Author |
Topic  |
Panon
Senior Member

2656 Posts
Member since 16/08/2007 |
Posted - 10/09/2010 : 10:13:53
|
quote: Originally posted by dzoni
imas i nove u veselom cetvrtku...13 brojeva godisnje
Džep mi nije toliko dubok, pa da i njih kupujem. Zbog toga sam se kod VC-a ogranicio samo na kupnju Brada i Dampyra. Za njih znam da bar u skoro vrijeme nijedna izdavacka kuca u HR nece izdavat, dok ce ovaj Dylan koji sad izlazi kod VC-a kad-tad doci na red kod Ludensa  |
 |
|
duck
Junior Member

409 Posts
Member since 26/01/2007 |
Posted - 10/09/2010 : 10:46:58
|
Ja planiram da Extra ediciju kupujem do originalnog broja 88 - S druge strane smrti, jer do tog broja je stvarno rasulo po pitanju izdavaca: Vanini, Abaton, Slobodna dalmacija, SC. Dvadeset brojeva,a cetriri izdavaca. Od originalnog broja 89 (SD 11- Konjanici vremena) pa do originalnog broja 209 cu sacuvati redovnu seriju SD-Ludens, a nakon broja 209 Veseli cetvrtak. Ona cetiri neobjavljena u extra izdanju imam od Zlatne serije. |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 10/09/2010 : 11:47:56
|
quote: Originally posted by Panon
[quote]Originally posted by dzoni Džep mi nije toliko dubok, pa da i njih kupujem. Zbog toga sam se kod VC-a ogranicio samo na kupnju Brada i Dampyra. Za njih znam da bar u skoro vrijeme nijedna izdavacka kuca u HR nece izdavat, dok ce ovaj Dylan koji sad izlazi kod VC-a kad-tad doci na red kod Ludensa 
Do onda ceš se vec ostaviti Dylana i prijeci na nešto drugo... VC je nekih 48 epizoda u prednosti. Bome si strpljiv momak.
|
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 10/09/2010 : 11:54:06
|
quote: Originally posted by zlatan bihac
nije ni extra toliko idealna serija. i oni su preskocili 4 broja...
To nije Ludensova krivica - Bonelli im je zabranio da objave ta 4 broja zbog nekih autorskih i crtackih prava. Da su smjeli, objavili bi ih oni
i i prvih 12 epizoda ima žuti hrbat(SD izdanje).
Opet istina, ali vidis - to nema veze sa Ludensom. To je greska koju je SD napravila - otkad je Ludens poceo objavljivat DD, Extra i Redovnog, sve to izgleda super i skroz naskroz kao Italijanski original

|
http://www.acestroke.blogspot.com |
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9206 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 10/09/2010 : 16:33:45
|
quote: Originally posted by King Warrior
quote: Originally posted by zlatan bihac
nije ni extra toliko idealna serija. i oni su preskocili 4 broja...
to je nesto sto se ispraviti ne moze, na zalost, i za mene najveci razlog da skupljam KIDD od VC. 4 broja preskocena i kad i ako dodje red na njih, morace se opet traziti alternativa i za te brojeve.
Mene cudi da pirati nisu objavili ova 4 broja, za koja postoji interesovanje. U stvari, nisu br 48, za ostale ne znam. |
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9206 Posts
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
|
mpavin
Advanced Member

Niue
7888 Posts
Member since 02/09/2005 |
|
drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4790 Posts
Member since 27/12/2009 |
Posted - 10/09/2010 : 21:58:39
|
Upravo mi stig'o broj. Otisak je dobar, ali korice su opet onako sj..ane da strip nemožeš normalno otvoriti. |
Go kneel and weep
|
 |
|
zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7853 Posts
Member since 24/03/2009 |
|
zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7853 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 10/09/2010 : 22:53:24
|
quote: Originally posted by mpavin
Kako VC more objavljivati te 4 epizode a Ludens nije moga?
to i mene cudi,je li VC objavio neku od one 4 epizode i zašto ih ludens ne objavi vec jednom??? neka ih objavi u extra seriji samo je pitanje kad jer su i one brojeve koje su preskakali ubacivali nove epizode,173,192 i dr. da se ne poremeti puno niz. po meni bi bilo logicno da kad izdaju ove što je SD preskocila u redovnoj seriji,onij 10-15 epizoda da poslije toga objave i te 4. ili možda još bolje neka ih u redovnoj seriji objave ubrzo i zdravo. |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

22352 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 10/09/2010 : 22:55:44
|
quote: Originally posted by mpavin
Kako VC more objavljivati te 4 epizode a Ludens nije moga?
to valjda stoji tako u ugovoru. Ako se pojedinacno objavljuju onda ne moze, ako se objave KI izdanja onda mogu i ti stripovi gdje je Bonelli zaratio sa autorima.
Ludens nece objaviti ove preskocene, jedina nada je da Bonelli nadje kompromis u toku vremena sa pomenutim autorima. |
Edited by - King Warrior on 10/09/2010 22:58:02 |
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9206 Posts
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 11/09/2010 : 00:11:24
|
ovo s pozivanjem na pirate prevrsilo je svaku mjeru. mogu li moderatori napokon ovakve "reklame" i razgovore poceti ostro sankcionirati, ili sve mora cekati Markosa???? |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Posted - 11/09/2010 : 06:08:51
|
quote: Originally posted by Curunir
ovo s pozivanjem na pirate prevrsilo je svaku mjeru. mogu li moderatori napokon ovakve "reklame" i razgovore poceti ostro sankcionirati, ili sve mora cekati Markosa????
Pa sto li se ti toliko bunis kad je u pitanju piratija stripova? Je li ti to zaradjujes pare kad se originalni Bonelijevi stripovi dobro prodaju, ili osobito gubis pare kad ljudi prave toliko piratija? Znam da je promocija piratije ovdje zabranjena, ali ovo sranje sa ova 4 neobjavljena Dylana (27 30, 39, i 48) je totalno druga stvar. Najgora stvar je to da se ti brojevi u Italiji jos uvijek prodaju, bez ikakvih legalnih problema (sto stvarno ne razumijem; ako se ne smiju vise prodavat, onda bi trebali da ih zaustave svugdje).
Da ih je neko objavio, bilo ko, pravilno i kako treba, u pojedinacnim sveskama kao i Italijani, svi bi ih mi kupili legalno, i to brzo. Ovako, nema smisla da svi ljudi koji imaju sve ostale Dylanove brojeve od SD i Ludensa sad moraju da kupe VC KIDD zbog onih 4 broja... to je totalna glupost. Da ih neko objavi, u bilo kakvom pojedinacnom stanju, bilo to piratski ili ne, ja ih odmah kupujem, i ne vjerujem da sam sam u tom misljenju. |
 |
|
kasper
Advanced Member

10912 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 11/09/2010 : 06:44:08
|
ovo s pozivanjem na pirate prevrsilo je svaku mjeru.
Hajducija je duboko ukorenjena na ovim prostorima u kolektivnoj nesvesnosti. |
Edited by - kasper on 11/09/2010 06:46:02 |
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9206 Posts
Posted - 11/09/2010 : 19:50:32
|
Zamislite da malo dete umire od gladi. Umrece ako ne pojede zalogaj hrane, ali taj zalogaj mora da mazne (zdipi, ukrade) iz nekog magacina punog hrane, jer je to jedina šansa.
Pravda je na strani deteta, zakon nije.
Tako treba posmatrati i ljubitelja stripa kome fali jedan ili dva stripa da bi popunio svoj omiljeni serijal - kao gladno dete koje pruža ruku ka nedostajucoj epizodi. I on vene bez svog omiljenog stripa, ali je, za razliku od deteta bez novca, spreman i da pošteno plati.
Ali šta se dešava, legalni vlasnik hrane-stripa kaže - nema prodaje gladnima, nek crknu. Onda ce ljubitelj biti prinuden da kupi i od onih koji su na sumnjiv nacin došli do onoga što prodaju.
Tu zapravo niko i nije oštecen, zar ne? Ako jeste, ko?
Izdavac nije, jer on i ne želi da izda te stripove.
Autori - jesu, ali njih nisu oštetili ljubitelji stripa, nego izdavac kome su se zamerili i ne želi da ih izdaje. |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Posted - 11/09/2010 : 20:11:44
|
quote: Originally posted by alexts
Autori - jesu, ali njih nisu oštetili ljubitelji stripa, nego izdavac kome su se zamerili i ne želi da ih izdaje.
Malo is previse poetican, prijatelju, ali ipak, slazem se s tobom, tu nema govora. Ovo odozgo sto si napiso jos uvijek ne mogu da skontam: je li Bonelli usro stvar u ovom slucaju sa Ferrandinom & Castellinijem, ili je obrnuto? Je li Ludens to nece da objavi zato sto ima problem s tom dvojicom, ili ta dvojica imaju problem sa Ludensom?
Na kraju krajeva, ipak nema nikakvog smisla da se ti brojevi stampaju u VC KIDD izdanju, iako izlaze kao neki dio trilogije; to ne bi trebalo da ima ikakav efekat s stampanjem tim epizodama. Ako je to u stvari problem, zasto ih Ludens Maxi ne objavi sve u jednom broju, sva cetiri zajedno, ako je zabranjeno pojedinacno ih objavljivati? I u Italiji se dana danas prodaju u Seconda Ristampa i Collezione Book reprintu, sto znaci da nije zabranjeno da se objavljuju, samo je Ludens zabranjen da ih printa :(
Citava zabrana o pravilima ce prakticni nekog natjerati da ih objavi kao pirate, i ko ce na kraju stvarno da krivi tu osobu zbog toga? |
 |
|
cronos six
Advanced Member

.jpg)
Serbia
7941 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 11/09/2010 : 20:14:14
|
quote: Originally posted by acestroke
ovo s pozivanjem na pirate prevrsilo je svaku mjeru. mogu li moderatori napokon ovakve "reklame" i razgovore poceti ostro sankcionirati, ili sve mora cekati Markosa????
Pa sto li se ti toliko bunis kad je u pitanju piratija stripova? Je li ti to zaradjujes pare kad se originalni Bonelijevi stripovi dobro prodaju, ili osobito gubis pare kad ljudi prave toliko piratija? Znam da je promocija piratije ovdje zabranjena, ali ovo sranje sa ova 4 neobjavljena Dylana (27 30, 39, i 48) je totalno druga stvar. Najgora stvar je to da se ti brojevi u Italiji jos uvijek prodaju, bez ikakvih legalnih problema (sto stvarno ne razumijem; ako se ne smiju vise prodavat, onda bi trebali da ih zaustave svugdje).
Da ih je neko objavio, bilo ko, pravilno i kako treba, u pojedinacnim sveskama kao i Italijani, svi bi ih mi kupili legalno, i to brzo. Ovako, nema smisla da svi ljudi koji imaju sve ostale Dylanove brojeve od SD i Ludensa sad moraju da kupe VC KIDD zbog onih 4 broja... to je totalna glupost. Da ih neko objavi, u bilo kakvom pojedinacnom stanju, bilo to piratski ili ne, ja ih odmah kupujem, i ne vjerujem da sam sam u tom misljenju.
za ovo si potpuno u pravu.mozda je prevod los,ali su bar naslovnice u boji! |
 |
|
Lucy Liu
Average Member

.jpg)
Croatia
710 Posts
Member since 14/09/2007 |
Posted - 11/09/2010 : 20:18:07
|
U ovom nastavku "Tame",Dylan se suocava sa redizajniranim Crnim Covjekom,koji je preimenovan u Groza Strašni,a i sa nuklearnom bombom...cek',što?
Ocjena 9,bila bi više da nije bilo bombe(mada je ime Groza Strašni prilicno glupa stvar) |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Posted - 11/09/2010 : 20:33:36
|
quote: Originally posted by Lucy Liu
U ovom nastavku "Tame",Dylan se suocava sa redizajniranim Crnim Covjekom,koji je preimenovan u Groza Strašni,a i sa nuklearnom bombom...cek',što?
Ocjena 9,bila bi više da nije bilo bombe(mada je ime Groza Strašni prilicno glupa stvar)
Mozda ce njegovo ime Ludens da prevede bolje nego SD ;) |
 |
|
bvagner3
Senior Member

Croatia
2360 Posts
Member since 13/01/2009 |
Posted - 11/09/2010 : 22:38:04
|
quote: Originally posted by acestroke
quote: Originally posted by alexts
Autori - jesu, ali njih nisu oštetili ljubitelji stripa, nego izdavac kome su se zamerili i ne želi da ih izdaje.
Malo is previse poetican, prijatelju, ali ipak, slazem se s tobom, tu nema govora. Ovo odozgo sto si napiso jos uvijek ne mogu da skontam: je li Bonelli usro stvar u ovom slucaju sa Ferrandinom & Castellinijem, ili je obrnuto? Je li Ludens to nece da objavi zato sto ima problem s tom dvojicom, ili ta dvojica imaju problem sa Ludensom?
Na kraju krajeva, ipak nema nikakvog smisla da se ti brojevi stampaju u VC KIDD izdanju, iako izlaze kao neki dio trilogije; to ne bi trebalo da ima ikakav efekat s stampanjem tim epizodama. Ako je to u stvari problem, zasto ih Ludens Maxi ne objavi sve u jednom broju, sva cetiri zajedno, ako je zabranjeno pojedinacno ih objavljivati? I u Italiji se dana danas prodaju u Seconda Ristampa i Collezione Book reprintu, sto znaci da nije zabranjeno da se objavljuju, samo je Ludens zabranjen da ih printa :(
Citava zabrana o pravilima ce prakticni nekog natjerati da ih objavi kao pirate, i ko ce na kraju stvarno da krivi tu osobu zbog toga?
Sa ovim se potpuno slažem,najbezbolnije bi bilo jedno maxi izdanje sa ova 4 preskocena broja(u slucaju Ludensa),ili neka takvo izdanje napravi Libellus,u sklopu superbooka,(to onda nema neke razlike od KIDD Veselog Cetvrka,zar ne?),ako nesmije na kioske zbog autorskih prava ili cega vec,ja imam sva cetri Dnevnikova izdanja,i bez obzira što su dobro ocuvani,ipak je to cisto s..nje,što se tice kvalitete,najlošije bi rješenje bilo piratska izdanja,ali ako nema druge i ja bih podržao tu opciju. |
#!?? |
 |
|
cronos six
Advanced Member

.jpg)
Serbia
7941 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 11/09/2010 : 23:00:00
|
ok.v.c granderistampa je hc,zar ne.po cemu je to izdanje najbolje na balkanu(mozda samo zbog hc).svaka cast za textove na kraju knjige,ali i dalje ne shvatam ljude(osim kolekcionare,koji iskljucivo prate ovog junaka)koji kupuju ovo izdanje samo zbog numeracije,i to bez naslovnica u boji. prevod jeste bitan,ali su i naslovne strane bitne,a i bitnije su od texta,jer je to vilino,ili stanovo umetnicko delo.dodatni text,upucuje citaoca,ali ne znaci da je rangiran kao i n.strana.ok.i u italiji su naslovnice u crno-beloj varijanti,ali je to ipak kiosk izdanje. kad se pojavi nova knjiga,svi hvale roi-a,a nikom ne smetaju naslovice u knjizi,neverovatno. postujem i cenim k.izdanje d.doga,ali ga tako nikad ne bih nazvao,jer i nije to.to je granderistampa u hc.i nista vise. |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
|
Topic  |
|