Author |
Topic |
dilan kucko
Average Member
Montenegro
835 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 04/01/2010 : 17:18:58
|
quote: Originally posted by Curunir
quote: Originally posted by dilan kucko
ne znam shta da vam kazem...mnogo vam je komplikovan taj jezik...mozda se bas zbog toga deshavaju te zabune shta treba a shta ne treba da se prevodi... posebno kad chujem u nekim serijama: "moja frendica" - i to je vjerovatno izvorna hrvatska rijech...
ostaju samo vlastita imena, nista nije komplicirano. samo treba nauciti. eto srpski je jednostavniji po tom pitanju, pa opet i tamo engleskog na tone. tako da nista to ne znaci.
a ovo frendica je grozota. o tome i pricam.
eto! sad opet dolazimo na ono shto sam u jednom od ranijih postova(evo ga opet engl. ) i rekao: uticaj engleskog na srpski i hrv. jezik je neminovan, moje lichno mishljenje je da ga u hrv. ima vishe. druga stvar je ovaj famozni naslov dark city pa valjda u ludensu(strip agentu) ne rade ljudi koji su neobrazovani, i sigurno postoji razlog zashto nisu preveli naslov(po meni je taj shto i u originalu stoji isti taj naziv) |
|
|
Bob Rok
Advanced Member
4922 Posts
Member since 11/03/2009 |
Posted - 04/01/2010 : 17:20:41
|
Hm, neminovan. Da ako ga mass mediji potenciraju . Sto je dokaz, mass mediji. Kako medij da prevedem na srpsko-hrvatski? |
Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube. |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 04/01/2010 : 17:21:07
|
quote: Originally posted by dilan kucko pa valjda u ludensu(strip agentu) ne rade ljudi koji su neobrazovani,
bolji vic odavno nisam cuo, pa ti je sve oprosteno!!!!!!! alal ti vera! |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
Bob Rok
Advanced Member
4922 Posts
Posted - 04/01/2010 : 17:23:04
|
Eve ti ga jedan! Curunire, zasto niste preveli Dark city? Nisu te pitali, mora |
Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube. |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 04/01/2010 : 17:25:52
|
ali zbilja, LU-SA tzv. prevoditeljice, pa to nema nigdje... kad sam tuzan, razmisljam o firmi koja bi otamo uzela njih, a od VC-a blazinu i tiskaru, pa se lako razveselim |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
dilan kucko
Average Member
Montenegro
835 Posts
Posted - 04/01/2010 : 17:25:55
|
quote: Originally posted by dilan kucko pa valjda u ludensu(strip agentu) ne rade ljudi koji su neobrazovani,
bolji vic odavno nisam cuo, pa ti je sve oprosteno!!!!!!! alal ti vera!
pa neka sve ide dovraga onda!!!!!! moramo jednu stvar da prihvatimo: engleski je svetski jezik! danas u samoposluzi ne mozes da se zaposlish ako ne govorish engleski!!! to je jednostavno tako!!! |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 04/01/2010 : 17:28:25
|
kucko, opet ti babe i zabe. pa nisam ja bandic, naravno da se mora uciti i znati, i od vrtica da se mene pita! ali da bi se sporazumjevalo sa svijetom, jer doista je svjetski jezik, a ne da bi se unistavalo SVOJ! pokusaj to shvatiti. |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 04/01/2010 : 17:29:34
|
vidis kol'ko si me iznervir'o da sam izostavio i u sporazumijevalo |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 04/01/2010 : 17:33:12
|
a kad smo vec kod engleskog, kako se samo Bane maestralno poigrava s jezikom u cat claw (eto na, sad ces reci zasto nije prevedeno) kaze "dole nas ceka ta puta i..."
koji qrac sad? ah, taxi |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17014 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 04/01/2010 : 17:35:40
|
Ovo je izjava godine (nema veze što je tek pocela, teško je ovo nadmašiti).
Ne zna se ko je bolji prevodilac, ili Ana Gašpar, ili Elizabeta Garber, Tamara Pliško, a da ne govorimo o Ilijani Marin |
|
|
dilan kucko
Average Member
Montenegro
835 Posts
Posted - 04/01/2010 : 17:35:57
|
shvatam te u potpunosti i slazem se sa tobom oko toga ali... mislim da je jedini nachin da rijeshimo ovaj spor da porazgovaramo sa gospodinom Bonellijem i da ga pitamo zashto naslov originala nije na italijanskom jer mislim da je tu nastao problem. |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 04/01/2010 : 17:38:44
|
apsolutno. to sam odmah i rekao. talijani su katastrofa po tom pitanju. zamisli narod tolike jezicne tradicije i kulture, ogromne, gigantske... da se tako lako pokori. sramota! |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 04/01/2010 : 17:41:27
|
quote: Originally posted by delboj
Ne zna se ko je bolji prevodilac, ili Ana Gašpar, ili Elizabeta Garber, Tamara Pliško, a da ne govorimo o Ilijani Marin
ilijana je ipak vrhunac. mislim da ti je katedra u banjaluci uvela i kolegij nazvan po njoj |
|
|
dilan kucko
Average Member
Montenegro
835 Posts
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 04/01/2010 : 17:46:33
|
predlazem ti da nabaviš jednog od prvih LU blekova. ne radi stripa, nego da vidis urnebes. kakav monti pajton... ups, monty python |
|
|
dilan kucko
Average Member
Montenegro
835 Posts
|
Bob Rok
Advanced Member
4922 Posts
Posted - 04/01/2010 : 17:53:38
|
Bolje da ne pricam o tvrtki i gutanju slova... (ko to zove tipfelerom? ) |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 04/01/2010 : 17:57:29
|
da, i to bas u AFK... strahota koliko ih je, narocito u prvim brojevima... |
|
|
cibalia
Senior Member
Sierra Leone
1699 Posts
Member since 14/11/2008 |
Posted - 04/01/2010 : 18:12:58
|
Ne zna se ko je bolji prevodilac, ili Ana Gašpar, ili Elizabeta Garber, Tamara Pliško, a da ne govorimo o Ilijani Marin
ilijana je ipak vrhunac. mislim da ti je katedra u banjaluci uvela i kolegij nazvan po njoj
ilijana je vrhunac! Kad se samo sjetim TX MX 2 Lovac na fosile. Ali, ni tamara nije daleko... |
U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice... |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47166 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 04/01/2010 : 18:58:47
|
a koji kurac uopce pises hrvatskim onda? jel inace lizes dupe svakome ko je jaci, ili samo onome tehnoloski naprednijem? mislim... zbog takvih stavova jezici i nestaju. pisi komotno engleskim, tko ti smeta... pisi, govori i lizi...
ne.pokušavan ti objasnit situaciju jer prijetiš da postaneš borac protiv vjetrenjaca a to zasad necemo dopustit ne postoje "cisti" jezici
|
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47166 Posts
Posted - 04/01/2010 : 19:00:55
|
quote: Originally posted by lwood
ali ne znan zašto je takva pomama za izbacivanjen eng i drugih tudica?? logicno je da razvijeniji jezici te tehnološki jaca društva imaju veci utjecaj. ne triba pravit drame oko toga
A otkud takva pomama za trpanjem anglicizima i gdje treba i gdje ne treba?
pa vecinom preko mass medija.svako dite šta gleda crtice nauci engleski i sigurno da pojedine rici ulaze u jezik,ka šta su uvik i ulazile.
|
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47166 Posts
Posted - 04/01/2010 : 19:01:39
|
quote: Originally posted by dilan kucko
ne znam shta da vam kazem...mnogo vam je komplikovan taj jezik...mozda se bas zbog toga deshavaju te zabune shta treba a shta ne treba da se prevodi... posebno kad chujem u nekim serijama: "moja frendica" - i to je vjerovatno izvorna hrvatska rijech...
da ,iz Cornwall-a |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47166 Posts
Posted - 04/01/2010 : 19:03:22
|
apsolutno. to sam odmah i rekao. talijani su katastrofa po tom pitanju. zamisli narod tolike jezicne tradicije i kulture, ogromne, gigantske... da se tako lako pokori. sramota!
e ovde se gadno varaš.ako ko drži do jezika onda su to Talijani.
|
|
|
cibalia
Senior Member
Sierra Leone
1699 Posts
Member since 14/11/2008 |
Posted - 04/01/2010 : 19:20:22
|
quote: Originally posted by lwood
apsolutno. to sam odmah i rekao. talijani su katastrofa po tom pitanju. zamisli narod tolike jezicne tradicije i kulture, ogromne, gigantske... da se tako lako pokori. sramota!
e ovde se gadno varaš.ako ko drži do jezika onda su to Talijani.
mislim da si pomiješao Talijane s Francuzima. |
U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice... |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47166 Posts
Posted - 04/01/2010 : 19:23:53
|
ništa ja nisan pomiša. ja još nisan naiša na Talijane šta melju eng a bogme na vrancuze jesan |
|
|
Topic |
|