forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Vegeterijanstvo
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 8

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 07/01/2011 : 23:15:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
quote:
Originally posted by teller

uh,kako su se poklopili topici Badnje vece i vegeterijanski...imaju tako puno zajednickog da....

taman htedoh da napisem danas kako sam sinoc jeo tako dobro, a bez trunke mesa!!!!!!!

i danas takodje, samo jedno parce!!!!! jeo oko 3 sata, i evo, jos uvek nisam gladan

a, a

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 07/01/2011 : 23:19:14  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message
quote:
Originally posted by Lord Vader89

quote:
Originally posted by teller

uh,kako su se poklopili topici Badnje vece i vegeterijanski...imaju tako puno zajednickog da....

taman htedoh da napisem danas kako sam sinoc jeo tako dobro, a bez trunke mesa!!!!!!!

i danas takodje, samo jedno parce!!!!! jeo oko 3 sata, i evo, jos uvek nisam gladan

a, a

nema a!to je,sto je!
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 07/01/2011 : 23:23:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
i ne, nije mi obrok trajao 180 minuta, nego je vreme ruck abilo oko 15:00h
:D

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 08/01/2011 : 00:32:23  Show Profile Show Extended Profile  Send masni a Private Message
Na Bozic i nisam jeo nesto mesa jer ne volim ga previse, (suhomesnato se ne racuna , ja za to zivim) (od devojke sestra je tehnolog na cajnoj kobasici u neoplanti) tako da sam samo malo vjesalice pojeo. Za mene bi se moglo reci da zivim uglavnom na testeninama i rizi , ali jedem sve zivo.
meni kad bi neko u zivo rekao da je vegetarijanac , ja mu nikad nebih poverovao , eto koliko je to meni daleko.

Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens
Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2541 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 08/01/2011 : 01:39:29  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message
Par stranica unazad Gand je naveo nekakve "razlike" izmedu bijoždera i mesoždera. Kao biokemiceru zasmetalo mi je par tvrdnji.

Kao prvo izostavljena je GLAVNA razlika izmedu biljoždera i mesoždera, a to je sposobnost probavljanja celuloze. Koju biljožderi imaju, a mesožderi nemaju. Istina, ljudi i ostali svežderi jedu DIJELOVE biljaka (plodove, korjenje, sjemena). Vecina tih biljaka je planski i umijetno odgojena sa namjenom da se potenciraju ti dijelovi biljaka, za cijenu da te biljke u prirodi bez potpore covjeka ili ne prežive ili za par generacija podivljaju. Toliko o "prirodnosti" vegetarjanstva (jasno mi je, da je covjek svojim podredivanjem prirode mnoge stvari još više izrodio ali to je samo kratka opomena, da ni zvijezda vegetarijanstva nije baš toliko eko/bio/itd sjajna)

Drugo - niti jedna stvar u prirodi nije zabetonirana. Postoje mesožderi koji su prešli na biljnu hranu (npr pande) ili obratno (npr neki primati, ukljucujuci i ljude). Još jednom se vracamo na celulozu - biljožderi ne probavljaju celulozu samostalno, vec to rade mikroorganizmi, koji uz to proizvode i za život potrebne proteine. Biljožderima imaju zato posebne organe: cetvorodjelni želudac kod preživaca ili sljepo crijevo kod konja, svinja... U podrucjima tropskog pojasa, gdje biljke rastu i imaju plodove preko cijele godine, dio biljoždera mogao je preci na prehranu sa plodovima i biljnom hranom sa malo celuloze, koja je brža i jednostavnija. Ali bez probave celuloze nema ni proteina,zato su primati poceli svoju prehranu dopunjavati najprije crvima i insektima, zatim malim sisarima... a završilo je janjcem na ražnju.

I trece - glupost o "20×jacoj" kiselini. O kakvoj jacini govorimo - o pH koji je izmedu 1(na pocetku) i 3 (pomješan sa hranom) - ili o koncentraciji kiseline, normalno od 0,1 do 0,5% (ako bi bila 20 puta manja to nije nikakva kiselina, a 20 puta jaca izbušila bi nam želudac). Još jedan mit da srušim - kiselina nije u želudcu zato, da bilo što razkroji, nego zato da se aktivira probavni enzim pepsin, koji je kod neutralnog pH neaktivan (jer bi inace poceo raskrajati i naša vlastita tkiva).

Inace nemam ništa protiv vegetarijanaca i smatram, da je u principu uravnotežena vegetarijanska prehrana zdravija od prosjecne svakodnevne (ne samo zbog mesa) ali to je prica za sljedeci post... Prihvacami i poštujem sve moguce razloge za takav prehrambeni stil (filozofske, duhovne, romanticne, trendovske,...) ali mi smeta kad se stvari utemeljuju nekavim pseudoznanstvenim izmišljotinama

Stara Huta za 36 minuta
Go to Top of Page

grofica Varga
stripovi.com suradnik

Germany
1202 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 12/01/2011 : 20:39:04  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message
Ne valja svemu baš vjerovati. Ima fanaticnih ljudi, boraca za prava životinja i "znanstveni" dokazi koji dolaze s njihove strane tjera vodu na njihov mlin. Kada citaš nešto na internetu treba obratiti pažnju i tko piše.
Ljudi koji poznajem stvarno tamane puno mesa, cak ni ne priznaju da je rucak rucak ako nema nekog mesa. Što jest jest, prosjecni Balkanac jede mesa više nego je potrebno.

Najbitnije je imati raznovrsni jelovnik i jesti što zdraviju hranu. Ako je netko vegetarijanac to ne znaci da se automatski zdravije hrani. Jedna tuka mi je mudrovala što mi je omiljeno jelo biftek (totalno krvav) a ona bez problema mrkne pola kila cipsa i litru kole. Pa poserem ti se na tu zdravu prehranu.

edit : Nije da svaki dan jedem krvavo meso i nisam vampir kao grofica Varga. Nakon bifteka najdraža mi je šalša od pomidora sa špagetima. Obožavan brokule s malo maslinova ulja i limuna. I lešo tikvice su mi super.

Edited by - grofica Varga on 12/01/2011 20:42:39
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47180 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 12/01/2011 : 20:59:13  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
meni nije jasno da neko uopce ne jede ribu.makar i sardine

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 12/01/2011 : 22:07:31  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
Na jednoj slavi sam rekao:"Sad bih plakao što više ne mogu da jedem jagnjetinu!" Prejeo sam se, a oci gladne...

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4741 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 13/01/2011 : 16:10:11  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message
Zakljucak: treba jesti sve(ili ne)

Go kneel and weep
Go to Top of Page

masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 13/01/2011 : 16:59:04  Show Profile Show Extended Profile  Send masni a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

meni nije jasno da neko uopce ne jede ribu.makar i sardine

ja je ne jedem , cak me tera na povracanje... zadnji put samprobao fisburger sa dosta topljenog trapista i kecapa i nisam mogao da ga pojedem. Riba mi strasno smrdi

Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens
Go to Top of Page

grofica Varga
stripovi.com suradnik

Germany
1202 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 14/01/2011 : 12:32:42  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message
quote:
Originally posted by drogsy

Zakljucak: treba jesti sve(ili ne)

Meso je samo jedna od puunooo namirnica koje možemo jesti. I ko ga nece jesti ne mora. Ne moramo jesti ni jagode ako ne želimo jer sigurno postoje namirnice koje ce nam dati ono što jagode imaju.

Moja stara je završila na infuziji zbog alergije jer je pojela jagode koje su došle u market mjesec dana prije nego im je bila sezona. Doktor je rekao da veliki broj ljudi završi u bolnicama zbog voca i povrca koje se prodaje van sezone i da je to živi otrov koji treba izbjegavati. To je uzgojeno na silu i krcato kemijom a ono dobro što se nalazi u namirnici se cak ni ne stigne razviti u tom superbrzom, umjetnom procesu. Od tada pazim da grožde uzimam u jesen, rajcice ljeti,itd... Ovo sam napisala samo da vidite kako možemo popljucati bilo koju namirnicu ako hocemo, ovisno iz kojeg cemo kuta gledati.

Jedina stvar koju priznajem vegetarijancima je bojkot mesa u ime mesne industrije koja kao prvo tovi stoku hranom koju mogu jesti ljudi dok neki crkavaju od gladi, a drugo tlace tu živinu. E sad koliko njih budu vegetarijanci godinu dvije, prode ih to isfuravanje i onda nikom ništa. A oni koji budu na tom režimu prehrane desetke godina su u principu samo ljudi koji ne vole jesti meso. A cim biramo da jedemo samo ono što volimo bolje nam je nego 50% (ako ne i više) ljudi na svijetu. Dakle vegetarijanci su samo produkt društva koji živi u izobilju baš kao i tamanitelji mesa. Definitivno nisu nešto što je evolucijski trebalo nastati od covjeka po anatomiji i drugim balinima koji su ovdje navedeni.

Imam dosta prijatelja vegetarijanaca i cesto smo razgovarali na temu da li bi uistinu s jestivom hranom koju jede stoka mogli svijet riješiti gladi? I da li bi sustav u kojem bi sve i jedan covjek na svijetu bio vegetarijanac bio održiv? Eto to su pitanja o kojima bi valjalo prodiskutirati u ovoj temi.

Moj zakljucak je da nije meso nezdravo nego ga se previše tamani. Prema piramidi prehrane trebalo bi ga se pojesti maximalno 600 g tjedno. Moj brat to mazne u jedan dan.
Kada bi on ili bilo tko dulji period tamanio takve kolicine mesine mogao bi dobiti kolesterol, bolesti srca itd. Najlakše je onda reci kako je krivo meso a ne neumjeren covjek. Bilo što da tamanimo u kolicinama vecim nego je potrebno može izazvati probleme. Da i vodu pijemo više nego je potrebno smanjio bi nam se kalij u srcu i eto problema.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22322 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 14/01/2011 : 12:50:49  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message
jebes zivot bez mesa, sexa i stripova
Go to Top of Page
Page: of 8 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.12 seconds. Snitz Forums 2000