Author |
Topic |
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12917 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 28/10/2009 : 17:52:42
|
quote: Originally posted by Misko iz Darwooda
ti svi manga crtaci()isto crtaju.
Zapravo, isti argument vrijedi i za zapadnjacke stripove. Ako npr. pogledaš vecinu autora koji rade u Bonelliju vidjet ceš da oni zapravo imaju vrlo slican stil.
Medutim, naše oko i mozak su toliko naviknuti na taj stil da lako traže razlike u rukopisu autora. Pošto ljudi nemaju naviku citanja japanskih stripova oko i mozak im dožive šok, pa svaki rukopis japanskih autora doživljavaju kao "isti", jer im oko i mozak jednostavno nisu naviknuti na takav stil crtanja i pripovjedanja. Kad imaš iskustvo citanja japanskih stripova onda ti i oko lakše percipira autorski rukopis, pa vidiš da razlika kod autora itekako postoji. Prvi dojam je zapravo varka koju izaziva kulturološki šok. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9616 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 28/10/2009 : 18:25:01
|
quote: Originally posted by King Warrior
slazem se sa Bushidom. To ti je ono kad neko kaze:"Ovi kosooki svi isti", a u stvari slicno oni vide i nas.
ali ziva istina |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 28/10/2009 : 19:30:02
|
nisam ni jednu citao ni necu.
Znachi - nemash pojma o chemu uopshte prichash.
ti svi manga crtaci()isto crtaju.
Netachno do izbezumljenja.
uostalom mange mi se cine isforsirane.
A ovo vec dostizhe nivo sublimirane gluposti. Isforsirane? Chime? Od strane koga? |
|
|
Misko iz Darwooda
New Member
171 Posts
Member since 26/02/2007 |
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 28/10/2009 : 20:27:36
|
Mozhda moj post jeste malo grub, ali ne mozhesh da uletish negde i viknesh "sve je to sranje!" a da to makar nechim ne potkrepish. I drugi su ovde pisali o svojem negativnom stavu prema mangama, ali su bili malo odmereniji i pritom su makar probali da prochitaju neshto od mangi, pa im se prosto nije dopalo. Shto je u redu. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 29/10/2009 : 11:28:28
|
VC i Ludens izdaju neka identicna izdanja sa razlikom u nekoliko mjeseci. Redovni Zagor, kao i prestojece dupliranje Zagor klasik i VC KI. Fibra i BP su se isprepleli sa Gibratovim izdanjima. Uopste, dosta izdanja izlaze na markt koja su tek nekoliko godina ili mjeseci stara kod nekog drugog izdavaca.
2. Sta mislite o dupliranju izdanja nasih izdavaca? |
|
|
Bob Rok
Advanced Member
4922 Posts
Member since 11/03/2009 |
Posted - 29/10/2009 : 11:33:27
|
Nemaju veze jedan s drugim, kako je Ludens izdavac za hrvatsko, a VC za srpsko trziste. Lepo se dopunjuju i omogucavaju, pre sveg deci, kupovinu junaka na kioscima... |
Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube. |
|
|
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 29/10/2009 : 11:51:03
|
Pa odabereš koga ceš kupovati. Pretpostavljam da Hrvati kupuju Ludens, a Srbi VC, ako govorimo o Zagoru. |
itsyourworldyoucanchangeit |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 29/10/2009 : 11:59:53
|
Odlicna stvar za odmorit novcanik! |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26808 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 29/10/2009 : 11:59:53
|
"dosta"izdanja?ne bi reka.pogledaj u ukupnom zbiru izdanja šta izadu u cijeloj godini a samo mali dio se preklapaju sa drugim izdavacima.tu mislim na izdanja koja se poklapaju u godinu/dvije,jer vecina stripova je vec bilo objavljeno u nas. a šta se tice nas kupaca,to je super jer možeš birati koje ceš kupiti. daj bože kad bi se svaki strip "duplirao"a ne treba zaboraviti da svako ima svoje osnovno tržište. |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12917 Posts
Posted - 29/10/2009 : 13:29:11
|
quote: Originally posted by provodina
Naruto Bleach
Naruto mi je ok, ali daleko od toga da je odlican, onako, za ubit vrijeme. Bleach nisam citao jer je, koliko sam cuo, katastrofa.
Od novijih shonen stripova mi je One Piece definitivno najbolji. Opcenito mi je jedan od najdražih stripova koji trenutno izlazi. Takvo bogatstvo likova, radnje i detalja nema baš puno naslova. |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26808 Posts
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12917 Posts
Posted - 29/10/2009 : 14:14:01
|
quote: Originally posted by jaki
stara tema prijatelju
Jebga, morao sam odgovoriti. |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7711 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 29/10/2009 : 14:14:36
|
sa obzirom na zajednicki ili barem slican jezik mislim da je nepotrebno izlaženje duplih izdanja. kod nas u BiH se prodaju oba izdanja i niko se ne ljuti... mogli du VC i Ludens nešto zajedno uraditi po tom pitanju. ludens sa SD ima duži period izlaženja,ali im nedostaje ono što ima VC a to je još vece tržište na prostoru srbije.
|
|
|
Misko iz Darwooda
New Member
171 Posts
Member since 26/02/2007 |
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Posted - 29/10/2009 : 14:25:17
|
Ali da imate izdavaca istih, ljutio bi se Za kiosk izdanja to nije nikakav problem. I bolje da je ovako, jedino moguce. Kod albuma bi se možda moglo pregovarati ali mi opet pritacemo iz šupljeg u prazno. Tko kaže da se neka prava ne kupe u paketu ili u nekoj slicnoj kombinaciji kao što je slucaj da su strani partneri gotovo istovremeno potpisali ugovore sa izdavacima u HR i SR tvrdeci da nitko još nema ugovor. |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26808 Posts
Posted - 29/10/2009 : 14:25:48
|
ti ko da imaš 5 godina nepotrebno???? za koga? ne izdavaju izdavaci stripove(barem ne ludens i vc)da zadovolje stripaše vec da bi zaradili lovu za život,tj.to im je posao,i svaki ima svoje tržište na koji ima licencu(koju placa) i zašto bi djelio s drugima?svaka firma želi da nema konkuranciju,tj.da bude monopolist a nama kupcima odgovara da njih što više izdaju isti proizvod jer onda imamo mogucnost biranja povoljnijeg stripa. |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Posted - 29/10/2009 : 14:26:27
|
Ali da imate izdavaca istih, ljutio bi se Za kiosk izdanja to nije nikakav problem. I bolje da je ovako, jedino moguce. Kod albuma bi se možda moglo pregovarati ali mi opet pritacemo iz šupljeg u prazno. Tko kaže da se neka prava ne kupe u paketu ili u nekoj slicnoj kombinaciji kao što je slucaj da su strani partneri gotovo istovremeno potpisali ugovore sa izdavacima u HR i SR tvrdeci da nitko još nema ugovor. |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 29/10/2009 : 15:04:20
|
quote: Originally posted by alen
Pa odabereš koga ceš kupovati. Pretpostavljam da Hrvati kupuju Ludens, a Srbi VC, ako govorimo o Zagoru.
Kupujem oba izdanja, dupliram. |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
provodina
Average Member
Croatia
897 Posts
Member since 07/05/2007 |
Posted - 29/10/2009 : 15:42:51
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
quote: Originally posted by provodina
Naruto Bleach
Naruto mi je ok, ali daleko od toga da je odlican, onako, za ubit vrijeme. Bleach nisam citao jer je, koliko sam cuo, katastrofa.
Od novijih shonen stripova mi je One Piece definitivno najbolji. Opcenito mi je jedan od najdražih stripova koji trenutno izlazi. Takvo bogatstvo likova, radnje i detalja nema baš puno naslova.
To su mainstream mange zato sam ih uvrstio u popis. Meni je Naruto simpaticna battle manga,i zabavna za opustit se.Bleach iako ima zanimljiv pocetak se kasnije pretvara u sapunicu. Meni osobno najdraze shounen mange su Bakuman i Death Note. One Piece nisam citao ali kako sta vidim iz komentara cini se kvalitetan.Doci ce i on na red kad tad. DUPLIRANJE
A sad sto se tice ove nove teme dupliranje je po meni najveca glupost koja postoji.Sve je stvar izbora pa ko voli nek izvoli.Ja bi iskreno da ima vise izbora razlicitih stripova nego jednog u 100 razl.primjeraka.Dok je kupaca bice i dupliranja.To je sasvim jasno.
P.S. Mozda bi ja duplirao MM da iman izbora ko zna
|
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7711 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 29/10/2009 : 21:04:45
|
ti ko da imaš 5 godina nepotrebno???? za koga? ne izdavaju izdavaci stripove(barem ne ludens i vc)da zadovolje stripaše vec da bi zaradili lovu za život,tj.to im je posao,i svaki ima svoje tržište na koji ima licencu(koju placa) i zašto bi djelio s drugima?svaka firma želi da nema konkuranciju,tj.da bude monopolist a nama kupcima odgovara da njih što više izdaju isti proizvod jer onda imamo mogucnost biranja povoljnijeg stripa.
pa veci bi novac zaradili da imaju vece tržište... da ludens ima distribuciju u srbiji,crnoj gori i makedoniji kao što ima u hrvatskoj,sloveniji i BiH ne bi tiraž zagora bio 9000 vec 20 000.
|
|
|
zlikovski
Senior Member
Croatia
1090 Posts
Member since 21/03/2008 |
Posted - 29/10/2009 : 21:19:19
|
dupliranje me uopce ne zabrinjava. zabrinjavalo bi me kada bi netko odustao od izdanja na hrvatskom ako postoji na srpskom ili nekom drugom jeziku. odnosno, kupujem iskljucivo na hravatskom ili iznimno na engleskom |
Grad - to ste vi. |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Posted - 29/10/2009 : 21:25:48
|
quote: Originally posted by zlatan bihac
ti ko da imaš 5 godina nepotrebno???? za koga? ne izdavaju izdavaci stripove(barem ne ludens i vc)da zadovolje stripaše vec da bi zaradili lovu za život,tj.to im je posao,i svaki ima svoje tržište na koji ima licencu(koju placa) i zašto bi djelio s drugima?svaka firma želi da nema konkuranciju,tj.da bude monopolist a nama kupcima odgovara da njih što više izdaju isti proizvod jer onda imamo mogucnost biranja povoljnijeg stripa.
pa veci bi novac zaradili da imaju vece tržište... da ludens ima distribuciju u srbiji,crnoj gori i makedoniji kao što ima u hrvatskoj,sloveniji i BiH ne bi tiraž zagora bio 9000 vec 20 000.
Bi li? Sad dva izdavaca rade tiraž koji bi radio jedan. Dode na isto. Kako bi se dogovorili oko "zlatne koke"? |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26808 Posts
Posted - 29/10/2009 : 21:36:11
|
[quote]Originally posted by zlatan bihac
Ti stvarno imaš cudnu logiku.Ludens je sa Zagorom U HR monopolist. Znaci da se ne tribaju posebno mucit da prodaju svoj proizvod,a kad bi imali zajednicko tržište sa SR onda bi ima konkurenta u VC ne samo u Srbiji vec i u Hrvatskoj. |
|
|
Topic |
|