nacrtan.
Slazem se! Alergican sam na crtez Montanari&Grassanija koji po meni nikad nisu uspjeli da naprave horror atmosferu, koju treba Dylan da ima. |
|
|
dubac
Senior Member
Serbia
2955 Posts
Member since 12/10/2005 |
Posted - 11/06/2009 : 19:35:30
|
Ja ne mogu da zamislim Dylana bez Montanari&Grassanija.Upravo mi niko kao oni ne moze docarati horor atmosferu.Nijedan crtez mi ne moze izazvati takvu napetost kao njihov.Ne kazem da su najbolji crtaci u Dylanu i nisu naravno ali Dylan koga ja zamislim u glavi je ili njihov ili Stanov.Valjda su nacrtali par najboljih epizoda Dylana,po meni naravno i ucinili me njihovim robom.Iako su danas puno losiji u nekim epizodama koje sam citao u Maxiju i dalje im dajem primat i zalim sto ne crtaju moderne epizode jer kad pogledam Dallagnolov,Marijev ili Saudelijev crtez u epizodama Veselog Cetvrtka ili Ludensa place mi se.
|
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 11/06/2009 : 20:01:30
|
quote: Originally posted by King Warrior
Slazem se! Alergican sam na crtez Montanari&Grassanija koji po meni nikad nisu uspjeli da naprave horror atmosferu, koju treba Dylan da ima.
ne volim ni ja M%G, ali ova prica mi je odlicna jedna od ponajboljih prvih 20ak DD-a |
|
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Posted - 11/06/2009 : 20:05:49
|
quote: Originally posted by supermark
quote: Originally posted by King Warrior
Slazem se! Alergican sam na crtez Montanari&Grassanija koji po meni nikad nisu uspjeli da naprave horror atmosferu, koju treba Dylan da ima.
ne volim ni ja M%G, ali ova prica mi je odlicna jedna od ponajboljih prvih 20ak DD-a
Ne mogu da verujem da vam se ovo ne svida,zanimljiva ,napeta,dobar zaplet,primese horora,nezaboravna snežna prica u prelepom dvorcu odvojenom od sveta,duža prica,dobar crtež...baš ste mi cudni...a ovamo svida vam se Dugacki pozdrav ili neka Golkonda koje nisam mogao ni da procitam koliko su dobre... |
|
|
Panon
Senior Member
2656 Posts
Posted - 11/06/2009 : 20:05:52
|
Nisu M&G lošdi crtaci, nego jednstavno imaju taj nekakav ''mekan'' crtež, kojim ne mogu dovoljno docarati jezivu i turobnu DD atmosferu, naravno, kad se radi o takvim pricama. Eto, u Dvorcu straha i Dami u crnom su mi super, ali su bezveze u Tunelu straha - tamo bi pasao netko poput Roija, Marija ili Piccatta. |
|
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Posted - 11/06/2009 : 20:11:03
|
quote: Originally posted by Panon
Nisu M&G lošdi crtaci, nego jednstavno imaju taj nekakav ''mekan'' crtež, kojim ne mogu dovoljno docarati jezivu i turobnu DD atmosferu, naravno, kad se radi o takvim pricama. Eto, u Dvorcu straha i Dami u crnom su mi super, ali su bezveze u Tunelu straha - tamo bi pasao netko poput Roija, Marija ili Piccatta.
Nisam siguran da ne mogu da docaraju atmosferu,seti se samo Noci punog meseca ili Zone sumraka...odlicno docarana atmosfera. |
|
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Posted - 11/06/2009 : 20:12:20
|
quote: Originally posted by dubac
Ja ne mogu da zamislim Dylana bez Montanari&Grassanija.Upravo mi niko kao oni ne moze docarati horor atmosferu.Nijedan crtez mi ne moze izazvati takvu napetost kao njihov.Ne kazem da su najbolji crtaci u Dylanu i nisu naravno ali Dylan koga ja zamislim u glavi je ili njihov ili Stanov.Valjda su nacrtali par najboljih epizoda Dylana,po meni naravno i ucinili me njihovim robom.Iako su danas puno losiji u nekim epizodama koje sam citao u Maxiju i dalje im dajem primat i zalim sto ne crtaju moderne epizode jer kad pogledam Dallagnolov,Marijev ili Saudelijev crtez u epizodama Veselog Cetvrtka ili Ludensa place mi se.
Pravi Dilan je za mene onaj koji crta M&G! |
|
|
Budos
Starting Member
Slovenia
14 Posts
Member since 09/06/2009 |
Posted - 11/06/2009 : 20:16:29
|
Eh kad bi DD crtao Claudio Villa ,to bi bilo super. Pa šta je sa njim, jel on uopšta crta, koji strip za Bobelli? Ili samo naslovnice radi. |
Edited by - Budos on 11/06/2009 20:17:36 |
|
|
docA
Advanced Member
8104 Posts
Member since 14/09/2008 |
Posted - 11/06/2009 : 20:24:46
|
quote: Originally posted by dubac
Koliko sam ja u toku,Pietro Dall'agnol je nacrtao samo jednu epizodu "u Ludensu"- Crni covjek #102..? Crtez Pietra Dall'agnola je odlican. U recimo "Ubici vestica",DDVC 4,kao i u crnom covjeku,Dall'agnolov crtez je jedan od retko dobrih crteza.Jednostavan, sveden na plohe, cist i oslobodjen nepotrebnog.Sto se atmosfere tice, Dall'agnol je maestralan u svojim epizodama! Retko kreativan crtac Bonellijevog staffa, ali, na zalost, malo zastupljen.Njegov se crtez ne moze posmatrati kao univerzalan "dall'agnolovski", ili klishejski..jer, npr.crtez u "Tama"DD#34 je nesto, posve drugacije nego li u kasnijim radovima.Ako uporedimo Granicu, DD SD#34, kao neku sredinu, i tu nailazimo na, takodje solidan crtez, opet drugaciji u odnosu na neke epizode ispred - cist, pravi stripski!Kod M&G nema mnogo napredka u smislu traganja za dugacijim, oni su homogeni po pitanju izraza..ali, stoji i to sto si rekao, da znaju da docaraju atmosferu, ali generalno su sterilni u likovnom smislu, upravo zbog tendencije ka realistickom pristupu..i usput, i kod nih je prisutan manir koga se nikada nisu oslobodili - sladunjavi portreti.(ovo je iskljucivo subjektivni dozivljaj). Ipak uzdrzan po pitanju M&G, jer su oni meni dragi iz najranijih epizoda, i na koncu, dobre su oni epizode nacrtali.No, mislim da gresis kad kazes da je Dall'agnol los crtac. |
|
|
Panon
Senior Member
2656 Posts
Posted - 11/06/2009 : 20:28:13
|
quote: Originally posted by Panon
Nisu M&G lošdi crtaci, nego jednstavno imaju taj nekakav ''mekan'' crtež, kojim ne mogu dovoljno docarati jezivu i turobnu DD atmosferu, naravno, kad se radi o takvim pricama. Eto, u Dvorcu straha i Dami u crnom su mi super, ali su bezveze u Tunelu straha - tamo bi pasao netko poput Roija, Marija ili Piccatta.
Nisam siguran da ne mogu da docaraju atmosferu,seti se samo Noci punog meseca ili Zone sumraka...odlicno docarana atmosfera.
E da tako je, tu su isto briljirali. Zona sumraka mi se posebno dopala i to baš zbog crteža! |
|
|
Topic |
|