Author |
Topic |
anto
Advanced Member
Serbia
21247 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 20/01/2010 : 16:07:06
|
@mali mate hvala covek, što se tice Lj/R, onoga što sam procitao iz privjuova, odlicno mi je selo, za to sam odmah skontao da se mora kupiti, a ostalo se kolebam, videcu.(sad mi je Krešo ubacio bubu i za Lucin pogreb) Što se tice Presvetog srceta, cini mi se da znam ko ga ima u piratskoj verziji, pa cu ga baš i procitati.
|
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 20/01/2010 16:08:59 |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17829 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 20/01/2010 : 16:12:32
|
quote: Originally posted by kreŠa
Presveto Srce - creepy.
ajd mi ovo spojlajte i opisite ionako cu zaboraviti...
o cemu se tu radi... citao sam privju i sve ali i dalje mutno ne znam jesam li za za ili za ne |
Utabanim stazama ocaja! |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11094 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 20/01/2010 : 16:46:27
|
Neopisivo! I mislim da izjava ide i uz afirmacijsku i negacijsku stranu. |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
Nostromo
Junior Member
Croatia
476 Posts
Member since 16/12/2008 |
Posted - 20/01/2010 : 16:48:17
|
quote: Originally posted by anto
quote: Originally posted by Nostromo
Ljubav te rakete svakako, Gospodin Jean svakako, Luce i Crna rupa za po kuci. :-) Eto, moje skromno mišljenje.
Šta ti ovo znaci?
Pa tako se kaže, LJiR i Gosp.J. obavezno, a Lucin pogreb i Crna rupa nije obavezno ali ih je lijepo imati u kolekciji jer su (bar meni) vrijedni stripovi. Eto, nadam se da je jasnije. |
There Is a Light That Never Goes Out |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47293 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 20/01/2010 : 16:56:55
|
quote: Originally posted by Nostromo
Ljubav te rakete svakako, Gospodin Jean svakako, Luce i Crna rupa za po kuci. :-) Eto, moje skromno mišljenje.
Šta ti ovo znaci?
ako ih izneseš izvan kuce dolazi do samospaljivanja |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
Edited by - lwood on 20/01/2010 17:11:51 |
|
|
hrvoje23
Senior Member
Croatia
2173 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 20/01/2010 : 17:08:52
|
Treba kupiti i Korta(1-7), Bonea(1-9), Usagija(1-7), Torpeda(1-15),Integrale Tangija,Astera,Plavih Bluza, Žil Žurdana,XIII-ce,Bluberijeve albume, Komancine integrale, Trilja i Fonta (možda i Spiroua) od LL - Antov "uvoznicki plan za 2010/2011" + neka ovogodišnja izdanja ( poceo sam prosto da bojim kad se pojavi nešto dobro što se mora imati, u prevodu odlepio sam)
Mislim da je Usagi prvih par brojeva rasprodano, ali treba jo provjeriti... |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21247 Posts
Posted - 20/01/2010 : 18:08:01
|
Ma naci cu ih vec negde, važna je samo volja i novac, sve se nade. @Nostromo - tebi se svideo Black Hole ? |
|
|
Born To Run
Average Member
901 Posts
Member since 05/01/2009 |
Posted - 20/01/2010 : 18:50:08
|
Sta god da se desi nemoj da kupis El Ninja. Pa da te muce 7 dana i 7 noci bez hrane i vode uz bicovanje i prestace samo ako ga kupis - ti im reci necu El Nina. Ama ne isplati se uzeti ga cak ni zbog sjajnog crteza i nevervatno dobrog fibrinog izdanja.
|
Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste |
Edited by - Born To Run on 20/01/2010 18:51:01 |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21247 Posts
Posted - 20/01/2010 : 21:23:16
|
Mislim da sam odlucio.Lj/R i Gospodina Žana uzimam obavezno, Bosanske basne najverovatnije, a Lucin pogreb samo ako ga prethodno prpocitam do kraja(ista prica je i sa Žodorovskim) |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 20/01/2010 : 21:56:22
|
Evo što sam napisao o Presvetom srcu na topicu o tome:
"Ne znam, meni je velika vecina toga izrecena u tom stripu ili kvaziintelektualno terminološko napuhavanje ordinarnih stvari koje su jasne same po sebi ili pokušaj zaogrtanja poprilicno nekvalitetnih ideja u plašt visoke teorije i znanosti. Mislim, jedno vrijeme sam dolazio u doticaj sa piscima koji su spomenuti i njihove ideje su na mene ostavile isti okus kao i ova knjiga:gorak okus.
Naravno, nekima se gorak okus svida.
P.S. što se tice ludila u ovoj knjizi - pa meni je malkice zamorno. Ludilo iz From Hella pršti blještavilom, ošine te kao grom, ispuni te idejom, a ovdje... samo blaga ljetna kiša." |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 20/01/2010 : 22:23:55
|
Nakon sledece nabavke Fibrinih izdanja, ostace mi još za kupovinu trinaest albuma ( ne racunajuci Metabarone i Žibrata koje imam od BP ,Crvenog gospodara od SC i KP koga imam od LMS/SC) Fibra, kao što je i logo kaže izdaje samo dobre stripove i to je potpuno tacno, ali postoje više dobi stripovi i manje dobri stripovi, a meni su ostali još ovi (tako mi se cini ) drugi . U pitanju su: Lj/R 1 i 2, El Nino, Crna rupa, Covek sa filipina,Gospodin Ž., Presveto srce, Bosanske basne, Ivanpire, Slucaj M.,Glista u bijegu, Svebor i plamena i Lucin pogreb. Nemam baš para za rasipanje, pa vas molim da mi date savet da li medu ovim naslovima ima još neka bomba. Ono što se meni još dosta svida nakon procitanih privjuova i raznih diskusija su Lj/R , Bosanske basne i Gospodin Žan; odmah da kažem za Presveto srce da mi je previše perverzno, da ne kažem Bogohulno, tako da to svakako iskljucujem iako su u pitanju Žodo i Mebius ( Žodo je ovde baš preterao - moje mišljenje) Ima li kakvih saveta ???
Ako nemaš para za bacanje, moram ti reci da ovo nisu must have naslovi. Ja sam recimo vecinu tih naslova procitao iz knjižnice pa ako imaš neki takav izbor, iskoristi ga. Sve su to ok. stripovi, ali baš da ima bomba (po meni i nema), a Ljubav i rakete mi je necitljiv strip (naravno, to je moje subjektivno mišljenje, mnogi ga vole). |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21247 Posts
Posted - 20/01/2010 : 22:55:52
|
Hvala Mladu i Obiju na savetima. Nažalost, u biblioteci nema stripova Hrvatskih izdavaca (logicno ),vec samo poneki mogu pozajmiti od par drugara koji kupuju strip albume, što nije slucaj sa pomenutim naslovima (opet logicno, jer onda ne bih pitao ljude na forumu). Medutim, ukusi su razliciti, i Lj/R mi se baš dopao, nisam seo na dupe kao kod Mausa, OHF, Morta,.. ali po mom kriterijumu je strip koga treba imati u kolekciji.Gospodin Žan mi se manje svida, i više cu ga kupiti zbog impresija drugih, ali uostalom ni Svagdanja me nije kupila na prvo citanje (ali zato jeste na drugo i trece) |
|
|
Nostromo
Junior Member
Croatia
476 Posts
Member since 16/12/2008 |
Posted - 20/01/2010 : 23:16:21
|
Ma naci cu ih vec negde, važna je samo volja i novac, sve se nade. @Nostromo - tebi se svideo Black Hole ?
Meni je vrlo dobar. Ali znao sam prije kupovine kakav je strip, tema, crtež, nisam namjerno citao privju na fibrinom stranici da ne pokvarim užitak. Tebi preporucam da ga procitaš i bit ce ti jasno je li za kolekciju ili ne. Teško da ce biti neka sredina, slican slucaj kao kod P.Srca . A LJiR je klasika, netko više voli Palomar (Rasputin svakako ), meni su draže Maggie i Hopey, samo moraš izdurati prvih sto stranica i slijedi veselje. Kad Marko izda sve što je planirao bit ce to strava komplet LjiR-a. Gosp.J. je isto odlican, meni se cini da ipak ide malo više na prvu loptu nego Svagdanja borba, ali teško da se išta može usporedivati sa Svagdanjom tako da... Eto . |
There Is a Light That Never Goes Out |
|
|
Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik
1939 Posts
Member since 14/11/2001 |
Posted - 20/01/2010 : 23:34:30
|
Lj/R 1 i 2.... Palomar (narandžasti) je scenaristicki divan. Palomar ima neku neopipljivu magiju, kao Makondo. Plavi album je crtacki izuzetan, prica šupljikava. Jedno vreme sam mislio kako bi bilo idealno da je jedan brat samo pisao, a drugi samo crtao. Ali sada mislim da bi tako i jedan i drugi izgubili od svog šarma. Preporuka
El Nino.... Ovo je jedna od onih beskrajnih prica, koje nisu posebne, ali nekako opuštaju. Meni je El Nino bio kao letnj raspust. Tople boje, ugodno za oko. A Vera toliko dobra cica, da jedan moj drug ne može da cita strip, jer ga dekoncentriše njena pojava. B.Pavlovic jre uradio divan plakat za MaFest.
Covek sa filipina.... Možda bih mu dao solidniju ocenu, ali Berardi/Milaco su kod mene stvorili visoka ocekivanja. Tom’s Bar i Tiki su vrlo dobri. Ovo i Marvin nema prelaznu ocenu.
Gospodin Ž..... Prijatno, rasterecujuce. Nešto kao skracena, evropska verzija Ofucanog holivudskog filma. Preporuka.
Presveto srce.... Ne znam. Mebijus je majstor. Majstor je i Hodo, ali on majstorluk koristi kao autoterapiju. I to je njemu verovatno super. Ali mene recimo umara da citam Metabarone. Ovaj je sam sebi otac, ovaj je spavao sa svojom majkom, onaj je ubio oca i dedu... Super u pocetku, posle umara. Slicno sam doživeo i Presveto srce.
Bosanske basne.... Dosadnjikavo. Kratke price, ali ako se dobro secam, samo su mi jedna ili dve bile ok. Isti utisak imam i o Glisti. Ali zato Evropa razbija!
Ivanpire.... Niš’ posebno. I jedan i drugi autor imaju daleko boljih radova od ovoga.
Slucaj M..... Vidi pod Covek s Filipina.
Glista u bijegu... Vidi pod Bosanske basne.
Lucin pogreb.... Simpaticno. Ali mi je ostavilo dosta tanju impresiju od Svagdanje. Pa cak i Potocica. Nekako se cini na momente pretenciozno. Prelepa naslovnica. Treba procitati. Preporuka. |
http://kamenje.blogspot.com/ https://stalker.rs/
https://www.facebook.com/Stalker-izdava%C4%8Dka-ku%C4%87a-139197274650766/
|
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21247 Posts
Posted - 21/01/2010 : 00:22:27
|
Hvala Džimi, imaš pice za post, mislim da nam se ukusi poprilicno slažu (iz tvojih predašnjih pisanija). Molim moderatora da zakljuca topic, ne bih voleo sad kad sam se odlucio, da me neko ponovo baci u mozganje tipa "ma možda bi trebalo i ovo ..." |
|
|
Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik
1939 Posts
|
anto
Advanced Member
Serbia
21247 Posts
Posted - 21/01/2010 : 00:35:08
|
Ako ne pre, a onda na sajmu! Dovešcu Pajtosa, a ti obezbedi Dacu. |
|
|
Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik
1939 Posts
|
anto
Advanced Member
Serbia
21247 Posts
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18998 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 21/01/2010 : 10:39:28
|
kaj onda Fibra ne izdaje "samo dobre stripove"? sudeci po komentarima ima tu svega i svaceg. a ja naivno mislio da samo kod Bonellija postoji krš. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
kreŠa
Advanced Member
Serbia
4771 Posts
Member since 26/01/2009 |
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18998 Posts
Posted - 21/01/2010 : 14:15:43
|
to je tvoje nestrucno mišljenje,koje vredi pola caše mrzle vode. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
kreŠa
Advanced Member
Serbia
4771 Posts
Member since 26/01/2009 |
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18998 Posts
Posted - 21/01/2010 : 14:31:12
|
hmmm, volim djecicu pa cu biti blag, ajmo reci da krš postoji svuda. Ali dok Bonellijevi crtaci znaju nacrtat konja, neki iz tako opjevanih albuma i gr.novela neznaju nacrtat ni covjeka, da ne slici na konja.Toliko. |
|
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 21/01/2010 : 15:51:31
|
quote: Originally posted by teller
kaj onda Fibra ne izdaje "samo dobre stripove"? sudeci po komentarima ima tu svega i svaceg. a ja naivno mislio da samo kod Bonellija postoji krš.
Fibra ne izdaje samo dobre stripove. Izdaje dobre, vrlo dobre i odlicne... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
Topic |
|