I pored svih uspona i padova Zagor je Zagor,dakle ocjena 5!!!
Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!!
Marti mi je najomiljeniji, Ken je najbolji, Dilan je ponekad sa dubokom porukom, svidjaju mi se i Magicni, Natan, Mr. No, citam sve redom bez izuzetka, ali je Zagor (bar na nasim prostorima) sinonim za strip. Iz njega sam naucio da citam, a moj klinac od 3 godine vec ume da prepozna Zagora. Zato 5.
Zagor je strip s kojim smo svi imali dodira. Nekima je ostao u boljem, nekima u lošijem sjecanju. Naravno, Zagor je daleko najpopularniji strip Ex-Yuge. Možda se jedino Blekova popularnost mogla mjeriti s njegovom. Zagor je strip, prije svega za djecu. Za ratoborne klince, ali nade se i tu kvalitetnih prica. Prolaz na sjeverozapad, Komanci, Tajna Grenlanda, Sedam gradova Cibole... Novi period nam je predstavio ozbiljnijeg, emotivnijeg i boljeg Zagora. Nije više bio samo strip za malu djecu u kojem bi Chico rigao vatru. Nažalost, nakon sunca dolazi oluja. Boselli je otišao raditi na Texa i Dampyra, Bure je ostao sam. Imao je Bure dobrih prica. Dugo putovanje, Užasno prokletstvo, Covjek s puškom, Zaljevski gusari... Uništila ga je hiper produkcija. Nažalost, došao je Mignacco, covjek koji je ubio Mister Noa. On i Bure sada pišu za Zagora. Tu je i Rauch, koji zna, ali piše u prosjeku puno manje. Zagorova buducnost je teška i, iako cu zbog ovih rijeci biti izvrgnut napadima, gašenje serijala samo je pitanje dana. Možda nešto poprave Južno americke avanture, ali teško sa ovakvim scenaristima.
Ocjena koju cu dati je 3. I objektivna, i subjektivna...
U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice...
sigurno da je bilo srednjih ,kao i losih epizoda u sustini kao i svaki drugi strip, ali... nijedan Bonellijev strip nije imao toliko fenomenalnih epizoda kao Zagor!
Zarobljenici Crvene Veštice, Sloboda ili smrt, Kapetan Zmija, Zimska Zmija, Gnev Osaga, Zagro protiv Super Majka, Svemirska braca, Zagor protiv Barona, Ludi Hakaram, Vuk Samotnjak, Demonska maska, Velika urota, Tvdrokrilac, Opklada za strah, Ratnik Pekot, Demoni ludila, Sveti breg, Potop u Darkwoodu, Covek s puškom, Nestali istraživac, Sedam gradova Cibile, Teksaški rendžeri, Morska strava, Tajna Fride Lang, Dugo putovanje... Ovakve price nema ni jedan Bonelli serijal
5
Edited by - Bruce Springsteen on 31/08/2009 22:11:15
a i nije mi jasno kako netko može dati 1 ili 2 pa pogledajte malo bolje koje su to price istina da zadnje vrijeme kvaliteta jako pada ali pogledajjte samo kako su dobre bile price prije pa barem 3 ima da svatko da ništa manje
Zarobljenici Crvene Veštice, Sloboda ili smrt, Kapetan Zmija, Zimska Zmija, Gnev Osaga, Zagro protiv Super Majka, Svemirska braca, Zagor protiv Barona, Ludi Hakaram, Vuk Samotnjak, Demonska maska, Velika urota, Tvdrokrilac, Opklada za strah, Ratnik Pekot, Demoni ludila, Sveti breg, Potop u Drkwoodu, Covek s puškom, Nestali istraživac, Sedam gradova Cibile, Teksaški rendžeri, Morska strava, Tajna Fride Lang, Dugo putovanje... Ovakve price nema ni jedan Bonelli serijal