forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Bog i filozofija
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 10

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7113 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 16/11/2010 : 20:20:24  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message
quote:
Originally posted by paro

quote:
Originally posted by D.J.

[quote]

E da... i zena mi je kineskinja i jede i sa viljuskom i sa stapicima, kao i ja. Ljudi su svi slicni, treba gledati u stvari koje nas zajedno spajaju, a ne razdvajaju

Na stranu religija....nego....dal ti žena ima neku simpaticnu sestru?

Odlicno pitanje...
Ne samo da ima simpaticnu sestru, nego ima sestru blizanku, identicnu!
A ima i stariju sestru. No nazalost sve su udate.

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 16/11/2010 : 20:22:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
Crom, I have never prayed to you before. I have no tongue for it. No one, not even you, will remember if we were good men or bad. Why we fought, or why we died. All that matters is that two stood against many. That's what's important! Valor pleases you, Crom... so grant me one request. Grant me revenge! And if you do not listen, then to HELL with you!

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7113 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 16/11/2010 : 20:30:23  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message
quote:
Originally posted by adriano

ima li ti žena 3 sestre?

Opa, znaci nisam jedino kojem se svidaju Kinseskinje!
Da dodes kod mene u San Diego pao bi na dupe, tu ima lijepih (a ujedno i inteligentnih) zena iz cijelog svijeta, svih rasa: iz Kine, Irana, Koreje, Japana, Indije, Brazila, Mexica, Europe itd. Kao klinac nikad nisam ni pomislio da cu se ozeniti sa zenom iz tako daleke zemlje i da ce mi biti ne samo draga vec i prelijepa.

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 16/11/2010 : 20:42:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message
Imas Kineskinje i u Bloku 70
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7113 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 16/11/2010 : 21:00:52  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message
quote:
Originally posted by Grujah.

Ne znam sto je to.

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6026 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 16/11/2010 : 21:28:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message
quote:
Originally posted by dsormaz1

Da, taj vjernik mora vjerovati u "velikog arhitekta"=, tj. biti njegov sljedbenik i raditi za njega.

Veliki Arhitekt = Bog!

Mislim, nije lijepo rugati se... Kako ono ide, svaki pobožan kršcanin 'ne cini drugome ono što ne bi volio da drugi cine njemu'... Rugaš se masonima, a sigurno ne bi volio da se netko ruga tebi... Nije religija opsesivno branjenje svoga! Mislim, iz krivih razloga vecinom jest, ali ne bi trebala biti...

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

Heyoka
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4913 Posts

Member since 01/11/2001

Posted - 16/11/2010 : 22:22:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit Heyoka's Homepage  Send Heyoka a Private Message
quote:
quote:
Originally posted by Heyoka

quote:
Originally posted by dsormaz1Taj njihov (masonski) "veliki arhitekt" može biti samo onaj koji je roden 6.6. u 6 sati.
Ateista ne može biti mason. Mora biti vjernik.

Da, taj vjernik mora vjerovati u "velikog arhitekta"=, tj. biti njegov sljedbenik i raditi za njega.

Jok. Dobrodošli su muslimani, katolici, pravoslavci...ono što ti je lwood rekao je zapravo tacno - ti bi mogao proci u masone kao katolik, a mr murdoc kao ateist ne bi.

Potpis.
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12625 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 17/11/2010 : 09:09:36  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message
Jedan dobar egipcanski:

Bogovi su samo orude u ruci svojih svecenika.

Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier!
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9616 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 17/11/2010 : 09:25:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
quote:
Originally posted by D.J.

quote:

Ne znam sto je to.

kraj na Novom Beogradu, koji je otprilike nas Chinatown

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4511 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 17/11/2010 : 10:55:46  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message
ima ih i na žitnjaku, industrijska zona Zagreba, ali ja želim ove americke. više radi upoznavanja druge kulture, i proucavanja kako su se asimilirali u Ameriku.
quote:

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 17/11/2010 : 11:45:47  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message
moje misljenje je da je vaznije to kakav je covjek u dusi, nego kom se bogu moli.
Dzaba ici u crkvu(ili se klanjati) svaki dan, a zlo raditi
Haug
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9616 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 17/11/2010 : 12:05:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
u tome je i lezi gomila danasnjih problema
sto svi misle da mogu da rade sta god oce, i da je posle toga dovoljno da izrecituju 20 zdravomarija i da sve ode u zaborav....

Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 17/11/2010 : 13:49:53  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message
quote:
Originally posted by King Warrior

moje misljenje je da je vaznije to kakav je covjek u dusi, nego kom se bogu moli.
Dzaba ici u crkvu(ili se klanjati) svaki dan, a zlo raditi
Haug

Haug!

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 17/11/2010 : 13:54:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message
quote:
Originally posted by Lord Vader89

sto svi misle da mogu da rade sta god oce, i da je posle toga dovoljno da izrecituju 20 zdravomarija i da sve ode u zaborav....

Propovednik, Misija u Teksasu, Dzesi mrtav pijan u onoj kafani:
"Gledam vas svake nedelje, vas nekolicinu koji odlucite da see pojavite u crkvi. i onda mislite da moz'te da istralalate par pesmica, a zatim da se do narednog dolaska u crkvu ponasate kao pogane zveri?"

tako nekako?

Edited by - Grujah. on 17/11/2010 13:55:07
Go to Top of Page

morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts

Member since 29/01/2008

Posted - 17/11/2010 : 18:04:12  Show Profile Show Extended Profile  Send morrison a Private Message
quote:
Originally posted by Beva

quote:
Originally posted by ordell

Krscanstvo (a i svaka druga religija) bi trebala predstavljati nacin zivota, a ne stalna ispitivanja o vjerodostojnosti biblijskih ili drugih prica, tipa koliko zivotinja je Noa strpao na barku, to nije bit. U svakom slucaju, de facto postivanje 10 bozjih zapovjedi vodi ka srecnom i ispunjenom zivotu.

U tome uglavnom i jest stvar... Najbitnije je živjeti moralno, nebitno bio ti kršcanin ili ne...

Ali, po crkvi, da bi bio katolik (govorim s pozicije vjere u kojoj sam odgojen), moraš vjerovati u sve crkvene dogme, inace nisi pravi katolik... Naprimjer, a dosta 'vjernika' to ne zna, kad primaš hostiju, ti moraš vjerovati kako se ona pretvara u tijelo i krv Kristovu... Ne simbolicno, nego uistinu pretvara... Ja, ma koliko pokušavao, u to nisam mogao vjerovati... I masu je takvih stvari bez kojih ne možeš biti katolik, barem po stavu crkve... E sad, što crkvenom vrhu odgovara velik broj vjernika pa baš i ne provjeravaju takve stvari, to je druga prica... A ja ne želim biti licemjer pa se praviti vjernikom ako to zaista nisam...

Dobro, to je svojevrsni misticizam za siroke mase, mada meni licno vise odgovara da o pricescu razmisljam kao o simbolicnom cinu, uspomeni na Hrista.

Inace, nisam neki obredni vernik. Interesuju me sustinske stvari, ne forma. Vise se trudim da preispitujem sebe, da ne osudjujem nikoga (ne samo javno, vec pre svega u sebi), da budem bolja osoba koliko god je to moguce. Pokusavam da budem umeren u svemu, oslanjajuci se pre svega na pouke iz Jevandjelja koje izuzetno snazno uticu na mene.

There ain't no grave gonna hold my body down.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9616 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 17/11/2010 : 18:10:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
quote:

quote:

"Gledam vas svake nedelje, vas nekolicinu koji odlucite da see pojavite u crkvi. i onda mislite da moz'te da istralalate par pesmica, a zatim da se do narednog dolaska u crkvu ponasate kao pogane zveri?"

tako nekako?

yup :)

prva sveska, if I'm not wrong? ;)

Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 17/11/2010 : 19:36:00  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:

quote:
quote:

quote:
Originally posted by dsormaz1Taj njihov (masonski) "veliki arhitekt" može biti samo onaj koji je roden 6.6. u 6 sati.

Jok. Dobrodošli su muslimani, katolici, pravoslavci...ono što ti je lwood rekao je zapravo tacno - ti bi mogao proci u masone kao katolik, a mr murdoc kao ateist ne bi.

Odakle ti to? To su neka njihova pravila? Za neke ljude koji su bili u masonskim ložama teško se može reci da imaju neke veze s vjerom.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9616 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 17/11/2010 : 19:41:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
zapravo, istina je.
gledao sam prilog, u kome je veliki majstor loze u beogradu pricao o tome kako svaki mason ima veru, i sve vere su podjednako dobrodosle.

prica za jasvnost, jasno
ali da ne odmicemo dalje od toga :)

Edited by - Lord Vader89 on 17/11/2010 19:41:54
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 17/11/2010 : 20:13:13  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
quote:

quote:
quote:

quote:

Odmah mi je lakse kada cujem ove mudre rijeci
Ne trosite snagu razglabajuci o necemu sto je ionako vrlo relativno, vec poslusajte jednu pricu .

Jedna legenda Indijanaca:

Stari Indijanac ispricao je jedne veceri unuku pricu o vjecnoj borbi koja se odvija u ljudima. Rekao je: "Sine, borba izmedu dva vuka dogada se u svima nama. Jedan je zlocest, u njemu prevladavaju gnjev, zavist, ljubomora, pohlepa, oholost, samosažaljenje, ljutnja, inferiornost, laž, lažni ponos i egoizam. Drugi je dobar i u njemu prevladavaju radost, mir, ljubav, nada, vedrina, poniznost, ljubaznost, ljubav, suosjecanje, darežljivost, istina, suosjecanje ." Pita unuk: "Koji vuk pobjeduje." Indijanac odgovara: "Onaj kojeg bolje nahraniš."

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

Heyoka
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4913 Posts

Member since 01/11/2001

Posted - 17/11/2010 : 20:22:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit Heyoka's Homepage  Send Heyoka a Private Message
quote:
Originally posted by dsormaz1Odakle ti to? To su neka njihova pravila? Za neke ljude koji su bili u masonskim ložama teško se može reci da imaju neke veze s vjerom.

Citao sam prije par godina u "Startu" (sarajevski dvosedmicnik, ne onaj zagrebacki) feljton o masonima u BiH i uopce. Izricito se spominje taj uslov za pristupanje masonima.

Osim toga, spiskovi masona na koje se po dnevnopolitickoj potrebi stavljaju odredeni ljudi kako bi ih se diskreditiralo baš i nisu neki reper.

Potpis.
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 17/11/2010 : 21:14:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message
quote:

quote:

quote:

tako nekako?

yup :)

prva sveska, if I'm not wrong? ;)

Da prva sveska vece pre nego sto Genesis udje u Dzesija
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9616 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 17/11/2010 : 21:22:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
mm
ma znam sve bre :D :P (igra slucaja, nevidjeno :D )

Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8163 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 17/11/2010 : 22:33:19  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message
quote:

quote:

quote:
quote:

quote:

Odakle ti to? To su neka njihova pravila? Za neke ljude koji su bili u masonskim ložama teško se može reci da imaju neke veze s vjerom.

pa i za mnoge biskupe se isto to može reci
da ne kažem baš za sve

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14713 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 30/11/2010 : 14:26:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message
Boga se ne moze opisati nijednom rijecju,jednostavno On je vrhovno dobro bezvremenski nematerijalni nema Mu granica.Bitno je da nas sve Bog voli i trzi nas duh da se vrati iskonskom dobru,uvijek je uz nas u svakom trenutku.Stvar je u nama dali zelimo ili ne zelimo stvoreni smo slobodni slobodna smo bica sa svojom voljom i to je ono najbolje.E sada ja osobno sam Krscanin i vjerujem u Isusa Krista i Boga Jahvu.Druge religije nazivaju ga Buda,Alah i razno razna imenada ne nabrajam.To je jedan te isti Bog samo je razlika kako ga ljudi zovu i koliko su mu vijerni.Takoder i ateisti koji rade dobro svi ce mo se spasiti po zaslugama svak zasebno bez obzira vjernici nevjernici po nasim djelima ce nam biti i mislim da je to sva filozofija.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 30/11/2010 : 17:03:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:
Originally posted by Tonka24

Boga se ne moze opisati nijednom rijecju,jednostavno On je vrhovno dobro bezvremenski nematerijalni nema Mu granica.Bitno je da nas sve Bog voli i trzi nas duh da se vrati iskonskom dobru,uvijek je uz nas u svakom trenutku.Stvar je u nama dali zelimo ili ne zelimo stvoreni smo slobodni slobodna smo bica sa svojom voljom i to je ono najbolje.E sada ja osobno sam Krscanin i vjerujem u Isusa Krista i Boga Jahvu.Druge religije nazivaju ga Buda,Alah i razno razna imenada ne nabrajam.To je jedan te isti Bog samo je razlika kako ga ljudi zovu i koliko su mu vijerni.Takoder i ateisti koji rade dobro svi ce mo se spasiti po zaslugama svak zasebno bez obzira vjernici nevjernici po nasim djelima ce nam biti i mislim da je to sva filozofija.

Uh, sad mi je lakše...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page
Page: of 10 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000