Author |
Topic |
REJS
Senior Member
Serbia
2891 Posts
Member since 17/03/2008 |
Posted - 14/03/2010 : 15:41:16
|
Posle nekoliko godina zivota na ovom sajtu shvatio sam jednu stvar. ucesnici ovog foruma ne umeju da podignu rejting sajta.Gomila tema koja se ponavlja, gomila uporedjucih pitanja uglavnom. 1.Ko je bolji(Zagor ili Blek,Tex ili Mark) 2.Kada ce izaci novo izdanje vec izdatog stripa samo u boljem izdanju. 3.Kako citati stripove a ne dodirivati ih ili kako ih sto bolje ocuvati. 4.Koje je Zagorovo omiljeno jelo(sarma ili kupus) 5.Zagor traumirano detinjstvo ili ne,jebe li ili ne,Ciko i Zagor Intimni ili ne. 6.Koji su junaci jadnici i djubre a koji su face i kvalitet. 7.Crne ovce i topici za listama za odstrel,da li je profesor Gang lud ili je sa mozda veliki neshvaceni ljubitelj stripa(profesor gang izmisljena licnost i nikakve namerne ili slcajne namere nemam da nekog uvredim ili hvalim. Sa renoviranjem i modernizacijom sajtom na zalost nije doslo i do poboljsanja tema i raznolikosti istih.
|
http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk
Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!
|
|
vlaki
New Member
218 Posts
Member since 24/10/2003 |
Posted - 14/03/2010 : 15:46:34
|
Potpuno se slažem s tobom, mada osim Bonelli teme postoje i druge interesantne teme na forumu, koje su rasterecene ovakvim pitanjima i anketama... |
|
|
vronski 2
Senior Member
2381 Posts
Member since 11/10/2009 |
|
SnotMan
Advanced Member
Saint Croix
6389 Posts
Member since 21/07/2003 |
Posted - 14/03/2010 : 15:54:06
|
Vidish,vechina tih pitanja nikada nisu naishla na odgovor.:D |
Nil sciri quisquis putet,id qudque nescit an sciri possit,quo se nil scire fatetur. |
|
|
vronski 2
Senior Member
2381 Posts
Member since 11/10/2009 |
Posted - 14/03/2010 : 15:57:50
|
Meni su "najjaci" oni likovi koji danima na forumu raspravljaju o hrbatu, da li im je korica iskošena ili viša 1,5mm, postoji li negde mrlja na stranici ili tackica... |
|
|
vlaki
New Member
218 Posts
Member since 24/10/2003 |
|
dessa
Advanced Member
Serbia
4354 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 14/03/2010 : 16:10:21
|
Jesmo/ste. U skladu sa naslovom topika, meni je najbolje kada neko kaže da nije realno da (npr) Zagor skoci toliko visoko i da je to nemoguce, a ne smeta mu i nije mu nerealno to što tog istog Zagora u tom trenutku jure Akronjani, ljudi-žabe, vukodlaci ili vec nešto slicno tome. |
|
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Member since 27/11/2008 |
|
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 14/03/2010 : 17:39:28
|
Za pocetak, treba ukinuti ankete, i uvesti pravilo da se svaka tema pregleda od strane moderatora prije nego sto se otvori. Stvarno ima previse glupih tema, i ponavljanja jednih te istih. |
|
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4741 Posts
Member since 27/12/2009 |
Posted - 14/03/2010 : 17:53:07
|
Mene cudi to da, kada vidim neku novu temu,zapitam se kako to da je ovo otvoreno tek sad. |
Go kneel and weep
|
Edited by - drogsy on 14/03/2010 17:54:09 |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22318 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 14/03/2010 : 18:21:46
|
Rejs, vidi nesto djelimicno si u pravu, mada sa vremena na vrijeme ima i kvalitetnih topica. Stvar je u tome da i ovaj tvoj topic nije nista bolji od onih koje si naveo, ukratko, vec su poceli da raspravljaju o tim tackama koje si naveo u pocetnom postu. Takodjer,sama rasprava o kvalitetu topica nije kvalitetna, jer je i to bilo vec vise puta po razlicitim topicima.
Za sve ostale: Ukoliko zelite da otvorite neki kvalitetan topic, samo izvolite, niko vas ne sprecava.
|
Edited by - King Warrior on 14/03/2010 18:22:58 |
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 14/03/2010 : 18:31:56
|
Pa da. Vi ste prakticki svi ovdje, kao stripaši, (ali i opcenito) niža bica. A i zašto je tome tako, je opet vrlo lako shvatljivo. Uz vašu ionako ogranicenu i hipersenzibilnu psihu, vi stripove doživljavate cisto kao predmete, simbole, preuvelicavajuci ih i dodavajuci im laskave pridjevke, pomocu kojih pokušavate ovdje da se, na razne nacine (cesto najprostije), dokažete. Vi ste sebicni... I ovdje jednaku griješku radi jedan zagorovac koliko i citatelj francuskog stripa... zagorovac koji želi biti prihvacen i popularan, stimulirati vlastiti testosteron žestoko se po forumu udarajuci o prsa, te "tihi i pristojni" BD uživac koji misli da se uzdiže iznad svega toga, samo zato što cita francuze... premda i njegov nastup po forumu cesto puta pokazuje drugacije, prizemnije, gmizavije. A to vam je u totalnoj suprotnosti sa maštom; koja da zaživi, mora biti oslobodena, otvorena, neopterecena takvim mindsetom, i koja percipira, traži, uživa "unutarnje" bez previše oslonca na "vanjsko"... cime naravno aludiram na "kolekcionarsko" i kolekcionare kojima mogu samo reci da ne nimalo ne impresionira to što imaju na tisuce stripova, prekrasne fotke nabacane po forumu blistavih polica prepunih strip naslova, te su u mogucnosti trošiti tisuce kuna mjesecno na sakupljanje istih... da me to ništa ne zanima, ako nisu u stanju otvoriti i osloboditi se od toga. |
|
|
andjelt
Senior Member
Serbia
2217 Posts
Member since 28/07/2008 |
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 14/03/2010 : 19:48:05
|
quote: Originally posted by kiky
Pa da. Vi ste prakticki svi ovdje, kao stripaši, (ali i opcenito) niža bica. A i zašto je tome tako, je opet vrlo lako shvatljivo. Uz vašu ionako ogranicenu i hipersenzibilnu psihu, vi stripove doživljavate cisto kao predmete, simbole, preuvelicavajuci ih i dodavajuci im laskave pridjevke, pomocu kojih pokušavate ovdje da se, na razne nacine (cesto najprostije), dokažete. Vi ste sebicni... I ovdje jednaku griješku radi jedan zagorovac koliko i citatelj francuskog stripa... zagorovac koji želi biti prihvacen i popularan, stimulirati vlastiti testosteron žestoko se po forumu udarajuci o prsa, te "tihi i pristojni" BD uživac koji misli da se uzdiže iznad svega toga, samo zato što cita francuze... premda i njegov nastup po forumu cesto puta pokazuje drugacije, prizemnije, gmizavije. A to vam je u totalnoj suprotnosti sa maštom; koja da zaživi, mora biti oslobodena, otvorena, neopterecena takvim mindsetom, i koja percipira, traži, uživa "unutarnje" bez previše oslonca na "vanjsko"... cime naravno aludiram na "kolekcionarsko" i kolekcionare kojima mogu samo reci da ne nimalo ne impresionira to što imaju na tisuce stripova, prekrasne fotke nabacane po forumu blistavih polica prepunih strip naslova, te su u mogucnosti trošiti tisuce kuna mjesecno na sakupljanje istih... da me to ništa ne zanima, ako nisu u stanju otvoriti i osloboditi se od toga.
Na žalost, ja kao "niže bice ogranicene psihe", moram reagirati i udaljiti te sa Foruma. Kazna je tri tjedna i istice 4. 4. 2010 godine Nadam se da daljnja komunikacija nece iziskivati daljnje sankcije |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
okiboki
Advanced Member
Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 14/03/2010 : 20:59:27
|
quote: Originally posted by mladjo
quote: Originally posted by kiky
Pa da. Vi ste prakticki svi ovdje, kao stripaši, (ali i opcenito) niža bica. A i zašto je tome tako, je opet vrlo lako shvatljivo. Uz vašu ionako ogranicenu i hipersenzibilnu psihu, vi stripove doživljavate cisto kao predmete, simbole, preuvelicavajuci ih i dodavajuci im laskave pridjevke, pomocu kojih pokušavate ovdje da se, na razne nacine (cesto najprostije), dokažete. Vi ste sebicni... I ovdje jednaku griješku radi jedan zagorovac koliko i citatelj francuskog stripa... zagorovac koji želi biti prihvacen i popularan, stimulirati vlastiti testosteron žestoko se po forumu udarajuci o prsa, te "tihi i pristojni" BD uživac koji misli da se uzdiže iznad svega toga, samo zato što cita francuze... premda i njegov nastup po forumu cesto puta pokazuje drugacije, prizemnije, gmizavije. A to vam je u totalnoj suprotnosti sa maštom; koja da zaživi, mora biti oslobodena, otvorena, neopterecena takvim mindsetom, i koja percipira, traži, uživa "unutarnje" bez previše oslonca na "vanjsko"... cime naravno aludiram na "kolekcionarsko" i kolekcionare kojima mogu samo reci da ne nimalo ne impresionira to što imaju na tisuce stripova, prekrasne fotke nabacane po forumu blistavih polica prepunih strip naslova, te su u mogucnosti trošiti tisuce kuna mjesecno na sakupljanje istih... da me to ništa ne zanima, ako nisu u stanju otvoriti i osloboditi se od toga.
Na žalost, ja kao "niže bice ogranicene psihe", moram reagirati i udaljiti te sa Foruma. Kazna je tri tjedna i istice 4. 4. 2010 godine Nadam se da daljnja komunikacija nece iziskivati daljnje sankcije
Zar se i "Stripovi com saradnik" moze banovati? Onda se i moderator moze banovati!Evo King je Stripovi com.saradnik a Moderator je,znaci da je to isto. |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22318 Posts
Posted - 14/03/2010 : 21:40:14
|
quote: Originally posted by okiboki
1. Zar se i "Stripovi com saradnik" moze banovati? 2.Evo King je Stripovi com.saradnik a Moderator je,znaci da je to isto.
1. Moze 2. Nije to isto |
Edited by - King Warrior on 14/03/2010 21:40:30 |
|
|
Panon
Senior Member
2656 Posts
Member since 16/08/2007 |
Posted - 14/03/2010 : 21:48:24
|
Mislim da je kiky djelomicno rekao istinu. Neki ovdje stvarno pretjeruju sa raznim trivijalnostima vezanim uz stripove. Ja prije dolaska na ovaj forum nisam imao pojma ni o kakvim glancerima, nabavljao sam stripove u svakakvom stanju, bilo mi bitno samo da ih citam i uživam. Medutim, uskoro sam i ja poceo sitnicariti, a to nije dobro...ipak mi je s vremenom dopizdilo brinuti oko takvih sitnica, pa danas kupim strip iako mu hrbat bude nagnjecen ili ako je savinut (ne previše :)) |
|
|
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Posted - 14/03/2010 : 21:53:45
|
Meni skoro svaki Libellus takav :) Ako ga ne kupim takvog, tokom citanja i nosenja do kuce postane :) Ua neprocitani glanceri! Stvarno bezveze banovaste covjeka, nista toliko strasno nije rekao, i nikom direktno nije nista rekao. Ja se ne osjecam ni najmanje prozvanim u njegovom postu. |
|
|
okiboki
Advanced Member
Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 14/03/2010 : 22:00:11
|
quote: Originally posted by King Warrior
1. Zar se i "Stripovi com saradnik" moze banovati? 2.Evo King je Stripovi com.saradnik a Moderator je,znaci da je to isto.
1. Moze 2. Nije to isto
Sad ozbiljno bas me zanima pa se nadam odgovoru. Sta je stripovi.com saradnik i koja je razlika izmedju toga i moderatora.I jos jedno pitanje stripovi.com KUM sta je tek to??? |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
Edited by - okiboki on 14/03/2010 22:01:36 |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22318 Posts
Posted - 14/03/2010 : 22:04:45
|
quote: Originally posted by King Warrior
1. Moze 2. Nije to isto
Sad ozbiljno bas me zanima pa se nadam odgovoru. Sta je stripovi.com saradnik i koja je razlika izmedju toga i moderatora.I jos jedno pitanje stripovi.KUM saradnik sta je tek to???
Moderator je moderator, mislim da ne treba objasnjavati. Suradnici su oni koji pomazu pri izgradnji sajta. Oni nemaju moderatorska prava. Ja sam izuzetak. Kumovi su ljudi koji su na poseban nacin na pocetku jos pridonjeli nekim stvarima izgradnji sajta.Tako nekako. dobro, to je totalni offtopic. Mozemo sada opet preci na temu topica, kakva god da je |
Edited by - King Warrior on 14/03/2010 22:05:53 |
|
|
bihac-una
Average Member
Germany
979 Posts
Member since 13/07/2008 |
Posted - 14/03/2010 : 22:21:24
|
quote: Originally posted by Elderane84
Meni skoro svaki Libellus takav :) Ako ga ne kupim takvog, tokom citanja i nosenja do kuce postane :) Ua neprocitani glanceri! Stvarno bezveze banovaste covjeka, nista toliko strasno nije rekao, i nikom direktno nije nista rekao. Ja se ne osjecam ni najmanje prozvanim u njegovom postu.
Ja takodje ne,mozda je covjek samo los dan imao.Po meni je oddje sve isklizalo se kontroli.Ne zna se ni ko pije,ni ko placa.Na sve strane se samo proganja,banuje,zakljucava,proziva,psuje,vrijedja.Ovo je postalo sve luda kuca.Mislim da rigoroza tu nemoze i nece pomoci.Potrebno je imati neku ideologiju kojom ce se voditi ovaj sajt na neki normalan nacin bez ovih drasticnih mijera. Kako je krenulo,jos malo se nece smijeti spomenuti ni iz kojeg si sela,mahale,kvarta,grada,a da ne pricam o kantonu,entitetu,pokrajini ili republici(boze sacuvaj) Mislim da ide sve u totalno pogresnom smijeru i da je politika sajta cisti promasaj
PS:shvatiti kao kritiku,moram se unapred opravdati da me nebi banovali,jer u zadnje vrijeme ne smijes dihati uopste ovdje |
|
|
rgorgiev
Senior Member
2084 Posts
Member since 17/06/2004 |
Posted - 14/03/2010 : 22:36:24
|
quote: Originally posted by bihac-una
Meni skoro svaki Libellus takav :) Ako ga ne kupim takvog, tokom citanja i nosenja do kuce postane :) Ua neprocitani glanceri! Stvarno bezveze banovaste covjeka, nista toliko strasno nije rekao, i nikom direktno nije nista rekao. Ja se ne osjecam ni najmanje prozvanim u njegovom postu.
Ja takodje ne,mozda je covjek samo los dan imao.Po meni je oddje sve isklizalo se kontroli.Ne zna se ni ko pije,ni ko placa.Na sve strane se samo proganja,banuje,zakljucava,proziva,psuje,vrijedja.Ovo je postalo sve luda kuca.Mislim da rigoroza tu nemoze i nece pomoci.Potrebno je imati neku ideologiju kojom ce se voditi ovaj sajt na neki normalan nacin bez ovih drasticnih mijera. Kako je krenulo,jos malo se nece smijeti spomenuti ni iz kojeg si sela,mahale,kvarta,grada,a da ne pricam o kantonu,entitetu,pokrajini ili republici(boze sacuvaj) Mislim da ide sve u totalno pogresnom smijeru i da je politika sajta cisti promasaj
PS:shvatiti kao kritiku,moram se unapred opravdati da me nebi banovali,jer u zadnje vrijeme ne smijes dihati uopste ovdje
@Elderane84 Pa on nije nikog konkretno prozvao, ali time sto je rekao SVI, jasno na koga se odnosilo.
@Elvise Ja mislim da je najbolje otvoriti topic "glanceri" pa ko se osjeca prozvanim za tamo neka diskutira tamo, a koga to ne interesuje ne mora da se osjeca smaranim postovima onih koje vole samo lepo ocuvane stripove. Inace uopste ne mislim da onako kako ides do sada mozes dobiti ban time sto jednostavno pricas otvoreno. Skoro (napominjem, skoro - ne smem velikim slovima) svi banovani otkad sam ja na forumu su to i zasluzili, cak i mislim da se novi moderatori ponekad i suvise uzdrazavaju. Ali nije nase da to diskutujemo. Ja sam licno srecan sto imam ljude s kojima mogu da pricam o stripovima, da se pohvalim kad kupim nesto (jer me to stvarn´no raduje), da procitam mnogo misljenja o razlicitim stripovima i to je to. Ko hoce da se prepucava i vredza ostale - ban i kraj. Na pocetku sam se puno puteva osecao prozvanim i adekvatno reagirao. Sada se uopste ne smaram. Kat tad me neko mozda prozove i to me..., ali me prodze. Uh sto sam se zapisao, idem da vidim dali mi se ispravio strip |
so it shall be written, so it shall be done |
|
|
rgorgiev
Senior Member
2084 Posts
Member since 17/06/2004 |
Posted - 14/03/2010 : 22:43:06
|
A da, i uopste ne misilm da su ljudi koji citaju i vole stripove nemastoviti. Sjetite se samo koliko ste kao djeca naucili od stripova, pa i od Zagora. Koliko i danas podatke dobijete od MM. A to sto imamo takve topice i nije strasno. To su standardni topici i tu su cjelo vreme. Kad nekog nesto interesuje, otvori drugi topic i kraj. Pored ovoga imamo i recenzije gde mozemo da citamo, pa i da damo misljenje ako stvarno imamo sta da kazemo. A to dali je Zagoru veci od Bleku ili Marku ili je DD veci Vampirolog od Dampyra je mozda ponekad i interesantno, jer ipak su to sve pitanja koja puno od nas nisu mogli postaviti kad smo bili mali. Jer nismo imali gdje. Svako dozivljava forum na svoj nacin, svako vidi sa druge perspektive, ali bitno je da ta perspektiva ima pozitivni ugao i sve ce biti dobro. |
so it shall be written, so it shall be done |
|
|
Raspucin
Senior Member
Barbados
2411 Posts
Member since 17/10/2006 |
Posted - 14/03/2010 : 23:21:38
|
I ja isto. Da mi vidis From Hell na sta lici jadan. |
JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE |
|
|
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
|
Raspucin
Senior Member
Barbados
2411 Posts
Member since 17/10/2006 |
Posted - 14/03/2010 : 23:29:00
|
Ma, prvo sam pazio na te stripove, jer su skupi, ali kad nesto citas, ne moze makar malo da se ne ulubi.
Meni tek kad pohabam neki strip on postane moj. Mislim da mi je najgori Teks Dolina terora. |
JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE |
|
|
Topic |
|
|
|