forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Sta mislite o...aktuelno: WESTERN
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 27

King Warrior
stripovi.com suradnik

22312 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 27/10/2009 : 19:57:07  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message
Evo jedna mala ideja za jedan topic.
Svako malo promijenicu u naslovu "sta mislite o...xy", a onda forumasi mogu da daju kratak sud o stripu,crtacu,scenaristi ili drugim stvarima sto imaju veze sa stripom. U topic ce biti ukljuceni svi zanrovi stripa sa svih mogucih teritorija.
U ovom prvom postu na dnu ce se nalaziti sve kljucne rijeci koje su do sada bile opcija.
Svaki put kad se promijeni rijec to cu promijeniti i u naslovu, tako da ce clanovi lakse vidjeti da se trazi komentar na novu rijec.

1. MANGA
2. DUPLIRANJE IZDANJA NASIH IZDAVACA
3. DOMACI STRIPOVI
4. CROSSOVER
5. STRIP I FILMOVI
6. FACE & HEEL
7. HUMOR
8. ZAGOR
9. HC/SC
10. NEKAD I SAD
11. NASILJE
12. NASLOVNICE
13. CRNO BIJELI VS KOLOR
14. ŽELJE 2010
15. SEKS I ZLOCIN
16. WESTERN

Edited by - King Warrior on 22/01/2010 14:13:58

King Warrior
stripovi.com suradnik

22312 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 27/10/2009 : 19:57:36  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message
1. Sta mislite o MANGI?

Edited by - King Warrior on 27/10/2009 19:57:50
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4740 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 27/10/2009 : 19:58:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message
Nista.
Ono sto sam citao mi je ili odlicno, ili uzasno glupo.
Crtez mi i nije nesto posebno, price su malo "slobodnije",a jos se navikavam na ono izokrenuto citanje.

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway

Edited by - kreŠa on 27/10/2009 20:00:20
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 27/10/2009 : 20:02:02  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Novotarija s Istoka (barem kod nas) s potpuno drugacijim pristup crtežu, temama i samoj strukturi price. Sasvim novo polje s ozbirom da dolazim iz Bonelli svijeta...

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22312 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 27/10/2009 : 20:10:00  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message
Opasan virus!
U Francuskoj se bolje prodaju nego svi BD zajedno.
Doduse stvar je u tome da su fanovi u Evropi vecinom kids, a i stvar je u tome da mnogo naslova izdaju i poslije nekoliko obustave zbog slabe prodaje, medjutim novi naslovi Mange iznicu kao gljive poslije kise.
Nevjerovatno,ali u Japanu 40% drukanih stvari su Mange.Ostalih 60% ide na novine,knjige i sve druge stvari sto se printaju.
Drzim se dalje od Mangi i pokusavam da se ne zarazim.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 27/10/2009 : 20:11:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
Nemam mišljenje po ovom pitanju... a to je nešto što je i gore o lošeg mišljenja.

Po pitanju ideje topica, zanimljivio... vidit cemo di ce se stici. Pozitivno mišljenje.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 27/10/2009 : 20:15:38  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
Originally posted by King Warrior

Opasan virus!
U Francuskoj se bolje prodaju nego svi BD zajedno.
Doduse stvar je u tome da su fanovi u Evropi vecinom kids, a i stvar je u tome da mnogo naslova izdaju i poslije nekoliko obustave zbog slabe prodaje, medjutim novi naslovi Mange iznicu kao gljive poslije kise.

Ma da, popularne su i u Italiji jako... A nisu samo mange popularne, vec i animei, a i svi proizvodi povezani uz ovo dvoje - kartaške igre, igrice, igracke.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9616 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 27/10/2009 : 20:42:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
nisam ih mnogo citao, tako da nisam merodavan.
citao sam pomalo od ovih:
-Lone wolf
-Dragon ball
-Buda
-Blade of the immortal

ono sto ovako laicki mogu da kazem je da ne razumem sta je tu toliko fascinantno. ove sve stvari koje sam citao su mi se stvarno dopale. dragon ball je kretenizam, sto veoma cenim lone wolf je onako....neobican, a i dok sam ga citao, trenirao sam kendo, pa mi je legao i zbog toga sigurno. ima izuzetan crtez, tolika steta sto se pakuje u dzepni format. buda....sta reci sto sam naslov ne govori.
ali nista od ovoga mi nije nesto sto toliko odskace da mogu da shvatim zasto svet ludi za ovim.
zapravo, vise mi lici kao da vecina (ponavljam - vecina!) prihvata po defaultu, upravo zato sto najveci deo populacije citalaca predstavljaju - klinci! sta, oni su mi mnogo merodavni....

ali da ne budem totalni hejter siguran sam da ima brdo sjajnih naslova, i pored ovih nekoliko koji mi se svidjaju, i treba imati sto sire poglede. samo mislim da ne treba sad kad udjem u comic shop, da 50% budu samo mange, i da kad spoznam da neko cita stripove, da nije otvorio nista sto ne dolazi iz japana

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 27/10/2009 : 22:01:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message
Bakuman, Bakuman, Bakuman, Bakuman, Bakuman...
Go to Top of Page

no1
Senior Member

Croatia
1322 Posts

Member since 16/06/2005

Posted - 27/10/2009 : 22:12:01  Show Profile Show Extended Profile  Send no1 a Private Message
Sranje!!
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 27/10/2009 : 23:21:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
quote:

Drzim se dalje od Mangi i pokusavam da se ne zarazim.

ja jedva cekam da me nesto zarazi
zato i citam svešto mi padne pod ruke: BD, mange, amer. superjunake, talijane, domace... ma sve!

zar postoji bolji osjecaj od necega kad te nesto zarazi?
zato i jesam stripofil

Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 27/10/2009 : 23:23:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message
Do sada citah: Trigun, One Piece, Hellsing, Blade of Immortal, nešto malo Berserka, a cak i nešto malo Naruto još pre dosta godina.
Kao i u svakoj školi, ima i dobrih i loših strana. Ima i dobrih i loših prica, crtež mi je uglavnom odlican, format mi se više svida (cesto crtež nije ogranicen vinjetama vec su one na sve strane i crtež iskace, što ovde i nije previše praksa).

Ali definitivno mi se kod Japanaca najviše svida proseravanje van svih mogucih granica. Tipa Gutts wielduje 2 handed uber greatsword jednom rukom i preseca konjanika i konja ujedno, Ona riba iz Hellsinga vuce sa sobom naoružanje dovoljno da uništi bataljon tenkova itd :D

quote:
samo mislim da ne treba sad kad udjem u comic shop, da 50% budu samo mange, i da kad spoznam da neko cita stripove, da nije otvorio nista sto ne dolazi iz japana

samo mislim da ne treba kad udjem u comic shop, da 50% budu samo BONELLI, i da kad spoznam da neko cita stripove a da nije otvorio nista sto ne dolazi iz italije...

Edited by - Grujah. on 27/10/2009 23:57:48
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 27/10/2009 : 23:48:50  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message
Procitao Akiru, odlican je, ali me nesto ne privlace ostali naslovi...
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9616 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 28/10/2009 : 00:11:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
quote:
Originally posted by Grujah.

quote:
samo mislim da ne treba sad kad udjem u comic shop, da 50% budu samo mange, i da kad spoznam da neko cita stripove, da nije otvorio nista sto ne dolazi iz japana

samo mislim da ne treba kad udjem u comic shop, da 50% budu samo BONELLI, i da kad spoznam da neko cita stripove a da nije otvorio nista sto ne dolazi iz italije...

slazem se, ali sa time sam odrastao, sa mangama nisam

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Skappy
New Member

229 Posts

Member since 07/09/2008

Posted - 28/10/2009 : 00:22:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit Skappy's Homepage  Send Skappy a Private Message
quote:

Evo jedna mala ideja za jedan topic.
Svako 2-3 dana promijenicu u naslovu "sta mislite o...xy", a onda useri mogu da daju kratak sud o stripu,crtacu,scenaristi ili drugim stvarima sto imaju veze sa stripom. U topic ce biti ukljuceni svi zanrovi stripa sa svih mogucih teritorija.
U ovom prvom postu na dnu ce se nalaziti sve kljucne rijeci koje su do sada bile opcija.
Svaki put kad se promijeni rijec to cu promijeniti i u naslovu, tako da ce clanovi lakse vidjeti da se trazi komentar na novu rijec.

1. MANGA

Nisam fan. Narocito me stil crteza i izvestacenost dijaloga odbija.

Ima nekoliko izuzetaka koji su mi se dopali: Appleseed, Akira, Death Note...
Inace imam instinktivnu odbojnost ka Mangi.

http://theauthority.ws/
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18859 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 28/10/2009 : 07:48:17  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message
ne mislim ništa ili još bolje, necu rec kaj mislim.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

drakulloni
Senior Member

1317 Posts

Member since 25/09/2009

Posted - 28/10/2009 : 08:38:43  Show Profile Show Extended Profile  Send drakulloni a Private Message
Za sada sam procitao prvi broj Ostrice Besmrtnika, tako da mogu da pricam samo o mom prvom utisku.

Ono sto me je privuklo da uzmem strip, jeste sama tematika. Price o samurajima su mi oduvek privlacile paznju. Preko njih sam se najvise upoznao sa japanskom kulturom. Tako da bih ja verovatno i citao samo mange ovakvog sadrzaja.

Crtez mi je super, s obzirom da sam ocekivao sarene stranice. A ispostavilo se da je to neka kombinacija tusa i grafita. Posebno mi se dopalo to sto ima nekih segmenata koji su osenceni olovkom. Ili barem ta tehnika ostavlja takav utisak.

Sto se tice same price, pa... Moracu da procitam jos par puta kako bih tecno ispratio radnju Problem je u tom citanju sa desna na levo

Zanimljivo bi bilo kada bi Boneli kao odgovor na invaziju Mangi probao sa nekim junakom sa dalekog istoka. Hrabri samuraj, bez straha da se upusti u neverovatne pustolovine. To se bas uklapa u bonelijevsku strukturu i transkulturalnui moto koji je prisutan kod vecine junaka. Japanski Zagor, sa mentalnim karakteristikama MR.NO-a
Taman dobro dodje novi serijal, koji bi i kod nas krenuo u isto vreme kao i u Italiji

Lepo je promenniti se...Jos je lepse promeniti se zauvek.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12917 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 28/10/2009 : 11:04:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message
Japanski stripovi su kao i svaki drugi, naci ceš ovdje i dobrih i loših naslova i autora.

Ono što se meni generalno svida kod njih je cinjenica da nekako autori bolje barataju zakonitostima medija. Kadriranje, kompozicija, nacin pripovjedanja, stil, sve se nekako nastoji preoblikovati i redefinirati do krajnjih granica. Svida mi se to i što ne robuju toliko nekakvom hiper-realisticnom stilu crtanja kao zapadni autori (iako i toga ima dosta).

Veliki plus je i cinjenica što japanski stripovi pokrivaju i sve uzraste, spolove, kao i hrpu tema, tako da je prakticki u tome moru naslova nemoguce ne naci nešto za svakoga, pa makar i ne citate stripove.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

culfis
Advanced Member

6738 Posts

Member since 01/12/2006

Posted - 28/10/2009 : 12:30:40  Show Profile Show Extended Profile  Send culfis a Private Message
ne merem se navici, a i nemam zelju...

Jel to štos iz Minhena?
Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 28/10/2009 : 13:26:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message
Neeeeeee, došao sam do zadnjeg poglavlja Bakumana... Ali zato se imam cemu nadati sutra.
O cemu smo ono pricali...?
Go to Top of Page

wer
New Member

113 Posts

Member since 26/02/2009

Posted - 28/10/2009 : 13:30:03  Show Profile Show Extended Profile  Send wer a Private Message
djeca mi citaju Naruto a inace se potpuno slažem sa culfisom
Go to Top of Page

Raymond
Senior Member

USA
1023 Posts

Member since 05/05/2006

Posted - 28/10/2009 : 14:16:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Raymond a Private Message
ja sam ti malo citao ali 99% sranje tako da sam odustao vise od mangi,ppreduge su, moze se ponekad 200 stranica price nacrtati na dvije BD stranice...najglupljih stvari se moze naci u mangama jos gore od americkih hebenih superheroja...bar moje misljenje...mislim ima tu i tamo nesto OK ali vecina je smece.
Go to Top of Page

provodina
Average Member

Croatia
897 Posts

Member since 07/05/2007

Posted - 28/10/2009 : 15:39:08  Show Profile Show Extended Profile  Send provodina a Yahoo! Message  Send provodina a Private Message
Ja sam zavolio mangu kroz Death Note.Taj strip je imao nešto novo,nešto drugo u sebi od ostalih stripova do sada.Bar je na mene tako djelovao.
Nakon njega sam poceo malo više citati mangu i došao do zakljucka da manga ima neke od najboljih stripova uopce koje sam ja osobno procitao.
Nabrojit cu samo neke zbog kojih je manga vrijedna citanja.
Death Note
Monster
20th Century Boys
Bakuman
Liar Game
Berserk
Naruto
Bleach
mogu tako u nedogled.Ili uzeti samo klasike kao što su Tezukine mange ili Barefoot Gen dovoljno govori o kvaliteti ovog žanra.
Ova vrsta stripa nudi za svakoga po nešto ima sve moguce vrste žanrova i nema osobe koja ne može pronaci nešto za sebe.

Edited by - provodina on 28/10/2009 15:40:59
Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 28/10/2009 : 15:44:05  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message
pratim nekoliko serijala, ali slicno kao kod ostaliih velikih tržišta problem je hiperprodukcija. tog toliko ima da ih treba uzimati samo na preporuku. moj su odabir mange koje izdaje dark horse (blade of imm, lone wolf, akira...). zadnje što sam krenuo kupovati je berserk.

nije toliko moj dir, ali volim dati šansu novim stvarima.

itsyourworldyoucanchangeit
Go to Top of Page

Misko iz Darwooda
New Member

171 Posts

Member since 26/02/2007

Posted - 28/10/2009 : 15:47:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Misko iz Darwooda a Private Message
nisam ni jednu citao ni necu.ti svi manga
crtaci()isto crtaju.uostalom mange mi se
cine isforsirane.
Go to Top of Page

Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts

Member since 11/03/2009

Posted - 28/10/2009 : 15:50:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Bob Rok a Private Message
Ne pasu mi...

Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube.
Go to Top of Page
Page: of 27 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000