Author |
Topic |
nemanja93
Senior Member
Serbia
2439 Posts
Member since 06/03/2010 |
Posted - 08/05/2010 : 00:07:44
|
quote: Originally posted by Grujah.
quote: Originally posted by split85
quote: Originally posted by adriano ja sam isto uglavnom nesposoban za barenje
onda ti se loše piše ka i meni
stari ništa mi se neda
Dobrodosao u klub
A ovaj 1Eurov post sam procitao, preporucio bih svima, stvarno ima poucnih stvari i moras porazmisliti o nekim zivotnim stvarima i odlukama nakon sto to procitas. 1Euro bi stvarno mogao biti komicar.
To najbolje leci alkohol iz iskustva |
Nisi se okrenula, zato nisi videla igrale su sene.
|
|
|
okiboki
Advanced Member
Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 08/05/2010 : 00:10:17
|
Imam u okolini svojoj dosta neozenjenih,recimo dva ujaka koji su 1000 puta ponovili da im je najveca greska u zivotu sto se nisu ozenili.Lepo je bilo dok su bili mladi ali sad sa 50...Kazu nema nista gore nego kad covek ostane sam.To nas dovodi do teorije "Ko se ozeni kajace se,ko se ne ozeni kajace se jos vise".Tako da sta da kazem,neozenjeni mislite o tome. Inace papir kao papir ne znaci mi mnogo,sa svojom zenom sam ziveo zajedno a potpisali smo zbog deteta,bitnije je stvaranje porodice,deca i ostalo nego papir. |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
|
|
split85
Advanced Member
Croatia
8250 Posts
Member since 25/01/2010 |
Posted - 08/05/2010 : 00:23:23
|
Moram priznat da san se razocara u ženski rod.
Provlace se ko k... po svakakvim birtijama i autima i onda kad zakuca 25 ili 26 ,gle cuda progledaju i onda nadu neku dobru "budalu" koju vole , koja im sve ispunjava i onda se udaju za njega.
Lipo je vidit dobrog momka i dobru curu da se slažu, ali sve ostale kombinacije su tragedija.
|
Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985 |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17816 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 08/05/2010 : 00:39:47
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
quote: Originally posted by 1Euro
ma brak je bez veze,to su vam nametnuli televizija,crkva,susjedi,rodbina,...
televizija je narocito nametnula brak!
hahaha pa današnje serije govore samo kontra braka... pogledajte samo neke glavne... kalifornikejšn dexter defying gravity supernatural lost fringe... zapravo sve sto gledam nosi suptilnu poruku kontra braka... baš me zanima bracni status scenarista i producenata :x
brak je veoma potreban medutim ljudi u brak cesto ulaze iz pogrešnih razloga
|
Utabanim stazama ocaja! |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17816 Posts
Posted - 08/05/2010 : 00:42:02
|
Moram priznat da san se razocara u ženski rod.
Provlace se ko k... po svakakvim birtijama i autima i onda kad zakuca 25 ili 26 ,gle cuda progledaju i onda nadu neku dobru "budalu" koju vole , koja im sve ispunjava i onda se udaju za njega.
hm dobro zapažanje... ne kažem da smo i mi cvjecke i da nema kretena medutim to žensko ponašanje koje sve više slici muškome... nimalo dobra nece donijeti
ne trebaju kuhati kao njihove mame ali bome ne trebaju niti piti kao ocevi... |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17816 Posts
Posted - 08/05/2010 : 00:43:33
|
quote: Originally posted by adriano ja sam isto uglavnom nesposoban za barenje
onda ti se loše piše ka i meni
stari ništa mi se neda
kod njih uspijevaju samo bleferi donom pa u glavu :D ne bukvalno :D bez imalo respekta i idealiziranja svi mi imamo usrane gace :D nijedna nije princeza :D |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 08/05/2010 : 10:07:44
|
quote: Originally posted by zeljko
ma brak je bez veze,to su vam nametnuli televizija,crkva,susjedi,rodbina,...
televizija je narocito nametnula brak!
hahaha pa današnje serije govore samo kontra braka... pogledajte samo neke glavne... kalifornikejšn dexter defying gravity supernatural lost fringe... zapravo sve sto gledam nosi suptilnu poruku kontra braka... baš me zanima bracni status scenarista i producenata :x
brak je veoma potreban medutim ljudi u brak cesto ulaze iz pogrešnih razloga
ne, nego ne mogu da se nacudim majmunarijama koje 1Euro konstantno ispaljuje. brak je institucija koja postoji hiljadama godina, a ono odjednom - televizija je naterala ljude da stupaju u brak!car!
donekle shvatam ObiWanovo rezonovanje, ako volim zenu, i hocu da budem sa njom do kraja zivota, ne treba mi papir na kome ce to zvanicno da pise. Ali ako gledamo malo unazad....brak vise predstavlja tradiciju sa korenima u davnoj proslosti kada je brak nametnula religija iz vrlo jednostavnog razloga - da bi se zastitile zene. Danas, kada religija gubi smisao, a i retko gde se desava da nekoliko muskaraca kidise na jednu zenu , brak je i dalje tu kao nasledjena tradicija, obicaj, cak i kultura. A i zasto da ne uostalom, nije to nista ruzno |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Member since 06/10/2007 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 08/05/2010 : 10:24:39
|
pa ne misli se na srednjevekovno hriscanstvo |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 08/05/2010 : 10:35:49
|
Da se vratimo na temu. Kao sto vec napisah , u braku sam 13 godina i bilo je tu svega i svacega, ali da mogu ponovo birati..ucinio bi isto..
|
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
mlLandj3
Average Member
Serbia
680 Posts
Member since 22/09/2009 |
Posted - 08/05/2010 : 15:20:51
|
quote:
Ali ako gledamo malo unazad....brak vise predstavlja tradiciju sa korenima u davnoj proslosti kada je brak nametnula religija iz vrlo jednostavnog razloga - da bi se zastitile zene.
legendarna recenica iz "Ljepote poroka": "Vole se ka' da nijesu coek i žena!" |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 08/05/2010 : 15:25:51
|
quote: Originally posted by okiboki
Imam u okolini svojoj dosta neozenjenih,recimo dva ujaka koji su 1000 puta ponovili da im je najveca greska u zivotu sto se nisu ozenili.Lepo je bilo dok su bili mladi ali sad sa 50...Kazu nema nista gore nego kad covek ostane sam.To nas dovodi do teorije "Ko se ozeni kajace se,ko se ne ozeni kajace se jos vise".Tako da sta da kazem,neozenjeni mislite o tome. Inace papir kao papir ne znaci mi mnogo,sa svojom zenom sam ziveo zajedno a potpisali smo zbog deteta,bitnije je stvaranje porodice,deca i ostalo nego papir.
I zato ima srednje rješenje. Fino se zajebavaš i izživiš, a onda kada dode vrijeme (recimo izmedu 27 i 34 godine) se oženiš. Ne fali ti ništa jer si se dosta zajebavao u životu, a neceš ni ostati sam. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
mlLandj3
Average Member
Serbia
680 Posts
Member since 22/09/2009 |
Posted - 08/05/2010 : 15:26:58
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Meni je brak samo jedan papir. Ali ona je htjela da se vjencamo, a ja nju volim pa sam joj udovoljio. Obukao sam cak i odjelo, ali bez kravate (da ne pretjerujemo).
Zbog tebe sam navlacio odijela Jer samo si me takvog htjela I zbog jedne smijesne kravate Uspjeli su da te odvrate
Dusa mi ulicom luta Bez kaputa, bez kaputa Srce mi kuca jace Spale su mi hlace
Dusa mi ulicom luta Bez kaputa, bez kaputa A glava neda mira Bez sesira bez sesira
Zbog tebe sam stavljao manzetne Za uzdahe kad nas netko sretne A onda je doslo do skandala Kad su mi dva dugmeta otpala
http://www.youtube.com/watch?v=MxWb53NSZbk
eto, malo da uživamo |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 08/05/2010 : 15:32:39
|
ma kakav brak ljudi. Šta se promijenilo dok ste hodali kao decko i cura i šta se promijenilo sada kada ste u braku? Jel seks bolji? Jel hrana bolje miriše? Jel te sada više voli? Jel ti sada više voliš nju? Ali dobro poštujem bilo kakvu vezu gdje su ljudi sretni pa ako se to zove brak onda ok i to ali sve u svemu budimo iskreni nije svaki brak super. Razmislite šta vam se sve može desiti ako se oženite pogrešnom osobom.
Scenarij broj jedan:
Upoznate neku curu sa velikim grudima i odmah se zaljubite u nju.Ona nema ništa,stanuje još sa dvoje bracom i jednom sestrom u nekom jednosobnom stanu p asu svi odmah cekali d ase ona oženi pa da imaju malo više mjesta.Sada je došla u tvoju kucu gdje si ti jedinac i naslijedio veliku kucu na tri sprata,došla vec na gotovo,nikada nije prstom maknula dok se kuca gradila i to bila u braku sa vama tri godine ili 7 nema veze,pronašla nekog drugog momka i pocela da vas vara.Vi to saznate: -ako ju razbijete ko picku ona vas može tužiti i idete u zatvor -ako se razvedete,pola kuce je njeno ili ju trebate isplatiti
Pošto nemate novca da ju isplatite a nemate dovoljno novca da napustite kucu i odselite se ili ne želite joj ostaviti cijelu kucu,vi živit edolje a ona živi u drugom spratu.Vi ste razvedeni ali živite zajedno svaki u svojoj polovici kuce.Uvecer kada ne možete spavati slušate kako uzdiše dok ju jebe njen novi muškarac u vašoj kuci.Ne možete isterati nikoga na polje,cak oni razmišljaju kako da se riješe vas.Sve u svemu prokockali ste svoju buducnost i imovinu i vaši roditelji koji su sve to stvorili za VAS okrecu se u grobu.
Scenarij broj dva:
Volite se neizmjerno,obožavate svaki njen pokret,zovete se svakih pet minuta,placete kada niste zajedno vec 8 sati i jedva cekate da idete kuci njoj,sve radite zajedno,najsretniji ste muškarac a onda:
-sudari se kolima i postane invalid na kolicima a tek joj je 28 godina i cijeli je život pred vama,vi morate brinuti o njoj sledecih 60 godina,ne može imati djece,ne možete je ostaviti samu ni za pet minuta jer pocne plakati,trebate ju nositi na wc deset puta na dan,....
-ima neku bolest,još pre pola godine sve je bilo ok ali se malo loše osjecala pa je išla kod doktora,neizljeciva bolest,umre za 5 mijeseci,ostanete sami samo što ste cijeli život razocarani.Možda cete se još jednom udati za par godina ali to više nije to,ova nova žena vam se ne svida tako,ne smije se kao prijašnja,nije tako vesela,ne radite sve zajedno kako ste to radili sa prijašnjom ženom,nesretni ste,ali ste se udali da niste usamljeni iako nocu ponekada placete kada se setite prijašnje žene
Scenarij broj 3:
-jednoga dana vas ostavi,jer je upoznala nekoga drugoga,jebi ga dešava se.On aj elijepa žena,vi ste se malo zapustili,polako gubite kosu,zaraduje više novca od vas,stomak vam je porastao,ne izlazite više tako cesto van,...zašto da bude sa vama cijeli život kada ona još dobro izgleda,pronašla 5 godina mladeg kolegu sa posla:
-nikada više je ne vidite,ko da niste bili u braku deset godina,samo uspomena,cak se ne sjecate dobro njezinog lica ali znate da ste bili jednom u braku ako vas netko pita
-vidite je skoro svaki dan iz daleka,ali ona vas ne vidi.Sretna je,ima djete sa tim novim muškarcem,vi više niste dio njezinog života.Jebi ga,dešava se.
Nekoliko savjeta:
-uvijek je bolje da vas djevojka više voli nego vi nju -kada žena kaže da ne voli novac nego samo vas je laž,sve žene vole novac -ako ste vec odlucili da cete se uzeti,onda uradite to na nekom otoku recimo na Tahitiju,spiritualno,na plaži,združite mijedeni mijesec sa brakom,važni ste samo vas dvoje,vijencat ce vas tahitijci,koji ce vas dovesti brodovima na plažu gdje cete imati pravu feštu sa plesovima i sve to. Nemojte slucajno praviti svatbe u nekog gostioni pa da na vaš racun jede i pije 60 ljudi koji vam svaki treci donese toaster,polovina ih dode ionako bez dara,a onaj celavi ujak koji vam je poklonio sudoper,cete imati do kraja života neku brigu za njega i morat cete mu stajati na raspolaganju. Jebeš to,zapamtite.
VAŽNI STE SAMO VAS DVOJE!
Idite vjencajte se na tahitiju,taj novac koji bi inace platili vjencanje u lokalnoj gostionici za 60 ljudi bi bilo tri puta skuplje a ne bi se tako dobro zabavili kao na tahitiju.To je vaš dan i nisuz važni drugi nego samo vi,Kada se vratite iz Tahitija napravite obican piknik gdje mogu ljudi doci normalno odjeveni,bez kravata i sve to a ako tko donese dar super ako ne,nema veze,ne rabite placati muziku,vecere,odjecu,...idite na Tahiti,gdje cete se vjencati u kupacem kostimu,opuštena atmosfera a uz to cete još uštediti. Tako cu ja uraditi ako nekada promijenim mišljenje
I ja cu da se nadovežem na ovo jednim savjetom: Ne slušajte šta vam 1euro govori, sve je pogrešno. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47141 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 08/05/2010 : 16:52:13
|
@ 1€ tebi je najbolje da se kloniraš .vidiš da žene nisu za tebe |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47141 Posts
Posted - 08/05/2010 : 16:54:38
|
inace za one koji ne znaju po zakonu je duga veza isto šta i brak. mislin 3 godine minimalno zajednickog života imali papir ili ne.
|
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 08/05/2010 : 17:01:12
|
quote: Originally posted by lwood
inace za one koji ne znaju po zakonu je duga veza isto šta i brak. mislin 3 godine minimalno zajednickog života imali papir ili ne.
A može i manje ako imaju zajednicko dijete. samo, objasni ti ženi da se neceš ženit |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47141 Posts
Posted - 08/05/2010 : 17:22:04
|
a ti si na putu kojim je 1€ vec duboko zakoracija |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 08/05/2010 : 17:25:40
|
quote: Originally posted by mr murdoc
Da se vratimo na temu. Kao sto vec napisah , u braku sam 13 godina i bilo je tu svega i svacega, ali da mogu ponovo birati..ucinio bi isto..
gledajuci ova tvoja dva mala secera, mogu da te shvatim
|
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 08/05/2010 : 17:29:00
|
Ma dobro 1euro je nabrljavio osvašta gore Tipa muž ima trokatnicu, oženi se, žena ga pocne varati, on se razvede, pa pola kuce ide njoj. E nije. Zajednicka imovina tj. ona koja se dijeli je samo ona koja je stecena za vrijeme trajanja braka (cak ni tu nije sva, dakle, ako se nešto naslijedi to ne ulazi u bracnu stecevinu), a sve ono što su supružnici unijeli u brak ostaje njihovom imovinom. Dakle, u gornjem slucaju, mužu bi ostala imovina koju je imao prije braka, tj. žena bi morala van Naravno, sustav ima hrpu nedostataka. Npr. lik se oženi, nakon ženidbe potpiše ugovor sa nogometnim klubom u vrijednosti par miliona eura, a drugi dan žena zatraži razvod. Ide joj pola. Po meni je taj oblik zakonskog Bracnog prava ponekad cista legalizirana pljacka. Ali dobro, zato postoje predbracni ugovori... |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
1Euro
Advanced Member
12486 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 08/05/2010 : 17:49:37
|
da,eto predbracni ugovor nije loša ideja zbog dva razloga: -vidite je li stvarno voli vas ili vašu imovinu -ako sve pode po krivom bar necete ostati bez imovine
mislim da se sve više mladih ljudi odluce za predbracni ugovor što su nekada radili samo bogati ljudi sada rade i obicni ljudi što mislim da je pametno,ali svejedno ako ste dugo u braku možete stvoriti svašta zajedno pa onda ide na pola,....znam recimo neke ljude koji su ostali zajedno samo zbog djece ili firme koju imaju,...što isto tako nije ok ako se ne vole a po nekim istraživanjima ona pocetna ljubav traje mislim da dve godine(?) ili tako nešto onda prelazi u poštivanje i te neke stvari ali ona prava ljubav nestane,oni metuljcici u stomaku,drhtaji srca,....i te stvari koje su dvoje ljudi osjecali prije braka,kasnije se isto vole i to ali nije više jednako,vole se na drugaciji nacin,nema više toliko kemije. Ne trebaš biti oženjen kada osjetiš gdje ili kada plamen polako ugašava,na pocetku su sve za akciju,smiju se tvojim šalama,ne smeta im seks u prirodi(haha)ili nekom drugom riskantnom mestu,dodu ti otvoriti vrata sa osmjehom i zagrljajem kada dodeš,...a onda se naviknu na tebe i to je onda to,.....kasnije si moraš sam otvarati vrata,dok one razgovaraju na telefonu ili gledaju tv,ne ide im se van u provod ili ako vec idu onda odjedanput si okružen njezinim prijateljicama koja se rastala sa deckom pa je kao sada to i tvoj problem,druga place jer joj je poginula zlata ribica pa je to sada kao tvoj problem,treca je izgubil aposao pa je to sada kao tvoj problem,cetvrta je samo došla za pet minuta da pozdravi a ostala je tri dana pa je to sada tvoj problem haha |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 08/05/2010 : 20:32:25
|
pa ne misli se na srednjevekovno hriscanstvo
a u cemu se danasnje razlikuje? ah, da, nije vise u upotrebi pickin DIM... |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 08/05/2010 : 20:39:30
|
tja....mozda i nema razlika.... mada....sa duhovnosti prelazimo na institucije, to nije dobro
over and out |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 08/05/2010 : 20:40:15
|
a kud ces vece institucije od mraka |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
Topic |
|
|
|