Author |
Topic |
Pajtos
Advanced Member
Sierra Leone
4683 Posts
Member since 28/07/2008 |
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 25/06/2010 : 00:15:03
|
quote: Originally posted by dessa
Ovo što je Karson napisao ima smisla. Mnogo je teško kada si u situaciji koja te guši da razmišljaš takticki i da deluješ trezveno. Problem je što Obi u ovom slucaju nema kredita za tako nešto(da da otkaz, odmori se, pa pocne da traži novi posao). Obi, šta ti misliš o svemu ovome, o svom problemu? Šta misliš da bi trebao da uradiš?
Ja jedino mogu da ti predložim da što više svog slobodnog slobodnog vremena provodiš u razgovoru sa porodicom, odnosno sa suprugom. Razgovarajte o vama, o svojim osecanjima i o svojim problemima. To možda nece da ti pomogne da nadeš bolji posao, ali može da ti pomogne da se osecaš bolje.
Još jednom veliko hvala svima što su dali savjete i pomogli. Pricao sam dosta dugo sa suprugom i odlucili smo da tražim novi posao / izvor zarade, ali da još uvijek ne dajem otkaz. Takoder cu zauzeti komotniji stav i trudit cu se ne živcirati toliko oko šefovskih smradova. Ako me otpuste, idemo dalje, supruga me u svemu podržava. Moram priznati da o zakonima nisam previše informiran no znam sljedece: Ako zatražiš bolovanje, u mojoj firmi te izmaltretiraju dajuci ti do znanja da to tako ne može (moj brat je dobio otkaz baš u toj firmi djelom zato što su mu jedan dan polomili leda pa je morao par dana pauzirati). Jednostavno mu nisu produžili ugovor. Za ove sa stalnim poslom politika je premještanje po drugim mjestima po dva tjedna, a da ne plate putne troškove tako da se mora dati otkaz (jer pola plate ode na put). Takoder stalno poturaju kojekakve manjkove i destimulacije na potpis i na taj nacin još dodatno smanje platu. Ako ne potpišeš, nemaš buducnosti u firmi... Što se tice prava invalida, supruga se raspitivala i svugdje je odgovor bio isti: nikakva prava pogotovo ne novcana. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 25/06/2010 : 00:20:37
|
quote: Originally posted by Tex Willer
Interesuje me jos nesto sto mi nije bas najjasnije,jer vidim da razlicito shvataju ljudi ovo sto si napisao.
Glavni problem je: 1)Losa atmosfera na poslu,maltretiranje,odsustvo perspektive,ili Da sve to. 2)Mala plata - sto znaci da bi i dalje radio taj posao kad bi primanja bila dovoljna za jedan normalan zivot (placeni racuni i novac za osnovne potrebe,odlazak na more,polovni auto i poneki strip). I mala plata, nedovoljna. Da je dovoljna, stisnuo bih zube i izdržao. Ovako radim za ništa.
Opciju 3 ne stavljam jer to retko ko ima - dobro placen a istovremeno posao koji volis. Katastrofalno loše placen posao koji mrzim.
Naravno,nisam zaboravio ni ove ostale probleme o kojima si pricao,ali tu nisi u mogucnosti da svojim odlukama nesto promenis. Inace,pretpostavljam da se radi o benignom tumoru hipofize (iako je lokacija tumora prilicno nezgodna i moze da bude jako nezgodno bez obzira na benignu prirodu)? Ako sam u pravu i ukoliko je operacija dobro uradjena to ne bi vise trebalo da predstavlja problem. Nadam se da je bar to sada u redu.
Da benigni, operacija uspjela, sve u redu. Jedino sam ja za tih par dana u Zagrebu ostario jedno 5 godina. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 25/06/2010 : 00:27:43
|
quote: Originally posted by Ultras
Prijatelju, ne daj se !!!
Dobar potez si napravio što si otvorio dušu i rešio da se boriš sa problemima. Ne posustaj, to je osnovno! Razmisli o svemu što su predhodnici rekli - ali odluci sam. Sa davanjem otkaza sacekaj, jer ako ostaneš skroz bez para doci ceš u još goru situaciju. Odvoj slobodnog vremena da tražiš posao, savladaj tu odbojnost prema ljudima i kreni. Svaki dan! Nema stajanja, jer prenutni posao te toliko stegao, da ako posustaneš neceš moci nikada da ga se otreseš... Reci ceš sebi - ma bolje i ovo nego ništa i nastaviceš po starom... Ali ako si uporan i rešen da istraješ, razmišljaceš samo ovako: ovaj posao radim jer moram a od sada cu probati da iskoristim bilo koju šansu da nadem novi bolji posao.
Možda da probaš sa promenom sredine, da upoznaš nove ljude i nadeš posao u drugom gradu... Ne iskljucuj ni pomoc psihologa, možda ce ti dobro ciniti da kreneš da komuniciraš sa ljudima.
Želim ti sve najbolje i ne daj se !!!
Hvala, ovaj topic mi je dao nešto pogona i pozitivne energije. Nisam bio siguran, trebam li otvarati. Paranoja u meni govori da ce kad-tak ovo netko zlorabiti, no fak it... |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 25/06/2010 : 00:32:09
|
quote: Originally posted by Pajtos
quote: Originally posted by Obi-wan
Došao sam do jedne od onih prekretnica u životu i moram donijeti neke odluke...
Obi,druze,da se javim i ja,iako su najbolji saveti vec receni...Svi smo u slicnim problemima,zla su ovo vremena(mozda su uvek i bila)...Ja sam deset godina radio posao koji ne volim,ali sam srecom(cuj,srecom ) loner po pitanju porodice,i,nemajuci prema nikom odgovornost,cesto sam ih(gazde)kacio na "kalabaster"(tvrd ka Alabaster(gips),misli se na... u zargonu radnicke klase-prim.aut.)! Sad radim posao koji volim i zadovoljan sam.Posle kise uvek dodje sunce(i blato,ali uvek se nadje dobar par cizama )...Odusevljen sam sto nas(bandu sa foruma)smatras iskrenim prijateljima.Sto se mene tice,ja odavno osecam pripadnost ovoj forumskoj zajednici i ujedam kad je diraju ...Drz' se,matori! P.S.'Ebiga,sa' ces imati tu obavezu da nas povremeno obavestavas o "vremenskoj prognozi"... P.S.2.Ovaj se Willer raspisao k'o da je ovaj topic audicija za izbor dvojnika Broja 1!
Samo žena ti vec nabaci dodatno breme odgovornosti. O djeci da ni ne pricam (nemam ih još). Ovdje sam svaki dan vec skoro 6 godina. Ne znam kako bih vas drugacije nazvao nego prijateljima. Svi smo mi svojom voljom izabrali biti ovdje. Iako zbog vec navedenih razloga ne idem na druženja uživo, ipak se ovdje razmjenjuju mišljenja, gledišta, problemi, teške rijeci, stripovi i komadici duše... |
|
|
Ultras
Advanced Member
Serbia
10048 Posts
Member since 17/10/2008 |
Posted - 25/06/2010 : 00:44:52
|
quote: Originally posted by Obi-wan Ovdje sam svaki dan vec skoro 6 godina. Ne znam kako bih vas drugacije nazvao nego prijateljima. Svi smo mi svojom voljom izabrali biti ovdje. Iako zbog vec navedenih razloga ne idem na druženja uživo, ipak se ovdje razmjenjuju mišljenja, gledišta, problemi, teške rijeci, stripovi i komadici duše...
Zbog toga sam i rekao da si napravio dobar potez što si otvorio dušu
|
Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 25/06/2010 : 00:52:06
|
quote: Originally posted by Tex Willer
Interesuje me jos nesto sto mi nije bas najjasnije,jer vidim da razlicito shvataju ljudi ovo sto si napisao.
2)Mala plata - sto znaci da bi i dalje radio taj posao kad bi primanja bila dovoljna za jedan normalan zivot (placeni racuni i novac za osnovne potrebe,odlazak na more,polovni auto i poneki strip). I mala plata, nedovoljna. Da je dovoljna, stisnuo bih zube i izdržao. Ovako radim za ništa.
Da benigni, operacija uspjela, sve u redu. Jedino sam ja za tih par dana u Zagrebu ostario jedno 5 godina.
Vazno da je sve dobro zavrsilo. Vidjao sam na poslu (a neke znam i privatno) ljude sa benignim tumorom hipofize koji su operisani i nemaju nikakve probleme posle operacije. Najgore je proslo,jer je tezak pristup hipofizi prilikom operacije. Najvaznije je da to bude u redu,ostalo ce se vec resiti.
Za platu sam te pitao da ne ispadne da sam se obrusio na burazera(Carsona) bez razloga. Dakle,novac je ipak dovoljan motiv i da se obavlja posao koji se ne voli,a istovremeno neophodan da bi mogli da egzistirate. A otkaz nije resenje i ne pomaze nikako ukoliko se ne nadje neko resenje pre toga, jer bi sigurno bilo jos gore bez plate koliko god slaba bila.
Cak sam i pricao Carsonu pre nekog vremena da me vise od operacije koja me ceka plasi neizvesnost oko egzistencije jer ne znam da li cu i sta cu moci da radim posle ponovne operacije. Nekako to ne kapiraju ljudi koji se ne nadju u takvoj situaciji. Gubitak egzistencije plasi coveka koliko i gubitak zdravlja,mene cak i vise. Sa bolovima mogu da zivim,ali bez para nikako. Zasto li se bas sad setih cika Stinga - "too proud to beg and too dumb to steal"
Mozda malo preostra reakcija s moje strane,ali mislim da sam te odmah ukapirao u potpunosti jer i sam imam slicne probleme,pa sam onako nervozno reagovao na prvu. |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 25/06/2010 : 00:56:49
|
Samo žena ti vec nabaci dodatno breme odgovornosti. O djeci da ni ne pricam (nemam ih još).
Tu si apsolutno u pravu,zato mora covek da se bori jos vise. A samo nek bude dece. Jesu odgovornost ali i najjaci motiv za borbu sa svim problemima. |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 25/06/2010 : 00:59:21
|
Pricao sam dosta dugo sa suprugom i odlucili smo da tražim novi posao / izvor zarade, ali da još uvijek ne dajem otkaz. Takoder cu zauzeti komotniji stav i trudit cu se ne živcirati toliko oko šefovskih smradova.
Tako se razmislja majstore I sve u dogovoru s onim ko ti dodje kao utociste od svih problema |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 25/06/2010 : 01:06:22
|
Ajde kad se raspricasmo jos par stvari. Sad sam ti vec privatizovao topic Koliko sam ukapirao radis na odredjeno? Zato se i plasis otkaza ako odes na bolovanje? Za zenu si nazalost u pravu. Morala bi da ima bar dve godine radnog staza da bi mogla da proba da ode u invalidsku penziju. Kad bi neko hteo da je zaposli na par godina pa taman i bez dinara...to bi mozda bilo neko resenje. |
|
|
Pajtos
Advanced Member
Sierra Leone
4683 Posts
Member since 28/07/2008 |
Posted - 25/06/2010 : 03:37:52
|
...Paranoja u meni govori da ce kad-tad ovo netko zlorabiti,no fak it...
Pa,neka proba,no bojim se da ce se takav cesati i tamo gde ga ne svrbi... |
|
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 25/06/2010 : 09:22:41
|
Ovo što je Karson napisao ima smisla. Mnogo je teško kada si u situaciji koja te guši da razmišljaš takticki i da deluješ trezveno. Problem je što Obi u ovom slucaju nema kredita za tako nešto(da da otkaz, odmori se, pa pocne da traži novi posao). Obi, šta ti misliš o svemu ovome, o svom problemu? Šta misliš da bi trebao da uradiš?
Ja jedino mogu da ti predložim da što više svog slobodnog slobodnog vremena provodiš u razgovoru sa porodicom, odnosno sa suprugom. Razgovarajte o vama, o svojim osecanjima i o svojim problemima. To možda nece da ti pomogne da nadeš bolji posao, ali može da ti pomogne da se osecaš bolje.
Još jednom veliko hvala svima što su dali savjete i pomogli. Pricao sam dosta dugo sa suprugom i odlucili smo da tražim novi posao / izvor zarade, ali da još uvijek ne dajem otkaz. Takoder cu zauzeti komotniji stav i trudit cu se ne živcirati toliko oko šefovskih smradova. Ako me otpuste, idemo dalje, supruga me u svemu podržava. Moram priznati da o zakonima nisam previše informiran no znam sljedece: Ako zatražiš bolovanje, u mojoj firmi te izmaltretiraju dajuci ti do znanja da to tako ne može (moj brat je dobio otkaz baš u toj firmi djelom zato što su mu jedan dan polomili leda pa je morao par dana pauzirati). Jednostavno mu nisu produžili ugovor. Za ove sa stalnim poslom politika je premještanje po drugim mjestima po dva tjedna, a da ne plate putne troškove tako da se mora dati otkaz (jer pola plate ode na put). Takoder stalno poturaju kojekakve manjkove i destimulacije na potpis i na taj nacin još dodatno smanje platu. Ako ne potpišeš, nemaš buducnosti u firmi... Što se tice prava invalida, supruga se raspitivala i svugdje je odgovor bio isti: nikakva prava pogotovo ne novcana.
Ovo boldano je bitno. Jer ako si i ti u firmi na ugovoru na odredeno vrijeme, bolovanje nije naj naj rješenje, jer kad ugovor istekne, oni ga ne moraju produživati. Naravno sasvim je druga situacija ako si prijavljen na neodredeno...
|
|
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 25/06/2010 : 09:27:10
|
quote: Originally posted by lwood
u globalu da.ali lokalno gledano razlika je pregolema.
Da, ovo si dobro primjetio. Kolike su samo razlike na lokalnoj razini. U Zagrebu za isti posao možeš imati i tri puta vecu placu nego u nekom ekonomski nerazvijenom djelu Hrvatske. |
|
|
feka82
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Member since 03/01/2008 |
Posted - 25/06/2010 : 11:26:23
|
feka, zašto ne sa suprugom? Ovo je njihov zajednicki život i njihov zajednicki problem. Oni su jedno drugome najbliži i zajedno treba da prevazidu problem.
dessa ,
ja to nekako muski razmisljam - musko je glava porodice ... Naravno da se slazem da oni zajedno kroz to prolaze i da jedno drugo kroz zivot se bore ... samo me razmisljanje odvelo u stranu da ona koja je pored njega uvijek , da se ne osjeca nemocno ako on iznese te probleme .
Ne znam da li smo pretjerali sa ovom pricom da mu jos vise ne odnemazemo ...nije nam to cilj |
feka |
|
|
feka82
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Posted - 25/06/2010 : 11:28:13
|
quote: Originally posted by Pajtos
Bando klevetnika,pomislice ova postena raja sa foruma svasta o meni! ( )
pajtose, pajtose |
feka |
|
|
Zagor-te-nay
Senior Member
Croatia
2456 Posts
Member since 03/05/2006 |
Posted - 25/06/2010 : 14:50:46
|
Nemoš pitat ljude ode šta da radiš, jer najgore je kad neko da otkaz a svi mu seru, šta si otiša od tamo, danas je teško nac posa...Pazi, niko nezna osim tebe kako je tebi tamo, nemoš to opisat u 2 recenice ode, zato, ja sam glasa : odi psihologu, nekog ko je kompetentan za to, a ne da ti piše neki mali od 15 god šta voli Bleka šta da radiš. |
Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
|
|
|
feka82
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Posted - 25/06/2010 : 15:40:20
|
quote: Originally posted by Gand
I nista manje vazno, dio koji sam propusto... Imas podrsku obitelji koliko vidim. Ma sve ostalo je golo jaje. Poslova ce biti ovakvih i onakvih. Zivio.
takodje vidio .... to je najvaznije imati ljude oko sebe , ljubav i podrska ruse i najvece zidove |
feka |
|
|
kucni duh
Advanced Member
Croatia
3943 Posts
Member since 21/03/2007 |
Posted - 25/06/2010 : 15:57:16
|
pa koliko mogu primjetiti na ovom forumu se osim stripova mogu vršiti vrlo uspješno i aukcije štapova,štaka podlakticnih i podpazušnih, hodalica i kolica, bolnickih kreveta. I to na veliko zadovoljstvo moderatora, nema piratskih izdanja, sve originali.
ma moram malo crnog humora, vidim da nas ima više kojima su stepenice problem
|
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6158 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 25/06/2010 : 16:12:44
|
supruga me u svemu podržava.
Obi, u odnosu na tebe, ja sam tek balavac koji nema pojma s kakvim se problemima susreceš, ali mislim da je ovo što si napisao najvažnije... I nemam ti nikakvu namjeru pisati što da radiš jer ne znam ni sam, ali ti želim svu srecu i iskreno se nadam da ce ti biti bolje... Drag si mi s foruma, i vjerujem da si i privatno dobra osoba... Ne bi mi bilo svejedno kad bi ti se nešto loše dogodilo... |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
|
seinfeld
Advanced Member
16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 25/06/2010 : 19:15:10
|
Dati otkaz, potražiti bolji posao i promjeniti životne navike. Odmah!
Procitaj tvoje poruke po ovom topic-u jos jednom pa ce ti biti jasno sta trebas da uradis!
|
"I'm not saying I'm Batman. I'm just saying nobody has ever seen me and Batman in a room together." |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 25/06/2010 : 23:03:11
|
quote: Originally posted by Beva
supruga me u svemu podržava.
Obi, u odnosu na tebe, ja sam tek balavac koji nema pojma s kakvim se problemima susreceš, ali mislim da je ovo što si napisao najvažnije... I nemam ti nikakvu namjeru pisati što da radiš jer ne znam ni sam, ali ti želim svu srecu i iskreno se nadam da ce ti biti bolje... Drag si mi s foruma, i vjerujem da si i privatno dobra osoba... Ne bi mi bilo svejedno kad bi ti se nešto loše dogodilo...
Obican sam covjek koji je zapao u krizu (psihicku i finansijsku). To se dogada cesto danas i mnogima. Meni se nakupilo i umjesto da eksplodiram, zatražio sam pomoc supruge, roditelja i vas na forumu (za sada). I napravio sam pravu odluku. Vec mi je puno bolje. Svi navedeni su me ohrabrili i jasno mi je da situacija nije bezizlazna. Zbog sve težeg života i spomenute operacije, pritiska na poslu i još ponekih stvari, moji živci su se istanjili i došlo mi je da puknem. Zahvaljujuci u velikoj mjeri i vama svima ovdje, nisam se raspao. Posao sam odlucio ipak zadržati, no moj odnos ce se promjeniti - odlucio sam zauzeti ležerniji stav, pogodniji za moje živce. Ako im se ne svidim, neka se nose. Takoder cemo se detaljnije informirati o pravima invalida tj. šta konkretno supruga može poduzeti. I tražiti povoljniju priliku oboje. Kod nas u regiji nije lako naci novi posao niti pokrenuti vlastiti, no ako se ukaže prilika ili sine neka ideja, mi smo spremni. Skoro pola ljudi je glasalo da bih trebao odmah dati otkaz, promjeniti nacin razmišljanja i tražiti novi posao. Vrlo je moguce da su ti ljudi u pravu, no donio sam odluku kakva je pa cemo probati neko vrijeme kako to ide... Hvala svima još jednom. Moram priznati da sam se jako iznenadio odazivom na topic, interesovanjem, brigom i cinjenicom da mi nitko, ali baš nitko nije rekao ništa negativno ili pogrdno. Ovo stvarno vraca vjeru u ljude... |
|
|
kucni duh
Advanced Member
Croatia
3943 Posts
Member since 21/03/2007 |
Posted - 25/06/2010 : 23:25:12
|
imaš dobre pravne službe pri udruženjima invalida -oni prate sve te NN, zakone, izmjene, svaki dan je tu nešto novo, odlicno su informirani. Pravna služba ima i pri birou za zapošljavanje, ima i HZZO - ne znam iz kojeg si mjesta, koliko je veliko, ali sigurno ima neko vece u blizini sa svim tim službama. Raspitaj se ne samo za financijsku pomoc, imaju i razne beneficije koje mogu olakšati život. Besplatne putne karte, tv pretplata, telefon,... Ne znam kako je kod tvoje žene, ali invalidi iz rada imaju dosta olakšica. Ima i honorarnih, akviziterskih poslova, veliki broj mojih prijateljica upotpunjava kucni budžet sa prodajom kozmetike (Avon, Oriflame),..ili nešto slicno gdje nema ulaganja (pa ni potencijalnog gubitka i presinga), zgodno druženje i plus zarada.
I cuvaj živce, ovo su utrke na duge staze. |
|
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
Member since 01/04/2008 |
Posted - 26/06/2010 : 00:21:48
|
Evo, tek sad naidoh na ovaj topik. Obi, prijatelju,zapamti za cijeli život, poslije kiše dolazi sunce. I tebi ce (zajedno sa suprugom) nakon svega zagrijati sunce 100%. Pametno je što si odlucio zadržati posao. Onoga dana kada nadeš drugi posao, odnosno kada budeš imao neku finansijsku garanciju možeš dati otkaz. Nemoj da ti se desi kao meni, pa sam isprovociran dao otkaz 2002. kada sam imao platu 600-700 eura (to je u to vrijeme bila ekstra plata) i onda sam cetiri godine bio bez (stalnog) posla. Ni ja ni žena nismo radili, a postanari, dvoje djece, režija.., luda kuca. Pa smo sve izdurali hvala dragom Bogu, evo zadnje dvije godine (neureklo se)krenuko me pravo, nadoknadio sam sve ono što nisanm radio). Imam kuci svoj graficki studio, savladao sam sve esencijalne graficke programe i radim posao koji volim i uz to još dobro zaradujem. Ima gore, od goreg. Ja mislim da (nisam htio da te davim detaljima)gore od ovog što sam ja sa svojom porodicom prošao ne može biti i to ne bih poželio (što se kaže) ni najvecem dušmaninu. Glavu gore, bice bolje. Imam nekih ideja, a to cemo nekom drugom prilikom. :) |
C'est la vie... https://www.facebook.com/Revija-Bosona-455611547926400/timeline/
|
Edited by - all_ba on 26/06/2010 19:47:59 |
|
|
Ignus
Senior Member
1357 Posts
Member since 22/06/2009 |
Posted - 26/06/2010 : 01:07:59
|
Nitko ti od nas na ovome forumu ne može pomoci, ali ti možemo dati podršku! Noci su teške , ali jutro je uvjek pametnije...ako ne ovo jutro onda neko drugo. Cuvaj se! |
Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu? |
|
|
Topic |
|
|
|