forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Sta mislite o...aktuelno: WESTERN
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 27

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 15/12/2009 : 23:14:17  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message
Uzeo bi suncokret, prodao ga za masne pare i onda otišao Giraudu
da mi ovo nacrta u prirodnoj velicini
A ostatak bi potrošio na robinje

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 16/12/2009 : 01:20:13  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message
quote:
Originally posted by jaki

Naslovnice su vrlo bitne u zemljama sa razvijenim strip tržištem gdje se treba izboriti za svoje mjesto/prodaju.Zato u USA se i trude da im naslovne budu atraktivne i da privucu pažnju kupaca.Cesto su uradene slikarskom tehnikom i verzijom iste na kompjuteru.Npr.u zadnje vrijeme u Marvela Ðurdevic radi bar nekoliko naslovnica mjesecno.Uzimaju se velika imena da crtaju naslovnicu i oni garantiraju vecu prodaju.

Zavisi koji serijali.
Kod manje poznatih,novih i onih koji se slabije prodaju, vecinom angazuju nekog dobrog umjetnika koji prave dobre naslovnice.
Kod Spider-Mana, koji se ionako dobro prodaje, naslovnice su uzasne. 90% njih izgledaju kao da su jedna te ista=spidey drzi mrezu i leti izmedju zgrada...
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 16/12/2009 : 09:25:22  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message

[/quote]
Kod Spider-Mana, koji se ionako dobro prodaje, naslovnice su uzasne. 90% njih izgledaju kao da su jedna te ista=spidey drzi mrezu i leti izmedju zgrada...
[/quote]

Ima i jedna bas jako dobra. Ona kada Piter Parker odlazi u noc sav pokiso a u prvom planu Spajdijeva maska bacena u kantu za djubre. Ali, to je bilo pre 45 godina
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18861 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 16/12/2009 : 09:59:59  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message
u pravu si, ta je bila legendarna,naslovnica je kazala više od 100 rijeci.
Spajdi je ogranicen na grad i zgrade, pa odpadaju naslovnice u džungli Jukatana.
Šteta, ja bi ga i tamo prebacio ponekad.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 16/12/2009 : 10:59:36  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message
Izvinjavam se. Scena je toliko jaka da mi je u glavi ostala kao da je naslovnica. Sad kad sam je potrazio na netu, vidim da je samo scena iz stripa. Naslovna za taj broj Spajdija je dobra ali ni blizu ovoj sceni.

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 16/12/2009 : 11:55:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
Hm, narasta je Piter otkad je kupija ove hlace

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 16/12/2009 : 12:07:21  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message
hehe, bas sam to prvo primetio kad sam nasao sliku. A mozda su se skupile na kisi?
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25292 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 16/12/2009 : 12:13:30  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
Par godina kasnije...

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 16/12/2009 : 12:36:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
Ah ovdje je bar kupio hlace po mjeri...

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 16/12/2009 : 12:38:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
Ili je stvarno do kiše!

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 16/12/2009 : 13:00:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message
Meni su naslovnice (pri kupovini) potpuno nebitna stvar i teško da bih ikada kupio neki strip samo jer naslovna strana dobro izgleda.

To naravno ne znaci da ne volim kada se crtac potrudi da tom jednom slikom nagovesti šta se krije izmedu korica, ali nije mi to nešto najvažnije... Nervira me kada je na naslovnoj neki kvadrat iz stripa, samo uvelican.

I moram ovde da ubacim najbolju naslovnu ikada:

Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 16/12/2009 : 23:29:37  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message
quote:
Originally posted by Gil-galad

Meni su naslovnice (pri kupovini) potpuno nebitna stvar i teško da bih ikada kupio neki strip samo jer naslovna strana dobro izgleda.

To naravno ne znaci da ne volim kada se crtac potrudi da tom jednom slikom nagovesti šta se krije izmedu korica, ali nije mi to nešto najvažnije... Nervira me kada je na naslovnoj neki kvadrat iz stripa, samo uvelican.

I moram ovde da ubacim najbolju naslovnu ikada:

Go to Top of Page

Vlaadisha
Advanced Member

USA
3513 Posts

Member since 21/07/2004

Posted - 17/12/2009 : 21:32:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlaadisha a Private Message
quote:
Originally posted by King Warrior

Verovatno mislis na Ultimate Spider-Mana, cije su korice kao pinupi. U ostalim Spajdijevim serijalima je uvek bilo raznolikih i odlicnih naslovnica.

moji crteži
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 22/12/2009 : 23:17:20  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message
13. Crno-bijeli vs obojeni stripovi

Ima ljudi koji kazu da su im c/b stripovi bolji od obojenih, ja nisam jedan od tih. Moje misljenje je da je svaki strip u boji bolji, pod uslovom da je kako treba obojen.Bez obzira o kome pricamo, Bonelli, Risso ili neko treci, dobar kolor znaci bolji crtez.
Koje je vase misljenje?
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 22/12/2009 : 23:34:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
Pa s gledišta osobe koja ne crta, ne traži u stripu umjetnost vec prije svega dobru zabavu, apsolutno sam za stripove u boji. Mojem oku boje više pašu nego crno bijeli svijet. Možda postoje izuzetci, ali ja na njih još nisam naišao (no, relativno kratko citam stripove zaozbiljno). Dakle, definitivno za stripove u boji.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

mikado
Senior Member

Serbia
1710 Posts

Member since 01/06/2009

Posted - 22/12/2009 : 23:37:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit mikado's Homepage  Send mikado a Private Message
Boja, naravno. Oko mi nije dovoljno izvežbano da primecuje suptilnosti u crtežu (mada znam kada je crtež loš), tako da mislim da je boja ono što daje dodatnu dozu životnosti crtežu.

https://religiopedija.blogspot.com/
https://bonelistripovi.blogspot.com/
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25292 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 22/12/2009 : 23:42:15  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
Onako spontano- CB. Mada, sve zavisi od slucaja do slucaja.
U principu, onako kako je autor stripa zamislio i uradio, tako bi trebalo da bude. Bonelli u boji, i vecina klasicnih Francuza u CB jednostavno ne idu.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13456 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 23/12/2009 : 00:04:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message
Nesto je bolje u boji, nesto crno-belo. Licno, vise volim crno bele stripove
Go to Top of Page

mlLandj3
Average Member

Serbia
680 Posts

Member since 22/09/2009

Posted - 23/12/2009 : 08:08:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit mlLandj3's Homepage  Send mlLandj3 a Private Message
ne bi trebalo generalizovati stvari. Bonelijevo urednistvo svakako ne cine neki neupuceni likovi koji namerno furaju crno belo. Cinjenica je da im mogucnosti trzista ali i masovna produkcija diktiraju rad u ovoj tehnici jer prvo stampa je jeftinija i drugo kolorisanje verovatno usporava proces izrade.
Crno bela tehnika je po mom misljenju ravnopravna sa kolorom i treba je koristiti ukoliko autor smatra da je to svrsishodno radi atmosfere ili bilo cega drugog. Uzmimo primer Sindlerove liste. Crno bela tehnika je samo jedno od sredstava kojim autor gradi atmosferu
Go to Top of Page

drakulloni
Senior Member

1317 Posts

Member since 25/09/2009

Posted - 23/12/2009 : 08:30:04  Show Profile Show Extended Profile  Send drakulloni a Private Message
Meni vise leze C/B stripovi. Zbog kontrasta i sagledavanja. Boja zna da odvuce paznju. Ali naravno, ima i stripova u boji kojima sam odusevljen. Nisam iskljuciv po ovom pitanju. Najbolje je kad autor svede sve te boje na par nijansi koje se provlace kroz ceo strip.

Lepo je promenniti se...Jos je lepse promeniti se zauvek.
Go to Top of Page

zare80
Average Member

Serbia
586 Posts

Member since 22/09/2008

Posted - 23/12/2009 : 08:33:13  Show Profile Show Extended Profile  Send zare80 an AOL message  Send zare80 a Yahoo! Message  Send zare80 a Private Message
Po meni stirp u boji nema teorije da je uvek bolji od crno belog.
Ja recimo ne mogu da zamislim Spaghetti Brothers koji trenutno citam u boji.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18861 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 23/12/2009 : 08:56:25  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message
meni je i najgore kolorisan strip bolji od crno-bijelog.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38000 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 23/12/2009 : 09:07:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message
quote:
Originally posted by manhunter

Onako spontano- CB. Mada, sve zavisi od slucaja do slucaja.
U principu, onako kako je autor stripa zamislio i uradio, tako bi trebalo da bude. Bonelli u boji, i vecina klasicnih Francuza u CB jednostavno ne idu.

Potpisujem!

Neki stripovi nikako ne idu u boji i ispadaju smece napram origiju u c/b.
Pogotovo ne trpim one americke sa tamo nekih 5-6 boja koje djeluju isprano ili suprotno, previse sjaju. Dobar album u koloru je zlata vrijedan, ali da je i zamisljen bio takav. Nikako nisam za kolorisanje svega i svacega, te onda to jos kao ispada bolje od originala u c/b. Malo morgen!

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

drakulloni
Senior Member

1317 Posts

Member since 25/09/2009

Posted - 24/12/2009 : 08:14:33  Show Profile Show Extended Profile  Send drakulloni a Private Message
Malo morgen! xexexexexe.....

Lepo je promenniti se...Jos je lepse promeniti se zauvek.
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 24/12/2009 : 16:16:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
Ja više volim crno-bijele stripove.
Go to Top of Page
Page: of 27 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.34 seconds. Snitz Forums 2000