Author |
Topic |
ned_lynx
Senior Member
2340 Posts
Member since 06/08/2005 |
Posted - 26/06/2010 : 16:11:05
|
quote:
Skoro pola ljudi je glasalo da bih trebao odmah dati otkaz, promjeniti nacin razmišljanja i tražiti novi posao. Vrlo je moguce da su ti ljudi u pravu, no donio sam odluku kakva je pa cemo probati neko vrijeme kako to ide...
Iskustveno znam da glasaci ne biraju pametan/optimalni izbor, vec onaj koji im je tacpedom ili pacovom najbliži; mislim, da to ne treba uzeti u obzir. Narocito u slucaju skoro potpuno slicnom tvom, koji sam doživeo. Slušaj sebe, ali hladne glave. Nikako impulsivno. Sva sreca. Drž'se! |
Piši propalo! |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
19047 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 26/06/2010 : 21:03:57
|
bilo što odabrao,drži se hrabro kroz životne tegobe i nedace....ja bi zadržao posao dok ne uleti nešto bolje.... uvijek se dogodi koja dobra stvar u životu kad se to najmanje ocekuje...ne kloni duhom,pa stripadžije smo junacine. Hrabro!!! |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
1Euro
Advanced Member
12536 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 27/06/2010 : 12:23:27
|
vidim da sam jedini koji sam glasao za dati momentalan otkaz,odmoriti malo. pokušacu da ti objasnim:
najprije,samo ti znaš koliko ti je stvarno teško ici n aovaj posao.To znaci da svi koji ti ovdje pricaju kako se moraš strpiti,i tražiti novi posao a još uvijek raditi taj stari,to je sve bez veze jer ti si taj koji se moraš ujutro ustati,i ici n ataj posao koji mrziš.Ti si taj koji radi taj posao kojeg ne voliš,ti si taj koji sluša ovog šefa kojeg mrziš,....znaci,ako ceš još uvijek tamo raditi ti u biti nisi ništa promijenio,još uvijek ceš raditi nešto što te ne veseli i što ti ne donosi dovoljno novca za normalni život. Ako sve staviš na vagu:
minus: -mrzis ovaj posao -mrziš šefa na poslu -loša plata -nepoštovanje tebe kao radnika i osobe sa strane šefova -nema perspektive,znaci to ti je u biti to,nece se moci nekim radom da se istakneš i da dobiješ bolje mesto na poslu i vecu platu
plus: -radiš samo zbog on emale plate da bi barem to dobio i da imaš za osnovan život
Kao što si video ima više minusa nego pluseva.To znaci napusti ovaj posao dok sasvim ne poludiš i pretuceš tamo nekog šefa ili napraviš neku štetu pa da te onda tuže i zbog toga i ideš u zatvor.
Šta imaš da izgubiš ako napustiš posao?
Onu malu platu?
Pa ti ako napustiš posao ti možeš da ideš da se prijaviš na borzu rada i dobijaš nadoknadu za izgubljeni posao ili ideš da zatražiš socialnu podporu koja pripada svim državljanima,ako te oni odpuste trebaju ti dati odpravninu,ako ti istekne ugovor,nemoj ga produžiti i idi na borzu rada odnosno ured za zapošljavanje i kaži im kako ti je istekao ugovor i da želiš potražiti neki novi posao ili reci kako ti oni(firma gdje si radio) nisu htjeli produžiti ugovor,pa si sada došao da se pšrijaviš na ovaj ured za zapošljavanje.Oni ti onda trebaju dati neki novac bila to nadoknada za izgubljeni posao ili papir gdje piše da si aktivni iskalac zaposlitve pa onda tim papirom ideš na socialnu ustanovu da zatražiš socialnu pomoc,.... Tako ceš možda malo manje dobiti novca nego si dobio kada si radio ali ceš biti slobodona,moci ceš se naspavati,imat ceš vremena za sebe,za svoju suprugu,za svoje prijatelje,za rodbinu,za hobije,za stripove,....moci ceš potražiti novi posao jer ako radiš ti onda ne možeš ici na sve razgovore,tako to nece biti problem,moci ceš ici u šumu da tražiš gljive i prodaješ ih nekome na marketu,moci ceš da potražiš neki honorarni posao recimo da napišeš neki clanak za neki magazin,reviju,....ili moci ceš preprodavati stripove,recimo ako naideš na stripove od kapetana Mikija ja cu ih kupiti od tebe npr,fali mi još oko 20 brojeva,.....ili pocni preprodavati kola,dosta ljudi koje ja poznajem dosta dobro žive gdje preprodavaju automobile,....možda ti pocneš preprodavati nešto drugo,šta ja znam traktore,bicikle,cetiri kotace,vespe,....svašta se može raditi od kuce,....što je najvažnije je to da ceš biti sretan,da ceš moci odmoriti,da se neceš brinuti previše jer i sada kad radiš živiš skromno pa si ionako navikao na skromni život ali tako ceš bar biti slobodan pa ceš moci da zaradiš i nešto sa strane.Sigurno imaš neka znanja,možda lijepo crtaš,možda si dobar fotograf,pisac,....svaki ima nešto za šta je nadaren pa pocni iskorištavati tvoje znanje pa radi nešto honorarno kao fotograf,pisac,mehanik,....nešto šta te zanima a misliš da si dobar u tome.Ili upiši neki tecaj recimo za masera,pa se onda zaposliš kao maser u nekom beauty saloonu ili zdravilištu,hotelu,...pa radiš ove masaže npr,ili nauci kako se radi sa glinom pa pocneš da praviš ove vrceve od gline ili ima stoooooooooooooo nacina kako iskoristiti ovo slobodno vreme i da se zaradi nešto. Jer najvažnije je da se zabavljaš i da te to veseli,jer pazi godine brzo prolaze i kada ceš uživati ako ne sada.Onda kada ti bude 70 godina je vec prekasno.Treba uživati sada! Raditi se može kasnije,a neki glupi posao ce uvijek biti na raspolaganju jer nema straha da ce ga netko preuzeti haha,zato sam glasao da trebaš uzeti pauzu. A ako budeš odlucio da ostaneš na poslu onda ne radi dosta,opusti se,kasni na posao,uzimaj bolovanje,....tako da ti n ebude preteško na poslu.Jedan moj prijatelj ima svoj osobni slogan koji glasi ovako:
"ne može mene nitko tako malo platiti,koliko mogu ja malo raditi"
Shvacaš? Ako te loše placaju,ti loše radi,ako bude plata bolja i ti ceš se više truditi.Tako se radi svugdje. Jedan tip je jednom rekao kako je kupio automobil Yugo 45 Coral a nije se dao spustiti prozor,pa ga je odveo mehaniku,gdje su otvorili vrata i prozor da to poprave a unutra nij ebilo onog mehanizma koji spušta i diže šipu vec je šipa bila bila samo onako priljepljena na vrata a unutra poruka:"KAKVA MENI PLATA,TAKVA TEBI VRATA". Hehe,vidiš,tako se to radi,to svi hvataju krivine,zašto ne bi i ti? |
|
|
1Euro
Advanced Member
12536 Posts
Posted - 27/06/2010 : 18:50:06
|
quote: Originally posted by lwood
Pa ti ako napustiš posao ti možeš da ideš da se prijaviš na borzu rada i dobijaš nadoknadu za izgubljeni posao ili ideš da zatražiš socialnu podporu koja pripada svim državljanima...
prejak si! kakvu naknadu??? dobice kitu a ne naknadu nasmija me cili tvoj post al ovo nekako najviše. svati da obi i ti ne živite u istoj državi [/quote]
pa zar kod vas nije isto tako kako u Sloveniji. Kod nas ako se prijaviš na ovaj zavod za zapošljavanje ti dobivaš 80 posto svoje plate koju si prije primao mislim da narednih 6 mijeseci možda i više a najmanje je tri mijeseca,ova nadoknada se zove DENARNA POMOC. Samo ponekada ne žele dati tu nadoknadu koj ase zove denarna pomoc ako si sam kriv što si izgubio posao ili da si dao ostavku npr,...U takvom primjeru ti se posle 6 mijeseci,a možda i odmah to sada ne znam ali sigurno poslije 6 mijeseci možeš prijaviti na zavod za socialnu pomoc gdje ti davaju tu socialnu pomoc može i godinama ako si još uvijek bezposla samo trebaš svake 6 mijeseci uložiti ulogu i ne smiješ imati premoženje za više od 7000 eura znaci bolje da kucu napišeš na oca,ženu,...tako da kada te provjeravaju ti nemaš ništa napisano na sebe,ako imaš kola koja vrijede više od 7000+ onda daj prepisati na suprugu ili oca,majku,...ti n esmiješ imati ništa vrijednije od 7000 i dobivat ceš novac.tako je to kod nas......a može se dobiti i neka socialna pomoc u jednom iznosu,ili da ti plate neke položnice,...samo ne znam kakve uslove trebaš za to ispunjavati.A znam doista ljudi,najviše samohrane majke koje imaju i djecu pa onda dobivaju po nekoliko stotina eura za sve to,mislim da se može dobiti 1000+ eura ako se ima dvoje,troje djece,žena bez posla ti bez posla,....no ja sad ne znam koje su sve to cifre ali znam dosta ljudi koji iskorištavaju to i ja se potpuno slažem sa njima. Država uzima od ljudi,vrijeme je da i ona nešto da nazad onima koji trebaju. Sigurno i kod vas ima nekakva nadoknada,neka pomoc,neki novac,...da se ubode onako bez rada od države.... |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Posted - 27/06/2010 : 20:14:08
|
Pa ti ako napustiš posao ti možeš da ideš da se prijaviš na borzu rada i dobijaš nadoknadu za izgubljeni posao ili ideš da zatražiš socialnu podporu koja pripada svim državljanima...
prejak si! kakvu naknadu??? dobice kitu a ne naknadu nasmija me cili tvoj post al ovo nekako najviše. svati da obi i ti ne živite u istoj državi [/quote]
ma toga nema ni kod nas. Euro je promašio fudbal |
|
|
1Euro
Advanced Member
12536 Posts
Posted - 27/06/2010 : 23:23:32
|
quote: Originally posted by jang
prejak si! kakvu naknadu??? dobice kitu a ne naknadu nasmija me cili tvoj post al ovo nekako najviše. svati da obi i ti ne živite u istoj državi
ma toga nema ni kod nas. Euro je promašio fudbal [/quote]
kako nema? Ima denarna pomoc koja se dobiva ako si bio otpušten,kao što sam rekao u visini 80 posto tvoje prijašnje plate. Sada ako želiš da te odpuste moraš kasniti na posao i neozbiljno raditi,pa ce te odpustiti. Ako sam pustiš posao onda ne možeš dobiti ovu denarnu pomoc jer si sam krivac ali možeš uvijek dobiti socialnu pomoc,a ova socialna pomoc nema veze jesi li ti sam pustio posao ili nisi,on aima veze sa tvojim materijalnim stanjem znaci ne smiješ imati premoženje vece od 7000+ eura.Zato ljudi prepišu svoje premoženje na ženu,oca,brata,... ako imaš i djece i ili si invalid i još neke druge stvari onda dobijaš i neke druge povalstice kao što j ebesplatan vrtic,kucnu oskrbu,neke ove invalidkse dodatke,...pa ima toga dosta ali to trebaš sam zamoliti jer njima nije u interesu da ti daju ali ako znaš svoja prava oni ti moraju dati. |
|
|
SnotMan
Advanced Member
Saint Croix
6389 Posts
Member since 21/07/2003 |
Posted - 28/06/2010 : 09:44:33
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Odglasajte pa šta bude :-) Došao sam do jedne od onih prekretnica u životu i moram donijeti neke odluke. Naime, radim posao bez buducnosti i perspektive koji je izuzetno slabo placen. Na poslu me gnjave i maltretiraju kao da radim nešto važno i da imam ogromnu platu (a totalno je obratno). Nitko mi finansijski više ne može/ne želi pomoci, a moja plata (manje od minimalca) nije dovoljna za režije, hranu, higijenu. Najveci je problem što stalno padam u depresiju što uz moj socijani poremecaj (odbojnost prema ljudima i nelagodnost u prisustvu istih), cini moj položaj vrlo težak, a svaki dan bitku protiv crnih misli. Izdržao sam neke 3 i pol godine, mislim da ne mogu još puno. Ne moram ni reci da okolina kaže zadrži posao, sretan si što uopšte radiš. Ako odustanem, imam još nešto novaca fore, ali ne za dugo. Šta biste vi uradili na mojem mjestu.
Psiholog ti ne treba sa obzirom da patish od socijalne anksioznosti koju mozhesh sam lijechiti postepenim izlaganjem novim poznanstvima(u detalje ne zhelim da ulazim),raditi sa nezadovoljstvom na opisan nachin je suludo i pospjeshava neurozu ukoliko se ne radi o primorasti odnosno egzistenciji koja ne dozvoljava odsutnost bilo kakvih prihoda na par mjeseci.ili znak mazohizma.u svakom sluchaju moj bi ti savjet bio da dash otkaz shto prije i pochnesh razmishljati(a vech jesi s obzirom da si otvorio ovaj topic)o poslu koji zadovoljava tvoja ochekivanja i najbolje iskorishtava tvoje moguchnosti... |
Nil sciri quisquis putet,id qudque nescit an sciri possit,quo se nil scire fatetur. |
|
|
SnotMan
Advanced Member
Saint Croix
6389 Posts
Member since 21/07/2003 |
Posted - 28/06/2010 : 09:47:11
|
quote: Originally posted by Beva
supruga me u svemu podržava.
Obi, u odnosu na tebe, ja sam tek balavac koji nema pojma s kakvim se problemima susreceš, ali mislim da je ovo što si napisao najvažnije... I nemam ti nikakvu namjeru pisati što da radiš jer ne znam ni sam, ali ti želim svu srecu i iskreno se nadam da ce ti biti bolje... Drag si mi s foruma, i vjerujem da si i privatno dobra osoba... Ne bi mi bilo svejedno kad bi ti se nešto loše dogodilo...
Obican sam covjek koji je zapao u krizu (psihicku i finansijsku). To se dogada cesto danas i mnogima. Meni se nakupilo i umjesto da eksplodiram, zatražio sam pomoc supruge, roditelja i vas na forumu (za sada). I napravio sam pravu odluku. Vec mi je puno bolje. Svi navedeni su me ohrabrili i jasno mi je da situacija nije bezizlazna. Zbog sve težeg života i spomenute operacije, pritiska na poslu i još ponekih stvari, moji živci su se istanjili i došlo mi je da puknem. Zahvaljujuci u velikoj mjeri i vama svima ovdje, nisam se raspao. Posao sam odlucio ipak zadržati, no moj odnos ce se promjeniti - odlucio sam zauzeti ležerniji stav, pogodniji za moje živce. Ako im se ne svidim, neka se nose. Takoder cemo se detaljnije informirati o pravima invalida tj. šta konkretno supruga može poduzeti. I tražiti povoljniju priliku oboje. Kod nas u regiji nije lako naci novi posao niti pokrenuti vlastiti, no ako se ukaže prilika ili sine neka ideja, mi smo spremni. Skoro pola ljudi je glasalo da bih trebao odmah dati otkaz, promjeniti nacin razmišljanja i tražiti novi posao. Vrlo je moguce da su ti ljudi u pravu, no donio sam odluku kakva je pa cemo probati neko vrijeme kako to ide... Hvala svima još jednom. Moram priznati da sam se jako iznenadio odazivom na topic, interesovanjem, brigom i cinjenicom da mi nitko, ali baš nitko nije rekao ništa negativno ili pogrdno. Ovo stvarno vraca vjeru u ljude...
Oprosti,prochitao sam samo prvi post pa reply,u tom sluchaju,sretno. |
Nil sciri quisquis putet,id qudque nescit an sciri possit,quo se nil scire fatetur. |
|
|
ponki
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3113 Posts
Member since 20/09/2008 |
Posted - 28/06/2010 : 22:13:54
|
quote: Originally posted by supermark
aj ti nama bolje daj link kako da dobijemo slovensko državljanstvo
samo cekaju da ga tebi daju
Mozda ce lakse dobiti ako dodjete zajedno |
Be yourself; everyone else is already taken. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47334 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 28/06/2010 : 22:24:23
|
meni slovensko državljanstvo ne triba |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Posted - 28/06/2010 : 22:49:29
|
quote: Originally posted by 1Euro
quote: Originally posted by supermark
aj ti nama bolje daj link kako da dobijemo slovensko državljanstvo
pa možeš dobiti moj. Meni je suvišan,dosta mi je ove Slovenije. Želim državljanstvo svojih predaka a to je saksonsko (sada Njemacko) pa ako uspijem dobiti tu državljanstvo bit ce jedno ispražnjeno mijesto u Sloveniji pa ga možeš popuniti Samo onda ceš biti zemljak od ovog janga i njemu slicnih tako da to vjerovatno nije dobra ideja. Samo ti zadrži hrvatsko ili idi sa mnom po saksonsko. Ako drži ono što je neki forumaš napisao i stavio onaj link onda bi ja trebao imati englesko državljanstvo,jer tako piše na onoj stranici da su ovi "moji" rodaci sudjelovali 1066 godine u bitki kod Hastingsa gdje su se borili rame uz rame sa Viljemom osvajacem,koji im je zauzvrat dao zemlju u Surreju gdje i danas živi puuuuuuno ovih Fidlera i to je prezime cak na 14 mijestu po brojnosti pa bi onda trebao uzeti englesko državljanstvo haha,ali mrzim aristrokraciju (engleze) pa cu radije njemacko! Ionako su ovi došli iz Saksonije prije toga pa eto....
aleluja.... samo još da pronadem tu Saksoniju na karti. da nije to naslov tvog drugog romana? |
|
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Posted - 28/06/2010 : 23:42:44
|
osim toga vidim da vama Fidlerima vec skoro tisucu godina ništa nije jasno. U bitki kod Hastingsa Sasi nisu se borili rame uz rame sa Vijemom i njegovim Normanima nego su se borili baš protiv njega. I njihov kralj Harold II tu je dobio po glavi. Kasnije je Viljem pobio dobar dio saških grofova i ostalih, uveo francuski jezik, i tako dalje... dakle dragi Fidleri-- ili ste oduvek zbunjeni ili obicni petokolonaši :) |
|
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Posted - 29/06/2010 : 00:01:29
|
ha ha.... po toj stranici moje prezime dolazi iz Engleske ili Španjolske :) engleska grana razvijala se i Virginii a Španjolska po Karibima i Srednoj Americi :)
hi hi... evo ti tvoje Rusije u sedmom stoljecu. |
|
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Posted - 29/06/2010 : 00:12:48
|
pa ne možemo OPET biti zemljaci. Vec smo zemljaci kao slovenci,sada bismo trebali biti zemljaci kao englezi,neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee mora da ima neka greška...
Kako možeš imati englesku granu iz Virginije koja je u americi? Ili Španjoslku koja je na karibima,....to sigurno nešto ne štima.....
hi hi...normalno da ne može kad su Ameriku kolonizirali Romulanci a Karibe Klingoni
još jednom sorry Obi
decko je u problemima. Ne može odluciti dali je Saksonac (gornji ili doljni), Norman, Danac, Englez, Vulkanac ili Klingon... ili na njegovu žalost samo jedan Fidler, slovan iz Šentjurja poznatog po kokošjoj farmi |
Edited by - jang on 29/06/2010 00:14:31 |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 29/06/2010 : 00:13:53
|
Decki, držimo se teme, može?
ONTOPIC:Drži se Obi! |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
|
1Euro
Advanced Member
12536 Posts
Posted - 29/06/2010 : 00:17:31
|
quote: Originally posted by jang
pa ne možemo OPET biti zemljaci. Vec smo zemljaci kao slovenci,sada bismo trebali biti zemljaci kao englezi,neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee mora da ima neka greška...
Kako možeš imati englesku granu iz Virginije koja je u americi? Ili Španjoslku koja je na karibima,....to sigurno nešto ne štima.....
hi hi...normalno da ne može kad su Ameriku kolonizirali Romulanci a Karibe Klingoni
još jednom sorry Obi
decko je u problemima. Ne može odluciti dali je Saksonac (gornji ili doljni), Norman, Danac, Englez, Vulkanac ili Klingon... ili na njegovu žalost samo jedan Fidler, slovan iz Šentjurja poznatog po kokošjoj farmi
e sad si pretjerao,kakvoj kokošjoj farmi? Šta pricaš? ako imaš neke probleme sa mnom javi mi se na mail da ne prljamo ovaj topic obiju. Ja cu svoje poruke obrisati jer nemaju veze sa ovim topikom,a ti mi nemoj vredati rodbinu to sam ti vec jednom rekao,o kakvoj kokošjoj farmi pricaš.Tko je kokošar? Ako mi imaš šta reci javi mi se na PM. |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 29/06/2010 : 14:23:47
|
Nema veze. Topic je odradio svoju osnovnu namjenu. A kada vidim ovakve rasprave još mi je bolje. Što se tice topica, može polako u zaborav ili pod kljuc... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17835 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 29/06/2010 : 22:58:35
|
kod nas je to 3 mjeseca i to 150 eura AKO komisija ispita da nisi kriv za otkaz bla bla bla a godinama mjesecno odbijaju barem 50 eura za nezaposlene koji odron |
Utabanim stazama ocaja! |
|
|
1Euro
Advanced Member
12536 Posts
Posted - 29/06/2010 : 23:01:25
|
prejak si! kakvu naknadu??? dobice kitu a ne naknadu nasmija me cili tvoj post al ovo nekako najviše. svati da obi i ti ne živite u istoj državi
pa zar kod vas nije isto tako kako u Sloveniji. Kod nas ako se prijaviš na ovaj zavod za zapošljavanje ti dobivaš 80 posto svoje plate koju si prije primao mislim da narednih 6 mijeseci možda i više a najmanje je tri mijeseca,ova nadoknada se zove DENARNA POMOC. Samo ponekada ne žele dati tu nadoknadu koj ase zove denarna pomoc ako si sam kriv što si izgubio posao ili da si dao ostavku npr,...U takvom primjeru ti se posle 6 mijeseci,a možda i odmah to sada ne znam ali sigurno poslije 6 mijeseci možeš prijaviti na zavod za socialnu pomoc gdje ti davaju tu socialnu pomoc može i godinama ako si još uvijek bezposla samo trebaš svake 6 mijeseci uložiti ulogu i ne smiješ imati premoženje za više od 7000 eura znaci bolje da kucu napišeš na oca,ženu,...tako da kada te provjeravaju ti nemaš ništa napisano na sebe,ako imaš kola koja vrijede više od 7000+ onda daj prepisati na suprugu ili oca,majku,...ti n esmiješ imati ništa vrijednije od 7000 i dobivat ceš novac.tako je to kod nas......a može se dobiti i neka socialna pomoc u jednom iznosu,ili da ti plate neke položnice,...samo ne znam kakve uslove trebaš za to ispunjavati.A znam doista ljudi,najviše samohrane majke koje imaju i djecu pa onda dobivaju po nekoliko stotina eura za sve to,mislim da se može dobiti 1000+ eura ako se ima dvoje,troje djece,žena bez posla ti bez posla,....no ja sad ne znam koje su sve to cifre ali znam dosta ljudi koji iskorištavaju to i ja se potpuno slažem sa njima. Država uzima od ljudi,vrijeme je da i ona nešto da nazad onima koji trebaju. Sigurno i kod vas ima nekakva nadoknada,neka pomoc,neki novac,...da se ubode onako bez rada od države.... [/quote]
samo za janga |
|
|
Topic |
|
|
|