forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Traži se dijagnoza (egzistencijalni problem)
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

lwood
Advanced Member

Colombia
47334 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 29/06/2010 : 23:02:35  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by jang

ako si bio odpušten a ne ako si sam dao otkaz

tocno.ostavia si Ganda za dvi dužine

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts

Member since 01/11/2002

Posted - 29/06/2010 : 23:13:18  Show Profile Show Extended Profile  Send jang a Private Message
quote:
Originally posted by 1Euro
samo za janga

koja je cijena jaja u Saksoniji ili Danskoj ili Normandiji ili Engleskoj?
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12536 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 29/06/2010 : 23:36:24  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by 1Euro
samo za janga

koja je cijena jaja u Saksoniji ili Danskoj ili Normandiji ili Engleskoj?

objasnit cu ti u živo,kada se sretnemo negdje ima vremena a ja ne zaboravljam
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10048 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 30/06/2010 : 00:26:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message
@ jang,
@ 1Euro,

bez varnica, molim

Hvala lepo

Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 01/07/2010 : 16:07:34  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
Originally posted by Obi-wan

Nema veze.
Topic je odradio svoju osnovnu namjenu. A kada vidim ovakve rasprave još mi je bolje.
Što se tice topica, može polako u zaborav ili pod kljuc...

A ništa, javi nam kako je stvari završila... Zapravo možda nisi ni ocekivao rješenje, vec je samo po sebi ovo izlaganje terapeutski.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47334 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 01/07/2010 : 16:48:15  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by Gand

quote:

Mozda se nismo skuzili. Pa dobijanje otkaza, a ne davanje i jest opcija. Ja se vodim onime sto je covjek rekao, da ne smije na bolovanje jer ce dobit otkaz.

Ne razumijem cemu strah ako je jedna od opcija DATI otkaz? Jebote, umjesto da ga da, ode na bolovanje, dobije otkaz, prima naknadu neko vrijeme, trazi novu sljaku.

Ova prica kako netko dovede ugovor do otkaza i za to prima novce, to prvi put cujem. To igra samo kod menadzerskih ugovora, no Fifti Sent je i ovako covjek od biznisa, brijem da ne kuzi kako se hendlaju zakoni u donjem domu.

kako ce mu dat otkaz ako mu stalno produžuju ugovor?
jednostavno mu ga nece produžit

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12536 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 01/07/2010 : 18:00:32  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

quote:
Originally posted by Gand

quote:

Mozda se nismo skuzili. Pa dobijanje otkaza, a ne davanje i jest opcija. Ja se vodim onime sto je covjek rekao, da ne smije na bolovanje jer ce dobit otkaz.

Ne razumijem cemu strah ako je jedna od opcija DATI otkaz? Jebote, umjesto da ga da, ode na bolovanje, dobije otkaz, prima naknadu neko vrijeme, trazi novu sljaku.

Ova prica kako netko dovede ugovor do otkaza i za to prima novce, to prvi put cujem. To igra samo kod menadzerskih ugovora, no Fifti Sent je i ovako covjek od biznisa, brijem da ne kuzi kako se hendlaju zakoni u donjem domu.

kako ce mu dat otkaz ako mu stalno produžuju ugovor?
jednostavno mu ga nece produžit

kljucna rijec!
To ti je to!!!!
ako ti ne produže ugovor,znaci da nije krivica u tebi(nisi ti ostavio posao) i kao takav možeš dobiti tu famoznu nadoknadu o kojoj pricam cijelo vrijeme od 80 posto....
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12536 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 01/07/2010 : 18:04:43  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
znaci ako ti istekne ugovor a oni ti ga nisu produžili zbog recimo jer više ne trebaju radnika,imaju dovoljno radnika jer su im se smanjile naružbe ili šta vec( ne znam gdje radiš) pa ti nisu produžili ugovor ti onda možeš zatražiti nadoknadu od države od visine 80 posto plate koju si dobivao,a kako dugo ceš dobivati tu nadoknadu zavisi od godina koliko dugo si radio,može i cijelu godinu i više ako si tako dugo radio.Bar je tako kod nas.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47334 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 01/07/2010 : 18:21:28  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
a ja tebi opet kažen da ne može.ako ti ovde ne produže ugovor nikome ništa

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47334 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 01/07/2010 : 18:23:48  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
tako bi moga dobit jedino da je :

a) na neodredeno pa mu daju otkaz

ili

b) da radi minimalno 3 godine (cini mi se) ovako.

u slucaju pod b dobija bi par miseci nešto sitno,
za cigare šta se kaže.
kakvih 80 %

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 01/07/2010 : 18:42:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
Ako ja dam otkaz ne dobijem ništa.
Ako me otpuste ili ne produže ugovor, dobijem 3 mjeseca po 1000 kn. na birou (skoro pa ništa).
Nije vrijedno tolike rasprave.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 01/07/2010 18:42:48
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12536 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 01/07/2010 : 18:53:21  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by Obi-wan

Ako ja dam otkaz ne dobijem ništa.
Ako me otpuste ili ne produže ugovor, dobijem 3 mjeseca po 1000 kn. na birou (skoro pa ništa).
Nije vrijedno tolike rasprave.

obi,zašto ne ideš na neki kurs za masera?
To ti je super posao,mislim da si placen po satu a sat ti se broji mislim da pola sata ili 40 minuta to ti se broji kao jedan sat.
Možeš masirati gdje god,jer tvoje znanje su tvoje ruke,znaci ne trebaš kupovati neke strojeve,nije to neka investicija,možeš da stvoriš neki svoj krug poznanika i ideš ih masirati kod kuce,ili nabaviš onu neku postelju ili šta vec treba i ta ulja i te stvari i možeš masirati kod kuce,lijepo daš neki oglas i to ti je to.
Ili se zaposliš u nekoj bolnici,hotelu,welnes centru,beauty saloonu,.....lijepo si obucen u bijelu odoru ko doktor,radiš u klimatiziranim prostorijama,dolaze ti lijepe cure na masažu i lijepo ih masiraš,.....a siguran sam da se može i neke napojnice dobivati.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 01/07/2010 : 20:28:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
Ideja nije loša sama po sebi. I ima tu novca sigurno, posebno ako odeš negdje gdje ima turista.
No, tu si baš blisko s ljudima (što mi ne odgovara), a i živim u malom mjestu gdje nema ljudi koji bi se masirali ni novaca za to (pa bi se morali seliti).
Lijepe cure mi ne trebaju, imam lijepu curu kod kuce, no masirao bih sve redom (kontam da su to u realnosti ipak stariji ljudi).
Ostavljam ideju na stend by, tko zna, možda krenem tim putem...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 01/07/2010 20:28:55
Go to Top of Page

jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts

Member since 01/11/2002

Posted - 01/07/2010 : 20:33:39  Show Profile Show Extended Profile  Send jang a Private Message
jebote, ti bi trebao biti šumar kao ja i Dveribad :)

barem šume imate tamo dolje. ljudi malo, komaraca i ostalog sranja puno :)
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 01/07/2010 : 20:37:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:

jebote, ti bi trebao biti šumar kao ja i Dveribad :)

barem šume imate tamo dolje. ljudi malo, komaraca i ostalog sranja puno :)

Ja bih trebao biti astronaut.
No, imam dioptriju, a i Hrvatski Svemirski Program je nešto zapeo u zadnje vrijeme...

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 01/07/2010 : 21:40:29  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Mašte i fantazije ti sigurno ne fali...

A što da se odvažiš pa probaš naci posao vani, ili negdje dalje u vecem gradu od tvoje male sredine? Bi li se odvažio na malo veci korak, ili misliš da si zbog svoje asocijalnosti osuden na ovo što imaš sad? Vecina zapravo niti ne gleda, ali niti ne vidi izvan svog malog toplog okruženja u kojem se osjeca sigurno...

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 01/07/2010 : 22:42:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message
Tako je meni zagreb bio premali, pa sam otišao u Sloveniju!
Go to Top of Page

gumiflex
Average Member

Croatia
521 Posts

Member since 12/05/2007

Posted - 02/07/2010 : 09:20:21  Show Profile Show Extended Profile  Send gumiflex a Private Message
Pošto uredno odlaziš na posao znaci da nisi toliko asocijalan da ne možeš u potpunosti podnijeti ljude. Ako ti to što znaci-- posjeti nekad udrugu Stripos (ne kažem da sam ja redovit jbga) -- uostalom vec sve ljude tamo znaš--- samo ih nisi vidio ! i natjeraj se da izadeš iz te cahure i vidjet ceš da ceš drukcije razmišljati jer to zatvaranje u 4 zida nikome nije donijelo dobroga

Hoka-hej!
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4779 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 05/07/2010 : 20:51:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message
Skini se sa interneta.

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

no1
Senior Member

Croatia
1322 Posts

Member since 16/06/2005

Posted - 05/07/2010 : 23:22:13  Show Profile Show Extended Profile  Send no1 a Private Message
Mislim da samim tim što si otvorio ovaj topic si napravio velik korak naprijed.
Svi ponekad mislimo da smo u bezizlaznoj situaciji,i da pucamo po šavovima.
Je,danas je teško i imati posao,a poslodavci kod kojih radimo gaze preko mrtvih.(da bi sebe namirili)
Glupo mi je davati neke savjete,al nedozvoli da te govna gaze,jebiga burzu u ruke i polako traži novi posao.
Razumijem da nisi u mogucnosti dati otkaz,tko si danas može priuštiti da neradi.
Nemoj se predat u naprijed,kao što ti Gumiflex kaže nateraj se malo medu ljude možda i tako upoznaš svog novog(boljeg)poslaodavca.
Nadam se da ceš uskoro zamjenit taj posao za neki koji ti odgovara.
Brate,glavu gore!

Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 12/07/2010 : 00:02:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message
quote:
Originally posted by no1

Mislim da samim tim što si otvorio ovaj topic si napravio velik korak naprijed.

Brate,glavu gore!

Nemam nekog posebno velikog iskustva da bih mogao da ti dam savet po ovom pitanju, ali se slazem sa ovim shto je rekao Mario, kao i drugi ljudi. Mislim da si time shto si svestan problema koji imash i shto otvoreno o tome razmishljash zaista nachinio prvi korak ka velikim promenama. A znash kako se kaze: "Put od hiljadu milja zapochinje prvim korakom."

Samo napred i ne daj se, stari Dzedaju! Ovde na forumu uvek shirish pozitivnu energiju, preusmeri makar deo nje na reshavanje svog problema. Srecno, druze!
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000