Author |
Topic |
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 21/11/2009 : 01:46:36
|
quote: Originally posted by tumen
I nauci da pišeš,ne kaže se "kakav si ti neznalica" vec "kakva si ti neznalica".
Zapravo - ne kazhe se.
quote: Originally posted by Tex Willer
Ma tumen,ne nerviraj se,vidis da je tip bolesnik
I time sam, kad vidim ko je sve normalan, izuzetno ponosan!
Ali evo, samo da se osvrnem na par stvari, poshto ovde ochigledno postoji legija ljudi koji nisu chuli za sarkazam, ironiju, parodiju, lakrdiju, farsu i druge oblike komedije: ja se SLAZHEM da kod VCh izdanja fali mnogo shtoshta. VCh je firma koja je oterala Slobu, Djoleta i...druge, koji su sve ljudi koje znam, poshtujem i smatram za prijatelje. Zatim, otisak NIJE PROBLEM, ali problem jeste papir koji je KRSH KRSHEVA te se na njega otisak ne prima kako treba, i onda dobijamo onako mrljavo shugasto odshtampane stripove kao poslednji Dilan i milion drugih brojeva pored njega. Dizajn je STRASHNO LOSH za neka izdanja, do nivoa slepila. Uvez prvih Kolekcionarskih Zagora i prvog Dilana je ZA ZAPLAKATI.
Ovo sve nisu stvari koje pishem po prvi put, vec po milion osamsto hiljaditi, i tu ste slobodni da proverite moje ranije postove.
Ali, pod jedan: Chinjenica je da su, od promene shtamparije, Kolekcionarska izdanja odlichno napravljena, ne na nivou Libellusa, ali tik do njih. Takodje, albumi su dobro odradjeni.
I, pod dva: Kao shto je tumen lepo rekao, a onda propustio da shvati da se u potpunosti sa njim slazhem - gazda VCh na ovaj forum ne baca ni pishljivog boba, niti ce bilo shta recheno na njemu da utiche na izdanja VCh na bilo koji nachin. Sve zhalbe treba slati direktno redakciji, a ako se na njih ne odgovara, onda se glasa novcem - kupovinom, tj. nekupovinom izdanja. To su JEDINE stvari koje mogu da dovedu do promena.
Ali, ovaj forum je ZAGUSHEN pljuvachinom po VChu koja je:
1. nesvrsishodna, jer nece dovesti do promena, 2. neumerena, jer se pljuje i kad treba i kad ne treba i 3. dosadna.
Nervira me kada vidim da ljudi tendenciozno i blanko pljuju po nechemu shto pljuvachinu nije zasluzhilo, kao shto me i davi shto je ovaj forum postao depozitorijum za kuknjavu o VChu i malo shta drugo, ma koliko ona bila u najvecem broju sluchajeva na mestu.
Ovo je forum o stripovima, a ne forum udruzhenja shtampara. Ovde bi trebalo da se pricha o stripovima, a tehnichke zamerke bi trebalo upucivati direktno VChu. Onaj ko dodje na ovaj forum sa zheljom da sa drugim stripofilima razgovara o stripu, mozhe da ode u jedno 5 tema, dok su sve ostale rezervisane za losh otisak, visoke cene, kundstruk, forzec, fishbajn i cushpajz.
Ako sam bolesnik zbog toga shto me to umara i shto bih preferirao da se na forumu o stripovima razgovara malo i o stripu, a ne samo o izdanjima, nadam se da se od te bolesti nikada necu oporaviti. |
Edited by - Le Samourai on 21/11/2009 01:58:39 |
|
|
Colt
stripovi.com kum
3296 Posts
Member since 18/10/2001 |
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 21/11/2009 : 02:15:40
|
quote: Originally posted by Le Samourai
Ako sam bolesnik zbog toga shto me to umara i shto bih preferirao da se na forumu o stripovima razgovara malo i o stripu, a ne samo o izdanjima, nadam se da se od te bolesti nikada necu oporaviti.
Bolesnik si zbog nacina na koji se obracas ljudima,zbog previse mudrovanja gde mu nije mesto i gde mu je jedina svrha da nekog iznervira Drago mi zbog tebe sto si ponosan na to da si bolesnik,strasno bi bilo da te jos i to opterecuje u zivotu pored svih ovih kuknjava na racun VC I mozes lepo da zaobidjes topice gde se ne prica o stripovima,pa postujes samo u tih 5 gde se prica. Sto ulazis ovde da se nerviras i umaras dodatno kad se iz naslova vidi o cemu se ovde prica
Predlazem ti da otvoris topic gde cete samo vi strip eksperti da pametujete a nas stripofile postedite |
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Posted - 21/11/2009 : 02:28:13
|
Ih sad, mudrovanje, shta ja da radim kad nemate smisao za humor. To shto ja pishem mozhe da iznervira samo ljude koji sebe preozbiljno shvataju.
Ali za jedno si u pravu - mogu ja da zaobidjem i te topice i mnogo vishe, i ponekad se i sam zapitam zashto to ne uradim. U buducnosti cu imati u vidu ovaj savet.
Inache cu, kako je krenulo, morati da se izvinjavam shto sam pompezni "strip ekspert," a ne obichan, prostodushni "stripofil". Valjda u toj podeli eksperti prichaju o stripovima, a stripofili, poshto su nestruchni - samo o ambalazhi. Poshto takvu podelu ne razumem, bolje je da se izuzmem od daljih diskusija na tu temu. |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 21/11/2009 : 02:36:48
|
Ih sad, mudrovanje, shta ja da radim kad nemate smisao za humor. To shto ja pishem mozhe da iznervira samo ljude koji sebe preozbiljno shvataju.
Ali za jedno si u pravu - mogu ja da zaobidjem i te topice i mnogo vishe, i ponekad se i sam zapitam zashto to ne uradim. U buducnosti cu imati u vidu ovaj savet.
Inache cu, kako je krenulo, morati da se izvinjavam shto sam pompezni "strip ekspert," a ne obichan, prostodushni "stripofil". Valjda u toj podeli eksperti prichaju o stripovima, a stripofili, poshto su nestruchni - samo o ambalazhi. Poshto takvu podelu ne razumem, bolje je da se izuzmem od daljih diskusija na tu temu.
Eto,bas mi je drago da si konacno shvatio Samo da te jos nesto informisem. Postoje i stripofili koji vole da citaju stripove ali ne i da komentarisu preterano scenario,crtez i slicno. Ja spadam bas u tu grupu. Uzivam u citanju stripova,u gledanju crteza majstora zanata i pizdim kad mi neko to zadovoljstvo citanja stripa usere zamrljanim crtezom,losim prevodom,ruznim dizajnom. I mrzim kad mi napise imena epizoda iz prethodne knjige(KIDD 4) bez obzira sto znam o kojim je epizodama rec. I ne volim kad mi nov strip izgleda kao kupus zbog loseg uveza. I tako to. Sto se mene tice mozes da se izuzmes i sa foruma,ne bi bio neki gubitak za vecinu stripofila,osim mozda za par eksperata. A mozes i da nastavis da nas zabavljas ovde. Meni je apsolutno svejedno |
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Posted - 21/11/2009 : 02:47:41
|
Sve si u pravu. A, kako vidim, i "eksperata" je sve manje, valjda nemaju shta da dodaju oko pogreshno odshtampanih naslova u KIDD4 i slichnih dogadjaja planetarnih razmera, pa ce tako, i da odem, to biti josh manji gubitak nego shto chak i ti mislish.
Razlozi ovamo ili onamo, jasno je da se slabo ili nikako uklapam na ovom forumu ovih dana, a glupo je ostajati u drushtvu koje ti ne odgovara.
No, ko zna, mozhda se i josh uvek pojavim tu i tamo. Nadam se da mi necesh zameriti. |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 21/11/2009 : 02:52:57
|
Sve si u pravu. A, kako vidim, i "eksperata" je sve manje, valjda nemaju shta da dodaju oko pogreshno odshtampanih naslova u KIDD4 i slichnih dogadjaja planetarnih razmera, pa ce tako, i da odem, to biti josh manji gubitak nego shto chak i ti mislish.
Ne mogu ni ovde da se slozim s tobom. Veruj mi da je to nemoguce.
Razlozi ovamo ili onamo, jasno je da se slabo ili nikako uklapam na ovom forumu ovih dana, a glupo je ostajati u drushtvu koje ti ne odgovara.
No, ko zna, mozhda se i josh uvek pojavim tu i tamo. Nadam se da mi necesh zameriti.
Taman posla. |
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Posted - 21/11/2009 : 03:04:30
|
quote: Originally posted by Tex Willer
Ne mogu ni ovde da se slozim s tobom. Veruj mi da je to nemoguce.
Sve verujem! |
|
|
tumen
Advanced Member
Serbia
3764 Posts
Member since 29/12/2008 |
Posted - 21/11/2009 : 03:08:17
|
Ne bih da ulazim u neke ekspertske rasprave,ali mislim da sam napravio dobar potez kada sam želeo da umesto nekoliko topika u kojima se kritikuju izdanja Veselog cetvrtka bude samo jedan.To sam i naglasio kao i to da u kritikama ne treba otici u vulgarnost. Što se tice bojkota izdanja,i u vezi toga sam napisao da je to jedna od opcija,ali to je zaista i krajnja opcija jer danas kada se pomene rec bojkot u vezi bilo kojeg životnog aspekta,to kod ljudi izaziva neki strah i nelagodnost. Shvatili smo da ljudi koji vode Veselog imaju svoju politiku vodenja svoje firme i da se baš previše ne obaziru na našu kuknjavu,ali to ne znaci da se na racun toga ne možemo i našaliti,to jest našaliti se nad sopstvenom mukom. Na kraju krajeve,cesto se ovde na forumu ljudi napadaju i zbog jedne jedine recenice kroz koju nije provejavala loša namera,docekuju se na nož zbog sopstvenog mišljenja,a ako je neko i napisao nešto neprimereno,onda mu treba skrenuti pažnju iskljucivo na to. I ja sam napisao vec da smatram da su poslednja kolekcionarska izdanja Veselog dobra,ali vidim da se baš više clanova foruma žali da su dobili primerke koji imaju duple strane,izgužvane strane ili oštecen uvez.To je pravi problem,a problem lošijeg kvaliteta je karakterisao ranija izdanja.Što se tice dizajna i otiska,to je vec prožvakana i poznata prica. |
|
|
weljko94
Advanced Member
Serbia
3015 Posts
Member since 08/02/2008 |
Posted - 21/11/2009 : 14:35:15
|
Jednostavno, odemo u strajk i blokiramo 29. novembra tj bulevar despota stefana i ne damo im da donose nove stripove. Ti strajkovi i blokade su ovih dana bash popularni u srbiji. |
Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29363 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 21/11/2009 : 15:30:53
|
Meni je bas zanimljivo kako neki koji su prekjucer trazili zakljucavanje topica s kritikama Libellusa i izbacivanje kriticara sada tu zestoko kritiziraju VC. Bas zanimljivo. |
Trouble will find me |
|
|
Kit Carson
Advanced Member
Serbia
11593 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 21/11/2009 : 15:49:14
|
quote: Originally posted by Markos
Meni je bas zanimljivo kako neki koji su prekjucer trazili zakljucavanje topica s kritikama Libellusa i izbacivanje kriticara sada tu zestoko kritiziraju VC. Bas zanimljivo.
@ Tex
Na kog li je mislio? |
Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno! |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 21/11/2009 : 15:52:55
|
Meni je bas zanimljivo kako neki koji su prekjucer trazili zakljucavanje topica s kritikama Libellusa i izbacivanje kriticara sada tu zestoko kritiziraju VC. Bas zanimljivo.
Ako na mene mislis,procitaj opet topic i videces da sam napisao da sam protiv izbacivanja bilo koga Ako mislis na nekog drugog,napisi konkretno. Kritike na Libellusov racun su bile u vezi cena(na osnovu nagadjanja i zlonamerne),u vezi ucestvovanja na CRS (valjda je njihovo pravo da odlucuju o tome). Ne secam se kritika na racun KVALITETA izdanja koja rade.
Sto se tice VC samo slepac ne moze da vidi da li su opravdane ili ne Jer,golim okom se vide propusti na koje se odnose kritike,tako da to samo slep covek ne moze da vidi.
Ako imas volju opet da iznalazis razloge da kritikujes Libellus lepo otvori topic i kazi sve sta ti lezi na srcu A ovde mozes da nam otvoris oci ako mislis da su kritike neosnovane. Ja cu da slikam svoje kolekcije VC,uradi i ti isto pa mozemo da pricamo konkretno s dokazima. |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 21/11/2009 : 15:54:59
|
je, one optuzbe i uvrede su uistinu posve jednake ovim kritikama, i uopce s kritikama te tehnicke vrste cak i kad su neopravdane i dosadne... to je bas ono isto, isto... ali nije moje da se mijesam, i nije mi nimalo zanimljivo nego potpuno ocekivano da je to markosu zanimljivo... |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 21/11/2009 : 15:56:30
|
Bravo, Texe! ali, kazem ti, ako vec oni sute, ostavi se i ti toga... shvacam da im se zgadilo ista pisati na ovom sajtu, no sutnja nije opcija... |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 21/11/2009 : 15:58:39
|
quote: Originally posted by Curunir
Bravo, Texe! ali, kazem ti, ako vec oni sute, ostavi se i ti toga... shvacam da im se zgadilo ista pisati na ovom sajtu, no sutnja nije opcija...
Ne verujem da ce im pasti na pamet da se i u topicu o kritici VC pise o Libellusu |
|
|
Colt
stripovi.com kum
3296 Posts
Member since 18/10/2001 |
|
Kit Carson
Advanced Member
Serbia
11593 Posts
Posted - 21/11/2009 : 16:23:30
|
quote: Originally posted by Colt
A da se malo banuju Willer, Carson, Samourai, Lord Vader, dp, Colt itd? Previse su poceli da smaraju.
Nemojte Carsona, on dobar covek. Evo umesto njega moze Cronos , a ovo ostalo - ma najuriti sve kao stetno. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29363 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 21/11/2009 : 16:27:19
|
quote: Originally posted by Curunir
je, one optuzbe i uvrede su uistinu posve jednake ovim kritikama, i uopce s kritikama te tehnicke vrste cak i kad su neopravdane i dosadne... to je bas ono isto, isto... ali nije moje da se mijesam, i nije mi nimalo zanimljivo nego potpuno ocekivano da je to markosu zanimljivo...
Kruger npr. nije nikoga vrijedjao. Samo je tvrdio da su stripovi preskupi. A ove kritike ovdje se svodi na istu stvar, s jednim dodatkom: preskupo je - za tu kvalitetu. |
Trouble will find me |
|
|
Kit Carson
Advanced Member
Serbia
11593 Posts
Posted - 21/11/2009 : 16:44:32
|
Kruger npr. nije nikoga vrijedjao. Samo je tvrdio da su stripovi preskupi. A ove kritike ovdje se svodi na istu stvar, s jednim dodatkom: preskupo je - za tu kvalitetu.
Ne volim da se mesam, ali i sam si rekao razliku. Znaci Kruger se buni da je preskupo ( znaci kvalitet nije sporan), a ovde se ljudi bune zato sto je preskupo, a kvalitet je itekako sporan ( sto si i ti sam tvrdio kad je izasao i to neke tehnicke stvari oko rikne koju ovde i ne pominjemo).
|
|
|
cronos six
Advanced Member
Serbia
7916 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 21/11/2009 : 17:17:27
|
losa stampa,los dizajner,na cenu se ne zalim,ona je ok.eto to je v.c. libellus mozemo uporedjivati samo sa k.izdanjima v.c,ali je libellus puno bolji od v.c.ne kazem da je libellus jeftin,ali nije ni skup prema svom kvalitetu.osim toga placam ono sto vidim,u troskove proizvodnje se nerazumem.kod veselog vidim izivljavanje na koricama,i velike propuste u stampi tako da cu uskoro odustati od kompletne edicije. |
|
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 21/11/2009 : 17:23:59
|
quote: Originally posted by cronos six
losa stampa,los dizajner,na cenu se ne zalim,ona je ok.eto to je v.c.
Kolko znam bio si "kažnjenik" nekoliko dana uprvo zbog cene a sad je cena OK Znaci bice i ostalo jednog dana OK |
|
|
cronos six
Advanced Member
Serbia
7916 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 21/11/2009 : 17:26:44
|
quote: Originally posted by Bruce Springsteen
Kolko znam bio si "kažnjenik" nekoliko dana uprvo zbog cene a sad je cena OK Znaci bice i ostalo jednog dana OK
mislio sam na cenu s popustom,a ova od 190din,za ovaj kvalitet je prevelika. |
|
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 21/11/2009 : 17:32:03
|
quote: Originally posted by Bruce Springsteen
Kolko znam bio si "kažnjenik" nekoliko dana uprvo zbog cene a sad je cena OK Znaci bice i ostalo jednog dana OK
mislio sam na cenu s popustom,a ova od 190din,za ovaj kvalitet je prevelika.
Sorry Nisam ukapirao da si mislio na "cenu sa popustom" |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 21/11/2009 : 18:07:49
|
Ja cenu nigde nisam komentarisao,niti cu. A (ne)kvalitet hocu |
|
|
Topic |
|
|
|